DN > Ekonomi

Sunday, 17 June, 23:54

DN - 04 maj 17 kl. 14:18

Fler nyanlända akademiker i jobbpraktikAtt snabbt komma ut i arbetslivet är viktigare än att kunna perfekt svenska. Med den inställningen driver IVA Jobbsprånget som ska lotsa nyanlända akademiker ut på arbetsmarknaden. I höst utökas projektet, 80 praktikplatser ska bli 1.000 nya platser varje år..
Läs mer på DN
Läs mer om:
IVA Jobbsprånget

Dela artikeln

835 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, nyanlända, akademikeri , jobbpraktik
Expressen - 01 jul 16 kl. 11:29

Så ska OKQ8 hjälpa nyanlända akademiker

OKQ8 Scandinavia ska hjälpa nyanlända att ta sig in på arbetsmarknaden. Därför breddar de nu sitt praktikerbjudande med en ny målgrupp - nyanlända akademiker. – Jag ser det verkligen som en win-win-situation, säger kommunikationschefen Alexandra William-Olsson..

SR - 07 nov 16 kl. 03:00

Språket nyckeln för nyanlända akademiker (MÅ 7 nov)

Bristande språkkunskaper hindrar många nyanlända akademiker som vill validera sina betyg och kunskaper på svenska högskolor. Flera lärosäten inför därför en språkutbildning för nyanlända..

Nyteknik - 31 maj 16 kl. 16:18

Wallenbergpengar till nyanlända akademiker

Iva hoppas kunna hjälpa 4 000 nyanlända akademiker fram till och med år 2020, tack vare anslag från Wallenbergstiftelsen och programmet Jobbsprånget..

SR - 17 aug 16 kl. 05:00

Snabbspår går inte som tåget för nyanlända akademiker

De skärpta asylreglerna kan göra att nyanlända akademiker i praktiken tvingas välja mellan att behålla sitt yrke och att få ett permanent uppehållstillstånd och därmed kunna återförenas med sin familj. Det hävdar Ursula Berge är samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet..

Blekinge Läns tidning - 08 dec 16 kl. 03:00

Nyanlända akademiker lotsas rätt

Nora Alali arbetade som idrottslärare i Syrien. Nu är hon en av deltagarna i Rotarys mentorsprogram som ska hjälpa nyanlända akademiker ut på arbetsmarknaden..

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 17 kl. 16:30

Rekryteringsmässa lockade ett 20-tal nyanlända akademiker

På fredagen anordnade Båstad Arbetsmarknadsenhet en rekryteringsmässa för nyanlända akademiker med teknisk kompetens..

NSD - 11 nov 13 kl. 17:45

Kalix säger nej till att ta emot fler nyanlända flyktingar

Kalix kommun säger nej till att ta emot fler nyanlända flyktingar.Haparanda, Överkalix och Övertorneå kommuner har sagt ja.– Bostadsbristen är ett stort problem i Kalix, säger Ellinor Söderlund (S), kommunalråd..

DI - 06 maj 14 kl. 13:28

Allt fler nyanlända får jobb eller studier

Allt fler nyanlända jobbar eller studerar 90 dagar efter avslutade etableringsinsatser, i mars i år hade denna andel ökat till 27 procent från 25 procent i september 2013. Det visar en uppföljning från Arbetsförmedlingen, enligt ett pressmeddelande..

Barometern - 17 nov 15 kl. 14:18

Två miljoner för att kunna ta emot fler nyanlända

Landets kommuner behöver ta emot fler nyanlända. För att underlätta beviljar nu länsstyrelsen två miljon kronor till projekt i Kalmar län..

Regeringen - 07 jul 17 kl. 15:57

Remiss SOU 2017:54 Fler nyanlända elever ska uppnå behörighet till gymnasiet

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat SOU 2017:54 Fler nyanlända elever ska uppnå behörighet till gymnasiet..

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Utskällda Arbetsförmedlingen får bättre betyg

Under regeringens fyra år har förtroendet successivt ökat för Arbetsförmedlingen, a-kassan, skolan, sjukförsäkringen, och tandvården, visar SEB:s Välfärdsbarometer 2018. Men trots vändningen ligger Sverige fortfarande en bra bit efter övriga skandinaviska länder på de flesta områdena..

DN - 2 timmar sedan

Skattesmäll på 154 miljoner för Mojang-säljare

De tre tidigare ägarna till dataspelet Minecraft har upptaxerats med drygt 700 miljoner kronor, enligt en dom i förvaltningsrätten. Totalt innebär det skattekostnader på cirka 154 miljoner kronor för trion, skriver Dagens industri (Di)..

DN - 7 timmar sedan

Byggbolag hotas av stämning för försenad tillträdesdag

Bostadsbyggaren SSM stämdes i april av drygt 50 missnöjda kunder som vill häva sina köp.  Nu kan bolaget bli stämt för att annat bygge och av samma orsak: bolaget skjuter tillträdesdatum lång in i framtiden. .

DN - 3 timmar sedan

”Köpare måste få veta när de kan få flytta in”

Det är fullständigt orimligt att skjuta fram tillträdesdatum i ett och ett halvt år. Det anser Magnus Lambertsson, försäljningschef på Skanska och en av initiativtagarna till en kvalitetsmärkning av bostadsbyggen. .

DN - 8 timmar sedan

Även Coop slutar sälja engångsgrillar

Nu väljer även Coop att sluta sälja engångsgrillar. – Vi får se hur länge det blir. Det får vädret och brandrisken avgöra, säger presschefen..

DN - Igår: 09:45

Drogkarteller som vilken industri som helst – fast dödlig

PR-satsningar, vinstmaximering och diversifiering. Knarkhandeln fungerar som vilken multinationell industri som helst, hävdar Tom Wainwright i boken Narconomics. Skillnaden är våldet och misären.

DN - Igår: 09:05

Näringslivstoppen: Norska ungdomar har blivit lata

Norska ungdomar är så bortskämda att de inte kan tänka sig att ta jobben som svenskar vill ha, säger Stein Lier-Hansen, vd för arbetsgivarorganisationen Norsk Industri, i en intervju..

DN - I förrgår: 17:59

Ica stoppar försäljning av engångsgrillar

Ica slutar tillfälligt att sälja engångsgrillar i samtliga butiker, rapporterar TV4. Orsaken är den höga brandrisken i stora delar av Sverige..

DN - I förrgår: 10:51

Kappahl byter vd – oenighet om bolagets prioriteringar

Kappahls vd Danny Feltmann avgår och Göran Bille, styrelseledamot i klädbolaget och tidigare bland annat vd för Lindex, utses till tillförordnad vd med omedelbar verkan. Det framgår av ett pressmeddelande..

DN - I förrgår: 10:33

USA på väg införa fler Kinatullar

USA:s president Donald Trump har godkänt amerikanska tullavgifter på kinesiska varor till ett värde av 50 miljarder dollar, enligt medieuppgifter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.