Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 23 May, 04:44

Cornucopia - 19 apr 17 kl. 09:08

Västtrafik: Varför går det ingen kollektivtrafik till Landvetter Flygplats?Sveriges näst största flygplats, Landvetter Flygplats utanför Göteborg saknar kollektivtrafikanslutningar annat än flygbuss från Göteborg eller Borås. Det betyder att även om man bor bullerstört nära flygplatsen så måste man åka omvägen via Göteborg för att kunna åka kollektivt till flygplatsen, även som anställd.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Landvetter Flygplats, Flygplats, Göteborg, Borås, Sveriges, Härryda, Landvetter, SCB, Landvetter Resecentrum, Västtrafik, Göteborgsområdet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VästtrafikVarför , gårdet ingen , kollektivtrafiktill , Landvetter, Flygplats
Cornucopia - 27 jul 18 kl. 17:02

Fredagsmys: Linje 612 "Snålskjutsen" från Landvetter flygplats

Dags för lite härligt fredagsmys. Och inget är härligare än Snålskjutsen, dvs linje 612 mellan Landvetter flygplats och Landvetter resecentrum. Japp, nu kan man åka vanlig kollektivtrafik till Landvetter flygplats, för endast 39:- SEK lokalt eller 51:- SEK om man ska byta vidare till Göteborg, kontra 95:- SEK för flygbussen.

BT - 09 dec 14 kl. 07:17

Bostäder för 15 000 i nya Landvetter stad

Härryda kommun inväntar inte ett beslut om järnvägsstation vid Landvetter flygplats. Satsningen på Landvetter Stad mellan nuvarande Landvetter centrum och den nya Götalandsbanan ska ge bostäder för 15000 invånare. I förra veckan hade kommunerna i BoHäM (Bollebygd-Härryda-Mark) ett möte med Trafikverket, Västra Götalandsregionen och Västtrafik.

Cornucopia - 11 maj 16 kl. 16:03

Västtrafik fortsätter dra in direktbussar till Göteborg

Västtrafik fortsätter på den inslagna linjen att sluta med direktbussar till Göteborg. Istället ska allt fler tvingas till byten för att åka till sin destination enligt Västtrafiks strategi. Hur detta ska få fler att åka kollektivtrafik lämnas som en övning.

Cornucopia - 19 aug 13 kl. 12:24

Läsarnas dom: Västtrafik har den sämsta kollektivtrafiken i Sverige

Läsarnas dom är tydlig. Västtrafik har den sämsta kollektivtrafiken i Sverige och får absolut sämst betyg i gårdagens läsarundersökning.

Medelbetyg.

Cornucopia - 22 dec 16 kl. 15:16

Icke-inflationen: Västtrafik höjer biljettpriset i Göteborg med 6.6%

Icke-inflationen segrar nya segrar. För att "bibehålla kollektivtrafikens konkurrenskraft" höjer Västtrafik årskortet för kollektivtrafik i Göteborg med 6.6%.

Cornucopia - 23 apr 17 kl. 10:01

"Ta tunnelbanan!" - miljontals svenskar saknar kollektivtrafik

I bilskattehöjande Miljöpartiets Sverige saknar miljontals kollektivtrafik och måste köra allt högre beskattad bil eller avstå från socialt umgänge. Nedan följer några konkreta exempel på hur det ser ut på en lördag kväll bortom MP-väljarnas Södermalm, en lördag kväll där många vill umgås, men bara kan välja bilen. Större delen av Sverige är helt tomt på kollektivtrafik.

Cornucopia - 18 aug 13 kl. 15:17

Ytterligare två dagar förstörda av Västtrafik

Lördagen och söndagen förstördes av Västtrafik, de svenska storstadsregionernas absolut sämsta kollektivtrafikbolag. Nattbussen 00:28 körde utan ersättningstrafik eller någon som helst information bara rakt förbi alla vi som väntade på Korsvägen. Istället för att efter plan vara i säng runt 01:30 somnade jag inte för natten förrän ca 04:30.

GT - 27 mar 14 kl. 14:41

Omdömet: Västtrafik är nu sämst i Sverige

Västtrafik är sämst i Sverige på kollektivtrafik. Det visar Sveriges kommuner och landstings, SKL, jämförelser mellan länens kollektivtrafik. – Siffran borde vara högre men den ökar nu, säger Leif Blomqvist (S), ordförande i Västtrafik till gp.

Expressen - 27 mar 14 kl. 14:41

Beviset: Västtrafik är sämst i hela Sverige

Västtrafik är sämst i Sverige på kollektivtrafik. Det visar Sveriges kommuner och landstings, SKL, jämförelser mellan länens kollektivtrafik. – Siffran borde vara högre men den ökar nu, säger Leif Blomqvist (S), ordförande i Västtrafik till gp.

