SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 21 November, 11:06

SVT Debatt - 21 apr 17 kl. 07:00

”Kommunistiskt arv inget att hurra för””Rimligare än att hurra för bildandet av Sveriges eget kommunistiska parti är att fira att det i år är 28 år sedan Berlinmuren föll och att stötta de som fortfarande lever under samma idéer som en gång förpestade Europa och fortfarande håller fast människor i Asien under förtryckets bojor”, skriver Birgitta Ohlsson (L) och Joar Forssell (L)..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Sveriges, Berlinmuren, Europa, Asien, Birgitta Ohlsson, Joar Forssell

Dela artikeln

3391 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunistiskt, arv, ingetatt , hurraför
YLE - 02 mar 16 kl. 21:41

Yles Pia Santonen lusläste skolrapporten: Inget nytt och fräscht i Raseborg 2020

Eleverna i Raseborgs svenskspråkiga grundskolor har minskat med 400 elever på tio år. Var femte pulpet står så att säga tom. Många skolor har under 60 elever.

DI - 04 jun 12 kl. 10:29

Centern: "Inget att hurra för"

"Det här är inget att hurra för det här, det bekräftar den bild vi har sett i ett antal mätningar under våren", säger Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson till TT angående måndagens stora partisympatiundersökning..

YLE - 27 feb 15 kl. 03:51

Skydda ditt digitala arv

Svårknäckta koder fungerar bra som lösenord, men vid plötsliga dödsfall kan lösenorden vara ett problem. En stor del av vårt digitala arv riskerar att gå förlorat då arvingar inte har de lösenord som behövs eller om det saknas information om vilka tjänster som har använts för att lagra till exempel bilder, texter och pengar. Bäst är det att se till att de viktigaste koderna finns tillgängliga för den händelse att man själv dör, säger Pii Paappanen som gjorde sitt slutarbete vid Aalto-universitetet om den digitala döden.

Eurosport - 07 nov 13 kl. 15:44

Tennis - Arvidsson om rankingraset i år: ”Inget att hurra för”

Sofia Arvidssons har på ett år tappat 77 platser på rankingen. Dessutom står hon utan tränare. En tuff säsong helt enkelt.

ÖstersundsPosten - 04 jul 14 kl. 20:41

Inget arv till byn

En by utanför Hammarstrand har mist rätten till en fastighet som skänktes till dem genom ett arv. Det gäller en stiftelse som upprättades i byns namn när en man som var uppväxt där dog för fem år sedan. Innan bouppteckningen var klar såldes ett hus som ingick i stiftelsens arv.

Dagens PS - 06 apr 18 kl. 10:12

”Sydafrikas moder” lämnar ett omtvistat arv

På måndagen dog ”Sydafrikas moder” Winnie Madikizela-Mandela, som under sin dåvarande make Nelson Mandelas fängslande, var den störste symbolen för frihetskampen mot apartheid-regimen. Men efter sig lämnar hon också ett omtvistat arv. Detta är en krönika.

GöteborgsPosten - 09 jun 18 kl. 05:00

"Avgör jag blir det nog definitivt inget arv"

Han växte upp med att gå på Öis-matcher och har alltid haft Marcus Allbäck som sin stora idol. Men på tisdag hoppas Jesper Westermark skjuta rödblått i sank.
– Min låtsasfarsa är dessutom Öisare, så avgör jag blir det nog definitivt inget arv, säger Gais-spelaren..

UNT - 22 okt 16 kl. 15:28

Hurra hurra! i dag firar vi versalerna

HURRA, HURRA, HURRA!.

YLE - 05 sep 16 kl. 20:55

K-G Bergh i Amos arv: Jag har ingen vision om tidningsverksamheten

Konstsamfundets vd Kaj-Gustaf Bergh tvivlar på att det överhuvudtaget finns en efterfrågan på finlandssvenska tidningar. Nya finlandssvenska Grävgruppens tidskrift Amos arv bjuder på det mest omfattande personporträttet av Bergh hittills. I ett nästan 20 sidor långt reportage målar den finlandssvenska nygrundade Grävgruppen upp en bild av Konstsamfundets vd Kaj Gustaf Bergh som tror på placeringar och ett nytt konstmuseum – men inte på finlandssvenska tidningar och annan ”gullig” verksamhet som saknar efterfrågan.

