YLE > Svenskfinland

Saturday, 29 April, 03:38

YLE - 21 apr 17 kl. 10:14

Jättevingar åkte genom Vasa centrumEn jättetransport med vingar till ett vindkraftverk transporterades imorse från hamnen i Vasa till Jeppo. Ett så långt ekipage hör till ovanligheterna. Det är bolaget Havator som ansvarar för transporten av vindkraftverken. Bolaget har riktat in sig på specialtransporter av olika slag men trots det hör dagens transport till det extrema, åtminstone längdmässigt. - Det är tre vingar.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Jeppo, Havator, Veli-Matti Rauha, Jukka Tyni, Det, Rauha, Jättetransporter, Jeppo Det, European Energy, Prokon, Vestas

Dela artikeln

349 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jättevingar, åktegenom , Vasa, centrum
YLE - 15 nov 16 kl. 14:29

Byggboom i Vasa centrum

Kyrkoesplanaden i Vasa ska få tre nya höghus och resten av centrum står inför samma förändring. Staden säger att det finns köpare till alla lägenheter. Man kan tala om en byggboom i Vasa centrum just nu.

YLE - 21 nov 16 kl. 10:51

Julhandeln börjar - Vasa centrum utmanas av Stenhaga

Folk satsar på julen, oberoende hur ekonomin ser ut. Det säger utvecklingschef Magnus Söderström på Visit Vaasa. På lördag är det julöppning i Vasa centrum och Söderström tror på en liten tillväxt.

YLE - 04 jun 13 kl. 15:32

Brittiskt kryssningsfartyg besökte Vasa

Det första utländska kryssningsfartyget för sommaren har i dag anlöpt Vasa hamn. Det är fartyget M/S Black Watch som är ute på en 17 dagar lång kryssning i Östersjön. Under strandhugget bekantade de omkring 600 brittiska passagerarna bland annat med Vasa centrum, Stundars och skärgården.

YLE - 23 dec 13 kl. 13:23

Polis jagade mopedist genom Vasa centrum

En mopedist fångade polisens uppmärksamhet i Vasa centrum natten till måndagen. Anledningen var att mopedisten körde för hårt. När polisen följde efter och försökte få den manliga mopedisten att stanna med ljud- och ljussignaler, igonerade mannen polisen.

YLE - 25 jul 16 kl. 16:23

900 hushåll var utan el i Vasa centrum

Ett fel i en jordkabel orsakade ett strömavbrott i centrum av Vasa i dag. Cirka 900 kunder var utan ström i en timme. Bland annat Citymarket var utan el.

YLE - 10 aug 16 kl. 08:41

Vbl: McDonald's i Vasa centrum samarbetsförhandlar

McDonalds i Vasa centrum inleder samarbetsförhandlingar med sina anställda nästa vecka, berättar Vasabladet. Samarbetsförhandlingarna gäller enbart restaurangen i Vasa centrum. Restaurangen har ungefär 30 anställda.

YLE - 03 jun 13 kl. 14:53

Arkitekttävling utvecklar Vasa centrum

Med hjälp av en gemensam arkitekttävling vill Harry Schaumans Stiftelse och Lemminkäinen utveckla Vasa centrum. Det vinnande bidraget ska fungera som underlag i och med en detaljplaneändring av fastigheterna på Sandögatan 6 och Kyrkoesplanaden 12-14. Syftet med arkitekturtävlingen är att få goda förslag på utveckling av staden och stadsdelen samt de båda fastigheterna.

YLE - 11 dec 16 kl. 15:48

Många ville åka tåg mellan Vasa centrum och Vasklot

På söndagen trafikerade museitåget Pikku-Jumbo Laihela-Vasa centrum-Vasklot. Många passade på att ta en åktur med det 69 år gamla tåget. Haapamäen museoveturiyhdistys ordnade nostalgitrippen med det gamla ångloket.

VBL - 16 dec 12 kl. 13:51

Taxibilar krockade i Vasa centrum

En krock mellan två taxibilar inträffade i Vasa centrum strax före klockan 4 på söndagsmorgonen..

