DN > Kultur

Saturday, 29 April, 03:39

DN - 21 apr 17 kl. 10:51

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen kommer till AlmedalenNazistiska Nordiska motståndsrörelsen kommer att närvara vid årets Almedalsvecka, rapporterar Gotlands Allehanda..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Nordiska, Almedalen, Almedalsvecka, Gotlands Allehanda

Dela artikeln

3193 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nazistiska, Nordiska, motståndsrörelsenkommer till , Almedalen
Dalarnas tidningar - 06 feb 17 kl. 16:52

Ledare: Underskatta inte hotet från Nordiska motståndsrörelsen

Nyligen häktades tre personer i Göteborg, med kopplingar till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, för ett antal bombdåd. Det bör klassas som terrorbrott..

Dalarnas tidningar - Igår: 06:01

Esa Holappa ledde Nordiska motståndsrörelsen i Finland från Dalarna - nu arbetar han mot nazismen

Esa Henrik Holappa ledde under flera år den finska grenen av nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och bodde länge i Dalarna. I dag har han hoppat av och vill inte ha med organisationen eller nazismen att göra. "Jag kan inte beskriva det som något annat än en sekt", säger han..

DN - 19 timmar sedan

Nordiska motståndsrörelsen utesluts från Almedalsveckans officiella program

Nordiska motståndsrörelsen kommer inte att omnämnas i det officiella programmet för Almedalsveckan i sommar, skriver två företrädare för Almedalen på SVT Opinion..

SN - 03 dec 16 kl. 14:15

Nordiska motståndsrörelsen delade ut flygblad

Vid 12-tiden under lördagen samlades ett antal medlemmar ur högerextrema Nordiska motståndsrörelsen med fanor på Stora Torget i Nyköping för att dela ut flygblad. Ett antal polisbilar kom till platsen för att bevaka situationen..

SR - 09 dec 16 kl. 03:01

Grafik: Här finns Nordiska motståndsrörelsen

I Sverige, Norge och Finland har Nordiska motståndsrörelsen (NMR) runt 250 aktiva medlemmar. Över hälften finns i Sverige. Enligt en kartläggning gjord av stiftelsen Expo har det skett flera nyrekryteringar till NMR under 2015, bland annat i Skåne och i Västsverige..

Dagen - 18 apr 17 kl. 10:50

Kyrkan i Falun demonstrerar 1 maj mot Nordiska motståndsrörelsen

Nordiska motståndsrörelsen har ansökt om att få demonstrera på 1 maj utanför kyrkan i Falun. Kyrkans svar: en motdemonstration..

Dagen - 18 apr 17 kl. 10:50

Kyrkan i Falun demonstrerar 1 maj mot Nordiska motståndsrörelsen

Nordiska motståndsrörelsen har ansökt om att få demonstrera på 1 maj utanför kyrkan i Falun. Kyrkans svar: en motdemonstration..

Dalarnas tidningar - 17 feb 17 kl. 06:00

Dalarna mot rasism vill demonstrera på Stora Torget 1 maj - också Nordiska motståndsrörelsens slutmål

En stor uppslutning av människor som tror på fred, kärlek och glädje väntas till det planeringsmöte som Dalarna mot rasism håller i dag fredag inför nätverkets demonstration i Falun 1 maj. Ansökan har redan gjorts till polisen om att få hålla till på Stora Torget, dit även nazistiska Nordiska motståndsrörelsen vill tåga samma dag..

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Sådan är Finska Motståndsrörelsen - verkligheten bakom fasaden

Sådan är Finska Motståndsrörelsen -
verkligheten bakom fasaden
Spotlight kan i dag erbjuda en unik inblick i hur vårt lands hårdföraste nazistorganisation fungerar och hur den utvecklats sedan starten 2008. Esa Holappa var med om att starta Finska Motståndsrörelsen, blev dess ansikte utåt och satt i åratal med i organisationens innersta kärna. När han nu bryter tystnaden så gör han det väl medveten om att han blir motståndsrörelsens dödsfiende i hela Norden.

P3 - 28 maj 14 kl. 04:00

Starka band mellan Svenskarnas parti och Svenska motståndsrörelsen

Nazistiska Svenskarnas parti, som i höst ställer upp till val i 35 kommuner, har tydliga kopplingar till den militanta nazistiska Svenska motståndsrörelsen, SMR..

Fler nyheter från DN

DN - 10 timmar sedan

Herr B: Det hemliga budskapet bland Pantheons pelare avslöjat – och det är rätt sött

Den brittiske Bookerprisvinnaren Julian Barnes nya roman ”The noise of time” handlar om konstnärers villkor i en diktatur och är, rimligt nog, inte bara lajbans. Men en av scenerna får mig skratta till. Det är när den unge, känslige kompositören som inte vågar konfrontera sin mor ändå hittar ett sätt..

DN - 11 timmar sedan

Ytterligare 20 namn till författaruppropet

Författaruppropet mot Bokmässan fortsätter att växa. Lars Norén, Mian Lodalen, Carl Henrik Svenstedt och Annika Thor är några av de 20 nya namn som tillkommit..

DN - 12 timmar sedan

Agnes Lidbeck: Det intellektuella våldsmonopolet tillhör kvinnan, och hon får slå hårt

Agnes Lidbeck skriver om att förlåta Kulturmannen i sin bokkrönika..

DN - 12 timmar sedan

Kaosartad premiär när lyxfestivalen Fyre inleddes på Bahamas

Vad som skulle ha blivit en exklusiv musikfestival på Bahamas slutade i stället med inställda spelningar, väskkaos och halvfärdiga tältläger. Nystartade Fyre hade ingen lyckad premiär..

DN - 12 timmar sedan

Sveriges Radios Romanpris postumt till Pascual Söderbaum

"Ett litterärt mästerverk". Så beskrivs Caterina Pascual Söderbaums roman som nu postumt tilldelas Sveriges Radios Romanpris. Där utforskar hon det personliga ansvaret under Europas mörkaste tider..

DN - 12 timmar sedan

Hanna Fahl: Systrarna Amanda Schulman/Hannah Widells dyra kosttillskott dryper av Goop

Det som provocerar mest med livsstilsentreprenörernas krängande av verkningslösa hälsopreparat är den försåtliga retoriken om kvinnosolidaritet..

DN - 13 timmar sedan

Konflikt sätter stopp för Lilla filmfestivalen i år

Det blir ingen filmfestival i Båstad i år. En konflikt mellan Lilla filmfestivalen och kommunen på ena sidan, och biografarrendatorn på den andra, stoppar evenemanget..

DN - 13 timmar sedan

Skärmtrötthet ökar försäljningen av riktiga böcker

Försäljningen av e-böcker i Storbritannien minskade med 17 procent förra året. Samtidigt flockades läsarna kring traditionella, tryckta böcker, som ökade med 9 procent till de högsta siffrorna på fem år..

DN - Igår: 11:05

Världsberömda Cullbergbaletten fyller 50 år

När världsberömda Cullbergbaletten fyller 50 år i dagarna återvänder koreografen och förra konstnärliga ledaren Mats Ek och sätter upp ett av sin mammas, Birgit Cullberg, stora verk tillsammans med hustrun Ana Laguna..

DN - 14 timmar sedan

Majgull Axelsson: ”Det finns mycket egendomligheter i kvinnlig vänskap”

Hon har aldrig låtit misshandeln av folkhemmets undanskuffade vara, inte heller i senaste romanen ”Ditt liv och mitt”. Själv är hon övertygad om att barndomen aldrig släpper en – på gott och ont. Boklördags Malena Rydell och Paul Hansen har träffat Majgull Axelsson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.