SvD > Ekonomi

Thursday, 25 April, 13:49

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat. Ett svagt men lönsamt kvartal, säger vd Christian Fredrikson. .
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Fingerprint, Christian Fredrikson

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fingerprintsvd Jag , kännermig , fullav , fighting, spirit
PrivataAffärer - 06 sep 18 kl. 11:51

Fingerprints vd: Inget behov att ta in kapital

Chefen för biometribolaget vill dock inte ge sig på att ge någon förklaring till varför Fingerprintaktien rekylerat upp rejält den senaste veckan. Inget behov av nyemission En svag marknadsutveckling och hård prispress inom kapacitiva sensorer i kombination med ett skifte i efterfrågan mot lågprissensorer har det senaste året lett till dramatiska försäljningstapp, förluster och negativa kassaflöden för Fingerprint Cards, vilket skapat en oro på marknaden för att bolaget skulle behöva ta in nytt kapital. ”Vi ser inget behov av att göra en emission”, säger Christian Fredrikson.

PrivataAffärer - 26 okt 17 kl. 10:22

Fingerprints vd om rapporten som sänkt aktien

Fingerprints vd Christian Fredrikson menar att de underliggande siffrorna i rapporten egentligen inte var så dåliga. Samtidigt erkänner han att problemet med stora lager kan påverka även det fjärde kvartalet negativt....

DI - 04 maj 17 kl. 16:22

Richard Bråse: Full kapitulation efter Fingerprints rapport

Fingerprint Cards kvartalsrapport var på inget vis positiv, men eländet var i stora drag känt på förhand. När nätmäklaren Avanzas kunder ändå svarade med att vräka ut aktier påminde handeln mer om full kapitulation än en befogad kursreaktion..

DI - 02 jun 16 kl. 11:55

Han är Fingerprints nya vd

Med en bakgrund på Nokia Networks och F-Secure har Fingerprint Cards nya vd Christian Fredrikson gott om erfarenhet av att leda stora och högteknologiska företag. Inför sitt nya jobb känner han sig både ödmjuk och hedrad..

Dagens PS - 27 mar 17 kl. 11:48

Misstänkt VD: ”Chockad, ledsen och besviken”

Krisande Fingerprint Cards ska upp över 200 procent på börsen spår Redeyes analytiker efter förra veckan stora ras på 30 procent i samband med vinstvarningen, som DagensPS.se nyligen skrev om. Och åt samma håll tror Johan Carlström, bolagets tidigare vd som nu står misstänkt för flera fall av grovt insiderbrott, att aktiekursen kommer att gå när man får bukt lagerproblemen senast i juni i år, enligt hans bedömning.

PrivataAffärer - 22 feb 19 kl. 11:19

Hernhag: En bra tillväxtaktie

Anita: Hej ! Vad tror du Evolution Gaming? De hade en mycket bra rapport och till och med Börsveckan var imponerade.

E24 - 02 jun 16 kl. 14:37

Många frågetecken när Fingerprint byter vd

När Fingerprints styrelse efter bara ett år sparkar vd Jörgen Lantto infinner sig ett antal angelägna frågor. Eftersom Lantto utåt sett har fungerat utmärkt så undrar man vad som ligger bakom avskedet. Rykte Lantto ihop med huvudägare Johan Carlström?

PrivataAffärer - 15 feb 19 kl. 11:08

Hernhag: Börsens tre bästa investmentbolag

Anders: Hej Marcus! Jag är i färd med att starta ett månadssparande i investmentbolag. Kan du rangordna dina topp tre?

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i Turkcell

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.