SVT Debatt > Opinion

Saturday, 29 April, 03:43

SVT Debatt - 21 apr 17 kl. 07:00

”Kommunistiskt arv inget att hurra för””Rimligare än att hurra för bildandet av Sveriges eget kommunistiska parti är att fira att det i år är 28 år sedan Berlinmuren föll och att stötta de som fortfarande lever under samma idéer som en gång förpestade Europa och fortfarande håller fast människor i Asien under förtryckets bojor”, skriver Birgitta Ohlsson (L) och Joar Forssell (L)..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Sveriges, Berlinmuren, Europa, Asien, Birgitta Ohlsson, Joar Forssell

Dela artikeln

1089 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunistiskt, arv, ingetatt , hurraför
YLE - 02 mar 16 kl. 21:41

Yles Pia Santonen lusläste skolrapporten: Inget nytt och fräscht i Raseborg 2020

Eleverna i Raseborgs svenskspråkiga grundskolor har minskat med 400 elever på tio år. Var femte pulpet står så att säga tom. Många skolor har under 60 elever.

DI - 04 jun 12 kl. 10:29

Centern: "Inget att hurra för"

"Det här är inget att hurra för det här, det bekräftar den bild vi har sett i ett antal mätningar under våren", säger Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson till TT angående måndagens stora partisympatiundersökning..

YLE - 27 feb 15 kl. 03:51

Skydda ditt digitala arv

Svårknäckta koder fungerar bra som lösenord, men vid plötsliga dödsfall kan lösenorden vara ett problem. En stor del av vårt digitala arv riskerar att gå förlorat då arvingar inte har de lösenord som behövs eller om det saknas information om vilka tjänster som har använts för att lagra till exempel bilder, texter och pengar. Bäst är det att se till att de viktigaste koderna finns tillgängliga för den händelse att man själv dör, säger Pii Paappanen som gjorde sitt slutarbete vid Aalto-universitetet om den digitala döden.

Eurosport - 07 nov 13 kl. 15:44

Tennis - Arvidsson om rankingraset i år: ”Inget att hurra för”

Sofia Arvidssons har på ett år tappat 77 platser på rankingen. Dessutom står hon utan tränare. En tuff säsong helt enkelt.

ÖstersundsPosten - 04 jul 14 kl. 20:41

Inget arv till byn

En by utanför Hammarstrand har mist rätten till en fastighet som skänktes till dem genom ett arv. Det gäller en stiftelse som upprättades i byns namn när en man som var uppväxt där dog för fem år sedan. Innan bouppteckningen var klar såldes ett hus som ingick i stiftelsens arv.

UNT - 22 okt 16 kl. 15:28

Hurra hurra! i dag firar vi versalerna

HURRA, HURRA, HURRA!.

YLE - 05 sep 16 kl. 20:55

K-G Bergh i Amos arv: Jag har ingen vision om tidningsverksamheten

Konstsamfundets vd Kaj-Gustaf Bergh tvivlar på att det överhuvudtaget finns en efterfrågan på finlandssvenska tidningar. Nya finlandssvenska Grävgruppens tidskrift Amos arv bjuder på det mest omfattande personporträttet av Bergh hittills. I ett nästan 20 sidor långt reportage målar den finlandssvenska nygrundade Grävgruppen upp en bild av Konstsamfundets vd Kaj Gustaf Bergh som tror på placeringar och ett nytt konstmuseum – men inte på finlandssvenska tidningar och annan ”gullig” verksamhet som saknar efterfrågan.

Resume - 04 dec 14 kl. 09:30

Hurra hurra, Norrlands Guld

Vinnare av Årets Reklamlåt 2014 är Norrlands Guld med låten ”Vi dricker kall öl. Hurra hurra”. Stefan Öström berättar om tanken bakom låten, varför det blev en hip hop-låt och vad som fungerat som inspiration.

DN - 06 apr 17 kl. 16:47

”Dumt att kalla Kina kommunistiskt”

Det finns inget av Marx kvar i Kinas system, däremot mycket av Lenin. Kina är extremt toppstyrt, men lika extremt kapitalistiskt, menar Kinaforskaren Johan Lagerkvist. På torsdagen möts i Florida i praktiken den kapitalistiska världens två viktigaste ledare..

