SVT > Utrikes

Saturday, 29 April, 03:38

SVT - 21 apr 17 kl. 10:46

Barnhemsskandal skakar Vitryssland VARNING FÖR STARKA BILDER – Tonåringar vägde endast 15 kilo.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Vitryssland, VARNING FÖR STARKA BILDER

Dela artikeln

1813 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnhemsskandal, skakar, Vitryssland
Expressen - 12 mar 17 kl. 15:43

Jätteprotesterna skakar Vitryssland

Vitryssland står skakat av de största protesterna på många år. Flera medlemmar av den hårt pressade politiska oppositionen har dömts till fängelse och regeringen varnar att man inte tänker tillåta ett ”Ukraina-scenario” – som när massprotester 2014 störtade presidenten i Kiev. – Det kommer inte att bli något Majdan i Vitryssland, säger ”Europas siste diktator”, Alexander Lukasjenko..

Alliansfritt Sverige - 21 mar 13 kl. 19:26

Bildhånet som skakar Örebro

NIDBILD. I en chockerande manöver har Magnus Landgren, Kristdemokraten i Örebros kommunfullmäktige, bildhånat Folkpartiets Staffan Werme. Det var mitt under brinnande fullmäktige i det ökänt hårdhänta Örebro (Närkes pärla) som den flyhänte konservative kluddade en medioker bläckteckning av den den liberale demokatikämpen.

YLE - 17 maj 14 kl. 18:14

Den mörka sidan av VM i Vitryssland

Att VM-turneringen i ishockey arrangeras i Vitryssland har väckt debatt. Vitryssland anses vara en diktatur och frågan om att bojkotta turneringen var föremål för diskussion under vinterns och vårens lopp.
Andrus Krikunou, Vitrysslands inofficiella journalistförbund BAJ Andrus Krikunou, Vitrysslands inofficiella journalistförbund BAJ Bild: Yle
Den vitryska fasaden under VM är mycket prydlig.

BT - 30 sep 11 kl. 14:15

Hårda EU-krav på Vitryssland

Vitryssland hoppade i sista stund av mötet med EU:s östliga partnerskap i Polen. EU svarade med att kräva att alla politiska fångar friges om det ska bli något framtida samarbete.
EU:s östliga partnerskap omfattar Armenien, Azerbajdzjan, Georgien, Moldavien, Ukraina och Vitryssland.

BT - 13 nov 14 kl. 14:00

Bjaljatski ser kluvet Vitryssland

Den vitryske människorättskämpen Ales Bjaljatski frigavs i somras efter nära tre år i fängelse. I dag ser han fortfarande ett Vitryssland som är auktoritärt, men som ett samhälle kluvet inför vilken riktning landet bör ta. Med ett skalligt huvud mötte Ales Bjaljatski journalister i somras när han oväntat släpptes ur fängelset i Minsk.

BT - 22 feb 11 kl. 12:26

Glöm inte bort Vitryssland

Stora omvälvningar har inträffat i Mellanöstern, där diktatorerna i Tunisien och Egypten har störtats. Men vi får inte glömma bort en diktatur på betydligt närmare håll, nämligen Vitryssland, skriver Ulrik Nilsson. Mycket händer i vår omvärld just nu.

Nyheter 24 - 20 apr 12 kl. 15:08

"Ta ert ansvar hockeyförbundet - nej till VM i Vitryssland"


DEBATT. KD-ledamoten Caroline Szyber, som själv är förbjuden att resa in i Vitryssland, vill inte att diktaturen ska få använda världsmästerskapet i ishockey i propagandasyften. I onsdags ordnade vitryska nätverket i Riksdagen ett möte med svenska ishockeyförbundet för en diskussion om Vitryssland ska få ordna Ishockey-VM 2014.

YLE - 07 maj 15 kl. 18:32

Jätteskrällen: Vitryssland chockade obesegrade USA

Den största skrällen hittills VM inträffade på torsdag – stora förhandsfavoriten USA fick ge sig mot Vitryssland, som segrade med de klara siffrorna 5–2. Efter 36 minuters spel i Tjeckien stod det 3–0 till Vitryssland, vem hade trott det? De vitryska journalisterna firade vilt på pressläktaren och förberedde sig för fest.

YLE - 07 maj 15 kl. 18:32

Jätteskrällen: Vitryssland chockade storfavoriten USA

Den största skrällen hittills VM inträffade på torsdag – stora förhandsfavoriten USA fick ge sig mot Vitryssland, som segrade med de klara siffrorna 5–2. Efter 36 minuters spel i Tjeckien stod det 3–0 till Vitryssland, vem hade trott det? De vitryska journalisterna firade vilt på pressläktaren och förberedde sig för fest.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Attentat mot poliser i Bagdad – fyra döda

Fyra poliser har dödats i ett bombattentat i de centrala delarna av Bagdad i Irak. Detonationen inträffade utanför en polisstation i stadsdelen Karrada. Minst sex personer skadades i attacken..

SVT - 4 timmar sedan

Mitt i krisen – nytt robottest av Nordkorea

FN:s säkerhetsråd uppmanade idag Nordkorea, som så många gånger tidigare, att sluta med sitt kärnvapenprogram och sina robottester. Även Sverige valde att fördöma kommunistdiktaturens agerande efter ministermötet. Men bara några timmar senare genomförde Nordkorea ännu ett robottest..

SVT - 5 timmar sedan

Målet för dagen – att skjuta en gnu

Troféjakt. Ett nöje som tidigare varit förbehållet de rika, men nu är något även medelklassfamiljer kan ägna sig åt. I en ny dokumentärfilm skildras upplevelserna hos några av de jägare som rest långväga för att få chansen att skjuta en gnu, eller något större.

SVT - 5 timmar sedan

Familjens mål för dagen – att skjuta gnuer

Troféjakt. Ett nöje som tidigare varit förbehållet de rika, men nu är något även medelklassfamiljer kan ägna sig åt. I en ny dokumentärfilm skildras upplevelserna hos några av de jägare som rest långväga för att få chansen att skjuta en gnu, eller ett lejon..

SVT - 6 timmar sedan

NSA överger kritiserad övervakning

Den amerikanska underrättelsetjänsten NSA upphör med en av de mest omtvistade formerna av övervakning som inte kräver domstolsbeslut..

SVT - 6 timmar sedan

Han rör inte en min under pistolhotet

En man kommer in på en snabbmatsrestaurang och beställer. Men i stället för en plånbok drar han fram en pistol och riktar den mot killen i kassan..

SVT - 9 timmar sedan

Trumps löften – så gick det

100 dagar har gått sedan Donald Trump tog plats i Vita huset. Men har han lyckats genomföra det han lovat? Här är en genomgång av presidentens viktigaste vallöften och hur det gått..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.