DN > Ekonomi

Sunday, 18 February, 21:17

DN - 04 maj 17 kl. 14:18

Fler nyanlända akademiker i jobbpraktikAtt snabbt komma ut i arbetslivet är viktigare än att kunna perfekt svenska. Med den inställningen driver IVA Jobbsprånget som ska lotsa nyanlända akademiker ut på arbetsmarknaden. I höst utökas projektet, 80 praktikplatser ska bli 1.000 nya platser varje år..
Läs mer på DN
Läs mer om:
IVA Jobbsprånget

Dela artikeln

835 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, nyanlända, akademikeri , jobbpraktik
Expressen - 01 jul 16 kl. 11:29

Så ska OKQ8 hjälpa nyanlända akademiker

OKQ8 Scandinavia ska hjälpa nyanlända att ta sig in på arbetsmarknaden. Därför breddar de nu sitt praktikerbjudande med en ny målgrupp - nyanlända akademiker. – Jag ser det verkligen som en win-win-situation, säger kommunikationschefen Alexandra William-Olsson..

SR - 07 nov 16 kl. 03:00

Språket nyckeln för nyanlända akademiker (MÅ 7 nov)

Bristande språkkunskaper hindrar många nyanlända akademiker som vill validera sina betyg och kunskaper på svenska högskolor. Flera lärosäten inför därför en språkutbildning för nyanlända..

Nyteknik - 31 maj 16 kl. 16:18

Wallenbergpengar till nyanlända akademiker

Iva hoppas kunna hjälpa 4 000 nyanlända akademiker fram till och med år 2020, tack vare anslag från Wallenbergstiftelsen och programmet Jobbsprånget..

SR - 17 aug 16 kl. 05:00

Snabbspår går inte som tåget för nyanlända akademiker

De skärpta asylreglerna kan göra att nyanlända akademiker i praktiken tvingas välja mellan att behålla sitt yrke och att få ett permanent uppehållstillstånd och därmed kunna återförenas med sin familj. Det hävdar Ursula Berge är samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet..

Blekinge Läns tidning - 08 dec 16 kl. 03:00

Nyanlända akademiker lotsas rätt

Nora Alali arbetade som idrottslärare i Syrien. Nu är hon en av deltagarna i Rotarys mentorsprogram som ska hjälpa nyanlända akademiker ut på arbetsmarknaden..

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 17 kl. 16:30

Rekryteringsmässa lockade ett 20-tal nyanlända akademiker

På fredagen anordnade Båstad Arbetsmarknadsenhet en rekryteringsmässa för nyanlända akademiker med teknisk kompetens..

NSD - 11 nov 13 kl. 17:45

Kalix säger nej till att ta emot fler nyanlända flyktingar

Kalix kommun säger nej till att ta emot fler nyanlända flyktingar.Haparanda, Överkalix och Övertorneå kommuner har sagt ja.– Bostadsbristen är ett stort problem i Kalix, säger Ellinor Söderlund (S), kommunalråd..

DI - 06 maj 14 kl. 13:28

Allt fler nyanlända får jobb eller studier

Allt fler nyanlända jobbar eller studerar 90 dagar efter avslutade etableringsinsatser, i mars i år hade denna andel ökat till 27 procent från 25 procent i september 2013. Det visar en uppföljning från Arbetsförmedlingen, enligt ett pressmeddelande..

Barometern - 17 nov 15 kl. 14:18

Två miljoner för att kunna ta emot fler nyanlända

Landets kommuner behöver ta emot fler nyanlända. För att underlätta beviljar nu länsstyrelsen två miljon kronor till projekt i Kalmar län..

Regeringen - 07 jul 17 kl. 15:57

Remiss SOU 2017:54 Fler nyanlända elever ska uppnå behörighet till gymnasiet

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat SOU 2017:54 Fler nyanlända elever ska uppnå behörighet till gymnasiet..

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Svenska biståndspengar betalar H&M-satsning i Etiopien

Statliga Swedfund satsar svenska biståndspengar för att bygga en textilfabrik i Etiopien, där bland annat H&M-kläder ska produceras, rapporterar SVT. H&M kan inte lova att sömmerskornas löner blir högre än i andra kritiserade fabriker..

DN - 8 timmar sedan

Ny datalag innebär hårdare åldersgräns på sociala medier

När den nya dataskyddsförordningen GDPR införs den 25 maj behöver barn och ungdomar upp till 16 år sina föräldrars tillstånd för att använda sociala medier..

DN - Igår: 07:49

”Världen går under” när Trocadero görs om

Vasa Bryggeri i Njurunda tvingas sluta tillverka storsäljaren Trocadero. I stället tar Spendrups över hela tillverkningen och utlovar att drycken ska ”förädlas”..

DN - I förrgår: 18:14

Musks rymdbil kan krocka med jorden

Elon Musks bil, en Tesla Roadster med en docka i rymddräkt vid ratten, är just nu på väg i en bana runt solen. Men rymdbilen är på kollisionskurs med jorden och kan komma att krascha här – om några miljoner år..

DN - I förrgår: 15:21

Kraftig ökning av antalet webbutiker

I takt med näthandelns framfart ökar även antalet nya webbutiker.  – Unga människor vill alltid öppna en webbshop, säger Lexingtons vd Kristina Lindhe. .

DN - I förrgår: 12:37

Stöldligor rensar butikens chokladhyllor

Den senaste veckan har två stölder av stora mängder choklad uppmärksammats i Västsverige. Svensk handel pekar på ett större problem med organiserade ligor som stjäl varor som lätt går att sälja..

DN - I förrgår: 08:22

Lägre vinst för Saab

Försvarskoncernen Saab redovisar en vinst före skatt på 776 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2017. Det kan jämföras med vinsten på 902 miljoner kronor motsvarande period året före..

DN - 15 feb 18 kl. 20:00

Svenskarna köper dyrare viner

  Svenskarna lägger mer pengar än någonsin på vin visar statistik från Systembolaget. Medelpriset har stigit sex år i följd, och antalet vinleverantörer har ökat med 30 procent på fem år. Ann Burgaz är Sveriges första kvinnliga sommelier, i dag driver hon ett av Sveriges mest framgångsrika vinföretag..

DN - 15 feb 18 kl. 20:00

Bättre men mindre vin efter Sydafrikas torka

STELLENBOSCH. Den sydafrikanska vinindustrin går mot ett produktionstapp på runt 30 procent på grund av den långvariga torkan i Västra kapprovinsen. Men många odlare ser försiktigt positivt på läget.

DN - 15 feb 18 kl. 12:56

Här gjordes största bostadsvinsterna – se siffrorna för din kommun

I Danderyd norr om Stockholm var den genomsnittliga vinsten vid en försäljning av en bostad 2016 knappt 1,4 miljoner kronor. Det är en vinstnivå som är 20 gånger så stor som den i jämtländska Ragunda..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.