Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 21 May, 16:56

Liknande nyheter

Taggar: Tågresor, påverkasav , arbetei , Helsingborg
YLE - 03 dec 13 kl. 12:01

Beväringars tågresor förenklas

Det ska bli enklare för beväringar och de som gör repövningar att åka tåg. VR och försvarsmakten undertecknade ett avtal i dag. Från och med den första januari försvinner pappersbiljetterna.

Supermiljöbloggen - 09 jan 18 kl. 19:19

Flyget förstaval när riksdagen bokar resor

När svenska riksdagsledamöter vill ta tåget utomlands tvingas de leta resväg på egen hand. Anledningen är att riksdagens resebyrå endast hanterar flygresor. Idag är det ett fåtal riksdagsledamöter som av klimatskäl väljer bort flyget vid långväga resor.

Helsingborgs Dagblad - 11 maj 15 kl. 04:00

Är miljön på väg att flyga bort?

Läste med intresse artikeln i tidningen 28/4 om Centerpartiledaren Annie Lööfs ankomst med flyg till Ängelholm/Helsingborg flygplats; ursäkta: airport.Annie Lööf hann knappt landa förrän hon lovade Ängelholms politiker att ta strid för flygplatsen. En nedläggning av Bromma i Stockholm, skulle även innebära en dödsstöt för flygplatsen i Ängelholm.

Skånskan - 20 apr 18 kl. 11:27

”Resultatet av en 50-årskris”

Från stor jubileumsshow med Bo Kaspers Orkester i Göteborg och Stockholm till en liten turné med nya jazzplattan Mitt dumma jag. Bo Sundström gillar att växla mellan projekten.
– Vi får se hur det här går, men än så länge känns det som ett äventyr, säger han inför turnépremiären.

Kristianstadsbladet - 02 apr 13 kl. 11:12

Det rätta Sällskapet genom ett svartvitt Europa

När Sällskapets Pelle Ossler, Niklas Hellberg och Joakim Thåström, började jobba med sin andra skiva hade de med sig några ledord: Europa, svartvitt och drömtillstånd. - Då var det bara att sätta igång och vrida på knapparna, säger Niklas Hellberg.
Niklas Hellberg och Thåström har gjort musik ihop i mer än tjugo år.

Kristianstadsbladet - 08 apr 13 kl. 09:54

Genom ett svartvitt Europa

Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
När Sällskapets Pelle Ossler, Niklas Hellberg och Joakim Thåström, började jobba med sin andra skiva hade de med sig några ledord: Europa, svartvitt och drömtillstånd.
? Då var det bara att sätta igång och vrida på knapparna, säger Niklas Hellberg.

YA - 09 jun 14 kl. 04:00

Växla upp underhållet

Foto: Johan Nilsson / TT
Det eftersatta underhållet av järnvägen har straffat sig hårt. Tyvärr tar resenärerna den största smällen.
Sverige har en underhållsskuld och det kommer att bli värre innan det blir bättre.

Kristianstadsbladet - 09 jun 14 kl. 04:00

Växla upp underhållet

Foto: Johan Nilsson / TT
Det eftersatta underhållet av järnvägen har straffat sig hårt. Tyvärr tar resenärerna den största smällen.
Sverige har en underhållsskuld och det kommer att bli värre innan det blir bättre.

Kristianstadsbladet - 23 aug 14 kl. 09:59

Man måste kunna lita på tågtrafiken

Fler skåningar ska kunna välja att resa kollektivt. Vi socialdemokrater har avsatt 10 miljarder mer än regeringen till järnvägen, skriver Henrik Fritzon (S) och Stefan Svalö (S).
Idag går det inte att lita på att tågen går när de ska.

Sydsvenskan - 26 okt 15 kl. 19:41

Mittenextremism kan ge ökad samsyn

I fjol mötte regionrådet Henrik Fritzon (S) hård kritik från sina egna för att han i regionfullmäktige taktikröstade på Sverigedemokraternas budget för att i slutändan vinna stöd för sin egen rödgröna regionbudget."Ett olämpligt beteende", hävdade partisekreteraren Carin Jämtin.I år möter samme Fritzon lika tuff kritik från oppositionspartierna för att han i sista stund lagt fram ett reviderat budgetförslag för att få igenom en rödgrön regionbudget – utan att informera regionfullmäktiges alla ledamöter.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Hårdaste USA-sanktionerna någonsin mot Iran

USA kommer att öka den ekonomiska pressen på Iran med de "kraftfullaste sanktionerna i historien", säger USA:s utrikesminister Mike Pompeo. USA kommer också att gå hårt åt dem som bryter mot sanktionerna. – Vi kommer att sätta ekonomisk press utan motst.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Sex års fängelse för grov narkotikasmuggling

Närmare 155 kilo cannabis och drygt fem kilo kokain hittades i en lastbil när tulltjänstemän gjorde en kontroll på den svenska sidan av Öresundsbron i september förra året. Nu döms en 33-årig man från Nederländerna till sex års fängelse för synnerligen.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Ertappad med 106 kokainkapslar i magen

Indisk polis fick ta hjälp av laxermedel under flera dagar för att få ut 106 kokainkapslar som en brasiliansk kvinna hade svalt och försökt smuggla in i landet . Enligt myndigheterna i Indien var det beslagtagna kokainet värt cirka 900 000 dollar (motsv.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

"Ängelholms politiker visar ett nästan skrattretande ointresse för kultur"

Johanna Gredfors om hotet mot Galleri Moment..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Bakgrund: Italiens politik och ekonomi

Vad beror den politiska röran på? Italiens politik präglas av stor instabilitet, och det hör samman med det historiska arvet med våldsamma motsättningar mellan fascism och kommunism. Fortfarande råder heta känslor i konflikten mellan höger och vänster,.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Klart med årets hyreshöjningar

De allmännyttiga bolagen krävde 2,5 procents hyreshöjning för i år – men den verkliga höjningen blev i snitt 0,98 procent..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Jane Goodall fortsätter kämpa för naturen

Jordens natur håller på att förstöras, men det finns fortfarande hopp. – Vi måste bara få fler människor att uppskatta den fantastiska mångfalden omkring oss, säger Jane Goodall som just nu besöker Stockholm i samband med den biologiska mångfaldens dag,.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Författaren Inger Brattström är död

Ungdomsboksförfattaren Inger Brattström har avlidit, 97 år gammal, bekräftar dottern Viveca Brattström för TT. Brattström, som då hette Högelin, debuterade 1939 med "Elsies svåra år". Hon kom att vara verksam i 70 år och gav ut drygt lika många böcker..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Bekräftat: SHL-profilen kliver in i Rögles tränarbås

Cory Murphy presenterad – lägger av efter 18 år som spelare..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Allmänheten bjuds till Lill-Babs begravning

På måndag nästa vecka begravs Barbro "Lill-Babs" Svensson i Järvsö kyrka. Intresset väntas bli stort och så många som möjligt kommer också få tillfälle att delta, rapporterar P4 Gävleborg. Enligt begravningsentreprenören Michael Skoglund kommer det att.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.