YLE > Svenskfinland

Sunday, 17 December, 16:57

YLE - 21 apr 17 kl. 10:14

Jättevingar åkte genom Vasa centrumEn jättetransport med vingar till ett vindkraftverk transporterades imorse från hamnen i Vasa till Jeppo. Ett så långt ekipage hör till ovanligheterna. Det är bolaget Havator som ansvarar för transporten av vindkraftverken. Bolaget har riktat in sig på specialtransporter av olika slag men trots det hör dagens transport till det extrema, åtminstone längdmässigt. - Det är tre vingar.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Jeppo, Havator, Veli-Matti Rauha, Jukka Tyni, Det, Rauha, Jättetransporter, Jeppo Det, European Energy, Prokon, Vestas

Dela artikeln

352 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jättevingar, åktegenom , Vasa, centrum
YLE - 15 nov 16 kl. 14:29

Byggboom i Vasa centrum

Kyrkoesplanaden i Vasa ska få tre nya höghus och resten av centrum står inför samma förändring. Staden säger att det finns köpare till alla lägenheter. Man kan tala om en byggboom i Vasa centrum just nu.

YLE - 21 nov 16 kl. 10:51

Julhandeln börjar - Vasa centrum utmanas av Stenhaga

Folk satsar på julen, oberoende hur ekonomin ser ut. Det säger utvecklingschef Magnus Söderström på Visit Vaasa. På lördag är det julöppning i Vasa centrum och Söderström tror på en liten tillväxt.

YLE - 23 dec 13 kl. 13:23

Polis jagade mopedist genom Vasa centrum

En mopedist fångade polisens uppmärksamhet i Vasa centrum natten till måndagen. Anledningen var att mopedisten körde för hårt. När polisen följde efter och försökte få den manliga mopedisten att stanna med ljud- och ljussignaler, igonerade mannen polisen.

YLE - 09 sep 17 kl. 16:19

Biljakt genom Vasa centrum slutade i Dragnäsbäck

Polisen jagade en bilist i hög fart genom Vasa centrum och Brändö vid 16-tiden på lördag eftermiddag. Färden slutade på Brändövägen i Dragnäsbäck. Polisen bekräftar att det var fråga om en biljakt.

YLE - 04 jun 13 kl. 15:32

Brittiskt kryssningsfartyg besökte Vasa

Det första utländska kryssningsfartyget för sommaren har i dag anlöpt Vasa hamn. Det är fartyget M/S Black Watch som är ute på en 17 dagar lång kryssning i Östersjön. Under strandhugget bekantade de omkring 600 brittiska passagerarna bland annat med Vasa centrum, Stundars och skärgården.

YLE - 25 jul 16 kl. 16:23

900 hushåll var utan el i Vasa centrum

Ett fel i en jordkabel orsakade ett strömavbrott i centrum av Vasa i dag. Cirka 900 kunder var utan ström i en timme. Bland annat Citymarket var utan el.

YLE - 10 aug 16 kl. 08:41

Vbl: McDonald's i Vasa centrum samarbetsförhandlar

McDonalds i Vasa centrum inleder samarbetsförhandlingar med sina anställda nästa vecka, berättar Vasabladet. Samarbetsförhandlingarna gäller enbart restaurangen i Vasa centrum. Restaurangen har ungefär 30 anställda.

YLE - 15 maj 17 kl. 05:08

Polishundar tränar i Vasa centrum

Från och med i dag måndag kommer en hel del hundar och poliser att synas ute i gatubilden i Vasa centrum. Polisinrättningen i Österbotten ordnar en övning för sina polishundar. - Hundarna har utbildning i maktmedelsanvändning, alltså att man använder hunden som ett maktmedel.

