DN > Kultur

Tuesday, 27 June, 04:02

DN - 21 apr 17 kl. 11:26

Hynek Pallas: NMR på Almedalen är en skymf mot alla som fått familjer mördade i FörintelsenNazistiska Nordiska motståndsrörelsen kommer till Almedalen, rapporterar Gotlands Allehanda. Om vi inte protesterar nu, när ska vi då göra det, frågar sig DN:s Hynek Pallas..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Pallas, NMR, Almedalen, Förintelsen, Nordiska, Gotlands Allehanda, DN, Hynek Pallas

Dela artikeln

7822 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hynek, Pallas, NMR, Almedalenär en , skymfmot , alla som fått familjer mördade i Förintelsen
Skånskan - 14 apr 16 kl. 14:00

Hynek Pallas skriver historien om ett förföljt folk

recension BOK
Oanpassbara medborgare – historien om förföljelsen av de tjeckiska romerna
Författare: Hynek Pallas
Förlag: AtlasJournalisten Hynek Pallas reportagebok ”Oanpassbara medborgare – historien om förföljelsen av de tjeckiska romerna” är en skakande rapport över en marginaliserad grupp som har levt under ett historiskt förtryck och fördrivits i decennier.
De oanpassbara syftar på de som menar att romerna genom att inte vilja anpassa sig bidragit till sitt eget utanförskap. Hynek Pallas åker runt i Tjeckien och intervjuar aktivister, intellektuella, advokater och pratar med romer om deras situation.

Expressen - 05 jun 14 kl. 15:33

Hynek Pallas: "Mitt Europa är ett land"

Det finns viktigare gemenskaper att slå vakt om i dagens värld än den nationella. Hynek Pallas minns sin mormor och hur hennes liv präglades av nationalismens farsot..

Expressen - 10 feb 15 kl. 07:19

Hynek Pallas: Döm inte kritiken efter hudfärg

Problemet med "Trevligt folk" handlar inte om hur publiken tagit emot den. Hynek Pallas drar öronen åt sig när konstupplevelser sorteras efter hudfärg..

Expressen - 18 jun 15 kl. 07:40

Hynek Pallas: Reducera inte filmkonsten till politik

Filminstitutet ställer sig bakom häpnadsväckande tunna analyser av representationen i svensk film.
Hynek Pallas rasar mot den allt starkare trenden att reducera konst till politiskt instrument..

Expressen - 26 jun 15 kl. 10:36

Hynek Pallas: Är SFI nöjda med sin studie?

Hynek Pallas replikerar på Hjalmar Palmgren från Svenska Filminstitutet i debatten om representation i svensk film..

Expressen - 06 nov 15 kl. 08:41

Hynek Pallas: Rapport från Bob Dylan-sekten

I dag släpps Bob Dylan-boxen "Ultra deluxe limited edition" med varje studioton mellan 1965 och 1966. Hynek Pallas rapporterar inifrån den världsomspännande och mansseparatistiska Dylansekten..

Expressen - 26 jan 16 kl. 08:13

Hynek Pallas: Är SD en okulturell maffia?

Flyktingkatastrofen: Hynek Pallas synar medielogiken för döden på Medelhavet..

DN - 07 mar 16 kl. 14:31

Hynek Pallas till Dagens Nyheter


Filmvetaren och kulturskribenten Hynek Pallas har bevakat film i Expressen och SvD. Nu blir han ny medarbetare på DN Kultur och Filmfredag..

DN - 02 jun 16 kl. 11:21

Hynek Pallas: MTG bidrar till den farliga utvecklingen i Tjeckien


Det svenska mediehuset MTG är med och förstör medieförtroendet i ett land där propaganda, populism och främlingsfientlighet växer lavinartat, skriver DN:s Hynek Pallas..

DN - 02 jun 16 kl. 11:21

Hynek Pallas: MTG bidrar till den farliga utvecklingen i Tjeckien


Det svenska mediehuset MTG är med och förstör medieförtroendet i ett land där propaganda, populism och främlingsfientlighet växer lavinartat, skriver DN:s Hynek Pallas..

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 21:00

I en skog av sumak, del 2 av 56

Roman av Klas Östergren. Historien utspelar sig i ett Sverige i Vietnamkrigets skugga. Berättaren Kenneth Jansson blir vän med den nye, gåtfulle klasskamraten Dan Schoultze och hans syster Hellen.

DN - 11 timmar sedan

Salvador Dalis kropp grävs upp

En domare i Madrid har beslutat att konstnären Salvador Dalis kropp ska grävas upp. Detta för att kunna ta prover till ett faderskapsmål, rapporterar BBC..

DN - 11 timmar sedan

Så bör föräldrar uppträda när deras barn åker på festival

Unga åker på festivalen – men allt oftare är det föräldrarna på hemmaplan som för talan när tältplatsen blir dålig eller något går fel, uppger ledningen på Roskildefestivalen för DR. Och när barnen inte hör av sig – då ringer de festivalledningen..

DN - 12 timmar sedan

Svetlana Aleksijevitj svartmålas som russofob: ”Det var ett gräl, inte en intervju”

Nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj svartmålas som russofob av statliga ryska medier efter en intervju som hon själv ville förbjuda. Enligt Aleksijeivitj har hennes ord förvridits. Samtidigt kritiseras hon även av västliga journalister eftersom hon ville stoppa intervjun..

DN - 13 timmar sedan

Gunilla Backman: ”Jag fick en batong i ögat på scenen”

Premiär för Sommarens smakprofil. Gunilla Backman ägnar en del av sommaren åt att plugga in replikerna till den första scenroll hon gör utan sång i. I höst är det premiär för science fiction-dramat ”Prima liv”..

DN - 16 timmar sedan

Anne Holt: Så blev Sverige ett land att skämmas över

I den norska politiska debatten framhålls Sverige som ett varnande exempel över ett urartat samhällsbygge. Anne Holt närstuderar en Norgehistoria med apokalyptiska drag..

DN - 16 timmar sedan

Kristofer Ahlström: Ett sommarprat att vara tacksam för

Sällan man får höra sommarprat med sådan densitet och effektiv emotionell kärnladdning, skriver Kristofer Ahlström om Negra Efendics sommarprat..

DN - 17 timmar sedan

”1984” får Broadway-publiken att svimma, kräkas och skrika rakt ut

Publiken har svårt att hantera Broadwayuppsättningen av George Orwells dystopiska roman ”1984”, med Tom Sturridge och Olivia Wilde i huvudrollerna..

DN - 17 timmar sedan

Hugo Lindkvist: Varken Corbyn själv, eller någon annan, verkar förstå kultstämningen

Hugo Lindkvist om när sommarfestivalen blev politisk. ”Unga brittiska väljare har hittat sitt forum – väntar något liknande på sommarens svenska festivaler?”.

DN - 18 timmar sedan

Harry Potter firar 20 år i magins tecken

En av världens mest kända trollstavsviftare fyller 20 år på måndag. Den 26 juni 1997 publicerades "Harry Potter och de vises sten" i England. Det var den första boken om trollkarlen – och starten på en osannolik framgångssaga..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.