SVT Debatt > Opinion

Thursday, 24 May, 15:46

SVT Debatt - 21 apr 17 kl. 07:00

”Kommunistiskt arv inget att hurra för””Rimligare än att hurra för bildandet av Sveriges eget kommunistiska parti är att fira att det i år är 28 år sedan Berlinmuren föll och att stötta de som fortfarande lever under samma idéer som en gång förpestade Europa och fortfarande håller fast människor i Asien under förtryckets bojor”, skriver Birgitta Ohlsson (L) och Joar Forssell (L)..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Sveriges, Berlinmuren, Europa, Asien, Birgitta Ohlsson, Joar Forssell

Dela artikeln

3391 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunistiskt, arv, ingetatt , hurraför
YLE - 02 mar 16 kl. 21:41

Yles Pia Santonen lusläste skolrapporten: Inget nytt och fräscht i Raseborg 2020

Eleverna i Raseborgs svenskspråkiga grundskolor har minskat med 400 elever på tio år. Var femte pulpet står så att säga tom. Många skolor har under 60 elever.

DI - 04 jun 12 kl. 10:29

Centern: "Inget att hurra för"

"Det här är inget att hurra för det här, det bekräftar den bild vi har sett i ett antal mätningar under våren", säger Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson till TT angående måndagens stora partisympatiundersökning..

YLE - 27 feb 15 kl. 03:51

Skydda ditt digitala arv

Svårknäckta koder fungerar bra som lösenord, men vid plötsliga dödsfall kan lösenorden vara ett problem. En stor del av vårt digitala arv riskerar att gå förlorat då arvingar inte har de lösenord som behövs eller om det saknas information om vilka tjänster som har använts för att lagra till exempel bilder, texter och pengar. Bäst är det att se till att de viktigaste koderna finns tillgängliga för den händelse att man själv dör, säger Pii Paappanen som gjorde sitt slutarbete vid Aalto-universitetet om den digitala döden.

Eurosport - 07 nov 13 kl. 15:44

Tennis - Arvidsson om rankingraset i år: ”Inget att hurra för”

Sofia Arvidssons har på ett år tappat 77 platser på rankingen. Dessutom står hon utan tränare. En tuff säsong helt enkelt.

ÖstersundsPosten - 04 jul 14 kl. 20:41

Inget arv till byn

En by utanför Hammarstrand har mist rätten till en fastighet som skänktes till dem genom ett arv. Det gäller en stiftelse som upprättades i byns namn när en man som var uppväxt där dog för fem år sedan. Innan bouppteckningen var klar såldes ett hus som ingick i stiftelsens arv.

Dagens PS - 06 apr 18 kl. 10:12

”Sydafrikas moder” lämnar ett omtvistat arv

På måndagen dog ”Sydafrikas moder” Winnie Madikizela-Mandela, som under sin dåvarande make Nelson Mandelas fängslande, var den störste symbolen för frihetskampen mot apartheid-regimen. Men efter sig lämnar hon också ett omtvistat arv. Detta är en krönika.

UNT - 22 okt 16 kl. 15:28

Hurra hurra! i dag firar vi versalerna

HURRA, HURRA, HURRA!.

YLE - 05 sep 16 kl. 20:55

K-G Bergh i Amos arv: Jag har ingen vision om tidningsverksamheten

Konstsamfundets vd Kaj-Gustaf Bergh tvivlar på att det överhuvudtaget finns en efterfrågan på finlandssvenska tidningar. Nya finlandssvenska Grävgruppens tidskrift Amos arv bjuder på det mest omfattande personporträttet av Bergh hittills. I ett nästan 20 sidor långt reportage målar den finlandssvenska nygrundade Grävgruppen upp en bild av Konstsamfundets vd Kaj Gustaf Bergh som tror på placeringar och ett nytt konstmuseum – men inte på finlandssvenska tidningar och annan ”gullig” verksamhet som saknar efterfrågan.

Resume - 04 dec 14 kl. 09:30

Hurra hurra, Norrlands Guld

Vinnare av Årets Reklamlåt 2014 är Norrlands Guld med låten ”Vi dricker kall öl. Hurra hurra”. Stefan Öström berättar om tanken bakom låten, varför det blev en hip hop-låt och vad som fungerat som inspiration.

