SR > Nyheter

Sunday, 22 April, 23:53

SR - 21 apr 17 kl. 03:31

Omfattande handel med svenska id-handlingarSvenska personuppgifter och identitetshandlingar köps och hyrs ut – i en omfattande skala och delvis öppet. Det kan Ekot i dag visa, i en del av granskningen av de miljöer i Stockholm som den misstänkte gärningsmannen på Drottninggatan rörde sig i..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekot, Stockholm, Drottninggatan

Dela artikeln

3083 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omfattande, handelmed svenska , id-handlingar
Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 07:00

Lämnade inte ut allmänna handlingar

JO kritiserar arbete och välfärdsförvaltningen för att inte ha lämnat ut allmänna handlingar i tid. Förvaltningen anmäldes i augusti av en privatperson som hade försökt få ut handlingar som rörde personen själv.
Det dröjde totalt två veckor innan alla handlingar hade lämnats ut och det är inte acceptabelt, skriver JO i sitt beslut.

Sydsvenskan - 31 aug 11 kl. 06:31

Smutsig handel

Foto: Scanpix
Svenska företag bör inte hjälpa diktatorerna, skriver Nima Dervish.
?70 demonstranter dödades i Syrien?

Expressen - 13 jun 13 kl. 14:43

Edward Snowdens handlingar delar USA

NSA-läckan Edward Snowdens handlingar delar USA. Var tredje amerikan hyllar Snowden för att vara en patriot, enligt en ny undersökning från Reuters/Ipson. Men 25 procent tycker att han borde åtalas för att ha avslöjat USA:s omfattande övervakning..

DI - 12 jan 15 kl. 13:41

Domstol fördyrar utlämning av handlingar

Kalmar tingsrätt har beslutat att inte längre lämna ut offentliga handlingar elektroniskt. Den som vill ha en kopia på exempelvis en förundersökning eller dom får ut den i form av papperskopior - och betala för dem. En omfattande brottsutredning kan därmed kosta tusentals kronor att lösa ut..

BT - 07 mar 12 kl. 00:40

När går moral före handel?

Svensk export av vapen är inte tillåten till krigförande demokratiska stater. Däremot är det legalt att leverera vapensystem och radaranläggningar till diktaturer. Det är uppenbart fel att det är på det sättet, särskilt som demokratier hittills aldrig startat krig med varandra.

Regeringen - 25 aug 17 kl. 15:43

Frekventa och omfattande ärenden om utlämnande av allmän handling

I denna promemoria behandlas frågor som rör hanteringen av frekventa och omfattande ärenden om utlämnande av allmänna handlingar. Syftet har varit att utreda om det finns behov av att vidta åtgärder för att möta de utmaningar som myndigheter kan ställas inför vid hanteringen av ärendena..

Skånskan - 16 dec 15 kl. 07:03

Omfattande polisregister över EU-migranter

Nyheter I nästan ett år har polisen kartlagt romska tiggare i Sverige. Det uppger Sveriges Radio Ekot. Registret har upprättats genom att polisen ställt mycket detaljerade frågor och fotograferat romska tiggare.

Barometern - 28 feb 18 kl. 16:36

UD lovar hantera handlingar rätt

Utrikesdepartementet ska satsa på utbildning, städdagar och goda exempel för att bli bättre på att leva upp till grundlagen och allmänhetens rätt till insyn. Åtgärderna är en följd av omfattande kritik på området.(TT).

SmålandsPosten - 28 feb 18 kl. 16:36

UD lovar hantera handlingar rätt

Utrikesdepartementet ska satsa på utbildning, städdagar och goda exempel för att bli bättre på att leva upp till grundlagen och allmänhetens rätt till insyn. Åtgärderna är en följd av omfattande kritik på området.(TT).

GöteborgsPosten - 28 feb 18 kl. 16:36

UD lovar hantera handlingar rätt

Utrikesdepartementet ska satsa på utbildning, städdagar och goda exempel för att bli bättre på att leva upp till grundlagen och allmänhetens rätt till insyn. Åtgärderna är en följd av omfattande kritik på området..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Nicaraguas president stoppar omstritt förslag

Efter våldsamma protester den senaste veckan mot ett nytt pensionssystem meddelade under söndagen Nicaraguas president Daniel Ortega att förslaget dragits tillbaka, det skriver nyhetsbyrån Reuters..

SR - 2 timmar sedan

Krångliga regler kring textilåtervinning

Sedan ett par år tillbaka är det inte bara välgörenhetsorganisationer som tar emot textilier, utan också flera stora butikskedjor..

SR - 3 timmar sedan

Wallström: Stolt att hela säkerhetsrådet kom

Sveriges utrikesminister Margot Wallström är nöjd efter det informella mötet med FN:s säkerhetsråd i skånska Backåkra som avslutades i dag..

SR - 4 timmar sedan

Storstrejker pressar Zimbabwes nya president

Inför valet i sommar plågas Zimbabwe av masstrejker. I veckan avskedade regeringen 16 000 strejkande sjuksköterskor och anklagade dem för politisk utpressning..

SR - 5 timmar sedan

Skyhöga förväntningar på Etiopiens nya regering

I veckan fick Etiopien en ny regering. Bakom regeringsombildningen står landets nye premiärminister Abiy Ahmed, vars mjukare linje mot landets oppositionella har väckt hopp om demokratiska reformer..

SR - 6 timmar sedan

FN:s säkerhetsråd har avslutat mötet i Backåkra

I dag avslutades FN:s säkerhetsråds möte i skånska Backåkra. Sveriges FN-ambassadör Olof Skoog säger man gjort konkreta framsteg, bland annat när det gäller hur man ska kunna ställa förövare till ansvar vid eventuella angrepp med kemiska vapen..

SR - 6 timmar sedan

Problemen växer för pressad primärvård

Läkare inom primärvården kräver nu mer resurser för att kunna klara kravet från politikerna om att vara det första alternativet för patienterna..

SR - 6 timmar sedan

Andrea Nahles ny ordförande för SPD

Andrea Nahles valdes i dag till ny ordförande för de tyska socialdemokraterna. Det blev ett svagt stöd med 66 procent av delegaternas röster. Det visar på den djupa splittringen inom partiet, som också är en av de stora utmaningarna som nu väntar på partiets första kvinnliga partiledare..

SR - 8 timmar sedan

Man sköt ihjäl fyra personer på restaurang

En naken man sköt ihjäl fyra personer på en våffelrestaurang i amerikanska Nashville, enligt polisen i staden. Ytterligare ett antal personer skadades i dådet, som inträffade i stadens utkanter tidigt på söndagsmorgonen lokal tid..

SR - 9 timmar sedan

Liberalerna övar på samtal med väljarna

I dag avslutas Liberalernas riksmöte i Västerås. Partiets lokala kandidater har bland annat lärt sig hur man pratar med väljarna i valrörelsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.