Cornucopia > Ekonomi

Monday, 15 October, 20:57

Liknande nyheter

Taggar: Göteborg, Energi, medger, Endast, 15%, förnyelsebarti , Göteborgs, fjärrvärme
GöteborgsPosten - 23 nov 17 kl. 16:43

MP sprider alternativa fakta om Göteborg Energi

Göteborg Energi har många lovvärda projekt. Men bolagets ordförande Elisabeth Undén (MP) drar sig ändå inte för att sprida alternativa fakta om bolagets fossilberoende i ett slags försök till greenwashing, skriver bland andra Naturskyddsföreningen i Göteborg..

GöteborgsPosten - 01 dec 17 kl. 13:20

Göteborg Energi fasar ut fossil fjärrvärme

Naturskyddsföreningen lyfter frågan om fossilfri fjärrvärme i Göteborg. Det finns ingen fråga jag jobbar hårdare med än klimatfrågan och där är fossilfrihet helt avgörande, skriver Elisabeth Undén (MP), ordförande Göteborg Energi..

GöteborgsPosten - 07 nov 14 kl. 18:48

Göteborg energi säljer av

Göteborg Energi sålde på fredagen sitt aktieinnehav i bolaget FordonsGas. Köpare är det franska bolaget Air Liquide..

GöteborgsPosten - 13 dec 14 kl. 05:00

Öppet krig på Göteborg Energi

Anställda kräver i ett nytt brev till styrelsen för Göteborg Energi att vd:n Lotta Brändström sparkas. Samtidigt går avgående styrelseledamoten Martin Wannholt ut och kallar fackets förföljelse av vd:n för en häxjakt..

Expressen - 08 jan 15 kl. 12:30

Göteborg Energi får böta över 22 miljoner

Det var ingen rolig julklapp som Göteborg Energi Din El fick 2014. De har fått en nota på över 22 miljoner kronor från statliga Energimyndigheten. Orsak: De har deklarerat för lite såld el..

Cornucopia - 08 jan 15 kl. 13:43

Göteborg Energi har tappat Internet

Göteborg Energi ska ha tappat sin Internetförbindelse. Webplatsens framsida fungerar fortfarande, men tjänster kopplade till back office svarar inte

Enligt uppgift ska inte heller de anställda kunna använda Internet och mycket övrig datakommunikation ska också vara drabbad. Företagets interna nätverk sak också vara helt nere.

GöteborgsPosten - 30 mar 15 kl. 07:40

Fredriks räkning från Göteborg Energi - en riktig elchock

När Fredrik Olsson, 45, år gick in på sin internetbank väntade en obehaglig överraskning – hans elräkning från Göteborg Energi uppgick till 829 535 kronor..

GT - 30 apr 15 kl. 13:48

Göteborg Energi kan bli skyldiga miljoner

Det kommunala bolaget Gothnet har återigen hamnat i blåsväder. Den här gången riskerar de att krävas på hundratals miljoner kronor. Det utreds nu om Göteborg Energi under en tioårsperiod har pumpat in olagliga jättebelopp i Gothnet – vilket gör att bolaget kunnat konkurrera ut privata företag.

GöteborgsPosten - 07 okt 15 kl. 20:41

Göteborg Energi vill sälja Skövde biogas

Fortsättningen för nedläggningshotade Skövde biogas avgörs i december. Göteborg Energi kommer att ansöka hos fullmäktige att få sälja sina andelar i biogasanläggningen..

