Världen Idag > Nyheter

Sunday, 25 June, 05:31

Världen Idag - 21 apr 17 kl. 09:46

Jackelén kallade bibliska lärjungar för "sambo"Var Bibelns Emmausvandrare ett homosexuellt sambopar? Det kunde man tro om man lyssnade på ärkebiskop Antje Jackeléns predikan under gudstjänsten till minne av terrorns offer i måndags. – Det finns inget stöd för ett sådant påstående, säger teologen Olof Edsinger..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Bibelns Emmausvandrare, Antje Jackeléns, Olof Edsinger

Dela artikeln

1549 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jackelén, kallade, bibliska, lärjungarför , sambo

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - I förrgår: 17:30

Bjarnes hörselproblem försvann efter förbön

Med ett ständigt brus i öronen och svårigheter att höra genomled Bjarne Henriksen sina dagar. Men efter att ha fått förbön på en gudstjänst, av bland annat Maria Johansson som själv varit döv men blivit helad, kunde han plötsligt höra klart. – Det var som om en vind svepte över mig, berättar han..

Världen Idag - I förrgår: 15:01

Väckelsebok delades ut till Sveriges makthavare

​Socialdemokraterna, Liberalerna, riksdagen och kungahuset har den senaste tiden påmints om väckelserörelsernas viktiga roll för demokratins utveckling i Sverige. Med jubileumsboken Vägmärken för baptister, Tro, frihet, gemenskap – Svenska baptistsamfundet 1848-2012 har de påmints om dessa rörelsers gemensamma rötter. Baptistförsamlingen i Vallersvik i Halland, grundad 1848, var den första demokratiska församlingen där varje person, man som kvinna hade en röst.

Världen Idag - I förrgår: 12:01

”Vi kommer bli chockade när Nordkorea faller”

Uppemot 100 000 kristna kan sitta i fångläger i Nordkorea. Exakt vad de utsatts för är svårt att veta, berättar Sara Bornold på organisationen Open Doors. Men inhemska fångar behandlas generellt sämre än utländska, påpekar hon.

Världen Idag - I förrgår: 12:01

USA-student död efter hemkomst från Nordkorea

Den amerikanske studenten Otto Warmbier dömdes till 15 års straffarbete efter att ha stulit en propagandaskylt från ett hotell i Nordkorea. En vecka efter hemkomsten till USA har 22-åringen avlidit, meddelar hans familj..

Världen Idag - I förrgår: 07:01

Livets ord bygger idrottsarena

En idrottsarena med A-hall och gym kommer att byggas av Livets ord i Uppsala. Bygget är tänkt att påbörjas under sommarens Europakonferens och vara klart till hösten 2018. – Vi har bett, planerat och räknat på detta under lång tid, och känner nu att tiden är helt rätt, säger pastorn Joakim Lundqvist..

Världen Idag - I förrgår: 08:01

Tron är inte bara en upplevelse. Den är i mycket hög grad också ett beslut som är baserat på förståndet.

Efesierbrevet 5:17–18 4 Moseboken 6:2–4 Lukasevangeliet 1:15 Apostlagärningarna 2:15 Det var av egen vilja som Jesus gick till Johannes ute i öknen för att bli döpt. Den udda profetrösten i öknen riktade sig till den fria viljan med orden ”omvänd er”. Den fria viljan är utgångspunkten för beslutet att tro.

Världen Idag - 21 jun 17 kl. 16:43

Rekordmånga döptes förra året

Minst 2 340 personer döptes i svenska pingstkyrkor förra året. Det är den högsta siffran på 30 år. EFK redovisar samtidigt sin högsta dopsiffra någonsin.

Världen Idag - 21 jun 17 kl. 16:01

Elden ska alltid hållas brinnande på altaret. Den får inte slockna.

Det är inte fegt att be – det är det enda sättet att få kontakt med verkligheten (Oswald Chambers). Lär känna Gud denna sommar! Ett av Guds namn är El Elyon, ”Gud den högste”.

Världen Idag - 21 jun 17 kl. 14:01

Kärleken till Jesus i fokus under Torpvecka

Kärleken som drar oss till sig och sänder oss ut i tjänst. Kärleken som fångar oss i fallet och driver oss i vardagslunken. Kärleken som vi viskar om i våra hjärtan och som vi vill ropa ut från taken.

Världen Idag - 21 jun 17 kl. 10:01

Nyhemsveckan – folkfest med Jesus i centrum

På konferensområdet är det mycket folk i rörelse. Det är barn som leker, människor som umgås och på olika håll pågår det undervisning från Guds Ord. Nyhemsveckan är i full gång!.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.