YLE > Svenskfinland

Tuesday, 20 March, 18:10

YLE - 21 apr 17 kl. 10:14

Jättevingar åkte genom Vasa centrumEn jättetransport med vingar till ett vindkraftverk transporterades imorse från hamnen i Vasa till Jeppo. Ett så långt ekipage hör till ovanligheterna. Det är bolaget Havator som ansvarar för transporten av vindkraftverken. Bolaget har riktat in sig på specialtransporter av olika slag men trots det hör dagens transport till det extrema, åtminstone längdmässigt. - Det är tre vingar.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Jeppo, Havator, Veli-Matti Rauha, Jukka Tyni, Det, Rauha, Jättetransporter, Jeppo Det, European Energy, Prokon, Vestas

Dela artikeln

352 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jättevingar, åktegenom , Vasa, centrum
YLE - 15 nov 16 kl. 14:29

Byggboom i Vasa centrum

Kyrkoesplanaden i Vasa ska få tre nya höghus och resten av centrum står inför samma förändring. Staden säger att det finns köpare till alla lägenheter. Man kan tala om en byggboom i Vasa centrum just nu.

YLE - 21 nov 16 kl. 10:51

Julhandeln börjar - Vasa centrum utmanas av Stenhaga

Folk satsar på julen, oberoende hur ekonomin ser ut. Det säger utvecklingschef Magnus Söderström på Visit Vaasa. På lördag är det julöppning i Vasa centrum och Söderström tror på en liten tillväxt.

YLE - 23 dec 13 kl. 13:23

Polis jagade mopedist genom Vasa centrum

En mopedist fångade polisens uppmärksamhet i Vasa centrum natten till måndagen. Anledningen var att mopedisten körde för hårt. När polisen följde efter och försökte få den manliga mopedisten att stanna med ljud- och ljussignaler, igonerade mannen polisen.

YLE - 09 sep 17 kl. 16:19

Biljakt genom Vasa centrum slutade i Dragnäsbäck

Polisen jagade en bilist i hög fart genom Vasa centrum och Brändö vid 16-tiden på lördag eftermiddag. Färden slutade på Brändövägen i Dragnäsbäck. Polisen bekräftar att det var fråga om en biljakt.

YLE - 04 jun 13 kl. 15:32

Brittiskt kryssningsfartyg besökte Vasa

Det första utländska kryssningsfartyget för sommaren har i dag anlöpt Vasa hamn. Det är fartyget M/S Black Watch som är ute på en 17 dagar lång kryssning i Östersjön. Under strandhugget bekantade de omkring 600 brittiska passagerarna bland annat med Vasa centrum, Stundars och skärgården.

YLE - 25 jul 16 kl. 16:23

900 hushåll var utan el i Vasa centrum

Ett fel i en jordkabel orsakade ett strömavbrott i centrum av Vasa i dag. Cirka 900 kunder var utan ström i en timme. Bland annat Citymarket var utan el.

YLE - 10 aug 16 kl. 08:41

Vbl: McDonald's i Vasa centrum samarbetsförhandlar

McDonalds i Vasa centrum inleder samarbetsförhandlingar med sina anställda nästa vecka, berättar Vasabladet. Samarbetsförhandlingarna gäller enbart restaurangen i Vasa centrum. Restaurangen har ungefär 30 anställda.

YLE - 15 maj 17 kl. 05:08

Polishundar tränar i Vasa centrum

Från och med i dag måndag kommer en hel del hundar och poliser att synas ute i gatubilden i Vasa centrum. Polisinrättningen i Österbotten ordnar en övning för sina polishundar. - Hundarna har utbildning i maktmedelsanvändning, alltså att man använder hunden som ett maktmedel.

YLE - 03 jun 13 kl. 14:53

Arkitekttävling utvecklar Vasa centrum

Med hjälp av en gemensam arkitekttävling vill Harry Schaumans Stiftelse och Lemminkäinen utveckla Vasa centrum. Det vinnande bidraget ska fungera som underlag i och med en detaljplaneändring av fastigheterna på Sandögatan 6 och Kyrkoesplanaden 12-14. Syftet med arkitekturtävlingen är att få goda förslag på utveckling av staden och stadsdelen samt de båda fastigheterna.

YLE - 11 dec 16 kl. 15:48

Många ville åka tåg mellan Vasa centrum och Vasklot

På söndagen trafikerade museitåget Pikku-Jumbo Laihela-Vasa centrum-Vasklot. Många passade på att ta en åktur med det 69 år gamla tåget. Haapamäen museoveturiyhdistys ordnade nostalgitrippen med det gamla ångloket.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Vargen diskuteras på möte i Pörtom

I kväll står Närpes stad värd för ett diskussionsmöte om vargförekomsten i Sydösterbotten. Yle Österbotten är på plats och gör en kort direkt strömning från mötet med start kl.19:30..

YLE - 10 timmar sedan

Sorkar och hästar dödar fler än huggormar - men statistik biter inte på fobier

Ormbett dödade en finländare under åren 1998 – 2016, medan gnagare och sorkfeber dödade trettioen personer. Men siffror biter inte alltid på rädslor. Sofia Kuula lider av ormfobi..

YLE - 12 timmar sedan

Jakobstad inför gratis dagvård för 5-åringar

Jakobstad säger ja till gratis dagvård för 5-åringar från hösten 2019. Det beslöt fullmäktige på måndagskväll..

YLE - 12 timmar sedan

Karlebyföretaget Keliber vill sälja litium till Skellefteå

Karlebyföretagen Keliber förhandlar med Northvolt om att sälja litium till den nya fabriken i Skellefteå i Sverige. Behovet av litium växer i världen och det kommer att råda brist på litium under de närmaste åren..

YLE - 13 timmar sedan

Svår RS-virusepidemi i år - många barn inlagda på Vasa centralsjukhus

RS-virusepidemin härjar värre än på flera år i Vasa sjukvårdsdistrikt. Speciellt små barn har vårdats på sjukhus..

YLE - 13 timmar sedan

Ingen självklarhet att Kvarkenfärjan byggs i Finland – Viking Line ångrar inte valet av Kina

Om den nya Kvarkenfärjan byggs i Finland innebär det jobb för upp till tusen varvsarbetare. Men allt fler fartygsbeställningar går till Kina..

YLE - 13 timmar sedan

Ministeriet försäkrar: I vår kommer de utlovade miljonerna till Kvarkenfärjan

Statens utlovade andel av Kvarkenprojektet skulle finnas med redan i årets budget men så blev det inte. Nu lovar man från ministeriehåll att pengarna finns med i vårens tilläggsbudget..

YLE - Igår: 14:34

Försvunnen kvinna i Kristinestad återfanns vid god vigör

En dement kvinna försvann från sin sommarstuga i Ömossa i Kristinestad på söndag eftermiddag. Fyra timmar senare hittades kvinnan av en polishund i skogen..

YLE - Igår: 13:32

Marina Kinnunen är ny direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt

Marina Kinnunen har valts till ny direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt..

YLE - Igår: 13:19

Kvinna försvunnen i Kristinestad – hittades efter fyra timmar av polishund

En dement kvinna försvann från sin sommarstuga i Ömossa i Kristinestad på söndageftermiddag. Fyra timmar senare hittades kvinnan av en polishund i skogen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.