DI > Ekonomi

Tuesday, 14 August, 11:09

Liknande nyheter

Taggar: Di Nyheter, 07.30, Pence, Nordkoreastörsta , hotet
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

5 sviniga länder som är polare med Nordkorea

1. RysslandKlart att Ryssland och Nordkorea är polare! Varför skulle de inte vara det, liksom?

Nyheter 24 - 11 dec 11 kl. 15:49

Nordkorea rasande på sydkoreansk julbelysning


Nordkorea har varnat Sydkorea för att tända ett 30 meter högt jultorn tre kilometer från gränsen. "Det är psykologisk krigsföring", står det på regeringens hemsida. Det har länge varit en årlig tradition i Sydkorea att inför julafton tända höga ståltorn formade som julgranar.

Nyheter 24 - 15 mar 11 kl. 09:02

Nu vill Nordkorea diskutera kärnvapen


Öppnar plötsligt för sexpartssamtal. PYONGYANG. Nordkorea meddelar nu att de är redo att inleda kärnvapendiskussioner och samtal om landets urananrikning.

Nyheter 24 - 01 mar 12 kl. 16:08

Expert: "Inget talar för att man kan lita på Nordkorea"


Nordkorea har gjort upp med USA om att frysa sitt kärnvapenprogram i utbyte mot matleveranser. Men kan man lita på det? PYONGGANG.

Nyheter 24 - 16 mar 12 kl. 20:07

Nordkorea hotar freden, skjuter upp raket


För att fira den förre diktatorn Kim Il-Sungs 100-årsdag skjuter Nordkorea upp en raket som hotar freden. NORDKOREA. Landets evige president Kim Il-Sungs 100-årsdag närmar sig.

Nyheter 24 - 10 jan 11 kl. 12:25

Nordkorea vill inleda samtal med Sydkorea


Vill har dialog med grannlandet i stället för våld. PYONGYANG. Efter två månader av intensiva spänningar, hot och militära maktdemonstrationer sträcker nu Nordkorea ut en hand till Sydkorea för att lugna ner situationen.

Nyheter 24 - 27 feb 11 kl. 20:22

Nordkorea rasande efter sydkoreansk flygbladskampanj


Hotar attackera med kärnvapen. PYONGYANG. Nordkorea reagerar med ilska på att Sydkorea skickat in en sorts ballongflygblad över den nordkoreanska gränsen där de informerar om upproren i Egypten och Tunisien och uppmanar nordkoreanerna att "tänka på förändring".

Nyheter 24 - 01 jan 12 kl. 14:13

Nordkorea: Försvara ledaren med era liv


Nordkorea uppmanar folket att försvara sin nye ledare Kim Jong-Un in i döden.
? Alla måste känne en övertygelse om att de är Den Store Efterföljarens mänskliga sköldar, skriver man i ett uttalande.

Nyheter 24 - 21 aug 13 kl. 07:36

Trassel i Nordkorea ? halva befolkningen kan vara beroende av methMetamfetamin

NORDKOREA. Att allt inte är jättebra i Nordkorea kommer knappast som en chock. Tidigare har man bland annat kunnat läsa om hur komiker dömts till straffarbete efter att ha skämtat om regimen.

Nyheter 24 - 27 mar 14 kl. 15:11

Så hade kändisarna sett ut – i Nordkorea

För ungefär två veckor sedan kom direktivet från ledningen – alla män i Nordkorea uppmanas att skaffa sig en likadan frisyr som landets ledare Kim Jong-un, skriver Korea Times som i sin tur citerar Radio Free Asia.De citerar källor inom landet som slår fast att alla inte är helt nöjda med de nya tankegångarna.– Vår ledares frisyr är mycket speciell.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Trögt för industrierna i euroområdet

Industriproduktionen i euroområdet sjönk 0,7 procent i juni, jämfört med föregående månad, och steg 2,5 procent jämfört med samma månad föregående år. Det rapporterar Eurostat..

DI - just nu

Tungt tyskt index pekar på uppgång

ZEW-index över tyska investerares och analytikers förväntningar på ekonomin steg i augusti..

DI - 15 minuter sedan

Kinesiska elbilsbolaget ska noteras i New York

Kinesiska elbilstillverkaren Nio, som har internetkonglomeratet Tencent som stor investerare, har ansökt om börsnotering i New York.  Det skriver Financial Times nätupplaga..

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Electrolux lyfter på rekommendation

Stockholmsbörsen var lätt upp på tisdagen. Turkietkrisen är i fortsatt fokus efter att USA på måndagen klargjort att det inte finns något mer att förhandla om förrän Turkiet släpper den amerikanske pastorn Andrew Brunson..

DI - 30 minuter sedan

Arbetslösheten i Storbritannien växer

Antalet arbetslösa i Storbritannien steg med 6.200 personer i juli, enligt säsongsjusterad statistik. Arbetslösheten enligt ILO-standard uppgick till 4,0 procent under tremånadersperioden till och med juni..

DI - 45 minuter sedan

Asienbörser: Stort teknikfall i Hongkong

Teknikaktier föll på bred front i Hongkong på tisdagen, med Sunny Optical i täten. Sunny Optical, som är verksamt inom optik och bland annat säljer linser, mobilkameramoduler och instrument för mikroskopiska undersökningar, föll hela 24 procent i Hongkong.  Sunny Optical har varit en av årets bästa aktier på Hongkongbörsen och skälet till tisdagens fall var en oväntat svag rapport..

DI - 45 minuter sedan

Bankernas vinster på bolånen minskar

Bankernas vinstmarginaler på hushållens bolån minskar, enligt Finansinspektionens (FI) återkommande kvartalsberäkningar av bankernas bruttomarginaler..

DI - 45 minuter sedan

Förtroendet rasar för danska storbanken

Allmänhetens förtroende för Danmarks största långivare Danske Bank minskar..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Turkiska liran stärks efter raset

Den turkiska liran stärks på tisdagsmorgonen efter två dagar med kraftiga nedgångar. De europeiska börserna pekar samtidigt uppåt, och följer därmed de flesta asiatiska diton då globala marknader stabiliseras efter måndagens turbulens. Europaräntor i euroområdets periferi sjunker, medan övriga visar små uppgångar..

DI - 1 timme sedan

Flera skadade efter bilkrasch vid Westminster – en person gripen

En man har gripits sedan en bil kraschat in i en säkerhetsbarriär utanför det brittiska parlamentet i London. Flera fotgängare har skadats, men ingen bedöms ha livshotande skador, tillägger London-polisen på Twitter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.