DN > Ekonomi

Tuesday, 11 December, 09:43

DN - 04 maj 17 kl. 14:18

Fler nyanlända akademiker i jobbpraktikAtt snabbt komma ut i arbetslivet är viktigare än att kunna perfekt svenska. Med den inställningen driver IVA Jobbsprånget som ska lotsa nyanlända akademiker ut på arbetsmarknaden. I höst utökas projektet, 80 praktikplatser ska bli 1.000 nya platser varje år..
Läs mer på DN
Läs mer om:
IVA Jobbsprånget

Dela artikeln

835 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, nyanlända, akademikeri , jobbpraktik
Expressen - 01 jul 16 kl. 11:29

Så ska OKQ8 hjälpa nyanlända akademiker

OKQ8 Scandinavia ska hjälpa nyanlända att ta sig in på arbetsmarknaden. Därför breddar de nu sitt praktikerbjudande med en ny målgrupp - nyanlända akademiker. – Jag ser det verkligen som en win-win-situation, säger kommunikationschefen Alexandra William-Olsson..

SR - 07 nov 16 kl. 03:00

Språket nyckeln för nyanlända akademiker (MÅ 7 nov)

Bristande språkkunskaper hindrar många nyanlända akademiker som vill validera sina betyg och kunskaper på svenska högskolor. Flera lärosäten inför därför en språkutbildning för nyanlända..

Nyteknik - 31 maj 16 kl. 16:18

Wallenbergpengar till nyanlända akademiker

Iva hoppas kunna hjälpa 4 000 nyanlända akademiker fram till och med år 2020, tack vare anslag från Wallenbergstiftelsen och programmet Jobbsprånget..

SR - 17 aug 16 kl. 05:00

Snabbspår går inte som tåget för nyanlända akademiker

De skärpta asylreglerna kan göra att nyanlända akademiker i praktiken tvingas välja mellan att behålla sitt yrke och att få ett permanent uppehållstillstånd och därmed kunna återförenas med sin familj. Det hävdar Ursula Berge är samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet..

Blekinge Läns tidning - 08 dec 16 kl. 03:00

Nyanlända akademiker lotsas rätt

Nora Alali arbetade som idrottslärare i Syrien. Nu är hon en av deltagarna i Rotarys mentorsprogram som ska hjälpa nyanlända akademiker ut på arbetsmarknaden..

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 17 kl. 16:30

Rekryteringsmässa lockade ett 20-tal nyanlända akademiker

På fredagen anordnade Båstad Arbetsmarknadsenhet en rekryteringsmässa för nyanlända akademiker med teknisk kompetens..

DN - 13 jul 18 kl. 21:00

Arbetsgivarna som rankas högst bland nyanlända akademiker

Genom Jobbsprånget ska nyanlända akademiker få praktikplats och därmed en väg in i det svenska näringslivet. Fem arbetsgivare rankas särskilt högt som önskvärda arbetsplatser hos högutbildade som är nya i Sverige..

DI - 23 jul 18 kl. 12:33

Lista: Mest populära arbetsgivarna bland nyanlända akademiker

Jobbsprånget, som för ut nyanlända akademiker till praktik hos svenska arbetsgivare, har sammanställt ny statistik över de mest populära arbetsgivarna..

NSD - 11 nov 13 kl. 17:45

Kalix säger nej till att ta emot fler nyanlända flyktingar

Kalix kommun säger nej till att ta emot fler nyanlända flyktingar.Haparanda, Överkalix och Övertorneå kommuner har sagt ja.– Bostadsbristen är ett stort problem i Kalix, säger Ellinor Söderlund (S), kommunalråd..

DI - 06 maj 14 kl. 13:28

Allt fler nyanlända får jobb eller studier

Allt fler nyanlända jobbar eller studerar 90 dagar efter avslutade etableringsinsatser, i mars i år hade denna andel ökat till 27 procent från 25 procent i september 2013. Det visar en uppföljning från Arbetsförmedlingen, enligt ett pressmeddelande..

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Störningar i Swish

Betalappen Swish, och dess användare, brottas med problem under tisdagsmorgonen..

DN - 1 timme sedan

Rapport från Yrkeshögskolan: Nya yrken när automatiseringen tilltar

Teknikens och digitaliseringens intåg på så gott som alla arenor skapar nya yrken. Det slår yrkeshögskolan Nackademin fast i sin Arbetsmarknadsrapport 2019. Välfärdstekniksamordnare och fastighetsingenjör med inriktning mot automatisering är ett par..

DN - 3 timmar sedan

Grönt kapital ett rött skynke i Katowice

Världens fattiga länder har blivit lovade stora lån och nytt bistånd för att möta klimatförändringarna. Men pengar saknas. Och när parterna nu förhandlar i Katowice råder djup oenighet om finansieringen..

DN - 10 timmar sedan

Google läckte data från 52 miljoner användare

Ett säkerhetsfel i Googles sociala nätverk Google+ gjorde privat data från 52,5 miljoner användare tillgänglig för mjukvaruutvecklare, skriver företaget i ett blogginlägg. Nu ska den redan nedläggningsflaggade tjänsten avvecklas snabbare..

DN - 10 timmar sedan

Startklart för utbyggnad av svenskt 5G-nät

Telia, Telenor och Tele2 blev vinnarna när Post- och telestyrelsens auktion om framtidens mobilnät avslutades på måndagen. Auktionen var essentiell för utbyggandet av 5G, det mobilnät som väntas bli verklighet i Sverige 2020..

DN - 12 timmar sedan

Nobelstiftelsen investerar i kärnvapenbolag – trots löfte om bättring

Nobelstiftelsen skulle dra sig ur alla kärnvapenrelaterade investeringar till våren 2018. När deras investeringar nu granskats på nytt konstaterar kritiker att de fortfarande har pengar i företag som bland annat tillverkar kärnvapenbärande ubåtar. .

DN - 15 timmar sedan

EU nobbar Theresa Mays förhandlingsinvit

BRYSSEL. Nej, vi förhandlar inte mer. Avtalet ligger fast.

DN - 16 timmar sedan

Erik de la Reguera: Brexit är på väg att bli en spring-i-dörr-fars

LONDON. Theresa May gav på måndagen besked om att omröstningen i brittiska parlamentet skjuts upp, och att hon återvänder till Bryssel för att fila ytterligare på Brexitavtalet. Den omvändelsen under galgen kommer knappast att öka den brittiska allmänhetens förtroende för landets politiker.

DN - 17 timmar sedan

Tufft jobb sista veckan av klimatmötet

Nu går klimatmötet i Katowice in i slutfasen. Första veckan slutade i dålig stämning. Saudiarabien, Ryssland, USA och Kuwait ville inte att mötet skulle välkomna FN-rapporten från IPCC.

DN - 17 timmar sedan

Modebranschen samlad i Polen – tar krafttag för att minska klimatpåverkan

Modeindustrins miljö- och klimatpåverkan ska minska. Det är målet när några av branschens största aktörer träffas på måndagen under klimatmötet i Polen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.