VBL - 28 apr 13 kl. 09:27

Strömavbrott i Vasa centrum

Strax efter klockan 9 på söndagsmorgonen mörklades en stor del av Vasa centrum. Elavbrottet omfattade som mest omkring 900 hushåll..

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Två dog i kollision mellan tåg och bil i Vasa

En paketbil och ett tåg kolliderade på fredag kväll på Solbacksvägen i Höstves, nära Vasa flygplats. Två personer som färdades i paketbilen omkom. Ingen som fanns i tåget skadades.

YLE - 7 timmar sedan

Pohjalainen: Två dog i kollision mellan tåg och bil i Vasa

En paketbil och ett tåg kolliderade på fredag kväll på Solbacksvägen i Höstves, nära Vasa flygplats. Enligt tidningen Pohjalainen omkom två personer som färdades i paketbilen. Ingen som fanns i tåget skadades.

YLE - 6 timmar sedan

Sihvolas hattrick räckte inte – SJK kom ikapp efter magiska slutminuter

HIFK ledde med två mål på bortaplan mot SJK ännu då matchklockan visade 90 minuter. Trots det får laget fortsätta jaga säsongens första seger. Varken HIFK eller SJK hade imponerat före dagens enda match i fotbollsligan.

YLE - 7 timmar sedan

Allvarlig kollision mellan tåg och bil i Vasa

En paketbil och ett tåg kolliderade på fredag kväll på Solbacksvägen i Höstves, nära Vasa flygplats. Enligt uppgifter som Yle har fått har en person omkommit. Vi har ännu inga uppgifter om olyckan i övrigt, eller om orsaken.

YLE - 7 timmar sedan

En död i kollision mellan tåg och bil i Vasa

En person har omkommit i en kollision mellan ett tåg och en bil i Vasa. Kollisionen skedde nu i kväll på Solbacksvägen i Höstves, nära Vasa flygplats. Vi har ännu inga uppgifter om olyckan i övrigt, eller om orsaken.

YLE - 10 timmar sedan

Det här händer i helgen

Det händer väldigt mycket under valborg och första maj i hela Österbotten. Här är några exempel. Valborgsmässoafton i Vasa Mellan klockan 13 och 17 är det en internationell kak- och valborgsfest vid kulturhuset Fanny på Kyrkoesplanaden.

YLE - 12 timmar sedan

Inbrott i skola i Jakobstad

På torsdagkväll skedde ett inbrott i en skola i Jakobstad belägen på Paul Hallvarsgatan. Polisen ber nu allmänheten om tips. Under inbrottet stals två bärbara datorer från skolan.

YLE - 13 timmar sedan

Livsfarligt att andas in helium från förstamajballongen

De färggranna ballongknippena har dykt upp i stadsbilden. Att få traska hem med en Disney-prinsessa, Pokémonfigur eller glad bajshög (jo, emoji-ballonger förutspås bli storsäljare i år) är en viktig valborgstradition för mången liten firare. Att den som andas in helium från en folieballong får en skojig seriefigursröst i några sekunder är också vida känt.

YLE - 15 timmar sedan

Österbottniska idrottsföreningar får stöd för juniorarbete

Undervisnings- och kulturministeriet har beviljat flera österbottniska idrottsföreningar stöd för att befrämja barnens och ungdomarnas möjligheter att utöva motion. Närpes Kraft Ishockey och Vasa Sports juniorer fick det största stödet på 15 000 euro, medan även MuIK Hockey (6 200 euro), Gamlakarleby Simsällskap (6 000 euro), VPS juniorer (7 500 euro) och Vasa IS (10 000 euro) beviljades ett stöd. Allt som allt delade ministeriet ut stöd till en sammanlagd summa på 4 miljoner euro till 425 olika projekt.

YLE - 17 timmar sedan

Sökes: Okända pärlor på din hemort

Avslöja de roligaste personerna, platserna och berättelserna som hela världen borde höra om. Bjud in oss till din skattgömma! Sommaren 2017 filmar Yle runtom i Finland.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.