LV > Nyheter

Thursday, 19 October, 09:05

LV - 21 apr 17 kl. 09:10

Rumänska gatuhundar såldes i Stadsparken – risk att rabies sprids i VästervikDe är små, gulliga och väldigt valpiga. Vem kan motstå en sådan liten krake? Svaret ska vara alla. Men minst sex Rumänska gatuhundar såldes Västervik i tisdags, vilket kan leda till att övriga hundbeståndet i Västervik kan bli smittade med allvarliga sjukdomar, till och med rabies..
Läs mer på LV
Läs mer om:
Stadsparken, Västervik, Rumänska

Dela artikeln

1104 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rumänska, gatuhundar, såldesi , Stadsparken, riskatt , rabies, sprids, i Västervik
Fria Tidningen - 18 dec 13 kl. 10:18

Bussas från Borås till fattigdom i Rumänien

Inrikes Ett 40-tal EU-migranter som tältat i stadsparken i Borås bussades till rumänska Buzau på måndagen..

BT - 13 dec 13 kl. 20:25

"10-15 tiggare stannar kvar"

I dag fattade kommunstyrelsen det formella beslutet: på måndag avgår bussen från Borås till rumänska Buzau och därefter rivs tältlägret vid Stadsparken. BT skrev i torsdags om att Borås stad bestämt sig för att erbjuda de människor som bott i tältlägret vid Stadsparken en bussresa hem till den rumänska staden Buzau. I dag fattade en enig kommunstyrelse det formella beslutet att genomföra planen, samtliga röstade ja förutom Krister Maconi (-) som valde att avstå.

YLE - 07 feb 16 kl. 09:23

Livet utanför samhället
Livet utanför samhället Bortglömda byggnader, förfallna tält i mörka skogshörn och övergivna båtar tjänar år efter år som tillfälliga hem åt hundratals östeuropeiska romer som befinner sig i Finland. Text: Jeanette Björkqvist Bilder: Karl Vilhjálmsson Det knastrar i de slitna tygstyckena, som är täckta av mögelfläckar efter månader utomhus i ett fuktigt höst- och vinterväder där ingenting någonsin hinner torka. Trots att de två tälten slagits upp i skydd av Centralparkens trädbestånd, så hittar den bitande vintervinden sin väg fram ända in under torra klädlager.

Expressen - 13 dec 13 kl. 08:18

Beslutet: Tiggarnas tältläger ska rivas

Under torsdagen bestämmer sig Borås stad slutgiltigt för att riva tiggarnas tältläger i stadsparken och att högen med sopor ska transporteras bort. De rumänska romerna får var sin enkelbiljett med buss till hembyn i Rumänien. Men de tänker komma tillbaka.

BT - 17 dec 13 kl. 12:04

Lägerplatsen dagen efter

I går åkte ett drygt 40-tal rumänska tiggare hem med en buss som chartrats av Borås stad. Bara en liten stund efter att bussen lämnat Borås började kommunens servicekontor att återställa platsen där de haft sitt läger mellan Pulsenhuset och Stadsparken. I dag är det helt tomt på platsen, endast lite rester av tält, några kapsyler och lite annat skräp ligger kvar.

Expressen - 13 dec 13 kl. 08:18

Tältlägret i Borås ska rivas: "Vi återvänder"

BORÅS. I dag bestämmer sig Borås stad slutgiltigt för att riva tältlägret i stadsparken och att resterna av boendeplatsen ska transporteras bort. De rumänska romerna drömde om ett drägligare liv i Sverige, nu tvingas de tillbaka till hembyn.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Människohandel till hovrätten

I maj i år dömdes sex rumänska män i Göteborgs tingsrätt, sedan en av Sveriges största härvor med människohandel avslöjats, uppger SR Göteborg. På måndagen kommer det överklagade målet upp i hovrätten.Två av dömda fick sex års fängelse i tingsrätten, för människohandel för sexuella ändamål och för grovt koppleri.

Corren - 20 sep 13 kl. 10:37

Hundratusentals romer flyr fattigdom och förtryck

För 150 år sedan såldes rumänska romer som slavar. Man skulle kunna börja berättelsen där. Eller hemma hos Marioara och hennes funktionshindrade son..

Skånskan - 09 nov 15 kl. 12:06

Nazistaktion mot Skånskan i Eslöv

Eslöv Skånska Dagbladets redaktion i Eslöv spärrades av med band från den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen.
Samma typ av band har tidigare satts upp vid kommunhuset i Höör och vid Frostavallen.Under måndagsmorgonen möttes de anställda på Skånska Dagbladets redaktion i Eslöv av grön avspärrningstejp som satts upp framför entrédörren.

Skånskan - 03 okt 15 kl. 14:34

Han är årets medelpunkt

Höör Årets medelpunkt har byggt en nya stadsdel i Malmö och byggt upp ett eget hockeylag.
Percy Nilsson fick i går äran att sälla sig till bland andra Eva Rydberg, Anne Lundberg som också blivit utsedda till årets medelpunkt.Vad är han egentligen stoltast över?

Fler nyheter från LV

LV - just nu

20-åring stoppad på riksväg 40 i morse

Det gick fort. Uppskattningsvis 140-150 kilometer i timmen när en polispatrull fick se en ung bilist på riksväg 40 utanför Vimmerby strax efter klockan 05 i morse....

LV - 10 minuter sedan

Här var det kallast i natt

Natten till torsdagen blev kall. SMHI rapporterar om ett rekord på tre minusgrader och det var inte helt oväntat att rekordet skulle hamna i Hultsfreds kommun..

LV - 9 timmar sedan

VIK förlorade i Södertälje

Västerviks IK åkte till Södertälje för att bärga första bortapoängen för säsongen. Säsongens svagaste prestation senare är nollan intakt. Södertälje vann med 2-0..

LV - 9 timmar sedan

Vimmerby Hockey räddade en poäng

Nja, det vill inte riktigt kugga i för Vimmerby Hockey. Trots det lyckades man rädda en poäng hemma mot Detta tack vare reducering med tre minuter kvar att spela, kvittering med 17 sekunder kvar och.

LV - 10 timmar sedan

AVSLÖJAR: Han blir ny tränare i Gullringen

Tidigare i höstas tackade Peter Hellenstierna för sig. Nu är det klart vem som blir ny huvudtränare i Gullringens GoIF..

LV - I förrgår: 02:00

Huvudrubrik (Testartikel #11)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec vitae dolor fermentum felis placerat tristique ut eget nulla. Suspendisse fringilla neque eu suscipit mattis.

LV - 15 timmar sedan

Byggstarten drar ut på tiden

Intresset har varit stort för det planerade lägenhetsprojektet på Tändstickan i Västervik. Men byggstarten drar ut på tiden..

LV - 15 timmar sedan

Firar med ny insamling

När Lennart Beijer firar 70-årsdagen tydliggör han sitt stora engagemang för Hultsfreds Folkets park. Presenter vill han inte ha några, istället startar han en insamling för restaureringen av festplatsen, vars byggnader i något fall rent av är äldre än Hultsfreds kyrka..

LV - 16 timmar sedan

Olles krönika

Detta har hänt.

LV - 16 timmar sedan

Polisen varnar för falska brev

Har du fått ett annorlunda erbjudande i brevlådan? I så fall bör du vara uppmärksam, enligt polisen. Det är rena lurendrejerier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.