Världen Idag > Nyheter

Thursday, 19 October, 14:46

Världen Idag - 21 apr 17 kl. 09:46

Jackelén kallade bibliska lärjungar för "sambo"Var Bibelns Emmausvandrare ett homosexuellt sambopar? Det kunde man tro om man lyssnade på ärkebiskop Antje Jackeléns predikan under gudstjänsten till minne av terrorns offer i måndags. – Det finns inget stöd för ett sådant påstående, säger teologen Olof Edsinger..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Bibelns Emmausvandrare, Antje Jackeléns, Olof Edsinger

Dela artikeln

1549 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jackelén, kallade, bibliska, lärjungarför , sambo

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

Hur ska man försvara sin tro?

I helgen hölls en konferens i Uppsala om kristen apologetik, ett försök till intellektuellt försvar och förklaring av kristen tro genom logik. Det bjöds på kryddig debatt mellan ateisten och forskaren Mattias Larsson och Mats Selander från CKA, liksom olika föredrag om försvaret av den kristna tron..

Världen Idag - 21 timmar sedan

”Älska Norrland” vill stärka och stödja

Teamträningsskolor, stipendium, ”Sveriges största äldstemöte” och predikostolsbyte. Det är något av allt det som pingstnätverket ”Älska Norrland” sysslar med. – Vi vill betjäna församlingar sinsemellan i Norrland, säger Stefan Beimark, pastor i Örnsköldsvik..

Världen Idag - Igår: 14:00

Pingstledare möts: ”Glädje genom tårarna”

När flera hundra pingstledare möts i Umeå i helgen vill Daniel Alm, föreståndare för Pingst FFS, åter betona församlingens roll och vikt. – Jag hoppas vi ska återupptäcka detta enorma att Jesus bygger sin församling, säger han..

Världen Idag - Igår: 13:29

Israel fryser samtal med palestinier

Israels säkerhetskabinett beslutade på tisdagskvällen att frysa fredsförhandlingarna med den palestinska myndigheten. Beslutet var en reaktion på det försoningsavtal som slöts förra veckan mellan Fatah, som styr den palestinska myndigheten, och terrororganisationen Hamas..

Världen Idag - Igår: 09:00

Apotekare behöll samvetsfrihet

När den brittiska organisationen för farmaceuter såg över sina riktlinjer tidigare i år fanns ett förslag om att göra det svårare för apotekare att avstå från att skriva ut exempelvis dagen-efter piller. Efter påtryckningar från bland annat Christian Institute backade organisationen. – Det lönar sig att göra motstånd, säger Peter Saunders, vd för Christian Medical Fellowship..

Världen Idag - Igår: 00:00

Guds ljus i och genom dig är starkare än mörkret.

"Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det." Joh 1:5   Det här ordet har följt mig på sistone, varit en följeslagare under året som gått. Aldrig tidigare har jag upplevt verkligheten av det så starkt.

Världen Idag - Igår: 00:00

Demonerna i vår egen tid och Jesu kyrka

Om ”Legion” är tidsandans demon är spådomsanden den som riskerar att lura kyrkan. Andlig frihet är inte självisk valfrihet och inte att jämt få rätt. Äkta frihet är att tjäna och tillbe den ende sanne Guden, att fira hans gudstjänst genom hela livet, skriver Daniel Alm..

Världen Idag - Igår: 00:00

Vi måste ta porren på allvar för våra barn och ungdomars skull.

Hon var feminist redan som 25-åring och hon var övertygad om att män är onda och kvinnor är goda. Hon heter Gail Dines, sociologiprofessor i Boston. Så födde hon en son och när hon höll den lille gossen i sin famn insåg hon: ”Det är ju ingen våldtäktsman; det här är ingen kopplare eller porrkonsument – det är kulturen som kommer att försöka göra honom till det!

Världen Idag - Igår: 00:00

Ett rätt och ett fel av Trump

Donald Trump är inte en person som är lätt att beskriva eller att förutsäga. Det man däremot kan säga med ganska stor säkerhet är att han är oförutsägbar. Det är inte osannolikt att Trump ofta själv är osäker på vad han kommer att tycka i en viss fråga när han vaknar på morgonen.

Världen Idag - Igår: 00:00

Människohandeln måste stoppas

Vi möttes första gången på centralstationen i Malmö. Hon stod där med sina två barn och letade efter mig. Hennes stora ögon var fyllda av tårar, där fanns både rädsla och desperation.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.