YLE - 03 jun 13 kl. 14:53

Arkitekttävling utvecklar Vasa centrum

Med hjälp av en gemensam arkitekttävling vill Harry Schaumans Stiftelse och Lemminkäinen utveckla Vasa centrum. Det vinnande bidraget ska fungera som underlag i och med en detaljplaneändring av fastigheterna på Sandögatan 6 och Kyrkoesplanaden 12-14. Syftet med arkitekturtävlingen är att få goda förslag på utveckling av staden och stadsdelen samt de båda fastigheterna.

YLE - 11 dec 16 kl. 15:48

Många ville åka tåg mellan Vasa centrum och Vasklot

På söndagen trafikerade museitåget Pikku-Jumbo Laihela-Vasa centrum-Vasklot. Många passade på att ta en åktur med det 69 år gamla tåget. Haapamäen museoveturiyhdistys ordnade nostalgitrippen med det gamla ångloket.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Han är polisen som skurkarna ogillar mest

Det är på kriminalkommissarie Eero Välimäkis bord de flesta stora österbottniska brottsfallen landar, inte minst de grova våldsbrotten. Någon ska ju sätta fast de här skurkarna, säger han om hur han hamnade just här..

YLE - 2 timmar sedan

Trots dagens tidshets och högljudda mediebrus - teaterchefen Åsa Salvesen tror på den vanliga berättarkonsten

Berättandet har spelat en viktig roll i att bygga upp och hålla samman finlandssvenskarna. Frågan är hur man ska föra traditionen vidare till kommande generationer när trycket från medievärlden hela tiden hårdnar..

YLE - Igår: 16:31

För Camilla är julen årets största högtid: "Det viktigaste är att vi gör det tillsammans"

Hemma hos familjen Björk i Gerby i Vasa firar man jul från lillajul till tjugondag Knut. Nu är julpyntet på plats, brasan sprakar i den öppna spisen och mamma Camilla myser..

YLE - 8 timmar sedan

Byråarkitekt: Fotgängare ska ha företräde i centrum i Jakobstad

Både fotgängare och bilar ska finnas i centrum av Jakobstad men fotgängarna bör ha företräde. Det anser byråarkitekt Sören Öhberg i Jakobstad..

YLE - Igår: 16:31

För Camilla är julen årets största högtid: "Det viktigaste är vi gör det tillsammans"

Hemma hos familjen Björk i Gerby i Vasa firar man jul från lillajul till tjugondag Knut. Nu är julpyntet på plats, brasan sprakar i den öppna spisen och mamma Camilla myser..

YLE - Igår: 13:02

Pastorn Patrick Tiainen svek församlingen men fann sig själv

Församlingsgrundaren Patrick Tiainen levde dubbelliv i flera år. Utåt förespråkade han kärleken mellan man och kvinna, samtidigt som han själv tampades med homosexuella känslor. Idag är han du med sig själv..

YLE - Igår: 14:20

Dubbelt norskt i störtlopp – Romar långt efter

Aksel Lund Svindal och Kjetil Jansrud såg till att det blev norskt högst upp på prispallen i störtloppet i Val Gardena. Andreas Romar knep inga världscuppoäng i tävlingen..

YLE - Igår: 14:04

Den unika språkbadsskolan har blivit Jakobstads största grundskola

Språkbadsskolan i Jakobstad har fått kämpa mot misstankar, motstånd och dålig inomhusluft. Genom allt har undervisningen haft föräldrarnas stöd. Nu finns också löfte om en ny skolbyggnad..

YLE - Igår: 13:08

VPS förstärker backlinjen – värvar estnisk landslagsman

Ytterbacken Hindrek Ojamaa kommer att spela för Vasalaget VPS under de kommande två säsongerna. Den estniske landslagsmannen spelade förra säsongen i ligajumbon JJK..

YLE - Igår: 09:37

Thomas Lundin: Ingen jul utan julkonserter

I år hade artisten Thomas Lundin tänkt ta ledigt från sin mångåriga tradition att ge julkonserter. Till slut kunde han ändå inte hålla sig, utan snickrade ihop turnén "Sent i advent"..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.