LV > Nyheter

Thursday, 17 August, 11:33

LV - 21 apr 17 kl. 09:10

Rumänska gatuhundar såldes i Stadsparken – risk att rabies sprids i VästervikDe är små, gulliga och väldigt valpiga. Vem kan motstå en sådan liten krake? Svaret ska vara alla. Men minst sex Rumänska gatuhundar såldes Västervik i tisdags, vilket kan leda till att övriga hundbeståndet i Västervik kan bli smittade med allvarliga sjukdomar, till och med rabies..
Läs mer på LV
Läs mer om:
Stadsparken, Västervik, Rumänska

Dela artikeln

1104 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rumänska, gatuhundar, såldesi , Stadsparken, riskatt , rabies, sprids, i Västervik
Fria Tidningen - 18 dec 13 kl. 10:18

Bussas från Borås till fattigdom i Rumänien

Inrikes Ett 40-tal EU-migranter som tältat i stadsparken i Borås bussades till rumänska Buzau på måndagen..

BT - 13 dec 13 kl. 20:25

"10-15 tiggare stannar kvar"

I dag fattade kommunstyrelsen det formella beslutet: på måndag avgår bussen från Borås till rumänska Buzau och därefter rivs tältlägret vid Stadsparken. BT skrev i torsdags om att Borås stad bestämt sig för att erbjuda de människor som bott i tältlägret vid Stadsparken en bussresa hem till den rumänska staden Buzau. I dag fattade en enig kommunstyrelse det formella beslutet att genomföra planen, samtliga röstade ja förutom Krister Maconi (-) som valde att avstå.

YLE - 07 feb 16 kl. 09:23

Livet utanför samhället
Livet utanför samhället Bortglömda byggnader, förfallna tält i mörka skogshörn och övergivna båtar tjänar år efter år som tillfälliga hem åt hundratals östeuropeiska romer som befinner sig i Finland. Text: Jeanette Björkqvist Bilder: Karl Vilhjálmsson Det knastrar i de slitna tygstyckena, som är täckta av mögelfläckar efter månader utomhus i ett fuktigt höst- och vinterväder där ingenting någonsin hinner torka. Trots att de två tälten slagits upp i skydd av Centralparkens trädbestånd, så hittar den bitande vintervinden sin väg fram ända in under torra klädlager.

Expressen - 13 dec 13 kl. 08:18

Beslutet: Tiggarnas tältläger ska rivas

Under torsdagen bestämmer sig Borås stad slutgiltigt för att riva tiggarnas tältläger i stadsparken och att högen med sopor ska transporteras bort. De rumänska romerna får var sin enkelbiljett med buss till hembyn i Rumänien. Men de tänker komma tillbaka.

BT - 17 dec 13 kl. 12:04

Lägerplatsen dagen efter

I går åkte ett drygt 40-tal rumänska tiggare hem med en buss som chartrats av Borås stad. Bara en liten stund efter att bussen lämnat Borås började kommunens servicekontor att återställa platsen där de haft sitt läger mellan Pulsenhuset och Stadsparken. I dag är det helt tomt på platsen, endast lite rester av tält, några kapsyler och lite annat skräp ligger kvar.

Expressen - 13 dec 13 kl. 08:18

Tältlägret i Borås ska rivas: "Vi återvänder"

BORÅS. I dag bestämmer sig Borås stad slutgiltigt för att riva tältlägret i stadsparken och att resterna av boendeplatsen ska transporteras bort. De rumänska romerna drömde om ett drägligare liv i Sverige, nu tvingas de tillbaka till hembyn.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Människohandel till hovrätten

I maj i år dömdes sex rumänska män i Göteborgs tingsrätt, sedan en av Sveriges största härvor med människohandel avslöjats, uppger SR Göteborg. På måndagen kommer det överklagade målet upp i hovrätten.Två av dömda fick sex års fängelse i tingsrätten, för människohandel för sexuella ändamål och för grovt koppleri.

