SVT > Utrikes

Tuesday, 27 June, 03:56

Liknande nyheter

Taggar: Barnhemsskandal, skakar, Vitryssland
Expressen - 12 mar 17 kl. 15:43

Jätteprotesterna skakar Vitryssland

Vitryssland står skakat av de största protesterna på många år. Flera medlemmar av den hårt pressade politiska oppositionen har dömts till fängelse och regeringen varnar att man inte tänker tillåta ett ”Ukraina-scenario” – som när massprotester 2014 störtade presidenten i Kiev. – Det kommer inte att bli något Majdan i Vitryssland, säger ”Europas siste diktator”, Alexander Lukasjenko..

Alliansfritt Sverige - 21 mar 13 kl. 19:26

Bildhånet som skakar Örebro

NIDBILD. I en chockerande manöver har Magnus Landgren, Kristdemokraten i Örebros kommunfullmäktige, bildhånat Folkpartiets Staffan Werme. Det var mitt under brinnande fullmäktige i det ökänt hårdhänta Örebro (Närkes pärla) som den flyhänte konservative kluddade en medioker bläckteckning av den den liberale demokatikämpen.

YLE - 17 maj 14 kl. 18:14

Den mörka sidan av VM i Vitryssland

Att VM-turneringen i ishockey arrangeras i Vitryssland har väckt debatt. Vitryssland anses vara en diktatur och frågan om att bojkotta turneringen var föremål för diskussion under vinterns och vårens lopp.
Andrus Krikunou, Vitrysslands inofficiella journalistförbund BAJ Andrus Krikunou, Vitrysslands inofficiella journalistförbund BAJ Bild: Yle
Den vitryska fasaden under VM är mycket prydlig.

BT - 30 sep 11 kl. 14:15

Hårda EU-krav på Vitryssland

Vitryssland hoppade i sista stund av mötet med EU:s östliga partnerskap i Polen. EU svarade med att kräva att alla politiska fångar friges om det ska bli något framtida samarbete.
EU:s östliga partnerskap omfattar Armenien, Azerbajdzjan, Georgien, Moldavien, Ukraina och Vitryssland.

BT - 13 nov 14 kl. 14:00

Bjaljatski ser kluvet Vitryssland

Den vitryske människorättskämpen Ales Bjaljatski frigavs i somras efter nära tre år i fängelse. I dag ser han fortfarande ett Vitryssland som är auktoritärt, men som ett samhälle kluvet inför vilken riktning landet bör ta. Med ett skalligt huvud mötte Ales Bjaljatski journalister i somras när han oväntat släpptes ur fängelset i Minsk.

BT - 22 feb 11 kl. 12:26

Glöm inte bort Vitryssland

Stora omvälvningar har inträffat i Mellanöstern, där diktatorerna i Tunisien och Egypten har störtats. Men vi får inte glömma bort en diktatur på betydligt närmare håll, nämligen Vitryssland, skriver Ulrik Nilsson. Mycket händer i vår omvärld just nu.

Nyheter 24 - 20 apr 12 kl. 15:08

"Ta ert ansvar hockeyförbundet - nej till VM i Vitryssland"


DEBATT. KD-ledamoten Caroline Szyber, som själv är förbjuden att resa in i Vitryssland, vill inte att diktaturen ska få använda världsmästerskapet i ishockey i propagandasyften. I onsdags ordnade vitryska nätverket i Riksdagen ett möte med svenska ishockeyförbundet för en diskussion om Vitryssland ska få ordna Ishockey-VM 2014.

YLE - 07 maj 15 kl. 18:32

Jätteskrällen: Vitryssland chockade obesegrade USA

Den största skrällen hittills VM inträffade på torsdag – stora förhandsfavoriten USA fick ge sig mot Vitryssland, som segrade med de klara siffrorna 5–2. Efter 36 minuters spel i Tjeckien stod det 3–0 till Vitryssland, vem hade trott det? De vitryska journalisterna firade vilt på pressläktaren och förberedde sig för fest.

YLE - 07 maj 15 kl. 18:32

Jätteskrällen: Vitryssland chockade storfavoriten USA

Den största skrällen hittills VM inträffade på torsdag – stora förhandsfavoriten USA fick ge sig mot Vitryssland, som segrade med de klara siffrorna 5–2. Efter 36 minuters spel i Tjeckien stod det 3–0 till Vitryssland, vem hade trott det? De vitryska journalisterna firade vilt på pressläktaren och förberedde sig för fest.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Merkel mjuknar gentemot homoäktenskap

Tysklands förbundskansler Angela Merkel mjuknar något i sitt motstånd mot homoäktenskap..

SVT - 3 timmar sedan

Farc-gerillan i Colombia har lämnat över alla vapen

Farcgerillan i Colombia har formellt slutfört sin avväpningsprocess, efter mer än 50 års krig i landet..

SVT - 3 timmar sedan

Livstid för sköterska som dödade åtta patienter

Livstids fängelse blev straffet för en kanadensisk före detta sjuksköterska som erkänt att hon dödat åtta äldre patienter på ett sjukhem..

SVT - 7 timmar sedan

Ovanligt höga temperaturer i Europa

Ovanligt varmt: ”Närmat sig 40 grader”.

SVT - 7 timmar sedan

Hets mot homosexuella trappas upp i Tanzania

Medan Pridesäsongen tar vid i många av världens hörn, krymper handlingsutrymmet för hbtq-aktivister i Tanzania. Organisationer som arbetar för homosexuellas rättigheter ska gripas eller deporteras, har Tanzanias inrikesminister meddelat. I landet appliceras redan hårda lagar mot män som har sex med män – ett brott som kan ge upp till livstids fängelse..

SVT - 11 timmar sedan

Uppgift: Trumps inreseförbud snart återinfört

Inom kort kan president Donald Trumps inreseförbud träda i kraft igen. Detta sedan USA:s högsta domstol hävt blockaden från lägre instans..

SVT - 11 timmar sedan

Löfven: ”Vi har tagit upp frågan Gui Minhai idag”

Statsministern Stefan Löfven befinner sig på statsbesök till Kina – något som beskrivs som en affärsresa. Men han har också tagit upp frågan om den svenska medborgaren Gui Minhai som sitter fängslad i Kina. – Men jag vill inte gå inte på exakt hur vi gör det, säger han till SVT Nyheter..

SVT - 11 timmar sedan

Stalin ”mest betydelsefull i historien”, enligt ryssar

Enligt en ny rysk undersökning är diktatorn Josef Stalin historiens mest betydelsefulla person. På andra plats hamnar landets nuvarande president Vladirmir Putin och 1800-tals poeten och författaren Alexandr Pusjkin..

SVT - 12 timmar sedan

Flicka föll från åkattraktion – fångades av parkbesökarna

En 14-årig flicka föll sju meter ur en åkattraktion på en nöjespark i USA och fångades av parkbesökarna..

SVT - 13 timmar sedan

Här blåser vädermannen bort i direktsändning

Vädermannen Deric Hartigan borde vara van vid att leverera dåliga väderprognoser. Han arbetar på irländska TV3 så vind och regn är en del av det normala vädret. Denna morgon tog dock vädret över helt i direktsändning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.