SVT Debatt > Opinion

Sunday, 25 June, 05:28

SVT Debatt - 21 apr 17 kl. 07:00

”Kommunistiskt arv inget att hurra för””Rimligare än att hurra för bildandet av Sveriges eget kommunistiska parti är att fira att det i år är 28 år sedan Berlinmuren föll och att stötta de som fortfarande lever under samma idéer som en gång förpestade Europa och fortfarande håller fast människor i Asien under förtryckets bojor”, skriver Birgitta Ohlsson (L) och Joar Forssell (L)..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Sveriges, Berlinmuren, Europa, Asien, Birgitta Ohlsson, Joar Forssell

Dela artikeln

3392 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunistiskt, arv, ingetatt , hurraför
YLE - 02 mar 16 kl. 21:41

Yles Pia Santonen lusläste skolrapporten: Inget nytt och fräscht i Raseborg 2020

Eleverna i Raseborgs svenskspråkiga grundskolor har minskat med 400 elever på tio år. Var femte pulpet står så att säga tom. Många skolor har under 60 elever.

DI - 04 jun 12 kl. 10:29

Centern: "Inget att hurra för"

"Det här är inget att hurra för det här, det bekräftar den bild vi har sett i ett antal mätningar under våren", säger Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson till TT angående måndagens stora partisympatiundersökning..

YLE - 27 feb 15 kl. 03:51

Skydda ditt digitala arv

Svårknäckta koder fungerar bra som lösenord, men vid plötsliga dödsfall kan lösenorden vara ett problem. En stor del av vårt digitala arv riskerar att gå förlorat då arvingar inte har de lösenord som behövs eller om det saknas information om vilka tjänster som har använts för att lagra till exempel bilder, texter och pengar. Bäst är det att se till att de viktigaste koderna finns tillgängliga för den händelse att man själv dör, säger Pii Paappanen som gjorde sitt slutarbete vid Aalto-universitetet om den digitala döden.

Eurosport - 07 nov 13 kl. 15:44

Tennis - Arvidsson om rankingraset i år: ”Inget att hurra för”

Sofia Arvidssons har på ett år tappat 77 platser på rankingen. Dessutom står hon utan tränare. En tuff säsong helt enkelt.

ÖstersundsPosten - 04 jul 14 kl. 20:41

Inget arv till byn

En by utanför Hammarstrand har mist rätten till en fastighet som skänktes till dem genom ett arv. Det gäller en stiftelse som upprättades i byns namn när en man som var uppväxt där dog för fem år sedan. Innan bouppteckningen var klar såldes ett hus som ingick i stiftelsens arv.

UNT - 22 okt 16 kl. 15:28

Hurra hurra! i dag firar vi versalerna

HURRA, HURRA, HURRA!.

YLE - 05 sep 16 kl. 20:55

K-G Bergh i Amos arv: Jag har ingen vision om tidningsverksamheten

Konstsamfundets vd Kaj-Gustaf Bergh tvivlar på att det överhuvudtaget finns en efterfrågan på finlandssvenska tidningar. Nya finlandssvenska Grävgruppens tidskrift Amos arv bjuder på det mest omfattande personporträttet av Bergh hittills. I ett nästan 20 sidor långt reportage målar den finlandssvenska nygrundade Grävgruppen upp en bild av Konstsamfundets vd Kaj Gustaf Bergh som tror på placeringar och ett nytt konstmuseum – men inte på finlandssvenska tidningar och annan ”gullig” verksamhet som saknar efterfrågan.

Resume - 04 dec 14 kl. 09:30

Hurra hurra, Norrlands Guld

Vinnare av Årets Reklamlåt 2014 är Norrlands Guld med låten ”Vi dricker kall öl. Hurra hurra”. Stefan Öström berättar om tanken bakom låten, varför det blev en hip hop-låt och vad som fungerat som inspiration.

