LV > Nyheter

Saturday, 21 April, 17:25

LV - 21 apr 17 kl. 09:10

Rumänska gatuhundar såldes i Stadsparken – risk att rabies sprids i VästervikDe är små, gulliga och väldigt valpiga. Vem kan motstå en sådan liten krake? Svaret ska vara alla. Men minst sex Rumänska gatuhundar såldes Västervik i tisdags, vilket kan leda till att övriga hundbeståndet i Västervik kan bli smittade med allvarliga sjukdomar, till och med rabies..
Läs mer på LV
Läs mer om:
Stadsparken, Västervik, Rumänska

Dela artikeln

1104 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rumänska, gatuhundar, såldesi , Stadsparken, riskatt , rabies, sprids, i Västervik
Fria Tidningen - 18 dec 13 kl. 10:18

Bussas från Borås till fattigdom i Rumänien

Inrikes Ett 40-tal EU-migranter som tältat i stadsparken i Borås bussades till rumänska Buzau på måndagen..

BT - 13 dec 13 kl. 20:25

"10-15 tiggare stannar kvar"

I dag fattade kommunstyrelsen det formella beslutet: på måndag avgår bussen från Borås till rumänska Buzau och därefter rivs tältlägret vid Stadsparken. BT skrev i torsdags om att Borås stad bestämt sig för att erbjuda de människor som bott i tältlägret vid Stadsparken en bussresa hem till den rumänska staden Buzau. I dag fattade en enig kommunstyrelse det formella beslutet att genomföra planen, samtliga röstade ja förutom Krister Maconi (-) som valde att avstå.

YLE - 07 feb 16 kl. 09:23

Livet utanför samhället
Livet utanför samhället Bortglömda byggnader, förfallna tält i mörka skogshörn och övergivna båtar tjänar år efter år som tillfälliga hem åt hundratals östeuropeiska romer som befinner sig i Finland. Text: Jeanette Björkqvist Bilder: Karl Vilhjálmsson Det knastrar i de slitna tygstyckena, som är täckta av mögelfläckar efter månader utomhus i ett fuktigt höst- och vinterväder där ingenting någonsin hinner torka. Trots att de två tälten slagits upp i skydd av Centralparkens trädbestånd, så hittar den bitande vintervinden sin väg fram ända in under torra klädlager.

Expressen - 13 dec 13 kl. 08:18

Beslutet: Tiggarnas tältläger ska rivas

Under torsdagen bestämmer sig Borås stad slutgiltigt för att riva tiggarnas tältläger i stadsparken och att högen med sopor ska transporteras bort. De rumänska romerna får var sin enkelbiljett med buss till hembyn i Rumänien. Men de tänker komma tillbaka.

BT - 17 dec 13 kl. 12:04

Lägerplatsen dagen efter

I går åkte ett drygt 40-tal rumänska tiggare hem med en buss som chartrats av Borås stad. Bara en liten stund efter att bussen lämnat Borås började kommunens servicekontor att återställa platsen där de haft sitt läger mellan Pulsenhuset och Stadsparken. I dag är det helt tomt på platsen, endast lite rester av tält, några kapsyler och lite annat skräp ligger kvar.

Expressen - 13 dec 13 kl. 08:18

Tältlägret i Borås ska rivas: "Vi återvänder"

BORÅS. I dag bestämmer sig Borås stad slutgiltigt för att riva tältlägret i stadsparken och att resterna av boendeplatsen ska transporteras bort. De rumänska romerna drömde om ett drägligare liv i Sverige, nu tvingas de tillbaka till hembyn.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Människohandel till hovrätten

I maj i år dömdes sex rumänska män i Göteborgs tingsrätt, sedan en av Sveriges största härvor med människohandel avslöjats, uppger SR Göteborg. På måndagen kommer det överklagade målet upp i hovrätten.Två av dömda fick sex års fängelse i tingsrätten, för människohandel för sexuella ändamål och för grovt koppleri.

