YLE > Svenskfinland

Thursday, 17 August, 23:32

YLE - 21 apr 17 kl. 10:14

Jättevingar åkte genom Vasa centrumEn jättetransport med vingar till ett vindkraftverk transporterades imorse från hamnen i Vasa till Jeppo. Ett så långt ekipage hör till ovanligheterna. Det är bolaget Havator som ansvarar för transporten av vindkraftverken. Bolaget har riktat in sig på specialtransporter av olika slag men trots det hör dagens transport till det extrema, åtminstone längdmässigt. - Det är tre vingar.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Jeppo, Havator, Veli-Matti Rauha, Jukka Tyni, Det, Rauha, Jättetransporter, Jeppo Det, European Energy, Prokon, Vestas

Dela artikeln

352 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jättevingar, åktegenom , Vasa, centrum
YLE - 15 nov 16 kl. 14:29

Byggboom i Vasa centrum

Kyrkoesplanaden i Vasa ska få tre nya höghus och resten av centrum står inför samma förändring. Staden säger att det finns köpare till alla lägenheter. Man kan tala om en byggboom i Vasa centrum just nu.

YLE - 21 nov 16 kl. 10:51

Julhandeln börjar - Vasa centrum utmanas av Stenhaga

Folk satsar på julen, oberoende hur ekonomin ser ut. Det säger utvecklingschef Magnus Söderström på Visit Vaasa. På lördag är det julöppning i Vasa centrum och Söderström tror på en liten tillväxt.

YLE - 23 dec 13 kl. 13:23

Polis jagade mopedist genom Vasa centrum

En mopedist fångade polisens uppmärksamhet i Vasa centrum natten till måndagen. Anledningen var att mopedisten körde för hårt. När polisen följde efter och försökte få den manliga mopedisten att stanna med ljud- och ljussignaler, igonerade mannen polisen.

YLE - 04 jun 13 kl. 15:32

Brittiskt kryssningsfartyg besökte Vasa

Det första utländska kryssningsfartyget för sommaren har i dag anlöpt Vasa hamn. Det är fartyget M/S Black Watch som är ute på en 17 dagar lång kryssning i Östersjön. Under strandhugget bekantade de omkring 600 brittiska passagerarna bland annat med Vasa centrum, Stundars och skärgården.

YLE - 25 jul 16 kl. 16:23

900 hushåll var utan el i Vasa centrum

Ett fel i en jordkabel orsakade ett strömavbrott i centrum av Vasa i dag. Cirka 900 kunder var utan ström i en timme. Bland annat Citymarket var utan el.

YLE - 10 aug 16 kl. 08:41

Vbl: McDonald's i Vasa centrum samarbetsförhandlar

McDonalds i Vasa centrum inleder samarbetsförhandlingar med sina anställda nästa vecka, berättar Vasabladet. Samarbetsförhandlingarna gäller enbart restaurangen i Vasa centrum. Restaurangen har ungefär 30 anställda.

YLE - 15 maj 17 kl. 05:08

Polishundar tränar i Vasa centrum

Från och med i dag måndag kommer en hel del hundar och poliser att synas ute i gatubilden i Vasa centrum. Polisinrättningen i Österbotten ordnar en övning för sina polishundar. - Hundarna har utbildning i maktmedelsanvändning, alltså att man använder hunden som ett maktmedel.

YLE - 03 jun 13 kl. 14:53

Arkitekttävling utvecklar Vasa centrum

Med hjälp av en gemensam arkitekttävling vill Harry Schaumans Stiftelse och Lemminkäinen utveckla Vasa centrum. Det vinnande bidraget ska fungera som underlag i och med en detaljplaneändring av fastigheterna på Sandögatan 6 och Kyrkoesplanaden 12-14. Syftet med arkitekturtävlingen är att få goda förslag på utveckling av staden och stadsdelen samt de båda fastigheterna.

YLE - 11 dec 16 kl. 15:48

Många ville åka tåg mellan Vasa centrum och Vasklot

På söndagen trafikerade museitåget Pikku-Jumbo Laihela-Vasa centrum-Vasklot. Många passade på att ta en åktur med det 69 år gamla tåget. Haapamäen museoveturiyhdistys ordnade nostalgitrippen med det gamla ångloket.