Affärsvärlden - 21 jan 16 kl. 08:19

Tieto tecknar avtal med Göteborg Energi

IT-konsulten Tieto har tecknat ett outsourcingavtal med Göteborg Energi..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 6 timmar sedan

Tesla nu större än Mercedes och Audi i USA - snart ikapp BMW

Tesla sålde fler personbilar än Mercedes och Audi i USA under tredje kvartalet rapporteras i Forbes. BMW sålde fortfarande fler, med 1 500 bilar jämfört med Tesla, men förväntas petas ner under fjärde kvartalet.
Sveriges antagligen vackraste Tesla Supercharger-station vid Toftaholm i Ljunby kommun.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Föreläsning i Broby / Östra Göinge ikväll

Upprepning av tidigare påminnelse. Jag håller en författarföreläsning i Kulturhuset Vita Skolan (biblioteket) i Broby, i Östra Göinge kommun på måndag klockan 19:00 - 20:00. Jag kommer även signera böcker.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Bloggens kränktshetsindex vecka 41

Dags för ett försök till ett nytt återkommande inslag på bloggen i form av kränkthetsindex. Alltså de fem blogginlägg den gångna veckan, som genererat flest kommentarer i förhållande till sidvisningar.
Kränk.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Nordirland-frågan hindrar avtal om Brexit

Enligt Reuters ska förhandlingarna om Storbritanniens utträde ur EU brutit samman på grund av oenighet i formuleringar kring Nordirland ska hanteras. Ombyggnad pågår.Bägge sidor av förhandlingarna verkar vilja låta Nordirland ha ett särstatus kontra EU, med fri rörelse över gränsen mellan Storbritannien och Irland.

Cornucopia - Igår: 16:17

Söndagsenkät: Hur mycket betalade du i mäklararvode på din senaste bostadsförsäljning?

Dags för en kort söndagsenkät. Hur mycket betalade du i mäklararvode på din senaste bostadsförsäljning? Gärna detaljer i kommentarsfältet.

Cornucopia - Igår: 12:50

Ren S-regering enda alternativet?

Då statsministern inte ska få över 50% av rösterna mot sig så är kanske en ren S-regering enda alternativet. Med löften om kompromisser åt höger och vänster kan Stefan Löfven (S) bilda en ren minoritetsregering, som inte får en majoritet av riksdagen mot sig. Och detta utan att få minsta stöd från SD:s 17.

Cornucopia - Igår: 11:52

C och L redo släppa fram Löfven som kommuniststödd statsminister

Trots att de röstade för ett avsättande av statsministern, är nu Centerpartiet och "Liberalerna" redo att släppa fram Löfven (S) som regeringsbildare igen. Det framkommer efter att de förklarat att de kommer rösta nej till en Moderatledd regering som inte inkluderar de egna partierna. Ulf Kristersson (M) förväntas i en presskonferens om 10 minuter meddela att han ger upp försöken att bli statsminister - men kan förstås göra det ändå för att syna C+L:s kort.

Cornucopia - I förrgår: 13:20

Så mycket har villaägare i Stor-Stockholm betalt för att bo senaste året

Villapriserna i samtliga Stor-Stockholms större kommuner har fallit det senaste året enligt SCB:s Småhusbarometer. Så hur mycket har storstockholmarnas villaägare betalat för att bo det senaste året? Rätt mycket visar det sig, i vissa kommuner sexsiffriga belopp per månad i värdeminskning på villan.

Cornucopia - I förrgår: 10:01

Grälliansen Stockholm: Makten och trafikkaos framför allt

Igår gjorde den så kallade Alliansen upp med Miljöpartiet om makten och trafikkaos framför allt i Stockholm. Miljöpartiet får igenom i princip hela sin miljöpolitik i Stockholm i utbyte mot att den grönblå grälliansen sparkar ut den rödgrönrosa tidigare ledningen från huvudstadens stadshus. Miljöpartiet framstår som tydlig vinnare, men det blir inte värre för stockholmstrafiken än om de rödgrönrosa fortsatt härska.

Cornucopia - 12 okt 18 kl. 16:33

Fredagsmys: EU-kommissionens nästa ordförande - Margot Walsltröm (s)

Dags för lite härligare fredagsmys. Och vad kan vara härligare än att mediakällor uppger att Margot Wallström (s) ses som kandidat att ta över posten som ordförande för EU-kommissionen. Fast baserat på vad som skrevs om hennes gärningar i kommissionen när hon kickades slutade, så är detta bara fria fantasier från Socialdemokrater.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.