Corren - 20 sep 13 kl. 10:37

Hundratusentals romer flyr fattigdom och förtryck

För 150 år sedan såldes rumänska romer som slavar. Man skulle kunna börja berättelsen där. Eller hemma hos Marioara och hennes funktionshindrade son..

Skånskan - 09 nov 15 kl. 12:06

Nazistaktion mot Skånskan i Eslöv

Eslöv Skånska Dagbladets redaktion i Eslöv spärrades av med band från den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen.
Samma typ av band har tidigare satts upp vid kommunhuset i Höör och vid Frostavallen.Under måndagsmorgonen möttes de anställda på Skånska Dagbladets redaktion i Eslöv av grön avspärrningstejp som satts upp framför entrédörren.

Skånskan - 03 okt 15 kl. 14:34

Han är årets medelpunkt

Höör Årets medelpunkt har byggt en nya stadsdel i Malmö och byggt upp ett eget hockeylag.
Percy Nilsson fick i går äran att sälla sig till bland andra Eva Rydberg, Anne Lundberg som också blivit utsedda till årets medelpunkt.Vad är han egentligen stoltast över?

Fler nyheter från LV

LV - just nu

Vimmerbys styrkebesked – körde över Torstorp

Vimmerby IF fullkomligt mosade sitt motstånd när man tog den första trepoängaren för säsongen. Bortamatchen mot Torstorp slutade nämligen i seger med hela 6-1..

LV - just nu

VIF Dam tappade efter paus

Trots en tidig 1-0-ledning blev Vimmerby IF:s damlag utan poäng i hemmapremiären mot Mariestad BoIS..

LV - 3 timmar sedan

Polisens löfte till invånarna i Mariannelund

Ett arbete med att förebygga narkotikaanvändning hos de unga lokalt och två trygghetsvandringar är löftet till Mariannelundsborna. I veckan skrev polisen och Eksjö kommun under medborgarlöftet för år 2018 och 2019..

LV - 4 timmar sedan

Larm om soteld mellan Vena och Kristdala

Räddningstjänsten i Hultsfred har precis larmats till en bostad..

LV - 5 timmar sedan

Ingen öl på krogen - serveringstillståndet dras in

Nämnden drar in serveringstillstånden för en krog i centrala stan. Anledningen är stora skatteskulder som ägaren inte kan betala..

LV - 6 timmar sedan

Alla nyfödda i Gullringen hedras med linnesduk

Två nyfödda barn i Gullringen hedrades nyligen av Hantverksklubben..

LV - 6 timmar sedan

Avgörande beslut i fullmäktige öppnar för vindkraftpark i Bruzaholm

Nu har kommunen öppnat för ett potentiellt vindkraftspark och länsstyrelsen kliver allt närmare ett beslut. - Det var ett avgörande beslut från kommunen som gör att vi kan gå vidare, berättar Karin Fröbom handläggare vid miljöprövningsdelegationen, MPD, på länsstyrelsen i Jönköping..

LV - 7 timmar sedan

Protesterar mot försäljning av församlingshem och sockenstuga

Samhällsföreningen startar ett Dackeuppror - mot förslaget att sälja församlingshemmet och sockenstugan. - Det är sorgligt. Ett stolleprov, säger föreningens Jan-Olof "Jos" Svensson.

LV - 7 timmar sedan

Många njöt av årets varmaste dag

Så kom den till sist, värmen som många har längtat efter. Fredagen den 20 april nådde temperaturen upp till 25 grader och vårtecknen var många och Gladhammar hade Sveriges varmaste temperatur!.

LV - 7 timmar sedan

Nu kan du kÖpa sista borgmÄstarens hem

Handmålade tapeter, dolda pig-trappor i golvet och kakelugnar med värmeskåp för punschbjudningarna. Nog sitter det många historier i de timrade väggarna i den anrika Borgmästargården som restes på Storgatan tidigt 1700-tal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.