Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 24 February, 01:48

Cornucopia - 01 maj 17 kl. 16:02

Göteborg Energi medger: Endast 15% förnyelsebart i Göteborgs fjärrvärmeGöteborg Energis pressansvarige Cecilia Erdalen var inne och kommenterade inlägget om Gobigas-fiaskot. I hennes repliker medgav hon att endast 15% av Göteborgs fjärrvärme är förnyelsebar energi.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Energi, Göteborgs, Energis, Cecilia Erdalen, Gobigas, Rosenlundsverket, Älvsborgsbron, Rya Fossilgaskraftvärmeverk, Sveriges, CO2, Bakgrunden, GoBiGas, Chalmers, Göteborg Energi, Erdalen, Göteborg EnergiJag, Vad, Privatkundserviceinformationsmaterialarsredovisningargeneralinfolistcategory, Ceciliahär, Göteborg, Sverige, Rya, Tesla Model

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göteborg, Energi, medger, Endast, 15%, förnyelsebarti , Göteborgs, fjärrvärme
GöteborgsPosten - 23 nov 17 kl. 16:43

MP sprider alternativa fakta om Göteborg Energi

Göteborg Energi har många lovvärda projekt. Men bolagets ordförande Elisabeth Undén (MP) drar sig ändå inte för att sprida alternativa fakta om bolagets fossilberoende i ett slags försök till greenwashing, skriver bland andra Naturskyddsföreningen i Göteborg..

GöteborgsPosten - 01 dec 17 kl. 13:20

Göteborg Energi fasar ut fossil fjärrvärme

Naturskyddsföreningen lyfter frågan om fossilfri fjärrvärme i Göteborg. Det finns ingen fråga jag jobbar hårdare med än klimatfrågan och där är fossilfrihet helt avgörande, skriver Elisabeth Undén (MP), ordförande Göteborg Energi..

GöteborgsPosten - 07 nov 14 kl. 18:48

Göteborg energi säljer av

Göteborg Energi sålde på fredagen sitt aktieinnehav i bolaget FordonsGas. Köpare är det franska bolaget Air Liquide..

GöteborgsPosten - 13 dec 14 kl. 05:00

Öppet krig på Göteborg Energi

Anställda kräver i ett nytt brev till styrelsen för Göteborg Energi att vd:n Lotta Brändström sparkas. Samtidigt går avgående styrelseledamoten Martin Wannholt ut och kallar fackets förföljelse av vd:n för en häxjakt..

Expressen - 08 jan 15 kl. 12:30

Göteborg Energi får böta över 22 miljoner

Det var ingen rolig julklapp som Göteborg Energi Din El fick 2014. De har fått en nota på över 22 miljoner kronor från statliga Energimyndigheten. Orsak: De har deklarerat för lite såld el..

Cornucopia - 08 jan 15 kl. 13:43

Göteborg Energi har tappat Internet

Göteborg Energi ska ha tappat sin Internetförbindelse. Webplatsens framsida fungerar fortfarande, men tjänster kopplade till back office svarar inte

Enligt uppgift ska inte heller de anställda kunna använda Internet och mycket övrig datakommunikation ska också vara drabbad. Företagets interna nätverk sak också vara helt nere.

GöteborgsPosten - 30 mar 15 kl. 07:40

Fredriks räkning från Göteborg Energi - en riktig elchock

När Fredrik Olsson, 45, år gick in på sin internetbank väntade en obehaglig överraskning – hans elräkning från Göteborg Energi uppgick till 829 535 kronor..

GT - 30 apr 15 kl. 13:48

Göteborg Energi kan bli skyldiga miljoner

Det kommunala bolaget Gothnet har återigen hamnat i blåsväder. Den här gången riskerar de att krävas på hundratals miljoner kronor. Det utreds nu om Göteborg Energi under en tioårsperiod har pumpat in olagliga jättebelopp i Gothnet – vilket gör att bolaget kunnat konkurrera ut privata företag.

GöteborgsPosten - 07 okt 15 kl. 20:41

Göteborg Energi vill sälja Skövde biogas

Fortsättningen för nedläggningshotade Skövde biogas avgörs i december. Göteborg Energi kommer att ansöka hos fullmäktige att få sälja sina andelar i biogasanläggningen..

