SR > Nyheter

Thursday, 24 August, 08:51

SR - 21 apr 17 kl. 03:31

Omfattande handel med svenska id-handlingarSvenska personuppgifter och identitetshandlingar köps och hyrs ut – i en omfattande skala och delvis öppet. Det kan Ekot i dag visa, i en del av granskningen av de miljöer i Stockholm som den misstänkte gärningsmannen på Drottninggatan rörde sig i..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekot, Stockholm, Drottninggatan

Dela artikeln

3083 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omfattande, handelmed svenska , id-handlingar
Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 07:00

Lämnade inte ut allmänna handlingar

JO kritiserar arbete och välfärdsförvaltningen för att inte ha lämnat ut allmänna handlingar i tid. Förvaltningen anmäldes i augusti av en privatperson som hade försökt få ut handlingar som rörde personen själv.
Det dröjde totalt två veckor innan alla handlingar hade lämnats ut och det är inte acceptabelt, skriver JO i sitt beslut.

Sydsvenskan - 31 aug 11 kl. 06:31

Smutsig handel

Foto: Scanpix
Svenska företag bör inte hjälpa diktatorerna, skriver Nima Dervish.
?70 demonstranter dödades i Syrien?

Expressen - 13 jun 13 kl. 14:43

Edward Snowdens handlingar delar USA

NSA-läckan Edward Snowdens handlingar delar USA. Var tredje amerikan hyllar Snowden för att vara en patriot, enligt en ny undersökning från Reuters/Ipson. Men 25 procent tycker att han borde åtalas för att ha avslöjat USA:s omfattande övervakning..

DI - 12 jan 15 kl. 13:41

Domstol fördyrar utlämning av handlingar

Kalmar tingsrätt har beslutat att inte längre lämna ut offentliga handlingar elektroniskt. Den som vill ha en kopia på exempelvis en förundersökning eller dom får ut den i form av papperskopior - och betala för dem. En omfattande brottsutredning kan därmed kosta tusentals kronor att lösa ut..

BT - 07 mar 12 kl. 00:40

När går moral före handel?

Svensk export av vapen är inte tillåten till krigförande demokratiska stater. Däremot är det legalt att leverera vapensystem och radaranläggningar till diktaturer. Det är uppenbart fel att det är på det sättet, särskilt som demokratier hittills aldrig startat krig med varandra.

Skånskan - 16 dec 15 kl. 07:03

Omfattande polisregister över EU-migranter

Nyheter I nästan ett år har polisen kartlagt romska tiggare i Sverige. Det uppger Sveriges Radio Ekot. Registret har upprättats genom att polisen ställt mycket detaljerade frågor och fotograferat romska tiggare.

Sydsvenskan - 10 sep 15 kl. 07:12

Körde bil i sömnen — frias

Mannen körde bil i sömnen. Därför kan han inte dömas för de brott han åtalats för - två fall av grovt rattfylleri, skriver Helsingborgs Dagblad.Vid två tillfällen hade mannen krockat, en gång körde han i fel mötande körfält.

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 15 kl. 07:12

Körde bil i sömnen — frias

Mannen körde bil i sömnen. Därför kan han inte dömas för de brott han åtalats för - två fall av grovt rattfylleri, skriver Helsingborgs Dagblad.Vid två tillfällen hade mannen krockat, en gång körde han i fel mötande körfält.

YLE - 02 aug 15 kl. 08:00

Koll av människor – ny marknad

"Det går att få fram väldigt mycket information om en människa", säger en expert på bakgrundskontroller; det som kallas human due diligence . Och det är inte bara de som söker en hög chefstjänst som blir kollade. Bakgrundskontroller är en växande marknad där allt fler människor på olika nivåer i företagen kollas upp.

Cornucopia - 22 dec 15 kl. 13:23

Hindra identitetsstöld med Adressbevakaren

Identitetsstölder beräknas förra året ha omsatt 3.7 miljarder kronor och blir allt vanligare. Du kan nu bevaka att ingen byter adress på dig, för att komma över t ex nya bankkort, koder eller elektroniska ID-handlingar genom Adressändrings tjänst Adressbevakaren.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Penningpolitiska världsstjärnor möts och minglar i Jackson Hole

Det spekuleras i penningpolitiska signaler från världens ledande centralbankschefer när de samlas för sitt årliga möte i Jackson Hole i dag..

SR - 1 timme sedan

Gotlands moderater kräver Batras avgång

Moderaterna på Gotland ansluter sig nu till den skara partidistrikt som kräver att Anna Kinberg Batra bör bytas ut som partiledare,.

SR - 5 timmar sedan

Israel söker stöd hos Ryssland när rädslan för Iran växer

I Israel ökar rädslan för att Iran skall få ett stort inflytande i Syrien efter ett kommande slut på inbördeskriget..

SR - 2 timmar sedan

Snittpriset på skogsmark har nått rekordnivåer

Priset på skogsmark steg till nya rekordnivåer under årets första sex månader, enligt statistik från LRF Konsult. En förklaring är att priserna i norra Sverige har vänt upp efter en lång period av fallande priser..

SR - 1 timme sedan

Arbetslösheten fortsätter sjunka

Arbetslösheten förväntas sjunka ytterligare nästa år till 5,9 procent. Det är 0,5 procentenheter lägre än i prognosen som presenterades i den ekonomiska vårpropositionen 2017..

SR - 5 timmar sedan

Forskare på KTH hoppas kunna bryta ner miljöskadlig mikroplast

Forskare vid KTH försöker bryta ner miljöskadliga mikroplaster i vatten med hjälp av solljus. Nu har de fått tiotals miljoner kronor från EU..

SR - 5 timmar sedan

Dussintals tyska städer fortsatt hotade av dieselförbud

Nya beräkningar visar att de åtgärder som beslutades på dieseltoppmötet nyligen inte alls räcker. Nu vill den tyska miljöministern att bilindustrin gör ännu mer..

SR - 5 timmar sedan

Nya polisutbildningar kan dröja flera år

De politiska målen om tusentals nya poliser inom de närmaste åren är orealistiska, varnar tre polisutbildningschefer. Ett skäl är att det saknas lämpliga studenter..

SR - 5 timmar sedan

Grafik: Svensk väljaropinion, augusti 2017

Peka och klicka på staplarna / linjerna för mer information..

SR - 5 timmar sedan

Sifosammanställning visar att (M) ligger still på drygt 16 procent

Moderaterna fortsätter att ligga still i opinionen. Det visar Svensk väljaropinion, den sammanställning av opinionsmätningar som Sifo gör för Ekot..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.