Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 25 April, 02:56

Världen Idag - 21 apr 17 kl. 09:46

Jackelén kallade bibliska lärjungar för "sambo"Var Bibelns Emmausvandrare ett homosexuellt sambopar? Det kunde man tro om man lyssnade på ärkebiskop Antje Jackeléns predikan under gudstjänsten till minne av terrorns offer i måndags. – Det finns inget stöd för ett sådant påstående, säger teologen Olof Edsinger..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Bibelns Emmausvandrare, Antje Jackeléns, Olof Edsinger

Dela artikeln

1549 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jackelén, kallade, bibliska, lärjungarför , sambo

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Han drevs mot stupet

Det fanns en gång en oerhört talangfull ung musiker som hette Tim Bergling. Hans förmåga att hitta melodier och skapa elektronisk musik som slog an hos en ung generation, gjorde att alltfler upptäckte hans musik via nätet. Hans stjärna blev allt större och scenerna likaså när Tim framträdde under sitt artistnamn Avicii.

Världen Idag - 2 timmar sedan

Varför inte fälla garden och erkänna att det är nödläge?

Jag hade inbjudits att medverka i en regional bönedag. De som samlats var pastorer och ledare från olika kyrkor och det kändes inspirerande att så många kommit. Alla blev uppmanade att presentera sig, samt nämna böneämnen som gällde församlingen och bygden där de arbetade.

Världen Idag - 2 timmar sedan

Skillnaden mellan 1948 och 2018

Det har skrivits en hel del om Israel och 70-årsjubileet de senaste veckorna, inte minst här i Världen idag. Och det är onekligen en märkesdag, väl värd att fira för oss alla. Jag hade den stora glädjen att få tillbringa Jom Ha'Atsmaut (Själv­ständig­hets­dagen) i Israel i år.

Världen Idag - 9 timmar sedan

18 948 namn lämnades till SVT, UR och SR

Tre chefer inom Public Service tog på måndagen emot Världen idags namninsamling till stöd för mindre svärande i skattefinansierad radio och tv. – Vi gör inte rätt i alla delar utifrån den policy som finns, sade Kerstin Bröms Lumpus, chefsjurist på Sveriges Radio..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Initiativtagare nöjda efter mötet med Public Service

Världen idags chefredaktör Lukas Berggren är nöjd med mötet med Public Service-bolagen. Nästa steg är att försöka få regeringen att ställa tydligare krav på ett vårdat språk när sändningstillstånden för SR, SVT och UR förnyas..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Upprop: Be inför valet

Friheten som finns i Sverige är hotad. Det menar prästen Peter Artman som tagit initiativ till ett böneupprop inför valet. Den 3 september bjuder han, tillsammans med ett flertal kristna ledare, in till en bönevandring i Stockholm.

Världen Idag - Igår: 14:00

Tredubblat söktryck till Livets ords bibelskola

Tre gånger högre söktryck än vanligt inför nästa läsår, rapporteras från Livets ords bibelcenter. En orsak tros vara det andliga skeende som sedan en tid berör Uppsala-församlingen och dess bibelskola..

Världen Idag - Igår: 11:00

Hamas fördömdes av Europaparlamentet

I en ny resolution fördömer Europaparlamentet Hamas attacker mot Israel från Gaza, liksom gruppens användning av mänskliga sköldar "för att skydda terroraktiviteter"..

Världen Idag - Igår: 08:00

Dyrt när folktandvården bjöd på yoga och alkohol

Yoga, ”klangmeditation” och alkohol har stått på notan när Folktandvården i Sörmland haft personaldag på spa-anläggningen Yasuragi. Totalt har landstingsbolaget spenderat 1,5 miljoner på Yasuragi, enligt Eskilstuna-Kuriren. Samtidigt har landstinget ständigt brist på personal, säger en läsare..

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Så får vi en hållbar invandringspolitik

De flesta svenskar har en i grunden positiv syn på människor från andra länder och kulturer. Främlingsfientlighet är visserligen ett problem även i vårt land, men öppet rasistiska uttalanden är – med rätta – svåra att komma undan med. Sverige har därtill en lång tradition av generös invandringspolitik.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.