DN - 06 apr 17 kl. 16:47

”Dumt att kalla Kina kommunistiskt”

Det finns inget av Marx kvar i Kinas system, däremot mycket av Lenin. Kina är extremt toppstyrt, men lika extremt kapitalistiskt, menar Kinaforskaren Johan Lagerkvist. På torsdagen möts i Florida i praktiken den kapitalistiska världens två viktigaste ledare..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 30 minuter sedan

”RFSL:s svar visar att de inte tar frågan om mobbning på allvar”

”Genom att skifta samtalsämne bort från frågan om mobbning till att istället prata om konflikter, osynliggör RFSL mina upplevelser och påskiner att allt handlar om att styrelsen inte har fått rätt förutsättningar”, skriver Magnus Kolsjö..

SVT Debatt - 2 timmar sedan

”Fängelsets avskräckande effekter är små”

”Vill man förebygga och minska brottsligheten och därmed antalet brottsoffer är det främst åtgärder inom andra områden än straffrätten som ger effekter”, skriver Felipe Estrada, Janne Flyghed, Anders Nilsson, Tove Pettersson, Jerzy Sarnecki och Henrik Tham..

SVT Debatt - 5 timmar sedan

”Visst firar vi, men nu börjar det riktiga jobbet!”

”Vi uppmanar alla att reflektera kring vad just du kan göra i din omgivning, för att värna varje människas rätt till sexuell integritet. Finns det en handlingsplan på din arbetsplats? Vet de ansvariga i din förening hur ni ska agera?

SVT Debatt - 8 timmar sedan

”Ska Djalali offras till förmån för relationen med Iran?”

”EPP-gruppen har i tisdags ställt sig bakom förslaget att inför nästa veckas Strasbourgsession än en gång söka stöd för en brådskande resolution med krav riktade till den iranska regimen. Inför detta möte är min fråga till svenska parlamentarikerkolleger i den socialdemokratiska partigruppen: Kan Ahmadreza Djalali, hans hustru och två barn i Sverige räkna med ert stöd den här gången?”, skriver Lars Adaktusson (KD)..

SVT Debatt - 23 timmar sedan

”Vi löser ingen kris genom att bygga fel sorts bostäder”

”Det är oacceptabelt att att bostadsstandarden sjunker när svensk ekonomi växer”, skriver arkitekten Ola Andersson.

SVT Debatt - Igår: 14:28

”Internets ursprung hjälper oss ur Facebookkrisen”

”Precis som vi blivit mindre lojala mot elbolag, banker och teleoperatörer, måste vi ställa krav på våra nuvarande sociala medieplattformar att utvecklas i rätt riktning och göra det enkelt för oss att lämna plattformarna eller välja något av de lovande alternativen som växer fram i deras skugga”, skriver Daniel Byström..

SVT Debatt - Igår: 12:55

”Skandiamannen” är intressant – men inte som gärningsman

”Filters artikel tar fram intressanta nya fakta, men de tycks ha gått i den fälla som innebär att man utan tillräckligt underlag frestas att peka ut och namnge en mördare. Det garanterar ett brett genomslag. Sant är det dock knappast”, skriver Lars Borgnäs..

SVT Debatt - Igår: 07:00

Hillevi Wahl: ”Låt barnen rösta med föräldrarna i valet 2018”

”I vår familj har vi därför bestämt att vi ska familjerösta. Vi har två röster i familjen, min egen och min mans. Genom demokratiska processer ska vi bestämma hur familjen ska rösta.

SVT Debatt - Igår: 18:56

RFSL: ”Vår styrka är partipolitisk bredd och mångfald”

”Vi kommer aldrig hålla med varandra om allt, men alla som brinner för förändring och väljer att engagera sig har rätt att må bra i sitt engagemang, skriver Sandra Ehne, RFSL:s nya förbundsordförande, i en replik till sin föregångare, Magnus Kolsjö..

SVT Debatt - I förrgår: 09:26

Bekämpa utanförskapet med möjlighet till egen bostad

”En egen bostad är inte svaret på allt men kan bidra till att skapa mer långsiktighet och ett starkare lokalt ägarskap genom en ny drivkraft hos hushåll i utanförskapsområden”, skriver Kristdemokraternas Ebba Busch Thor, Jakob Forssmed och Caroline Szyber..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.