SR > Nyheter

Tuesday, 12 December, 09:08

SR - 21 apr 17 kl. 03:31

Omfattande handel med svenska id-handlingarSvenska personuppgifter och identitetshandlingar köps och hyrs ut – i en omfattande skala och delvis öppet. Det kan Ekot i dag visa, i en del av granskningen av de miljöer i Stockholm som den misstänkte gärningsmannen på Drottninggatan rörde sig i..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekot, Stockholm, Drottninggatan

Dela artikeln

3083 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omfattande, handelmed svenska , id-handlingar
Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 07:00

Lämnade inte ut allmänna handlingar

JO kritiserar arbete och välfärdsförvaltningen för att inte ha lämnat ut allmänna handlingar i tid. Förvaltningen anmäldes i augusti av en privatperson som hade försökt få ut handlingar som rörde personen själv.
Det dröjde totalt två veckor innan alla handlingar hade lämnats ut och det är inte acceptabelt, skriver JO i sitt beslut.

Sydsvenskan - 31 aug 11 kl. 06:31

Smutsig handel

Foto: Scanpix
Svenska företag bör inte hjälpa diktatorerna, skriver Nima Dervish.
?70 demonstranter dödades i Syrien?

Expressen - 13 jun 13 kl. 14:43

Edward Snowdens handlingar delar USA

NSA-läckan Edward Snowdens handlingar delar USA. Var tredje amerikan hyllar Snowden för att vara en patriot, enligt en ny undersökning från Reuters/Ipson. Men 25 procent tycker att han borde åtalas för att ha avslöjat USA:s omfattande övervakning..

DI - 12 jan 15 kl. 13:41

Domstol fördyrar utlämning av handlingar

Kalmar tingsrätt har beslutat att inte längre lämna ut offentliga handlingar elektroniskt. Den som vill ha en kopia på exempelvis en förundersökning eller dom får ut den i form av papperskopior - och betala för dem. En omfattande brottsutredning kan därmed kosta tusentals kronor att lösa ut..

BT - 07 mar 12 kl. 00:40

När går moral före handel?

Svensk export av vapen är inte tillåten till krigförande demokratiska stater. Däremot är det legalt att leverera vapensystem och radaranläggningar till diktaturer. Det är uppenbart fel att det är på det sättet, särskilt som demokratier hittills aldrig startat krig med varandra.

Regeringen - 25 aug 17 kl. 15:43

Frekventa och omfattande ärenden om utlämnande av allmän handling

I denna promemoria behandlas frågor som rör hanteringen av frekventa och omfattande ärenden om utlämnande av allmänna handlingar. Syftet har varit att utreda om det finns behov av att vidta åtgärder för att möta de utmaningar som myndigheter kan ställas inför vid hanteringen av ärendena..

Skånskan - 16 dec 15 kl. 07:03

Omfattande polisregister över EU-migranter

Nyheter I nästan ett år har polisen kartlagt romska tiggare i Sverige. Det uppger Sveriges Radio Ekot. Registret har upprättats genom att polisen ställt mycket detaljerade frågor och fotograferat romska tiggare.

Sydsvenskan - 10 sep 15 kl. 07:12

Körde bil i sömnen — frias

Mannen körde bil i sömnen. Därför kan han inte dömas för de brott han åtalats för - två fall av grovt rattfylleri, skriver Helsingborgs Dagblad.Vid två tillfällen hade mannen krockat, en gång körde han i fel mötande körfält.

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 15 kl. 07:12

Körde bil i sömnen — frias

Mannen körde bil i sömnen. Därför kan han inte dömas för de brott han åtalats för - två fall av grovt rattfylleri, skriver Helsingborgs Dagblad.Vid två tillfällen hade mannen krockat, en gång körde han i fel mötande körfält.

YLE - 02 aug 15 kl. 08:00

Koll av människor – ny marknad

"Det går att få fram väldigt mycket information om en människa", säger en expert på bakgrundskontroller; det som kallas human due diligence . Och det är inte bara de som söker en hög chefstjänst som blir kollade. Bakgrundskontroller är en växande marknad där allt fler människor på olika nivåer i företagen kollas upp.

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Rumäniens underhus har godkänt lagar som oroar korruptionskritiker

Under måndagen röstade det rumänska parlamentets underhus igenom en rad kontroversiella lagändringar som kritiker varnar kan underminera landets arbete mot korruption..

SR - 3 timmar sedan

Bilbranschen spår rekordförsäljning för 2017

2017 kommer bli ett rekordår för försäljning av nya bilar i Sverige, och branschorganisationen Bil Swedens vd, Bertil Moldén, räknar med fortsatt uppgång i flera år till..

SR - 2 timmar sedan

SMHi varnar för snöfall

Det är besvärligt på vägarna på många håll i landet. Det kommer rapporter om trafikolyckor med avåkningar..

SR - 8 timmar sedan

Amnesty: EU bär ansvar för övergrepp på migranter i Libyen

Människorättsorganisationen Amnesty International riktar i en ny rapport hård kritik mot EU för att Europa samarbetar med libyska myndigheter för att stoppa afrikanska migranter från att lämna Libyen..

SR - 4 timmar sedan

Kontroversielle Roy Moore kan vinna senatorvalet i Alabama

Idag är det senatorval i Alabama i USA. Valet har väckt stor uppmärksamhet efter att en av kandidaterna, republikanen Roy Moore, anklagas för att ha gjort sexuella närmanden mot minderåriga på 70-talet..

SR - 4 timmar sedan

Ekot avslöjar: Systematisk handel med falska asylberättelser

Ekot kan i dag avslöja hur personer och sajter systematiskt säljer falska asylberättelser till personer som vill få uppehållstillstånd i Sverige..

SR - 5 timmar sedan

Polisen räknar med fler inställda utvisningsresor efter ny lag

Enligt gränspolisen innebär gymnasielagen som infördes i somras att en person som fått avslag på sin asylansökan gång på gång kan stoppa utvisningen genom att lämna in en ny ansökan om gymnasiestudier..

SR - 10 timmar sedan

Tumult vid demonstration mot utvisning till Afghanistan

Ett 70-tal personer demonstrerade under måndagen utanför Migrationsverkets förvar i Åstorp mot utvisningen av en grupp unga till Afghanistan. Vid 20-tiden lämnade bussen med de unga som ska utvisas förvaret, varpå tumult utbröt under en kort stund..

SR - 13 timmar sedan

Följ Musikhjälpen 2017

Här följer du Musikhjälpen 2017 via deras sociala kanaler – samlade i ett enda flöde! Årets tema är "Barn är inte till salu" och handlar om sexhandeln med barn – en växande kriminell miljardindustri. Se hur du kan bidra här och följ musikhjälpen med #mh2017-..

SR - 11 timmar sedan

Hoppfullt om Girjas efter sista dagen i hovrätten

I dag avslutades hovrättsförhandlingarna i det uppmärksammade Girjasmålet där tingsrätten gav samebyn Girjas i Norrbotten rätt att bestämma över småviltsjakten och fisket på samebyns marker i fjällen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.