SR > Nyheter

Tuesday, 27 June, 02:11

SR - 21 apr 17 kl. 03:31

Omfattande handel med svenska id-handlingarSvenska personuppgifter och identitetshandlingar köps och hyrs ut – i en omfattande skala och delvis öppet. Det kan Ekot i dag visa, i en del av granskningen av de miljöer i Stockholm som den misstänkte gärningsmannen på Drottninggatan rörde sig i..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekot, Stockholm, Drottninggatan

Dela artikeln

2646 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omfattande, handelmed svenska , id-handlingar
Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 07:00

Lämnade inte ut allmänna handlingar

JO kritiserar arbete och välfärdsförvaltningen för att inte ha lämnat ut allmänna handlingar i tid. Förvaltningen anmäldes i augusti av en privatperson som hade försökt få ut handlingar som rörde personen själv.
Det dröjde totalt två veckor innan alla handlingar hade lämnats ut och det är inte acceptabelt, skriver JO i sitt beslut.

Sydsvenskan - 31 aug 11 kl. 06:31

Smutsig handel

Foto: Scanpix
Svenska företag bör inte hjälpa diktatorerna, skriver Nima Dervish.
?70 demonstranter dödades i Syrien?

Expressen - 13 jun 13 kl. 14:43

Edward Snowdens handlingar delar USA

NSA-läckan Edward Snowdens handlingar delar USA. Var tredje amerikan hyllar Snowden för att vara en patriot, enligt en ny undersökning från Reuters/Ipson. Men 25 procent tycker att han borde åtalas för att ha avslöjat USA:s omfattande övervakning..

DI - 12 jan 15 kl. 13:41

Domstol fördyrar utlämning av handlingar

Kalmar tingsrätt har beslutat att inte längre lämna ut offentliga handlingar elektroniskt. Den som vill ha en kopia på exempelvis en förundersökning eller dom får ut den i form av papperskopior - och betala för dem. En omfattande brottsutredning kan därmed kosta tusentals kronor att lösa ut..

BT - 07 mar 12 kl. 00:40

När går moral före handel?

Svensk export av vapen är inte tillåten till krigförande demokratiska stater. Däremot är det legalt att leverera vapensystem och radaranläggningar till diktaturer. Det är uppenbart fel att det är på det sättet, särskilt som demokratier hittills aldrig startat krig med varandra.

Skånskan - 16 dec 15 kl. 07:03

Omfattande polisregister över EU-migranter

Nyheter I nästan ett år har polisen kartlagt romska tiggare i Sverige. Det uppger Sveriges Radio Ekot. Registret har upprättats genom att polisen ställt mycket detaljerade frågor och fotograferat romska tiggare.

Sydsvenskan - 10 sep 15 kl. 07:12

Körde bil i sömnen — frias

Mannen körde bil i sömnen. Därför kan han inte dömas för de brott han åtalats för - två fall av grovt rattfylleri, skriver Helsingborgs Dagblad.Vid två tillfällen hade mannen krockat, en gång körde han i fel mötande körfält.

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 15 kl. 07:12

Körde bil i sömnen — frias

Mannen körde bil i sömnen. Därför kan han inte dömas för de brott han åtalats för - två fall av grovt rattfylleri, skriver Helsingborgs Dagblad.Vid två tillfällen hade mannen krockat, en gång körde han i fel mötande körfält.

YLE - 02 aug 15 kl. 08:00

Koll av människor – ny marknad

"Det går att få fram väldigt mycket information om en människa", säger en expert på bakgrundskontroller; det som kallas human due diligence . Och det är inte bara de som söker en hög chefstjänst som blir kollade. Bakgrundskontroller är en växande marknad där allt fler människor på olika nivåer i företagen kollas upp.

Cornucopia - 22 dec 15 kl. 13:23

Hindra identitetsstöld med Adressbevakaren

Identitetsstölder beräknas förra året ha omsatt 3.7 miljarder kronor och blir allt vanligare. Du kan nu bevaka att ingen byter adress på dig, för att komma över t ex nya bankkort, koder eller elektroniska ID-handlingar genom Adressändrings tjänst Adressbevakaren.

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Temer anklagas förmellt i Brasilien

Brasiliens president Michel Temer anklagas formellt av landets överåklagare för att ha tagit emot mutor. Fler anklagelser om oegentligheter väntas mot presidenten..

SR - 1 timme sedan

FN: Farc har lämnat över sina vapen

Farcgerillan i Colombia har formellt slutfört sin avväpningsprocess, efter mer än 50 års krig i landet..

SR - 2 timmar sedan

Slutar sälja fasadplattor kopplade till brand

Det amerikanska företag som leverat fasadklädseln som ledde till den förödande branden i Grenfell Tower i London slutar nu sälja materialet..

SR - 4 timmar sedan

Johan Gustafssons familj återförenad efter kidnappningen

Johan Gustafsson som suttit kidnappat i Mali under nästan sex år, återförenades idag med sin familj på Arlanda flygplats..

SR - 6 timmar sedan

Biltillverkaren Nevs i stort avtal med Kinas Uber

Elbilstillverkaren Nevs i Trollhättan ska få en ny delägare. Det är företaget Didi, Kinas motsvarighet till transportföretaget Uber. Didi har dagligen över 20 miljoner användare i Kina..

SR - 6 timmar sedan

Margot Wallström: Välkommen hem, Johan

Utrikesminister Margot Wallström välkomnade Johan Gustafsson hem under en kort pressträff ikväll utan att egentligen ge några direkta svar på hur själva frisläppandet gått till..

SR - 9 timmar sedan

Bråk om brexit i brittiska parlamentet

I Storbritannien debatterar parlamentet just nu regeringens planer för brexit, det vill säga hur landet ska lämna EU. Fokus har varit på villkoren för de EU-medborgare som redan bor i landet. Oppositionsledaren Jeremy Corbyn gick till hårt angrepp mot premiärminister Theresa May..

SR - 8 timmar sedan

Tyskland kringgår avvisningsstopp – skickar afghaner till Norge

I Tyskland väcker motstridiga besked om avvisningar till Afghanistan förvirring och kritik. Genom att skicka afghaner till Norge kringgår myndigheterna ett tillfälligt stopp för avvisningarna, rapporterar tidningen Süddeutsche Zeitung i dag..

SR - 7 timmar sedan

Direktrapport: Presskonferens om frigivne Johan Gustafsson

Johan Gustafsson kidnappades i Mali 2011 – nu har han frisläppts Klockan 19.00 håller utrikesminister Margot Wallström presskonferens på Rosenbad. Följ presskonferensen i direktrapporten nedan och i P1..

SR - 9 timmar sedan

Negativa reaktioner på nya vapenexportregler

Överenskommelsen mellan regeringen och alliansen om skärpta regler för vapenexporten, där mottagarlandets demokratiska status ska tillmätas stor betydelse, väcker reaktioner även utanför politiken. Både företrädare för fredsrörelsen och försvarsindustrin är missnöjda..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.