YLE > Svenskfinland

Sunday, 25 June, 05:30

YLE - 21 apr 17 kl. 10:14

Jättevingar åkte genom Vasa centrumEn jättetransport med vingar till ett vindkraftverk transporterades imorse från hamnen i Vasa till Jeppo. Ett så långt ekipage hör till ovanligheterna. Det är bolaget Havator som ansvarar för transporten av vindkraftverken. Bolaget har riktat in sig på specialtransporter av olika slag men trots det hör dagens transport till det extrema, åtminstone längdmässigt. - Det är tre vingar.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Jeppo, Havator, Veli-Matti Rauha, Jukka Tyni, Det, Rauha, Jättetransporter, Jeppo Det, European Energy, Prokon, Vestas

Dela artikeln

352 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jättevingar, åktegenom , Vasa, centrum
YLE - 15 nov 16 kl. 14:29

Byggboom i Vasa centrum

Kyrkoesplanaden i Vasa ska få tre nya höghus och resten av centrum står inför samma förändring. Staden säger att det finns köpare till alla lägenheter. Man kan tala om en byggboom i Vasa centrum just nu.

YLE - 21 nov 16 kl. 10:51

Julhandeln börjar - Vasa centrum utmanas av Stenhaga

Folk satsar på julen, oberoende hur ekonomin ser ut. Det säger utvecklingschef Magnus Söderström på Visit Vaasa. På lördag är det julöppning i Vasa centrum och Söderström tror på en liten tillväxt.

YLE - 04 jun 13 kl. 15:32

Brittiskt kryssningsfartyg besökte Vasa

Det första utländska kryssningsfartyget för sommaren har i dag anlöpt Vasa hamn. Det är fartyget M/S Black Watch som är ute på en 17 dagar lång kryssning i Östersjön. Under strandhugget bekantade de omkring 600 brittiska passagerarna bland annat med Vasa centrum, Stundars och skärgården.

YLE - 23 dec 13 kl. 13:23

Polis jagade mopedist genom Vasa centrum

En mopedist fångade polisens uppmärksamhet i Vasa centrum natten till måndagen. Anledningen var att mopedisten körde för hårt. När polisen följde efter och försökte få den manliga mopedisten att stanna med ljud- och ljussignaler, igonerade mannen polisen.

YLE - 25 jul 16 kl. 16:23

900 hushåll var utan el i Vasa centrum

Ett fel i en jordkabel orsakade ett strömavbrott i centrum av Vasa i dag. Cirka 900 kunder var utan ström i en timme. Bland annat Citymarket var utan el.

YLE - 10 aug 16 kl. 08:41

Vbl: McDonald's i Vasa centrum samarbetsförhandlar

McDonalds i Vasa centrum inleder samarbetsförhandlingar med sina anställda nästa vecka, berättar Vasabladet. Samarbetsförhandlingarna gäller enbart restaurangen i Vasa centrum. Restaurangen har ungefär 30 anställda.

YLE - 15 maj 17 kl. 05:08

Polishundar tränar i Vasa centrum

Från och med i dag måndag kommer en hel del hundar och poliser att synas ute i gatubilden i Vasa centrum. Polisinrättningen i Österbotten ordnar en övning för sina polishundar. - Hundarna har utbildning i maktmedelsanvändning, alltså att man använder hunden som ett maktmedel.

YLE - 03 jun 13 kl. 14:53

Arkitekttävling utvecklar Vasa centrum

Med hjälp av en gemensam arkitekttävling vill Harry Schaumans Stiftelse och Lemminkäinen utveckla Vasa centrum. Det vinnande bidraget ska fungera som underlag i och med en detaljplaneändring av fastigheterna på Sandögatan 6 och Kyrkoesplanaden 12-14. Syftet med arkitekturtävlingen är att få goda förslag på utveckling av staden och stadsdelen samt de båda fastigheterna.

YLE - 11 dec 16 kl. 15:48

Många ville åka tåg mellan Vasa centrum och Vasklot

På söndagen trafikerade museitåget Pikku-Jumbo Laihela-Vasa centrum-Vasklot. Många passade på att ta en åktur med det 69 år gamla tåget. Haapamäen museoveturiyhdistys ordnade nostalgitrippen med det gamla ångloket.