Corren - 20 sep 13 kl. 10:37

Hundratusentals romer flyr fattigdom och förtryck

För 150 år sedan såldes rumänska romer som slavar. Man skulle kunna börja berättelsen där. Eller hemma hos Marioara och hennes funktionshindrade son..

Skånskan - 09 nov 15 kl. 12:06

Nazistaktion mot Skånskan i Eslöv

Eslöv Skånska Dagbladets redaktion i Eslöv spärrades av med band från den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen.
Samma typ av band har tidigare satts upp vid kommunhuset i Höör och vid Frostavallen.Under måndagsmorgonen möttes de anställda på Skånska Dagbladets redaktion i Eslöv av grön avspärrningstejp som satts upp framför entrédörren.

Skånskan - 03 okt 15 kl. 14:34

Han är årets medelpunkt

Höör Årets medelpunkt har byggt en nya stadsdel i Malmö och byggt upp ett eget hockeylag.
Percy Nilsson fick i går äran att sälla sig till bland andra Eva Rydberg, Anne Lundberg som också blivit utsedda till årets medelpunkt.Vad är han egentligen stoltast över?

Fler nyheter från LV

LV - just nu

Mobiltjuv fastnade på film

Det är inte bra att ha långa fingrar i alla lägen. Innan de används kan det vara bra att titta upp i taket annars kan man fastna på film, vilket en person gjorde i måndags..

LV - just nu

Olovlig körning kostar 3 000 kronor

Föraren saknade körkort när han stoppades i bilen på riksväg 40 vid Pelarne. Nu döms 60-åringen till dagsböter för olovlig körning..

LV - just nu

Vimmerbys hockeyläger tillbaka i år igen

Efter förra årets lyckade Hockey Camp arrangerade Vimmerby Hockey även i år ett hockeyläger för barn. Lägret har pågått hela veckan och 60 ungdomar har deltagit för att få en så bra start på säsongen som möjligt..

LV - just nu

Hultsfred i topp på Kronofogdens lista

Invånarna i Kalmar län har skulder på 376 miljoner kronor hos kronofogden. I Hultsfreds kommun är det 644 personer som tillsammans är skyldiga 194 806 531 kronor. Vilket är mest i länet..

LV - just nu

Kustpilen krockade med en älg

En kollision mellan Kustpilen och en älg inträffade strax utanför Vimmerby igår..

LV - just nu

Bensintjuvar gick bet

Tjuvarna eller tjuven som försökte stjäla drivmedel från en bil i Vimmerby misslyckades..

LV - 30 minuter sedan

Vimmerbybor har skuld på 70 miljoner hos Kronofogden

Knappt 500 Vimmerbybor har tillsammans drygt 70 miljoner kronor i skuld till Kronofogden. Utslaget på alla vuxna invånare i kommunen blir den genomsnittliga skulden 5 400 kronor i Vimmerby. Det är lägst bland länets kommuner..

LV - 1 timme sedan

Kommunanställd varnas – spelade datorspel på jobbet

En kommunanställd i Västervik har fått en varning av arbetsgivaren för att bland annat ha spelat datorspel under arbetstid..

LV - 1 timme sedan

Nye tränaren nyfiken på laget inför första testet

Vimmerby Hockey inleder ikväll försäsongen genom att ta emot Nybro Vikings. Drygt två veckor in i nya jobbet för nye tränaren Magnus Jansson väntar första testet – och en första chans för spelarna att visa upp sig..

LV - 3 timmar sedan

Stökigt hela natten vid Nossen – campare kallade på polis som inte kom

Ett femtiotal ungdomar som festade på badplatsen vid Nossen natten till onsdagen störde nattfriden för campingens gäster. – Det var ett jäkla liv och de höll på till fem-sex på morgonen. Mina gäster ringde polisen när några av ungdomarna sparkade på en bil, säger en besviken ägare till Vimmerby Camping, Lars-Göran Johansson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.