SVT > Utrikes

Sunday, 22 April, 08:45

Liknande nyheter

Taggar: Barnhemsskandal, skakar, Vitryssland
Expressen - 12 mar 17 kl. 15:43

Jätteprotesterna skakar Vitryssland

Vitryssland står skakat av de största protesterna på många år. Flera medlemmar av den hårt pressade politiska oppositionen har dömts till fängelse och regeringen varnar att man inte tänker tillåta ett ”Ukraina-scenario” – som när massprotester 2014 störtade presidenten i Kiev. – Det kommer inte att bli något Majdan i Vitryssland, säger ”Europas siste diktator”, Alexander Lukasjenko..

Alliansfritt Sverige - 21 mar 13 kl. 19:26

Bildhånet som skakar Örebro

NIDBILD. I en chockerande manöver har Magnus Landgren, Kristdemokraten i Örebros kommunfullmäktige, bildhånat Folkpartiets Staffan Werme. Det var mitt under brinnande fullmäktige i det ökänt hårdhänta Örebro (Närkes pärla) som den flyhänte konservative kluddade en medioker bläckteckning av den den liberale demokatikämpen.

YLE - 17 maj 14 kl. 18:14

Den mörka sidan av VM i Vitryssland

Att VM-turneringen i ishockey arrangeras i Vitryssland har väckt debatt. Vitryssland anses vara en diktatur och frågan om att bojkotta turneringen var föremål för diskussion under vinterns och vårens lopp.
Andrus Krikunou, Vitrysslands inofficiella journalistförbund BAJ Andrus Krikunou, Vitrysslands inofficiella journalistförbund BAJ Bild: Yle
Den vitryska fasaden under VM är mycket prydlig.

BT - 30 sep 11 kl. 14:15

Hårda EU-krav på Vitryssland

Vitryssland hoppade i sista stund av mötet med EU:s östliga partnerskap i Polen. EU svarade med att kräva att alla politiska fångar friges om det ska bli något framtida samarbete.
EU:s östliga partnerskap omfattar Armenien, Azerbajdzjan, Georgien, Moldavien, Ukraina och Vitryssland.

BT - 13 nov 14 kl. 14:00

Bjaljatski ser kluvet Vitryssland

Den vitryske människorättskämpen Ales Bjaljatski frigavs i somras efter nära tre år i fängelse. I dag ser han fortfarande ett Vitryssland som är auktoritärt, men som ett samhälle kluvet inför vilken riktning landet bör ta. Med ett skalligt huvud mötte Ales Bjaljatski journalister i somras när han oväntat släpptes ur fängelset i Minsk.

BT - 22 feb 11 kl. 12:26

Glöm inte bort Vitryssland

Stora omvälvningar har inträffat i Mellanöstern, där diktatorerna i Tunisien och Egypten har störtats. Men vi får inte glömma bort en diktatur på betydligt närmare håll, nämligen Vitryssland, skriver Ulrik Nilsson. Mycket händer i vår omvärld just nu.

Nyheter 24 - 20 apr 12 kl. 15:08

"Ta ert ansvar hockeyförbundet - nej till VM i Vitryssland"


DEBATT. KD-ledamoten Caroline Szyber, som själv är förbjuden att resa in i Vitryssland, vill inte att diktaturen ska få använda världsmästerskapet i ishockey i propagandasyften. I onsdags ordnade vitryska nätverket i Riksdagen ett möte med svenska ishockeyförbundet för en diskussion om Vitryssland ska få ordna Ishockey-VM 2014.

YLE - 07 maj 15 kl. 18:32

Jätteskrällen: Vitryssland chockade obesegrade USA

Den största skrällen hittills VM inträffade på torsdag – stora förhandsfavoriten USA fick ge sig mot Vitryssland, som segrade med de klara siffrorna 5–2. Efter 36 minuters spel i Tjeckien stod det 3–0 till Vitryssland, vem hade trott det? De vitryska journalisterna firade vilt på pressläktaren och förberedde sig för fest.

YLE - 07 maj 15 kl. 18:32

Jätteskrällen: Vitryssland chockade storfavoriten USA

Den största skrällen hittills VM inträffade på torsdag – stora förhandsfavoriten USA fick ge sig mot Vitryssland, som segrade med de klara siffrorna 5–2. Efter 36 minuters spel i Tjeckien stod det 3–0 till Vitryssland, vem hade trott det? De vitryska journalisterna firade vilt på pressläktaren och förberedde sig för fest.

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Stor massgrav upptäckt i al-Raqqa – kan innehålla omkring 200 döda kroppar

Ett stort antal kroppar har hittats i en massgrav i al-Raqqa i norra Syrien, enligt lokala myndigheter. Graven hittades under en fotbollsplan nära ett sjukhus i al-Raqqa, IS självutnämnda huvudstad, som återtogs från terrorrörelsen i oktober 2017..

SVT - 8 timmar sedan

Tiotusentals ungrare i protest mot Viktor Orbán

Tiotusentals demonstranter samlades under lördagen i Ungerns huvudstad för att protestera mot regeringen och dess kontroll över medierna som enligt kritikerna hjälpte premiärministern Viktor Orbán att vinna valet..

SVT - 9 timmar sedan

Verne ”Mini-me” Troyer är död

Skådespelaren Verne Troyer, främst känd för rollen som Mini-me i filmerna om Austin Powers, är död, rapporterar TMZ. Familjen bekräftar dödsfallet för sajten. Han blev 49 år gammal..

SVT - 9 timmar sedan

Domkyrkotorn i Nederländerna hedrade Avicii – spelade hans musik med kyrkklockorna

Det var dagen efter dödsbeskedet i staden Utrecht, Nederländerna. Här finns landets högsta kyrktorn, och här finns bevisligen några av den framlidne artisten Aviciis största fans. Under lördagen hördes några av den svenskens största hits – framförda genom klockspel från stadens berömda domkyrkotorn..

SVT - 9 timmar sedan

Unga kvinnor utmanar

Afghanistan är ett av världens sämsta länder att vara kvinna i. Bara att bli sedd och hörd som kvinna är riskfyllt. Att dessutom arbeta mot nepotism och korruption kräver stort mod.

SVT - 9 timmar sedan

Burkan problem för kvinnliga väljare

14 miljoner afghanska väljare kommer att lägga sin röst vid det historiska parlamentsvalet i höst. Det är i varje fall valmyndighetens förhoppning, men risken är att många kvinnor uteblir..

SVT - 14 timmar sedan

Explosion på chilenskt sjukhus – flera döda

Flera personer har dödats och ett femtiotal skadats i en explosion i den chilenska staden Concepción..

SVT - 17 timmar sedan

Experterna från Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) på plats i Syrien

Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW), har varit på platsen där den misstänkta kemattacken ägde rum, uppger Rysslands utrikesdepartement..

SVT - I förrgår: 07:44

Därför krisar säkerhetsrådet nästan alltid

FN:s säkerhetsråd misslyckas med sin viktigaste uppgift – att bevara världsfreden. SVT:s reporter förklarar varför säkerhetrådet har förlorat sin handlingskraft..

SVT - Igår: 07:19

Sista ”sojakorven” såld i Frankrike

Vegetarisk mat får inte längre marknadsföras med ord som ”stek”, ”korv” eller ”bacon”. Åtminstone inte i Frankrike, som antagit en lag som ska hindra att konsumenterna vilseleds..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.