DN > Ekonomi

Tuesday, 21 November, 07:25

DN - 04 maj 17 kl. 14:18

Fler nyanlända akademiker i jobbpraktikAtt snabbt komma ut i arbetslivet är viktigare än att kunna perfekt svenska. Med den inställningen driver IVA Jobbsprånget som ska lotsa nyanlända akademiker ut på arbetsmarknaden. I höst utökas projektet, 80 praktikplatser ska bli 1.000 nya platser varje år..
Läs mer på DN
Läs mer om:
IVA Jobbsprånget

Dela artikeln

835 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, nyanlända, akademikeri , jobbpraktik
Expressen - 01 jul 16 kl. 11:29

Så ska OKQ8 hjälpa nyanlända akademiker

OKQ8 Scandinavia ska hjälpa nyanlända att ta sig in på arbetsmarknaden. Därför breddar de nu sitt praktikerbjudande med en ny målgrupp - nyanlända akademiker. – Jag ser det verkligen som en win-win-situation, säger kommunikationschefen Alexandra William-Olsson..

SR - 07 nov 16 kl. 03:00

Språket nyckeln för nyanlända akademiker (MÅ 7 nov)

Bristande språkkunskaper hindrar många nyanlända akademiker som vill validera sina betyg och kunskaper på svenska högskolor. Flera lärosäten inför därför en språkutbildning för nyanlända..

Nyteknik - 31 maj 16 kl. 16:18

Wallenbergpengar till nyanlända akademiker

Iva hoppas kunna hjälpa 4 000 nyanlända akademiker fram till och med år 2020, tack vare anslag från Wallenbergstiftelsen och programmet Jobbsprånget..

SR - 17 aug 16 kl. 05:00

Snabbspår går inte som tåget för nyanlända akademiker

De skärpta asylreglerna kan göra att nyanlända akademiker i praktiken tvingas välja mellan att behålla sitt yrke och att få ett permanent uppehållstillstånd och därmed kunna återförenas med sin familj. Det hävdar Ursula Berge är samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet..

Blekinge Läns tidning - 08 dec 16 kl. 03:00

Nyanlända akademiker lotsas rätt

Nora Alali arbetade som idrottslärare i Syrien. Nu är hon en av deltagarna i Rotarys mentorsprogram som ska hjälpa nyanlända akademiker ut på arbetsmarknaden..

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 17 kl. 16:30

Rekryteringsmässa lockade ett 20-tal nyanlända akademiker

På fredagen anordnade Båstad Arbetsmarknadsenhet en rekryteringsmässa för nyanlända akademiker med teknisk kompetens..

NSD - 11 nov 13 kl. 17:45

Kalix säger nej till att ta emot fler nyanlända flyktingar

Kalix kommun säger nej till att ta emot fler nyanlända flyktingar.Haparanda, Överkalix och Övertorneå kommuner har sagt ja.– Bostadsbristen är ett stort problem i Kalix, säger Ellinor Söderlund (S), kommunalråd..

DI - 06 maj 14 kl. 13:28

Allt fler nyanlända får jobb eller studier

Allt fler nyanlända jobbar eller studerar 90 dagar efter avslutade etableringsinsatser, i mars i år hade denna andel ökat till 27 procent från 25 procent i september 2013. Det visar en uppföljning från Arbetsförmedlingen, enligt ett pressmeddelande..

Barometern - 17 nov 15 kl. 14:18

Två miljoner för att kunna ta emot fler nyanlända

Landets kommuner behöver ta emot fler nyanlända. För att underlätta beviljar nu länsstyrelsen två miljon kronor till projekt i Kalmar län..

Regeringen - 07 jul 17 kl. 15:57

Remiss SOU 2017:54 Fler nyanlända elever ska uppnå behörighet till gymnasiet

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat SOU 2017:54 Fler nyanlända elever ska uppnå behörighet till gymnasiet..

Fler nyheter från DN

DN - 8 timmar sedan

Sverige tappar i global talangjakt

Sverige faller från fjärde till nionde plats på den internationella listan över länders förmåga att dra till sig och utveckla talanger. Bakslaget i den globala talangjakten kan bli ett hot mot svensk konkurrenskraft..

DN - 9 timmar sedan

Experter varnar för konsekvenser av försäljning av vapenkunskap

Försäljning av kunskap är den senaste trenden inom svensk vapenexport. Men kunskap är svårt att spåra och nu varnar experter för konsekvenserna av export av spetsteknologi. .

DN - 13 timmar sedan

Lasse Swärd: Volvo ligger långt framme med självkörande bilar

 Tre frågor till DN:s motorreporter Lasse Svärd om Volvos miljardaffär med Uber..

DN - 15 timmar sedan

Uber köper självkörande Volvobilar

Volvo Cars ska leverera tiotusentals bilar som ska kunna köra själva för taxitjänsten Uber. Bolagen har skrivit på ett ramavtal som gäller mellan 2019 och 2021, meddelar Volvo Cars i ett pressmeddelande..

DN - 18 timmar sedan

Kirunaborna slipper reavinstskatt

De boende i Kiruna och Malmberget som omfattas av stadsomvandlingen slipper reavinstskatt, rapporterar SVT Nyheter..

DN - 20 timmar sedan

Dan Lucas: Bostadssäljare tvingas pruta på priset

Slutpriset faller under utropspriser på bostadsmarknaden. DN:s Dan Lucas svarar på vad som händer..

DN - 22 timmar sedan

Bostadssäljare får räkna med lägre priser

Här är ännu ett bevis för att bostadsmarknaden svalnar: Det genomsnittliga slutpriserna för bostadsrätter ligger nu för första gången sedan juli 2014 under utgångspriserna..

DN - Igår: 21:05

Linus Larsson: Teknikvärlden har ursäktat mäns övergrepp för länge

Teknikvärlden har förminskat trakasserier och varit för slapp inför män som går över gränsen..

DN - Igår: 21:05

Kvinnor i teknikbranschen samlas under #teknisktfel

Även teknikbranschen påverkas av de strukturella problem som uppmärksammats genom #metoo. Det finns en sexistisk kultur som normaliserats och en tystnadskultur där drabbade kvinnors röster inte hörs. Nu ändrar vi på det, och hundratals kvinnor har börjat genom att dela sina berättelser..

DN - Igår: 22:01

Inifrån teknikvärlden: sexism, tafsande och våldtäktssång

1.139 kvinnor har skrivit på uppropet #teknisktfel, mot sexuella trakasserier inom teknikbranschen. En av dem är civilingenjören Johanna Mannung, som berättar om våldtäktssånger på KTH, tafsningar och porr på jobbet och hur kvinnor undermineras.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.