VBL - 16 dec 12 kl. 13:51

Taxibilar krockade i Vasa centrum

En krock mellan två taxibilar inträffade i Vasa centrum strax före klockan 4 på söndagsmorgonen..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Oravais teater får Mittnordiska kulturpriset

Oravais Teater får tillsammans med Ånge Kabaré från Sverige det Mittnordiska kulturpriset 2017. Prissumman är 30 000 svenska kronor. Priset delades ut på de Mittnordiska kulturdagarna, som pågår i Trondheim den 16-18 augusti.

YLE - 7 timmar sedan

De gröna i Vasa valkrets siktar på en egen riksdagsledamot i nästa val

Det ökade understödet för De gröna gläder också i Vasa valkrets.
- Vi siktar på en egen riksdagsledamot inför kommande riksdagsval, säger ordförande Laura Ala-Kokko. I kommunalvalet i våras hade De gröna i Vasa valkrets ett understöd på 7,8 procent.

YLE - 9 timmar sedan

Falska poliser fortsätter lura äldre i Österbotten

Bedragare som utger sig för att vara poliser har fortsatt att fiska bankkoder av äldre människor på Österbottens polisinrättnings område. I en del fall har offren blivit av med tiotusentals euro. Hittills i år har Österbottens polisinrättning fått kännedom om runt 50 fall där äldre personer blivit uppringda av bedragare som utgett sig för att vara poliser.

YLE - 16 timmar sedan

Branden i Vörå verkar ha fått sin början i vedspis

En man i 90-årsåldern omkom i en brand i ett egnahemshus på Lotlaxvägen i Vörå på torsdagsmorgonen. Branden orsakades troligen av en vedspis, visar polisens undersökning. Det var vid halvsextiden på torsdagsmorgonen som räddningsverket fick larm om en brand i ett tvåvåningshus.

YLE - 16 timmar sedan

En död i egnahemshusbrand i Vörå - branden är nu släckt

En person omkom i en brand i ett egnahemshus på Lotlaxvägen i Vörå på torsdagsmorgonen. Brandkåren har nu avslutat släckningsarbetet. Nu vidtar polisens tekniska undersökning.

YLE - 14 timmar sedan

I Nedervetil har David blivit Goljat: "Vi ska älska läget"

IK Myran hämtar alltjämt kraft och energi från att vara en liten förening från en liten ort i ett stort sammanhang. Men när laget nu toppar damernas division ett inför den sista tredjedelen i serien medger tränaren Magnus Slotte att byns stolthet bildligt talat gått från David till Goljat. Med 14 omgångar spelade av division ett för damer toppas tabellen av IK Myran.

YLE - 16 timmar sedan

En död i egnahemshusbrand i Vörå

En person har omkommit i en brand i ett egnahemshus på Lotlaxvägen i Vörå. Räddningsverket fick larm om en brand i ett tvåvåningshus halv sex tiden på torsdag morgon. Enligt räddningsverket är det fråga om en ganska stor brand och en person har dött i branden.

YLE - 17 timmar sedan

Patrik Hagman: Hur talar man om för sin son att han ska dö?

Patrik Hagman från Åbo miste sin son i cancer och kort därefter sin fru i en stroke. I ett starkt och insiktsfullt sommarprat berättar han om det här och hur han har gått vidare i livet. Det är också en sällsam berättelse, där insikten är att tålamod, vänlighet och omtanke hör till ett gott liv.

YLE - Igår: 19:34

Förnyade mässlingsdirektiv i daghemmen i Jakobstad

Daghemmen i Jakobstad har fått förnyade direktiv för den händelse mässlingsfall uppdagas och en eventuell epidemi skulle bryta ut. Handhygienen är viktig liksom tvätt av leksaker. Vid misstänkta fall av mässling skall ett insjuknat barn isoleras från de övriga barnen och hälsovårdsmyndigheterna kontaktas.

YLE - Igår: 18:41

Gamlakarleby Ryttare fick back av Högsta förvaltningsdomstolen

Gamlakarleby Ryttare måste beakta grundvattenskyddet bättre för att få miljötillstånd för verksamheten vid Storträsk. Högsta förvaltningsdomstolen går på samma linje som Vasa förvaltningsdomstol. Miljö-och byggnadsnämnden i Karleby gav miljötillstånd åt verksamheten våren 2014 men NTM-centralen i Södra Österbotten besvärade sig mot tillståndet till Vasa förvaltningsdomstol med tanke på skyddet av grundvattenområden i Patamäki och nu har också Högsta förvalningsdomstolen gått på samma linje .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.