YLE > Svenskfinland

Saturday, 26 May, 06:04

YLE - 21 apr 17 kl. 10:14

Jättevingar åkte genom Vasa centrumEn jättetransport med vingar till ett vindkraftverk transporterades imorse från hamnen i Vasa till Jeppo. Ett så långt ekipage hör till ovanligheterna. Det är bolaget Havator som ansvarar för transporten av vindkraftverken. Bolaget har riktat in sig på specialtransporter av olika slag men trots det hör dagens transport till det extrema, åtminstone längdmässigt. - Det är tre vingar.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Jeppo, Havator, Veli-Matti Rauha, Jukka Tyni, Det, Rauha, Jättetransporter, Jeppo Det, European Energy, Prokon, Vestas

Dela artikeln

352 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jättevingar, åktegenom , Vasa, centrum
YLE - 15 nov 16 kl. 14:29

Byggboom i Vasa centrum

Kyrkoesplanaden i Vasa ska få tre nya höghus och resten av centrum står inför samma förändring. Staden säger att det finns köpare till alla lägenheter. Man kan tala om en byggboom i Vasa centrum just nu.

YLE - 21 nov 16 kl. 10:51

Julhandeln börjar - Vasa centrum utmanas av Stenhaga

Folk satsar på julen, oberoende hur ekonomin ser ut. Det säger utvecklingschef Magnus Söderström på Visit Vaasa. På lördag är det julöppning i Vasa centrum och Söderström tror på en liten tillväxt.

YLE - 23 dec 13 kl. 13:23

Polis jagade mopedist genom Vasa centrum

En mopedist fångade polisens uppmärksamhet i Vasa centrum natten till måndagen. Anledningen var att mopedisten körde för hårt. När polisen följde efter och försökte få den manliga mopedisten att stanna med ljud- och ljussignaler, igonerade mannen polisen.

YLE - 09 sep 17 kl. 16:19

Biljakt genom Vasa centrum slutade i Dragnäsbäck

Polisen jagade en bilist i hög fart genom Vasa centrum och Brändö vid 16-tiden på lördag eftermiddag. Färden slutade på Brändövägen i Dragnäsbäck. Polisen bekräftar att det var fråga om en biljakt.

YLE - 04 jun 13 kl. 15:32

Brittiskt kryssningsfartyg besökte Vasa

Det första utländska kryssningsfartyget för sommaren har i dag anlöpt Vasa hamn. Det är fartyget M/S Black Watch som är ute på en 17 dagar lång kryssning i Östersjön. Under strandhugget bekantade de omkring 600 brittiska passagerarna bland annat med Vasa centrum, Stundars och skärgården.

YLE - 25 jul 16 kl. 16:23

900 hushåll var utan el i Vasa centrum

Ett fel i en jordkabel orsakade ett strömavbrott i centrum av Vasa i dag. Cirka 900 kunder var utan ström i en timme. Bland annat Citymarket var utan el.

YLE - 10 aug 16 kl. 08:41

Vbl: McDonald's i Vasa centrum samarbetsförhandlar

McDonalds i Vasa centrum inleder samarbetsförhandlingar med sina anställda nästa vecka, berättar Vasabladet. Samarbetsförhandlingarna gäller enbart restaurangen i Vasa centrum. Restaurangen har ungefär 30 anställda.

YLE - 15 maj 17 kl. 05:08

Polishundar tränar i Vasa centrum

Från och med i dag måndag kommer en hel del hundar och poliser att synas ute i gatubilden i Vasa centrum. Polisinrättningen i Österbotten ordnar en övning för sina polishundar. - Hundarna har utbildning i maktmedelsanvändning, alltså att man använder hunden som ett maktmedel.