DN - 06 apr 17 kl. 16:47

”Dumt att kalla Kina kommunistiskt”

Det finns inget av Marx kvar i Kinas system, däremot mycket av Lenin. Kina är extremt toppstyrt, men lika extremt kapitalistiskt, menar Kinaforskaren Johan Lagerkvist. På torsdagen möts i Florida i praktiken den kapitalistiska världens två viktigaste ledare..

Dagen - 09 dec 11 kl. 03:00

John Carter Cash såg sitt arv som en börda

Hendersonville, Nashville, USA. Han var på väg att supa ihjäl sig, precis som pappa Johnny Cash. Men med musikens hjälp lyckades John Carter Cash hitta tillbaka, både till livet och tron.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Bjud in de ensamma till midsommar!”

”Jag har alltid sagt att det är skönt att vara själv men att det är ett helvete att vara ensam. Nu kanske du tänker att jag inte vet vad jag talar om? Att jag aldrig firat midsommar utan min stora och kära familj?

SVT Debatt - I förrgår: 13:04

”Svensk Midsommar – ett fenomen världen över”

”Efter några månader fyllda av terrorattacker och tragedier har vi kunnat se hur Londonborna har kommit tillsammans och skapat ett ännu starkare band än tidigare” ,skriver Charlotte Ågren och Alexia Bergström..

SVT Debatt - I förrgår: 11:06

”Uteslut era auktoritära partivänner i EU”

”EU-kommissionen har nu startat ett överträdelseförfarande mot Ungern. Som så många gånger förr riskerar landet nu att fällas i EU-domstolen för brott mot EU-rätten”, skriver Birgitta Ohlsson (L) och Cecilia Wikström (L)..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Håll lustmördarna inomhus i sommar”

”Det är helt onaturligt att släppa ut dessa rovdjur i det fria. Om du är en sann djurvän och kattägare borde du ta ditt ansvar och hålla katten inne”, skriver Jonas Wahlström..

SVT Debatt - 21 jun 17 kl. 11:51

”Regeringen har misslyckats med sitt uppdrag”

”Regeringens inrikesminister har misslyckats med Polisen och den ansvarige ministern mot utsatta områden och segregerade områden Baylan har inte vidtagit några som helst kraftfulla åtgärder mot denna utveckling”, skriver Roger Haddad (L)..

SVT Debatt - 21 jun 17 kl. 07:00

”Medierna struntar i rapport om förföljda kristna på asylboenden”

”Alla flyktingar ska kunna känna sig trygga i Sverige, även om de har en kristen tro. Att situationen för flyktingar med kristen bakgrund är särskilt utsatt har konstaterats av myndigheter och kristen press under lång tid, det är uppenbart att trakasserier, hot och våld hör till vardagen”, skriver Lars Adaktusson (KD)..

SVT Debatt - 20 jun 17 kl. 16:09

”Älskande piskas inte i den svenska offentligheten”

”Vi riskerar inte fängelsestraff för en offentlig kyss eller för att vi håller vår älskades hand på en promenad. Vi riskerar något, absolut. Men när vi misshandlas, hotas och hatas i Sverige så är det offentliga Sverige fortfarande på vår sida”, skriver Maria Hölerman..

SVT Debatt - 20 jun 17 kl. 11:00

”Att facebooka räcker inte mot fascism”

”Det handlar om att ta ställning för dem som arbetar mot fascisterna. Att aktivt ta ställning. För vi kan inte enbart facebooka oss mot fascisterna”, säger Araia Ghirmai Sebhatu.

SVT Debatt - 20 jun 17 kl. 07:00

”Sätt in alla resurser från början”

”Bilderna från Portugal känns igen. Människor som flyr ifrån elden och som intervjuas av media där de berättar att de fått lämna allt i hast. Brandmän som utmattade ligger på den sotiga marken och vilar.

SVT Debatt - 19 jun 17 kl. 14:54

”Ingen blir glad av ett nytt Almedalen”

”Vad är vitsen med en ny sandlåda för proffstyckare och lobbyister? Vi vill se en mötesplats för människor från alla delar av samhället”, skriver Jakob Wallgren, Lena Malmberg och Tomas Lenke..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.