Världen Idag > Nyheter

Saturday, 29 April, 03:42

Världen Idag - 21 apr 17 kl. 09:46

Jackelén kallade bibliska lärjungar för "sambo"Var Bibelns Emmausvandrare ett homosexuellt sambopar? Det kunde man tro om man lyssnade på ärkebiskop Antje Jackeléns predikan under gudstjänsten till minne av terrorns offer i måndags. – Det finns inget stöd för ett sådant påstående, säger teologen Olof Edsinger..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Bibelns Emmausvandrare, Antje Jackeléns, Olof Edsinger

Dela artikeln

1354 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jackelén, kallade, bibliska, lärjungarför , sambo

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 11 timmar sedan

Svensk i ECI:s styrelse

The European Coalition for Israel arbetar med förbättrade relationer mellan Israel och EU och för en rättvis bild av Israel i Europa. Nu har svenske Bo Sander valts in i ECI:s styrelse..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Domstol prövar hemundervisning

Europadomstolen för mänskliga rättigheter granskar just nu ett tyskt ärende som handlar om hemundervisning. Liksom i Sverige är hemundervisning i det närmaste förbjudet i Tyskland, och många kristna familjer sätter sitt hopp till en ändring..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Herdeskap är inte en privatsak utan en överlåtelse till något större, till Gud själv.

1 Petrus brev 5:1–4 Joh 10:11–14 Matt 9:35–38 När Gunnar och jag började vår tjänst tillsammans och grundade Arken delade vi med varandra vilka ord som vi fått i samband med vår kallelse. Gunnar hade fått orden: Var trogen intill döden så ska jag ge dig livets krona. Jag hade fått: Om någon vill följa mig ska han förneka sig själv och varje dag ta sitt kors och följa mig.

Världen Idag - 16 timmar sedan

Frustrerande och intressant läsning om vetenskap och tro

Professor emeritus i Livs­åskådnings­vetenskap Anders Jeffner har i sin bok ”Vetandets gränsmarker” samlat nio essäer om sådant han inte blev färdig med som professor. Jeffner bekänner sig ha ”en form av kristen gudstro” och boken handlar just om hur man förenar kristen tro med den ”vetenskapliga andan”. Hur rimmar kristen tro med förnuftet?

Världen Idag - 17 timmar sedan

Elev blev avstängd för homosyn – fallet går till Högsta domstolen

På Facebook skrev Felix Ngole att han anser att homosexualitet är en synd. Som Världen idag kunde rapportera om för ett år sedan ledde detta till att han blev avstängd från sina socionomstudier på Sheffield University. Diskriminerande, tyckte Ngole som nu ges rätt att få fallet prövat i Storbritanniens högsta domstol..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Medborgarnas trygghet måste gå före "lyxfrågor"

Vilka är statens grundläggande uppgifter? Svaret på denna fråga kan variera både beroende på vår politiska hemvist och på våra personliga preferenser. Men de flesta skulle ändå hålla med om att en avgörande fråga för varje stat är att värna sina medborgares säkerhet.

Världen Idag - Igår: 00:01

När skolan förmedlar att allt har blivit till av en slump, är den inte längre neutral.

Min dotter har det senaste läsåret fått lära sig allt som en tioåring behöver veta om den teori som brukar kallas Big Bang. Hon vet hur det gick till när gaser och planeter och svarta hål och obeskrivliga avstånd sprängde vår galax till existens. Hon vet att det hände för länge sedan, men har redan konstaterat att det slår på några miljarder år beroende på vilken fröken som talar.

Världen Idag - Igår: 19:28

Nya EU-förslag skulle likrikta familjepolitiken

EU går mot större överstatlighet. Det menar Europaparlamentariker Lars Adaktusson (KD), som på sin blogg reser varningsflagg för nya förslag från EU-kommissionen på det sociala området..

Världen Idag - Igår: 16:33

Ingen bred förankring, menar Örebropastor

Kristet center Örebro röstade mot förslaget om att Trosrörelsen skulle ansöka om observatörsstatus i Sveriges kristna råd (SKR). – Ur mitt perspektiv hade det varit önskvärt att skjuta frågan framåt i tiden, säger pastor Per-Åke Eliasson..

Världen Idag - Igår: 16:05

SR: Vi var inte partiska

I måndagens ledare i Världen idag skrev Ruth Nordström att Sveriges Radio är oförmögna till att vara opartiska. Detta med anledning av ett inslag om samvetsfrihet. Nu tillbakavisar programmets ansvarige utgivare kritiken, och menar att inslaget gav en allsidig bild..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.