YLE - 03 jun 13 kl. 14:53

Arkitekttävling utvecklar Vasa centrum

Med hjälp av en gemensam arkitekttävling vill Harry Schaumans Stiftelse och Lemminkäinen utveckla Vasa centrum. Det vinnande bidraget ska fungera som underlag i och med en detaljplaneändring av fastigheterna på Sandögatan 6 och Kyrkoesplanaden 12-14. Syftet med arkitekturtävlingen är att få goda förslag på utveckling av staden och stadsdelen samt de båda fastigheterna.

YLE - 11 dec 16 kl. 15:48

Många ville åka tåg mellan Vasa centrum och Vasklot

På söndagen trafikerade museitåget Pikku-Jumbo Laihela-Vasa centrum-Vasklot. Många passade på att ta en åktur med det 69 år gamla tåget. Haapamäen museoveturiyhdistys ordnade nostalgitrippen med det gamla ångloket.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 timmar sedan

Susanna Koski tänker rösta mot social- och hälsovårdsreformen

Susanna Koski (Saml) säger att det finns problem med såväl tidtabellen som det innehållsliga. På frågan om partiet reagerat på hennes utspel svarar hon: "Vi diskuterar reformen kontinuerligt"..

YLE - 15 timmar sedan

Pohjalainen: Susanna Koski tänker rösta mot social- och hälsovårdsreformen

Pohjalainen skriver att Susanna Koski (Saml) tänker rösta mot social- och hälsovårdsreformen. Koski säger till tidningen att problem finns i såväl tidtabellen som det innehållsliga..

YLE - 16 timmar sedan

Söderberg i skrämmande bra form – ska tävla sparsamt inför EM: "Hänger på håret i nästan varje kast"

De senaste månaderna har gått skrämmande bra, säger David Söderberg. Efter en träningsperiod utan bakslag är förväntningarna höga hos Vöråkastaren som ska tävla sparsamt. "Jag vet hur jag ska göra för att få släggan att flyga långt på den rätta dagen", säger han till Yle Sporten..

YLE - 15 timmar sedan

Pohjalainen: Susanna Koski tänker rösta mot regeringens social- och hälsovårdsreform

Pohjalainen skriver att Samlingspartiets riksdagsledamot Susanna Koski tänker rösta mot social- och hälsovårdsreformen. Enligt Koski är det för mycket som är oklart..

YLE - 15 timmar sedan

Vattenparken FantaSea i Jakobstad hålls öppet genom tillfälligt avtal

Vattenparken FantaSea i Jakobstad hålls öppen med ett tillfälligt avtal under sommaren med den nuvarande företagaren. I början av hösten planerar staden en ny konkurrensutsättning av verksamheten..

YLE - 19 timmar sedan

Efter stort pådrag i Jakobstad - polisen avbryter vargjakten

Jägare och flera polispatruller ryckte på förmiddagen ut för att skjuta en varg som rört sig i Jakobstad vid Gamla Hamn och i närområdet. Vargjakten är nu avblåst. Artikeln är uppdaterad..

YLE - 19 timmar sedan

En varg misstänks röra sig i Jakobstad – polisen har fått order om att skjuta den

En varg misstänks röra sig i Jakobstad vid Gamla Hamn och i närområdet. Polisen är på plats med flera patruller..

YLE - 19 timmar sedan

Rullstolsburna Lucas får börja i förskolan vid Vasa övningsskola trots allt - Åbo Akademi drar tillbaka besvär

Femåriga Lucas som är rullstolsburen får börja i förskolan vid Vasa övningsskola till hösten trots allt. Åbo Akademi drar tillbaka sitt besvär till Regionförvaltningsverket..

YLE - 19 timmar sedan

En varg misstänks röra sig i Jakobstad - polisen på plats

En varg misstänks röra sig i Jakobstad vid Gamla Hamn och i närområdet. Polisen är på plats med flera patruller..

YLE - Igår: 05:08

Hanna Häggblom tog ett mellanår i Australien: "Våga lämna det som är tryggt"

Hanna Häggblom från Korsholm tog studenten ifjol. I november satte hon sig på ett plan till Sydney utan några större planer. Åk iväg och våga lämna det trygga, råder hon årets blivande studenter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.