Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 27 January, 13:59

Dagens PS - 02 maj 17 kl. 10:23

Försvunnen fastighetskung lever hemligt liv i lyxDagensPS.se skrev för några år sedan om hur den svenske affärsmannen Hans Thulin, i dag 69, lyckades trolla bort nära 180 miljoner kronor i skulder efter att ha gått i miljardkonkurs. Tidningen Fokus kartlagde – efter att hans namn dykt upp i en stor läcka – turerna kring den svenske fastighetsklipparen som länge hade funnits med på kronofogdens värstinglista redan då. ”Han är inkarnationen av 1985 års avreglering av kreditmarknaden och mästare på kedjebrevslika affärer av lån, höjda hyror, glädjekalkyler och nyalånmed klena säkerheter”, skrev Fokus. Men sedan dess har det varit tyst kring svensken som en gång var en av landets rikaste män och känd för sitt extrema liv i lyx med välutrustat garage och dyrbar konstsamling.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Hans Thulin, Fokus, Expressen, Thulin, Rio, Janeiro, Riostadsdelen, Nyckeln AB, Kamprad, Catella AB, Nyckeln, Pontus Kågerman, Kronofogden, Marginalen Bank, Madrid, Spanien, MISSA INTE, LÄS ÄVEN, UrsprungskÄllan, Försvunnen, Dagensps

Dela artikeln

29 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvunnen, fastighetskung, lever, hemligt, livi , lyx
DI - 12 nov 15 kl. 23:02

Putins familj lever hemligt liv i lyx

President Vladimir Putin vinner politiska poänger i Ryssland på sin modesta livsstil. Men genom kontakter i den ryska eliten lever hans dotter i lyx, skriver nyhetsbyrån Reuters..

SvD - 13 jul 12 kl. 11:26

Myt om försvunnen japan lever vidare

Ättling springer imorgon..

Dagens PS - 03 maj 17 kl. 12:35

Fastighetsräv ser kusligt snarlika orostecken

Di har gjort en stor intervju med Hemfoas vd Jens Engwall, som uppges vara en av dem som har längst erfarenhet av arbete med fastigheter i Sverige. På frågan om han ser några bubbeltendenser, svarar Jens Engwall bland annat så här: ”Det är svårt att se bubblan men som gammal i gamet är det ett litet orostecken att alla tjänar pengar på fastigheter. Det var det jag kände i början av 1990-talet innan kraschen.

Skånskan - 12 nov 18 kl. 15:00

”Vi är inget hemligt sällskap”

Eslöv Regalier och hemliga ritualer hör Odd Fellow till – men även gemenskap och ett engagemang för välgörenhet.
I helgen firade Eslövs näst äldsta förening 125 år.– Det är bara skyttegillets musikkår som är äldre, berättar Jonas Lundgren, övermästare i Odd Fellow Eslöv.

Affärsvärlden - 15 okt 13 kl. 14:44

Sydsvensk fastighetskung bygger lyxig Tylösandsvilla

Efter 22 år är det dags för Halmstads egen fastighetskung att bygga en ny spektakulär strandvilla på Tylösand, rapporterar Hallandsposten..

Kristianstadsbladet - 06 maj 17 kl. 00:01

Fastighetskung med siktet inställt uppåt

Drömmen var att bli idrottsstjärna. I stället blev han fastighetskung. Nu har Jacob Karlsson, mannen bakom K-fastigheter, nya mål: "Vi siktar på att bli störst i världen på fastigheter.

Dagens PS - 17 maj 17 kl. 09:47

Ungas vanor retar fastighetskung

Om unga ska komma in på bostadsmarknaden i Australien krävs det radikalt förändrade konsumtionsvanor. Det hävdar Tim Gurner, fastighetsmagnat i landet, enligt Di som hänvisar till uttalanden som Gurner gjort till 60 Minutes Australia. Den 35-årige fastighetskungen berättar att han själv tvingades dra åt svångremmen när han försökte köpa sitt första hem, då betalade han inte 120 spänn för ”mosad avokado” eller ”fyra kaffe för 26 kronor styck”, deklarerar han, enligt Di.

Dagens PS - 01 aug 17 kl. 08:24

45-årig doldis Sveriges okrönte fastighetskung

På papperet är det Knut Poussette som är vd medan Lars Andersson står som ordförande. Men i själva verket är det sonen, grundaren Mikael Andersson, som har makten i bolaget och är hjärnan bakom bolagets affärer, skriver Dagens Industri och hänvisar till flera samstämmiga uppgifter. Bolaget som Di skriver om är det svenska fastighetsimperiet Kvalitena – värt över 10 miljarder kronor – som precis har gjort ett rekordår med 1,05 miljarder kronor i vinst, enligt den färska årsredovisningen, bland annat efter en lyckosam affär där aktier i 16.

Dagens PS - 13 okt 17 kl. 08:34

Fastighetskung: Ras på 30 procent ”inte konstigt”

Marknaden riskerar att ”packa ihop totalt”, varnar Urban Edenström som inte skulle förvånas av rejäla boprisras. På fredagen visar färsk statistik från Svensk Mäklarstatistik att priserna på bostadsrätter står still under september, jämfört med en månad tidigare. Och enligt Urban Edenström – huvudägare och vd i tidigare Investorbolaget Stronghold och som av Dagens Industri beskrivs som ”en av fastighets-Sveriges tyngsta makthavare” – kan priserna nu vara på väg ned rejält.

Realtid - 02 okt 18 kl. 14:06

Sundsvalls fastighetskung går in i Amasten

Amasten Fastighets AB genomför en riktad nyemission där Sundsvalls fastighetskung går in med 62 miljoner kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.