Cornucopia > Ekonomi

Friday, 14 December, 10:40

Liknande nyheter

Taggar: Göteborg, Energi, medger, Endast, 15%, förnyelsebarti , Göteborgs, fjärrvärme
GöteborgsPosten - 23 nov 17 kl. 16:43

MP sprider alternativa fakta om Göteborg Energi

Göteborg Energi har många lovvärda projekt. Men bolagets ordförande Elisabeth Undén (MP) drar sig ändå inte för att sprida alternativa fakta om bolagets fossilberoende i ett slags försök till greenwashing, skriver bland andra Naturskyddsföreningen i Göteborg..

GöteborgsPosten - 01 dec 17 kl. 13:20

Göteborg Energi fasar ut fossil fjärrvärme

Naturskyddsföreningen lyfter frågan om fossilfri fjärrvärme i Göteborg. Det finns ingen fråga jag jobbar hårdare med än klimatfrågan och där är fossilfrihet helt avgörande, skriver Elisabeth Undén (MP), ordförande Göteborg Energi..

GöteborgsPosten - 07 nov 14 kl. 18:48

Göteborg energi säljer av

Göteborg Energi sålde på fredagen sitt aktieinnehav i bolaget FordonsGas. Köpare är det franska bolaget Air Liquide..

GöteborgsPosten - 13 dec 14 kl. 05:00

Öppet krig på Göteborg Energi

Anställda kräver i ett nytt brev till styrelsen för Göteborg Energi att vd:n Lotta Brändström sparkas. Samtidigt går avgående styrelseledamoten Martin Wannholt ut och kallar fackets förföljelse av vd:n för en häxjakt..

Expressen - 08 jan 15 kl. 12:30

Göteborg Energi får böta över 22 miljoner

Det var ingen rolig julklapp som Göteborg Energi Din El fick 2014. De har fått en nota på över 22 miljoner kronor från statliga Energimyndigheten. Orsak: De har deklarerat för lite såld el..

Cornucopia - 08 jan 15 kl. 13:43

Göteborg Energi har tappat Internet

Göteborg Energi ska ha tappat sin Internetförbindelse. Webplatsens framsida fungerar fortfarande, men tjänster kopplade till back office svarar inte

Enligt uppgift ska inte heller de anställda kunna använda Internet och mycket övrig datakommunikation ska också vara drabbad. Företagets interna nätverk sak också vara helt nere.

GöteborgsPosten - 30 mar 15 kl. 07:40

Fredriks räkning från Göteborg Energi - en riktig elchock

När Fredrik Olsson, 45, år gick in på sin internetbank väntade en obehaglig överraskning – hans elräkning från Göteborg Energi uppgick till 829 535 kronor..

GT - 30 apr 15 kl. 13:48

Göteborg Energi kan bli skyldiga miljoner

Det kommunala bolaget Gothnet har återigen hamnat i blåsväder. Den här gången riskerar de att krävas på hundratals miljoner kronor. Det utreds nu om Göteborg Energi under en tioårsperiod har pumpat in olagliga jättebelopp i Gothnet – vilket gör att bolaget kunnat konkurrera ut privata företag.

GöteborgsPosten - 07 okt 15 kl. 20:41

Göteborg Energi vill sälja Skövde biogas

Fortsättningen för nedläggningshotade Skövde biogas avgörs i december. Göteborg Energi kommer att ansöka hos fullmäktige att få sälja sina andelar i biogasanläggningen..

Affärsvärlden - 21 jan 16 kl. 08:19

Tieto tecknar avtal med Göteborg Energi

IT-konsulten Tieto har tecknat ett outsourcingavtal med Göteborg Energi..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 30 minuter sedan

Stor rädsla för räntehöjning - Borg mfl desperata

Igår rapporterade SCB om marginellt fallande inflationssiffror. Nedgången om 0.3 procentenheter används bland annat av fd finansminister Anders Borg som argument för att Riksbanken inte ska höja räntan.