BT - 16 dec 12 kl. 07:51

Svår resa från Borås till Landvetter

Borås är Västra Götalands näst största stad. Landvetter är hela regionens flygplats. Kopplingen mellan flytplatsen och knallestaden är tydlig och avståndet litet, trots det saknas regelbundna, täta bussturer.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 7 timmar sedan

Sommarvatten till växthuset och odlingarna

Har fått sommarvatten inkopplat till växthuset och mitt i odlingarna. Bevattning av grödorna kommer nu bli rejält mycket enklare och effektivare, och tidsvinsten kommer vara avsevärd.Kran för sommarvattnet på växthusets norrgavel.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Två stora byggkonkurser i Stockholm

Två byggbolag i Stockholm har gått i konkurs denna vecka. Utifrån antalet anställda 2017 berörs 146 plus 91 personer. Konkursen i Q-Gruppen drabbar även den så kallade bostadsutvecklaren Tobin, då bolaget byggde två av Tobins projekt som nu riskerar försenas och få fördyrningar.

Cornucopia - 17 timmar sedan

EU antar regler mot självkörande bilar - få effekter på Tesla

EU har antagit de nya internationella reglerna mot självkörande bilar - UN/ECE R79, som är en ordentlig spik i kistan för alla som tror att förarlösa bilar ska finnas inom en överskådlig framtid. Konsekvenserna på Teslas autopilot är dock minimala efter tvp timmars testkörning med den nya begränsade programvaran - autopiloten har rent av blivit bättre på svenska småvägar och landsvägar. Däremot visar det på omöjligheten i förarlösa satsningar som Googles Waymo.

Cornucopia - 21 timmar sedan

SBAB tar inte längre emot flytt av bolån

Detta inlägg innehåller reklam längst ner.

Statliga bolåneinstitutet SBAB tar inte längre emot flytt av bolån från andra banker. Man har helt enkelt för många ansökningar om bolån, och har därför dragit i handbromsen för de som inte ska ha ett nytt lån, utan redan har lån via en annan bank.

Cornucopia - I förrgår: 22:23

SPOILERS GoT: Värdig avslutning på nio år

VARNING FÖR SPOILERS FÖR GAME OF THRONES.

Trots brister avrundade Game of Thrones med ett värdigt sista avsnitt, som avslutade nio år och åtta säsonger av teve. Den snabbt fallande berättarkvaliteten i de två sista säsongerna kan nog härledas till brist på litterär förlaga, samt att serieskaparna helt enkelt tröttnat och ville vidare till nya projekt, som Disneys mer lukrativa Star Wars.

Cornucopia - Igår: 07:22

Kronan faller vidare

Trots börsnedgångar i USA och oro över eskalerande handelskrig fortsatte svenska kronan att försvagas mot den amerikanska dollarn.15-minuterschart USDSEK.Det verkar inte finnas någon hejd alls på nedgången för svenska kronan, som fortsatte att försvagas igår och nu under natten och morgonen.

Cornucopia - Igår: 11:43

Stockholms stad i skuldfest - vill höja skuldtaket

Stockholms stad befinner sig i en skuldfest. Kommunen uppges av SvD vara nära att slå i sitt skuldtak på 60 GSEK och vill nu höja det till 75 GSEK, samt sälja av fastigheter. Detta trots att vi haft högkonjunktur och bostadsfest, där kommunen kunnat dryga ut kassan genom att sälja mark och byggrätter till bostadsexploatering.

Cornucopia - Igår: 13:37

Lägenhetspriser i Stockholm ner 19% i euro

Den som hade tänkt att sälja av sin lägenhet i Stockholm och flytta utomlands finner att Valueguards lägenhetsprisindex för Stockholm har fallit 19% sedan toppen mätt i euro, mot 9% i SEK. Mätt i köpkraft utomlands har stockholmarna tagit en ordentlig smäll.Stockholms lägenhetsprisindex i euro 200601-201904.

Cornucopia - Igår: 15:16

SSM-BRF vann över bostadsköpare - hade inte angett inflyttningsdatum - köp ej ofärdig nyuproduktion

Den SSM-kontrollerade bostadsrättsföreningen West Side Solna vann mot två av föreningens lägenhetsköpare, som fyra år efter ursprungligt kontrakt från 2015 fortfarande inte fått flytta in i någon lägenhet. Starkt bidragande är att SSM inte angivit något inflyttningsdatum, eller snarare skrivit att datumet också kan vara senare. Köparna ska nu betala 548 625 i rättegångskostnader, och har fortfarande inte fått någon lägenhet.

Cornucopia - I förrgår: 13:14

Replik från Göteborg Energi om ohållbar fjärrvärme

Göteborg Energis hållbarhetschef Eric Zinn replikerade i en kommentar på tidigare blogginlägg i bolaget. I sedvanlig ordning publiceras hela repliken i ett blogginlägg för bättre spridning.
Fossilgasdrivna kraftvärmeverket Rosenlundsverket till vänster, rökpelaren vid horisonten är från Rya Fossilgaskraftvärmeverk.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.