Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 12 December, 09:02

Världen Idag - 21 apr 17 kl. 09:46

Jackelén kallade bibliska lärjungar för "sambo"Var Bibelns Emmausvandrare ett homosexuellt sambopar? Det kunde man tro om man lyssnade på ärkebiskop Antje Jackeléns predikan under gudstjänsten till minne av terrorns offer i måndags. – Det finns inget stöd för ett sådant påstående, säger teologen Olof Edsinger..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Bibelns Emmausvandrare, Antje Jackeléns, Olof Edsinger

Dela artikeln

1549 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jackelén, kallade, bibliska, lärjungarför , sambo

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 30 minuter sedan

Rekordmånga lät döpa sig i Hillsong på söndagen

102 personer lät döpa sig i Hillsong Sverige på söndagen. Totalt har man i år döpt 300 personer vilket är fler än något annat år tidigare..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Vill ge goda nyheter till svenskarna

Via webben erbjuder Himlen TV7 ett varierat programutbud med kristen inriktning som snabbt ökat i tittarsiffror. Daniela Persin har varit kanalchef sedan starten 2013 och ser stora utvecklingsmöjligheter för kanalen..

Världen Idag - 17 timmar sedan

De föreslås bli nya missionsdirektorer i EFK

Linalie Newman och Ingemar Forss. Så heter de personer som Evangeliska Frikyrkans styrelse nu föreslår som samfundets nya missionsdirektorer..

Världen Idag - Igår: 00:00

Tänk om bönerna tystnar...

Min familj tillhörde inte de fina familjerna i byn. Vi var stökiga, bråkiga och fungerade inte "som man ska". Jag bar på skam över hur det låg till, och det fanns ingen ro varken hemma hos mamma eller pappa, som var skilda.

Världen Idag - Igår: 00:00

Har det blivit legitimt att hata judar i Sverige?

Jag besökte nyligen Malmö och hade ett möte i närheten av den judiska synagogan. En skylt förklarar att området är tv-övervakat och synagogan är omgärdad av ett högt, grönt och spetsigt järngaller. Den judiska församlingen har tvingats heltidsanställa en person för att jobba med säkerheten.

Världen Idag - Igår: 00:00

Malmö stad – hur kan ni stödja en grupp som hyllar terrorism?

Ska en grupp som hyllar terror få bidrag av kommunen? Grupp 194 har bland annat arrangerat evenemang där barn håller tal om att utföra knivattacker mot judar och offra sina liv som martyrer. Är detta något som Malmö stad vill stödja?

Världen Idag - Igår: 00:00

Islams historia förskönas

Imam Abd al Haqq Kielans ambition att ge motivation för arbetet mot muslimsk extremism är god. Men han gör det på bekostnad av en sanningsenlig historieskrivning; i stället för att skrota myter, sprider han dem, skriver Jacob Rudenstrand med anledning av en serie artiklar av muslimska ledare, debattörer och akademiker som DN Kultur publicerade under sommaren..

Världen Idag - Igår: 14:34

Hotbild mot synagogor utreds

Tre personer har anhållits, misstänka för brandattacken mot synagogan i Göteborg på lördagskvällen och Säpo har kopplats in i ärendet. Den judiska föreningens ordförande ser en direkt koppling till beskedet om att USA flyttar sin Israelambassad till Jerusalem..

Världen Idag - Igår: 10:00

FN-lista hotar Israels näringsliv

FN har upprättat en svartlista över företag verksamma på Västbanken och i östra Jerusalem. – Det är ett försök att ge den antisemitiska BDS–rörelsen en internationellt stämpel av godkännande, säger USA:s FN-ambassadör Nikki Haley..

Världen Idag - 09 dec 17 kl. 09:00

En genuin upplevelse av Alfred Nobels företagsimperium

På söndag kommer än en gång Nobelpriser delas ut i Stockholm och Oslo, priser som uppmärksammar viktiga insatser och framsteg inom naturvetenskap, litteratur och fredsarbete. Men vem var mannen bakom?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.