Cornucopia - 1 timme sedan

Votering pågår - Stefan Löfven (S) som statsminister

Just nu pågår debatten inför en omröstning om Stefan Löfven (S) som statsminister.
Stefan Löfven.09:04 I denna stund har Transportstyrelseskandalens avsatte fd inrikesminister Anders Ygeman (S), känd för att under flera månader inte lyckats boka en lokal för samtal med Stefan Löfven, lyckats boka en talarstol.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Lunds Universitet räddade doktorand från IS - skickade in säkerhetsstyrka

"Ligga i Lund."En doktorandhandledare på Lunds Universitet fick för fyra år sedan universitet att skicka in en säkerhetstryka för att rädda en doktorand och dennes familj från Islamiska Staten i Irak. Inga terrorister får komma mellan en handledare och dennes doktorand, och framför allt inte forskningen.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Nedgångar avgör vem som egentligen är bra på aktier

I börsuppgång kan en apa vara expert på börsen. Det är när börsen vänder och går ner som det visar sig vilka som egentligen visste vad de höll på med, och nybörjarna brutalt upptäcker att stockpicking inte innebär samma aktier i alla cykler av konjunktur och börs, inte ens sk value investors högutdelare.Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Amazons datahallar i Mälardalen igång - Microsoft etablerar i Gävle-Sandviken

Nej, inte heller den här gången "startade Amazon e-handel i Sverige". Däremot har nu Amazons energislukande datahallar dragit igång i Mälardalen. Samtidigt har nu Microsoft köpt mark för 269 MSEK i Gävle-Sandviken, vilket med all sannolikhet ska användas för att tömma Sverige på elkraft för att driva internationella datacenter utan att skapa särskilt många jobb.

Cornucopia - Igår: 09:21

Skattesänkningarna - så betalar du extra skatt

Många, framför allt vänsterut, är upprörda över att de får behålla mer av sin lön efter årsskiftet. För att de inte ska framstå som hycklare, kommer här hjälpsamma råd om hur du betalar in extra skatt, alternativt direkt stöder de ändamål du anser borde fått dina hundralappar. Notera att budgeten höjde statsbidragen till vård, skola och omsorg, som alltså inte drabbas av skattesänkningarna.

Cornucopia - Igår: 18:36

Moderaternas och KD:s budget gick igenom - solcellsstödet fasas ut

Moderaternas och Kristdemokraternas budget gick som väntat igenom. Det innebär omfattande skattesänkningar för de som har jobb eller är pensionärer, men också neddragningar. Aktuellt för bloggen är t ex att solcellsstödet fasas ut.

Cornucopia - Igår: 13:35

Livscykelanalys: 84% lägre CO2-ekvivalenta utsläpp för elbil jämfört med fossildiesel

En livscykelanalys från ett belgiskt universitet visar på 85% lägre CO2-ekvivalenta utsläpp under bilens livscykel när man jämför en elbil med en snål fossildieselbil. Störst påverkan har respektive lands elmix, men även fossilelkraftlandet Polen blir det lägre utsläpp med en elbil än snål fossildiesel.Livscykelanalys utsläpp CO2-ekvivalenter per km för snål diesel respektive elbil för olika länders energimix.

Cornucopia - Igår: 11:22

Icke-inflationen: Telia höjer priset för fast telefon med 22%

Icke-inflationen fortsätter att skörda segrar. Telia lämnar nu beskedet till de som fortfarande har en fast telefon att de höjer abonnemangskostnaden med 22%. Frågan är hur många som därmed har lust att behålla något de flesta knappt använder längre, när alla har en personlig mobiltelefon.

Cornucopia - I förrgår: 10:08

Påminnelse: Boksignering Skövde idag onsdag 16:00 - 17:00

En kort påminnelse om att jag signerar böcker på Akademibokhandeln i Skövde idag onsdagen den 12:e december mellan klockan 16:00 och 17:00. Vi ses där!Akademibokhandeln ligger i Skövde Commerce tror jag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.