YLE > Svenskfinland

Saturday, 21 October, 05:12

YLE - 21 apr 17 kl. 10:14

Jättevingar åkte genom Vasa centrumEn jättetransport med vingar till ett vindkraftverk transporterades imorse från hamnen i Vasa till Jeppo. Ett så långt ekipage hör till ovanligheterna. Det är bolaget Havator som ansvarar för transporten av vindkraftverken. Bolaget har riktat in sig på specialtransporter av olika slag men trots det hör dagens transport till det extrema, åtminstone längdmässigt. - Det är tre vingar.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Jeppo, Havator, Veli-Matti Rauha, Jukka Tyni, Det, Rauha, Jättetransporter, Jeppo Det, European Energy, Prokon, Vestas

Dela artikeln

352 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jättevingar, åktegenom , Vasa, centrum
YLE - 15 nov 16 kl. 14:29

Byggboom i Vasa centrum

Kyrkoesplanaden i Vasa ska få tre nya höghus och resten av centrum står inför samma förändring. Staden säger att det finns köpare till alla lägenheter. Man kan tala om en byggboom i Vasa centrum just nu.

YLE - 21 nov 16 kl. 10:51

Julhandeln börjar - Vasa centrum utmanas av Stenhaga

Folk satsar på julen, oberoende hur ekonomin ser ut. Det säger utvecklingschef Magnus Söderström på Visit Vaasa. På lördag är det julöppning i Vasa centrum och Söderström tror på en liten tillväxt.

YLE - 23 dec 13 kl. 13:23

Polis jagade mopedist genom Vasa centrum

En mopedist fångade polisens uppmärksamhet i Vasa centrum natten till måndagen. Anledningen var att mopedisten körde för hårt. När polisen följde efter och försökte få den manliga mopedisten att stanna med ljud- och ljussignaler, igonerade mannen polisen.

YLE - 09 sep 17 kl. 16:19

Biljakt genom Vasa centrum slutade i Dragnäsbäck

Polisen jagade en bilist i hög fart genom Vasa centrum och Brändö vid 16-tiden på lördag eftermiddag. Färden slutade på Brändövägen i Dragnäsbäck. Polisen bekräftar att det var fråga om en biljakt.

YLE - 04 jun 13 kl. 15:32

Brittiskt kryssningsfartyg besökte Vasa

Det första utländska kryssningsfartyget för sommaren har i dag anlöpt Vasa hamn. Det är fartyget M/S Black Watch som är ute på en 17 dagar lång kryssning i Östersjön. Under strandhugget bekantade de omkring 600 brittiska passagerarna bland annat med Vasa centrum, Stundars och skärgården.

YLE - 25 jul 16 kl. 16:23

900 hushåll var utan el i Vasa centrum

Ett fel i en jordkabel orsakade ett strömavbrott i centrum av Vasa i dag. Cirka 900 kunder var utan ström i en timme. Bland annat Citymarket var utan el.

YLE - 10 aug 16 kl. 08:41

Vbl: McDonald's i Vasa centrum samarbetsförhandlar

McDonalds i Vasa centrum inleder samarbetsförhandlingar med sina anställda nästa vecka, berättar Vasabladet. Samarbetsförhandlingarna gäller enbart restaurangen i Vasa centrum. Restaurangen har ungefär 30 anställda.

YLE - 15 maj 17 kl. 05:08

Polishundar tränar i Vasa centrum

Från och med i dag måndag kommer en hel del hundar och poliser att synas ute i gatubilden i Vasa centrum. Polisinrättningen i Österbotten ordnar en övning för sina polishundar. - Hundarna har utbildning i maktmedelsanvändning, alltså att man använder hunden som ett maktmedel.