Dagen - 09 dec 11 kl. 03:00

John Carter Cash såg sitt arv som en börda

Hendersonville, Nashville, USA. Han var på väg att supa ihjäl sig, precis som pappa Johnny Cash. Men med musikens hjälp lyckades John Carter Cash hitta tillbaka, både till livet och tron.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 15 timmar sedan

”Myt att vi har problem med folkhälsan”

”Att sprida myter om folkhälsan gagnar ingen förutom möjligtvis en regering som vill vissa falsk handlingskraft och förbud är ju som bekant gratis”, Rebecca Weidmo Uvell..

SVT Debatt - 18 timmar sedan

”Löfven och Lövin – tappa inte farten i klimatarbetet!”

”Dagar blir till veckor som blir till månader som blir till år. Regeringens utlovade agenda för bioekonomi lyser ännu med sin frånvaro. Vi har bråttom med denna omställning för att rädda klimatet”, skriver Carina Håkansson..

SVT Debatt - 19 timmar sedan

”Tragedin i Arboga har skrivit in sig i kriminalhistorien”

”Här finns i vissa stycken påtagliga likheter med det omtalade Knutbymordet och pastor Helge Fossmos påverkan på den unga barnflickan som utförde dådet. Här finns också en påfallande likhet med ett tidigare uppmärksammat mord i Arboga”, skriver Ulf Eneroth..

SVT Debatt - 21 timmar sedan

”Våldsbejakande organisationer inte välkomna i det officiella Almedalsprogrammet”

”Vi skärper nu kriterierna för det officiella programmet för att ytterligare försäkra oss om att våldsbejakande, antidemokratiska organisationer inte har möjlighet att bli en del av den officiella Almedalsveckan”, skriver Almedalsveckans Leif Dahlby och Mia Stuhre..

SVT Debatt - Igår: 10:44

”Inte odemokratiskt att porta nynazisterna från festen”

”Bokmässan är en fest, en köpgala. Men ingenstans – varken i lagen eller i stjärnorna – står det skrivet att arrangörerna måste sälja mässplatser till en tidskrift vars företrädare kommer ur högerextrema kretsar”, skriver Jonas Gren..

SVT Debatt - Igår: 10:37

Opinion live 27 april

Tiggeri, bokmässan och kosttillskott.

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Kommunerna kan begränsa privat penninginsamling”

”politiskt är det ingen – inget parti och ingen enskild politiker – som vågar gå matchen mot förbudsmotståndarna. Det omöjligt att vinna, när motargumentet är: jaså, du vill förbjuda fattigdom? Men tiggeriet kan begränsas på ett annat sätt, på lokal nivå”, skriver David Lundqvist..

SVT Debatt - I förrgår: 10:26

”Männen är utestängda ur jämställdhetsdebatten”

”Män har alldeles för länge varit utestängda ur det offentliga rum där jämställdhet debatteras, där i stort sett alla åsikter numera uttalas av kvinnor. Vi behöver jämställda jämställdhetsdebatter där män och kvinnor kan föra en spännande dialog. Vi behöver helt nya röster, mäns röster.

SVT Debatt - 26 apr 17 kl. 00:00

Kulturchefen i Umeå: ”Vi ber om ursäkt”

”På förekommen anledning och i egenskap av konstnärlig ledare under kulturhuvudstadsåret i Umeå vill jag beklaga det inträffade och framföra en ursäkt till Sofia med förhoppning om att upplevelsen inte ska upprepa sig och att uttryck för hennes politiska engagemang i framtiden inte ska låta sig tystas”, skriver Fredrik Lindegren..

SVT Debatt - 26 apr 17 kl. 00:00

Sofia Jannok: ”Umeå 2014 ville tysta mig”

Sofia Jannok riktar stark kritik mot arrangörerna för Umeå som kulturhuvudstad. ”Jag fick höra att jag var regeringskritisk och att jag var där för att sjunga fint.”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.