SR > Nyheter

Thursday, 19 October, 12:58

SR - 21 apr 17 kl. 03:31

Omfattande handel med svenska id-handlingarSvenska personuppgifter och identitetshandlingar köps och hyrs ut – i en omfattande skala och delvis öppet. Det kan Ekot i dag visa, i en del av granskningen av de miljöer i Stockholm som den misstänkte gärningsmannen på Drottninggatan rörde sig i..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekot, Stockholm, Drottninggatan

Dela artikeln

3083 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omfattande, handelmed svenska , id-handlingar
Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 07:00

Lämnade inte ut allmänna handlingar

JO kritiserar arbete och välfärdsförvaltningen för att inte ha lämnat ut allmänna handlingar i tid. Förvaltningen anmäldes i augusti av en privatperson som hade försökt få ut handlingar som rörde personen själv.
Det dröjde totalt två veckor innan alla handlingar hade lämnats ut och det är inte acceptabelt, skriver JO i sitt beslut.

Sydsvenskan - 31 aug 11 kl. 06:31

Smutsig handel

Foto: Scanpix
Svenska företag bör inte hjälpa diktatorerna, skriver Nima Dervish.
?70 demonstranter dödades i Syrien?

Expressen - 13 jun 13 kl. 14:43

Edward Snowdens handlingar delar USA

NSA-läckan Edward Snowdens handlingar delar USA. Var tredje amerikan hyllar Snowden för att vara en patriot, enligt en ny undersökning från Reuters/Ipson. Men 25 procent tycker att han borde åtalas för att ha avslöjat USA:s omfattande övervakning..

DI - 12 jan 15 kl. 13:41

Domstol fördyrar utlämning av handlingar

Kalmar tingsrätt har beslutat att inte längre lämna ut offentliga handlingar elektroniskt. Den som vill ha en kopia på exempelvis en förundersökning eller dom får ut den i form av papperskopior - och betala för dem. En omfattande brottsutredning kan därmed kosta tusentals kronor att lösa ut..

BT - 07 mar 12 kl. 00:40

När går moral före handel?

Svensk export av vapen är inte tillåten till krigförande demokratiska stater. Däremot är det legalt att leverera vapensystem och radaranläggningar till diktaturer. Det är uppenbart fel att det är på det sättet, särskilt som demokratier hittills aldrig startat krig med varandra.

Regeringen - 25 aug 17 kl. 15:43

Frekventa och omfattande ärenden om utlämnande av allmän handling

I denna promemoria behandlas frågor som rör hanteringen av frekventa och omfattande ärenden om utlämnande av allmänna handlingar. Syftet har varit att utreda om det finns behov av att vidta åtgärder för att möta de utmaningar som myndigheter kan ställas inför vid hanteringen av ärendena..

Skånskan - 16 dec 15 kl. 07:03

Omfattande polisregister över EU-migranter

Nyheter I nästan ett år har polisen kartlagt romska tiggare i Sverige. Det uppger Sveriges Radio Ekot. Registret har upprättats genom att polisen ställt mycket detaljerade frågor och fotograferat romska tiggare.

Sydsvenskan - 10 sep 15 kl. 07:12

Körde bil i sömnen — frias

Mannen körde bil i sömnen. Därför kan han inte dömas för de brott han åtalats för - två fall av grovt rattfylleri, skriver Helsingborgs Dagblad.Vid två tillfällen hade mannen krockat, en gång körde han i fel mötande körfält.

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 15 kl. 07:12

Körde bil i sömnen — frias

Mannen körde bil i sömnen. Därför kan han inte dömas för de brott han åtalats för - två fall av grovt rattfylleri, skriver Helsingborgs Dagblad.Vid två tillfällen hade mannen krockat, en gång körde han i fel mötande körfält.

YLE - 02 aug 15 kl. 08:00

Koll av människor – ny marknad

"Det går att få fram väldigt mycket information om en människa", säger en expert på bakgrundskontroller; det som kallas human due diligence . Och det är inte bara de som söker en hög chefstjänst som blir kollade. Bakgrundskontroller är en växande marknad där allt fler människor på olika nivåer i företagen kollas upp.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Över 40 afghanska soldater dödade i en attack

I Afghanistan har över 40 afghanska soldater dödats i en attack mot en militärbas under natten. Det är den tredje liknande attacken mot afghanska trupper den här veckan och Talibanerna säger sig ligga bakom dagens dåd..

SR - 1 timme sedan

Video: Så poängsätts Kinas medborgare via en app

Har du hört talas om WeChat? Det är Kinas enormt använda allt i allo-app. I den kan du handla, dejta, betala räkningar och mycket mer.

SR - 1 timme sedan

Regeringen vill behålla Irakstyrka

Regeringen kommer att föreslå en förlängning av den svenska insatsstyrkan i Irak, trots det osäkra läget. Det säger kabinettssekreterare Annika Söder, efter ett möte med alliansen och Vänsterpartiet på torsdagsmorgonen..

SR - 5 timmar sedan

Spanien väntas upphäva Kataloniens självstyre

Regeringen i Madrid meddelar att den går vidare i tillämpningen av den artikel i grundlagen som upphäver det katalanska självstyret. Formellt tas beslutet på ett regeringssammanträde på lördag, Ekot direktrapporterar..

SR - 3 timmar sedan

Regeringen vill behålla svenska insatsstyrkan i Irak

Regeringen har för avsikt att föreslå riksdagen att förlänga den svenska insatsstyrkan i Irak, uppger kabinettssekreterare Annika Söder för TT..

SR - 3 timmar sedan

Sanningens minut i Katalonien – igen

Parterna i den spanska krisen är i dag åter på kollisionskurs efter att ha vägrat överge sina positioner. Frågan är nu vem som kommer att dra först..

SR - 5 timmar sedan

Vinstras för Telia

Telia redovisar en vinst före skatt på 1 044 miljoner kronor för tredje kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 4 359 miljoner kronor motsvarande period i fjol..

SR - 6 timmar sedan

Rekord i år för företagsobligationer

Marknaden för företagsobligationer växer i raketfart. 2017 blir ett rekordår. Det säger Louis Landeman chef för kreditanalys på Danske bank..

SR - 6 timmar sedan

Stor ökning av rån mot elkedjor

Antalet beväpnade rån mot elektronikkedjor har ökat de senaste dryga året, enligt siffror från branschorganisationen Svensk handel. Nu går butiker samman för att försvåra för rånare..

SR - 6 timmar sedan

7.000 nyfödda barn dör varje dag

Trots att barnadödligheten minskat i världen de senaste decennierna är problemen akuta i många länder, det visar en ny FN-rapport som publiceras i dag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.