YLE - 03 jun 13 kl. 14:53

Arkitekttävling utvecklar Vasa centrum

Med hjälp av en gemensam arkitekttävling vill Harry Schaumans Stiftelse och Lemminkäinen utveckla Vasa centrum. Det vinnande bidraget ska fungera som underlag i och med en detaljplaneändring av fastigheterna på Sandögatan 6 och Kyrkoesplanaden 12-14. Syftet med arkitekturtävlingen är att få goda förslag på utveckling av staden och stadsdelen samt de båda fastigheterna.

YLE - 11 dec 16 kl. 15:48

Många ville åka tåg mellan Vasa centrum och Vasklot

På söndagen trafikerade museitåget Pikku-Jumbo Laihela-Vasa centrum-Vasklot. Många passade på att ta en åktur med det 69 år gamla tåget. Haapamäen museoveturiyhdistys ordnade nostalgitrippen med det gamla ångloket.

Fler nyheter från YLE

YLE - 9 timmar sedan

VPS-veteranen: ”Fansen ropade mitt namn – då kom tårar”

Ville Koskimaa och Veli Lampi gjorde sista insatsen i Sandviken. De fick se på när Sebastian Strandvall förgyllde kvällen med att sätta punkt för den nattsvarta sviten. ”Det är en dröm att sluta så här”, säger Lampi..

YLE - 13 timmar sedan

Inga spår efter Araxie Illman

Demenssjuka Araxie Illman har varit försvunnen i snart en vecka. Trots en omfattande sökinsats i början av veckan har man ännu inga spår att gå efter och alternativen är få..

YLE - 13 timmar sedan

Ministerium: Nedskärningen av strömmingskvoterna för hög

Enligt jord- och skogsbruksministeriet är en 40 procentig nedskärning av strömmingsfisket i Bottniska viken för hög och går emot vetenskap..

YLE - 14 timmar sedan

Kända musiker kämpar för Karlebyorkester

Kända kapellmästare och klassiska musiker vädjar för Mellersta Österbottens kammarorkester. Musikerna uppmanar politikerna i Karleby att inte strypa anslagen till orkester..

YLE - 16 timmar sedan

Jakobstadsregionen får en egen ungdomsstation

I november öppnar ungdomsstationen i Jakobstad dörrarna. Hit ska ungdomar från hela nejden kunna vända sig med både stora och små bekymmer..

YLE - 18 timmar sedan

Knivmannen i Vasa endast 15 år gammal – "levde ett normalt liv"

Den unge mannen som på onsdagskvällen knivhögg en kvinna vid Metviksstranden går i skola, har familj och bor hos sina föräldrar. Många minns ett liknande fall i centrala Vasa för tre år sedan..

YLE - 17 timmar sedan

Bortskämda byalaget IK Myran får storstöd i ödesmatchen: ”Självklart vill vi till ligan”

På söndag kan IK Myran vara ett ligalag i fotboll. Nedervetilklubben har fördel inför det avgörande kvalmötet mot ONS i Uleåborg, dit hundratals bortasupportrar tar bussen upp..

YLE - 18 timmar sedan

Knivmannen är 15 år gammal

Den unge mannen som på onsdagskvällen knivhögg en kvinna vid Metviksstranden går i skola, har familj och bor hos sina föräldrar. Många minns ett liknande fall i centrala Vasa för tre år sedan..

YLE - 19 timmar sedan

Många lantbrukare väntas söka hjälp efter dålig skörd

Många lantbrukare har sökt hjälp via Lantbrukstagarnas pensionsanstalts projekt Ta hand om bonden. Och fler lär det bli nu när skördetiden och den rekorddåliga säsongen snart är förbi, säger projektansvarig i Svenskfinland Susann Rabb..

YLE - Igår: 18:22

Ung kvinna knivhöggs på allmän plats i Vasa - underårig misstänkt för dråpförsök

En ung kvinna promenerade längs Metviksstranden på onsdagskvällen när en man högg henne med kniv bakifrån. Vid tiotiden på kvällen grep polisen en underårig man som misstänks för dråpförsök..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.