Resume - 04 dec 14 kl. 09:30

Hurra hurra, Norrlands Guld

Vinnare av Årets Reklamlåt 2014 är Norrlands Guld med låten ”Vi dricker kall öl. Hurra hurra”. Stefan Öström berättar om tanken bakom låten, varför det blev en hip hop-låt och vad som fungerat som inspiration.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 1 timme sedan

”Låt en borgfred om skolan bidra till att lösa regeringsfrågan”

”Glädjande nog var skolan ett av de områden som Annie Lööf särskilt pekade ut när hon redogjorde för sitt uppdrag att sonderaNu förväntar jag mig att partiledarna tar sitt ansvar och klarar av det grundläggande uppdraget att se till så att landet kan styras. En borgfred om skolan kan bidra till att häva låsningen i regeringsbildningsfrågan”.

SVT Debatt - Igår: 06:00

”Årets julklapp borde vara gratis”

”När vi läser att den psykiska ohälsan drabbar fler och fler så tänker många att politiker måste prioritera frågan och vården måste bli bättre. Börja i stället med att fråga dig själv hur du kan stötta någon i din närhet”, skriver Alfred Skogberg..

SVT Debatt - Igår: 06:00

”Black Friday är en möjlighet att göra gott”

”Protesterna mot konsumtionshysterin riskerar att beslöja de möjligheter som finns att i en digital värld istället använda våra inbyggda beteenden för att skapa goda ting”, skriver Rutger Selin..

SVT Debatt - Igår: 14:40

”Går inte att lösa med en enkel liten ändring av lagstiftningen”

”Hela den problembild som många av oss har eller har haft går inte att lösa inom ramen för bara socialtjänsten eller hälso- och sjukvården. Det krävs att man orkar och vill se helheten. Och allra viktigast: det krävs att man gör ordentliga insatser i tid och inte låter det gå så här långt”, skriver Lotten Sunna och Birgitta Johnsson..

SVT Debatt - I förrgår: 09:42

”Vi behöver försvara rätten att få finnas”

”Rapporter visar att det demokratiska utrymmet runt om i världen minskar för trettonde året i rad. Att människor tryggt kan vara med och forma sina samhällen är helt nödvändigt för att vi ska nå de globala målen för hållbar utveckling”, skriver företrädare för Kyrkornas globala vecka under samordning av Sveriges kristna råd..

SVT Debatt - 18 nov 18 kl. 07:00

Mammorna: ”Det räcker med lidande och död nu”

”Om vi mammor som lever i sorg och smärta kan ställa oss upp mot våldet så hoppas vi att ni kan ställa er bakom oss”, skriver Eva Färjsjö, Maritha Ogilvie, Katri Reyna, Carro Sinisalo med flera..

SVT Debatt - 16 nov 18 kl. 22:11

Ley har två masterutbildningar – men får inte jobb

Afrosvenskar har dåliga förutsättningar på arbetsmarknaden visar en ny rapport. Ley Ikpo har två masterutbildningar, en från Stockholms universitetet och en från Sorbonne i Paris. Trots detta får han inga jobb inom sitt område.

SVT Debatt - 16 nov 18 kl. 06:00

”Ordet väger ingenting – men är viktigare nu än någonsin”

”Alla barn ska beredas möjligheten att kunna läsa och skriva. Vi ska linda dem i 28 bokstäver, för ingen har fått Nobelpriset i tystnad. Vilken paradox att 200-250 miljoner människor är analfabeter”, säger Björn Ranelid med anledning av vikten av att alla barn lär sig att läsa och skriva..

SVT Debatt - 16 nov 18 kl. 06:00

”Pedagogiska barnböcker väcker inte läslusten – tvärtom”

”Tänk om det rent krasst sänker den litterära kvalitén och i förlängningen dödar läslusten hos barnen? Vill du som är vuxen dyka in i en roman för att bli 'undervisad' om hur du borde bete dig?”, undrar barnboksförfattarna Anders Jacobsson och Johanna Sandberg..

SVT Debatt - 15 nov 18 kl. 16:08

”Tvinga S att ändra LAS och sänka skatten”

”Ska Annie Lööf släppa fram en vänsterregering måste den tvingas till omfattande liberala reformer”, skriver Siri Steijer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.