Affärsvärlden - 21 jan 16 kl. 08:19

Tieto tecknar avtal med Göteborg Energi

IT-konsulten Tieto har tecknat ett outsourcingavtal med Göteborg Energi..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 7 timmar sedan

I väntan på Game of Thrones - Reigns: GoT

Väntar du på sista säsongen Game of Thrones? Varför inte spendera den sista tiden med att spela Reigns: GoT, ett kortspel där du försöker härska över Westeros som regent inför white walkers slutliga angrepp. Det är bara att på Tindervis svajpa vänster eller högre och försöka klamra sig fast vid tronen.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Ny aggressiv och direkt farlig rysk provokation över Östersjön

Som ingen missat har Ryssland återigen uppträtt mycket aggressivt mot Sverige. Denna gång genom att genskjuta och flyga inom 20 meter från ett svenskt signalspaningsplan på en ordinarie icke-konfrontativ rutt långt ut i internationellt luftrum.Ryskt stridsflyg.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Valueguard: Sämsta januari någonsin för bostadsprisindex

Valueguards bostadsprisstatistik för januari visar på ett säsongsmässigt fall för bostadspriserna i landet. I princip med undantag Malmö föll priserna på tolv månader, och utvecklingen var också svagare än normalt för den annars heta januari. Januari 2019 var den sämsta januari någonsin för Valueguards index.

Cornucopia - Igår: 18:34

Fredagsmys: Offline i nästan två veckor

Dags för lite härligt fredagsmys. Och det är rätt härligt att i nästan två veckor i princip varit utan Internettillgång. En sorts själslig rensning.

Cornucopia - Igår: 14:24

Gästinlägg - Göra en fin exit, men sen torska dit igen

Nedanstående är ett gästinlägg signerat pappan

Hej! Jag skrev tidigare här på bloggen om min motivering till elbil, och varför jag just valde en Zoe som sådan. Jag skulle ju kunna köpt en Tesla 3 istället t ex.

Cornucopia - Igår: 11:07

Leif Östling: "Om 5-10 år är samhällskontraktet helt brutet"

Scanias och Svenskt Näringslivs fd VD konstaterade i en podcastintervju att gällande den offentliga vården är samhällskontraktet helt brutet inom fe till tio år. Medborgarna kommer tvingas betala för privat vård, då den offentliga vården helt fallit samman, även om skattetrycket består.
Södersjukhuset.

Cornucopia - Igår: 10:23

Byggbolagen har tvingats köpa tillbaka osålda bostadsrätter för att rädda föreningar

SVT rapporterar att HSB trots tjugoprocentigareapriser på osålda lägenheter tvingats köpa tillbaka 120 lägenheter för att rädda ett antal bostadsrättsföreningar, från potentiell konkurs. Detta är första gången på tio år, dvs sedan finanskrisen, detta inträffat. HSB är inte heller ensamma.

Cornucopia - I förrgår: 21:11

Swedbank-aktiens sämsta börsvecka sedan finanskrisen

Som det ser ut nu på torsdag kväll är den innevarande börsveckans utveckling för Swedbanks A-aktie den sämsta sedan finanskrisen hösten 2008. Banken har till slut backat och ska ta in en extern utredare av bankens tvätt av ryska blodspengar.
Veckochart Swedbank A-aktie tillbaka till 2010, vilket inkluderar skuldkrisens börskrasch.

Cornucopia - I förrgår: 14:21

Recorded Future: Inga tecken på att 1177-samtalen cirkulerar på nätet

Cyberunderrättelseföretaget Recorded Futures VD Christopher Ahlberg uppger till bloggen att det inte finns några tecken på att telefonsamtalen från 1177 Vårdguiden har läckt ut på nätet och cirkulerar. Denna typ av data har lågt till noll värde i hackerkretsar och eventuella intrång handlar mest om prestige.
Christopher Ahlberg, VD för Recorded Future.

Cornucopia - I förrgår: 13:40

Föreläst på Digitaldagarna i Östersund

Under förmiddagen har jag föreläst på Digitaldagarna i Östersund, så det har inte blivit något blogginlägg. Tills jag lyckas sätta ihop något får ni hålla till godo med en stilstudie på mig när jag lajvar Thought Leader (TM). Lite resonemang nedan också.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.