SR > Nyheter

Wednesday, 21 February, 23:48

SR - 21 apr 17 kl. 03:31

Omfattande handel med svenska id-handlingarSvenska personuppgifter och identitetshandlingar köps och hyrs ut – i en omfattande skala och delvis öppet. Det kan Ekot i dag visa, i en del av granskningen av de miljöer i Stockholm som den misstänkte gärningsmannen på Drottninggatan rörde sig i..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekot, Stockholm, Drottninggatan

Dela artikeln

3083 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omfattande, handelmed svenska , id-handlingar
Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 07:00

Lämnade inte ut allmänna handlingar

JO kritiserar arbete och välfärdsförvaltningen för att inte ha lämnat ut allmänna handlingar i tid. Förvaltningen anmäldes i augusti av en privatperson som hade försökt få ut handlingar som rörde personen själv.
Det dröjde totalt två veckor innan alla handlingar hade lämnats ut och det är inte acceptabelt, skriver JO i sitt beslut.

Sydsvenskan - 31 aug 11 kl. 06:31

Smutsig handel

Foto: Scanpix
Svenska företag bör inte hjälpa diktatorerna, skriver Nima Dervish.
?70 demonstranter dödades i Syrien?

Expressen - 13 jun 13 kl. 14:43

Edward Snowdens handlingar delar USA

NSA-läckan Edward Snowdens handlingar delar USA. Var tredje amerikan hyllar Snowden för att vara en patriot, enligt en ny undersökning från Reuters/Ipson. Men 25 procent tycker att han borde åtalas för att ha avslöjat USA:s omfattande övervakning..

DI - 12 jan 15 kl. 13:41

Domstol fördyrar utlämning av handlingar

Kalmar tingsrätt har beslutat att inte längre lämna ut offentliga handlingar elektroniskt. Den som vill ha en kopia på exempelvis en förundersökning eller dom får ut den i form av papperskopior - och betala för dem. En omfattande brottsutredning kan därmed kosta tusentals kronor att lösa ut..

BT - 07 mar 12 kl. 00:40

När går moral före handel?

Svensk export av vapen är inte tillåten till krigförande demokratiska stater. Däremot är det legalt att leverera vapensystem och radaranläggningar till diktaturer. Det är uppenbart fel att det är på det sättet, särskilt som demokratier hittills aldrig startat krig med varandra.

Regeringen - 25 aug 17 kl. 15:43

Frekventa och omfattande ärenden om utlämnande av allmän handling

I denna promemoria behandlas frågor som rör hanteringen av frekventa och omfattande ärenden om utlämnande av allmänna handlingar. Syftet har varit att utreda om det finns behov av att vidta åtgärder för att möta de utmaningar som myndigheter kan ställas inför vid hanteringen av ärendena..

Skånskan - 16 dec 15 kl. 07:03

Omfattande polisregister över EU-migranter

Nyheter I nästan ett år har polisen kartlagt romska tiggare i Sverige. Det uppger Sveriges Radio Ekot. Registret har upprättats genom att polisen ställt mycket detaljerade frågor och fotograferat romska tiggare.

Sydsvenskan - 10 sep 15 kl. 07:12

Körde bil i sömnen — frias

Mannen körde bil i sömnen. Därför kan han inte dömas för de brott han åtalats för - två fall av grovt rattfylleri, skriver Helsingborgs Dagblad.Vid två tillfällen hade mannen krockat, en gång körde han i fel mötande körfält.

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 15 kl. 07:12

Körde bil i sömnen — frias

Mannen körde bil i sömnen. Därför kan han inte dömas för de brott han åtalats för - två fall av grovt rattfylleri, skriver Helsingborgs Dagblad.Vid två tillfällen hade mannen krockat, en gång körde han i fel mötande körfält.

YLE - 02 aug 15 kl. 08:00

Koll av människor – ny marknad

"Det går att få fram väldigt mycket information om en människa", säger en expert på bakgrundskontroller; det som kallas human due diligence . Och det är inte bara de som söker en hög chefstjänst som blir kollade. Bakgrundskontroller är en växande marknad där allt fler människor på olika nivåer i företagen kollas upp.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Venezolanska oppositionen bojkottar presidentvalet

I Venezuela har oppositionskoalitionen i dag meddelat att de inte kommer att delta i presidentvalet som regeringen utlyst i april i år. Enligt oppositionen finns inga garantier för att valet kommer bli rättvist..

SR - 1 timme sedan

Fortsatt vapenexport till diktaturer

Svenska vapenexporten ökade i fjol marginellt visar ny statistik. Och på Svenska freds ser man med oro på att länder med bristande respekt för rättigheter finns med på exportlistan..

SR - 1 timme sedan

Allt fler deltar i modersmålsundervisning

I dag är internationella modersmålsdagen. Antalet elever som deltar i modersmålsundervisning har ökat med 60 procent de senaste fem åren. En av dem är sjuåriga Rayan som läser kurdiska på Västerholms friskola i Skärholmen i Stockholm:.

SR - 8 timmar sedan

Två misstänkta för granat släpps av åklagare

De två 18-åriga män som anhölls misstänkta för den handgranat som dödade en man i Vårby gård har släppts på fri fot. Men misstankarna kvarstår..

SR - 4 timmar sedan

Många flickor befaras kidnappade i Nigeria

I nordöstra Nigeria befaras att ett femtiotal flickor har kidnappats av terrorgruppen Boko Haram, rapporterar nyhetsbyrån AP..

SR - 4 timmar sedan

Ny modell viktig för Volvo Cars

I dag visade Volvo sin nya modell V60. En modell som är viktig för företaget i Sverige och för fabriken i Göteborg..

SR - 4 timmar sedan

Över 100 flickor befaras kidnappade i Nigeria

I måndags försökte terrorgruppen Boko Haram kidnappa unga flickor i byn Dapchi i nordöstra Nigeria. Beväpnade män körde in i byn med pick up-bilar med siktet inställt på en flickskola i området. Nu uppges 111 nigerianska skolflickor saknas, enligt AFP..

SR - 4 timmar sedan

Brist på mat och medicin i Ghouta i Syrien

Efter flera dagars intensiva flygbombningar av östra Ghouta utanför Damaskus, kräver nu internationella Röda korset tillträde till området..

SR - 5 timmar sedan

Akilov uttrycker ingen ånger – har inget att säga de drabbade

Rakhmat Akilov förhördes i dag av målsägarbiträdena. Han fick bland annat frågan om han kände någon ånger, och sa då att det var svårt för honom att svara på den frågan..

SR - 5 timmar sedan

Storbritannien vill ha en längre övergångsperiod efter brexit

Den brittiska regeringen vill att en övergångsperiod efter utträdet ur EU ska kunna vara längre än till den sista december 2020. Det visar den brittiska regeringens riktlinjer inför förhandlingarna med Bryssel som läckte ut i brittiska medier i dag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.