VBL - 16 dec 12 kl. 13:51

Taxibilar krockade i Vasa centrum

En krock mellan två taxibilar inträffade i Vasa centrum strax före klockan 4 på söndagsmorgonen..

Fler nyheter från YLE

YLE - 11 timmar sedan

Camilla Richardsson sparade krafter i högklassigt lopp: ”Jättemotiverande”

Det blev inte bättre än en fjärdeplats för Europatian Camilla Richardsson på huvuddistansen i lag-EM i Vasa, men så var också motståndet sylvasst. På söndag väntar en ny utmaning. Med ett par varv fick Richardsson släppa taget.

YLE - 12 timmar sedan

Robin Salo draftad i andra omgången – New York Islanders lade beslag på Sport-backen

New York Islanders. Det blir Robin Salos klubb om han tar steget över till Nordamerika. Islanders draftade Salo i den andra omgången.

YLE - 12 timmar sedan

David Söderberg missnöjd vinnare: ”Otroligt svår tävling”

David Söderberg tog hemmanationens enda grenseger under öppningsdagen av lag-EM i friidrott, men resultatet blev flera meter från det förväntade. – Vinsten värmer men resultatet gör det nog inte så hemskt mycket, sammanfattar Söderberg sin insats i Yle Sportens intervju. Finland gjorde som helhet en stark öppningsdag med Söderberg som den ensamma vinnaren.

YLE - 14 timmar sedan

Söderberg etta i slägga – Finland vassare än väntat i lag-EM

Det ser bra ut för Finland i lag-EM i friidrott. IF VOM:s David Söderberg tog hem full pott i släggtävlingen och Sanna Nygård höll för trycket i tresteg. Finland presterade bättre än förväntat på lördag i lag-EM.

YLE - 13 timmar sedan

Nervös Nygård väldigt nöjd med placeringen – ”förhoppningsvis är personbästa på kommande”

Sanna Nygårds prestation i tresteg var en av orsakerna till att Finland inledde lag-EM i friidrott vasst. Vasa IS-hopparen Nygård erkänner att det var extra pirrigt att tävla hemma i Vasa. Det känns som om formen är bra, säger Nygård till Yle Sporten.

YLE - 15 timmar sedan

Friidrottsintresserade samlade på Karlsplan

I dag inleddes lag-EM i friidrott på Karlsplan i Vasa där nästan 800 idrottare från 12 länder deltar. Vi åkte till Karlsplan för att höra varför publiken tog sig dit under midsommardagen. Ola Nordgren har kommit till Vasa från Byske i Västerbotten i Sverige.

YLE - 20 timmar sedan

Lugn midsommar i hela Österbotten

Det kyliga vädret höll människorna lugna under midsommarafton i Österbotten. Myndigheterna rapporterar om lugna båtförare, någon enstaka brand och rutinuppdrag. På Österbottens räddningsverk har utryckningarna varit få.

YLE - 20 timmar sedan

På tv i dag: Finland jagar avancemang i Vasa – svindlande nivå på lång häck

Sanna Nygård, Camilla Richardsson, Karin Storbacka och David Söderberg bär Finlands färger framför hemmapubliken under den första tävlingsdagen av lag-EM i friidrott. Division 1 i lag-EM i friidrott inleddes med kval på fredagen och i dag tar de egentliga tävlingarna vid på Karlsplan i Vasa. Finland hör till förhandsfavoriterna Portugals och Sveriges främsta utmanare och väntas tampas om en plats i topp-3, som skulle betyda avancemang tillbaka till den högsta nivån Superligan.

YLE - 22 timmar sedan

I cykelrikshan med vind i håret

Folkhälsan har skaffat två cykelrikshor som gör det möjligt för äldre och rörelsehindrade att få uppleva cykling igen - detta med hjälp av en cykelpilot. En av dessa rikshor finns nu i Vasa och Korsholm. Idén kom från Danmark och mottagandet har varit väldigt positivt.

YLE - Igår: 14:00

Ny bilderbok ska föra Topelius in i nutiden

Nästa år har det gått 200 år sedan Zakarias Topeius föddes, men enligt förlaget Scriptums vd Bo Kronqvist är han lika aktuell i dag. Förlaget ger ut fyra av Topelius sagor i bilderboksformat, och "Björken och stjärnan" är redan publicerad. - Zakarias Topelius böcker på svenska är en bristvara.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.