Världen Idag > Nyheter

Thursday, 17 August, 23:24

Världen Idag - 21 apr 17 kl. 09:46

Jackelén kallade bibliska lärjungar för "sambo"Var Bibelns Emmausvandrare ett homosexuellt sambopar? Det kunde man tro om man lyssnade på ärkebiskop Antje Jackeléns predikan under gudstjänsten till minne av terrorns offer i måndags. – Det finns inget stöd för ett sådant påstående, säger teologen Olof Edsinger..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Bibelns Emmausvandrare, Antje Jackeléns, Olof Edsinger

Dela artikeln

1549 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jackelén, kallade, bibliska, lärjungarför , sambo

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

Busch Thor vill inte sänka abortgränsen

Läkaren som försöker rädda livet på barn som aborterats och kommit ut levande gör rätt. Det säger Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor till Världen idag. Hon tycker att det är viktigt att få en god marginal mellan när man kan rädda ett barn och när man får abortera ett foster, men vill inte se någon lagändring..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Ingen lyxresa med tåg genom Ryssland

Transsibiriska järnvägen är med sina 930 mil världens längsta. Den är en viktig transportled och en livlina för folk utmed järnvägen, men också en stor turistattraktion. Det tar sju dygn från Moskva att komma ända till Vladivostok, men de flesta turister väljer att svänga av mot Peking och är framme efter sex dygn..

Världen Idag - 16 timmar sedan

De planerar tolv timmars lovsång i Stockholms hjärta

Under tolv timmar kommer namnet Jesus att lyftas upp på Sergels torg när lovsångare, musiker och evangelister intar plattan den 16 september. Bakom initiativet står en liten församling från Norrland, med stort hjärta för lovsång och att sprida budskapet om Jesus i Sverige..

Världen Idag - Igår: 16:48

Turbulens har präglat tiden i Sverige

Fem år som Israels ambassadör i Sverige, fem år av turbulent relation de båda länderna emellan. Isaac Bachman summerar nu sina år i Sverige i en personlig intervju. I sommar flyttar han hem till Israel..

Världen Idag - Igår: 13:00

"Om 50 år har alla chip"

Du kommer bli ”chippad” – det är bara en fråga om tid. Det skriver tidningen USA Today angående att ett företag har börjat förse sina anställda med ett microchip i handen. Om 50 år kommer implanterade chip vara en självklarhet i människokroppen, tror analytikern Gene Munster..

Världen Idag - Igår: 13:01

Upprättelse för hela människan

Den 6 september startar Vårda din själ, en själavårdskurs och bibelskola med inriktning på lärjungaskap i Sävsjö allianskyrka..

Världen Idag - Igår: 09:25

Palestinska skolbarn hjärntvättas systematiskt

Kartor där Israel är utraderat, sånger som uppmanar till våld och bilder som glorifierar martyrskap. Det är innehållet i de palestinska skolböcker som Världen idag, genom en översättning till svenska, har fått ta del av. – Den nya palestinska läroplanen är betydligt mer radikal än tidigare läroplaner, säger Sara Lönnström, koordinator för det svenska översättningsprojektet..

Världen Idag - Igår: 07:01

Bachman tog farväl av Sverige

Omkring 500 personer samlades på söndagen i Folkets hus i Örnsköldsvik, Nya parken, för att hylla Israel och ta farväl av landets ambassadör i Sverige, Isaac Bachman. – Sverige är så nära paradiset man kan komma, sa den avgående ambassadören, som lämnar Sverige efter fem år..

Världen Idag - Igår: 00:01

Lag och rättskänsla vid sena aborter

Rättskänsla är en omistlig del i ett civiliserat samhälle, och ibland kan människors samvete väcka en debatt som leder till förändring. Det kan exempelvis gälla domstolars straffsatser. När skillnaden blir för stor mellan rättens domslut och medborgarnas rättskänsla bör sådana domar omprövas i högre rättsinstans, eller också är det läge för riksdagen att skriva om lagen.

Världen Idag - Igår: 00:01

Kristna gräsrötter positiva

I fredags fick jag ett telefonsamtal från en präst i Svenska kyrkan. Låt oss kalla honom Daniel. Daniel har arbetat som präst länge och är verksam i västra Sverige.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.