YLE > Finland

Saturday, 29 February, 14:07

YLE - 17 apr 17 kl. 15:57

Sebastian och Wilma sparkar liv i fotisgolfen i KimitoI början av maj blir det säsongsstart för fotisgolfen i Kimito och då är det Wilma Nurminen och Sebastian Lindberg som agerar värdpar i Villkärr där Finlands enda 18-håls fotbollsgolfbana är belägen. Wilma studerar fjärde året psykologi vid Åbo akademi och kommer från Sagu medan Sebastian studerar femte året nationalekonomi och är hemma från grannbyn Tjuda. Båda har gått i skola i Kimito och har ett brett kontaktnät på ön. Varken psykologi eller nationalekonomi har ändå så mycket med fotbollsgolf att göra. - Men fotboll har jag nog spelat mer eller mindre hela mitt liv, skrattar Sebastian som spelat med i de lokala lagen KSF och FC Boda.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Wilma, Kimito, Nurminen, Sebastian Lindberg, Villkärr, Finlands, Åbo, Sagu, Sebastian, Tjuda, KSF, FC Boda, Monica Forssell, Asian, Mårten Nurmio, TVn, TV, Finland, Lindberg

Dela artikeln

218 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sebastianoch , Wilma, sparkar, livi , fotisgolfeni , Kimito
Nerikes Allehanda - 13 aug 13 kl. 16:23

De sparkar liv i ?stenöknen?

På lördag blir det liv och rörelse i ?stenöknen? utanför biblioteket i Kumla..

YLE - 02 jun 16 kl. 12:36

Sebastian Häggblom: "Lärare är det sista jag blir"

Idrotten har funnits med i Sebastian Häggbloms liv sedan barnsben. - Min pappa (Stig Häggblom) jobbade som sportjournalist och han släpade med sina bägge pojkar på alla idrottsevenemang när vi var små grabbar. Sebastian är född i Helsingfors av Kotkaföräldrar.

Nya Wermlands Tidningen - 20 jun 18 kl. 12:33

Wilma, Sebastian och Rolf slog många rekord i Solstapilen

Det blev rekordslakt av Wilma Schwenk, Sebastian Weststrand och Rolf Backström på Karlstad BK:s taveltävling Solstadpilen som också var DM för Västra Svealand.Tävlingen gick av stapeln i helgen..

Alingsås tidning - 01 nov 19 kl. 05:30

”Wilma var så mycket större än sin cancer”

Wilma Karlborg dog i cancer bara några dagar innan hon skulle fylla tolv år. Nu har det gått tre år sedan den dagen.
– Sorgen är konstant men förändras hela tiden, säger Wilmas mamma Linda Karlborg, som tillsammans med författaren, filmskaparen och yogaläraren Maria Eng arrangerar ett yogapass för stora och små till helgen, till förmån för Barncancerfonden.

Skånskan - 24 feb 17 kl. 10:16

Mysterierna i rum 213 får liv på bioduken

Film Det är sista dagen av den sex veckor långa inspelningen som gjorts på och omkring gården Stureholm i Ängelholmstrakten när tidningen hälsar på. Arbetsdagen inleds med att teamet bakom Rum 213 snackar ihop sig inför dagens inspelningar: tre scener återstår att filma. Dessutom ska ytterligare en scen kompletteras.

Expressen - 09 jan 20 kl. 04:30

Inifrån utredningen om mordet på 17-åriga Wilma

Polis, militär och tusentals frivilliga sökte efter försvunna Wilma Andersson, 17, runt Uddevalla.Efter tio dagar hittades en kroppsdel som gjorde att man kunde konstatera att Wilma inte längre var vid liv.Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens grova brott-grupp, leder den grupp av poliser som försöker knäcka gåtan om vad som egentligen hände Wilma.

YLE - 24 nov 15 kl. 14:12

Wilma används på fel sätt

Kommunikationsverktyget Wilma används på fel sätt av både lärare och föräldrar. Rektor Laila Andersson kan känna igen frustrationen då verktyget inte används rätt. Vad är Wilma?

Kristianstadsbladet - 15 apr 14 kl. 08:52

Nytt NM-guld till Sebastian Brajic

En av svensk karates största prestationer det senaste decenniet. Så kan man sammanfatta Kristianstadskillen Sebastian Brajics NM-guld i Riga i helgen. ”Att vinna ett mästerskap är alltid kul”, säger 16-åringen.

LV - 26 nov 16 kl. 17:00

HULTSFREDS LUCIA: Kandidat 5 – Wilma Åkesson

Vem är Wilma Åkesson? – Jag bor i Vena med min familj som består av mamma Susanne, pappa Niclas, storasyster Patricia och storebror Sebastian. Jag är en omtänksam, målinriktad, glad och sprallig tjej som går i nian på Albäcksskolan..

Expressen - 05 mar 17 kl. 03:22

Anton Hagmans segerkyss med Wilma

Anton Hagman skrällde rejält i Andra chansen när han slog veteranen Loreen och tog sig till finalen av Melodifestivalen 2017. Efteråt firade han med sin flickvän, Youtube-stjärnan Wilma Holmqvist. Och framför kamerorna bjöd paret på en rejäl segerkyss.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Sannfinländarnas ungdomsrörelse vägrar ändra medlemsvillkoren - inom moderpartiet överväger man att grunda nytt ungdomsförbund

Sannfinländarnas ungdomsrörelse Finsk ungdom har vid sitt extraordinarie möte förkastat en regeländring som moderpartiet Sannfinländarna krävt..

YLE - 2 timmar sedan

Sannfinländarnas ungdomsrörelse trotsar partiets krav - vägrar ändra medlemsvillkoren

Sannfinländarnas ungdomsrörelse Finsk ungdom har vid sitt extraordinarie möte förkastat en regelförändring som moderpartiet Sannfinländarna krävt..

YLE - 4 timmar sedan

Det här innebär livet i karantän i Finland – också helt friska människor kan komma att sitta isolerade från omvärlden i två veckor

I och med att coronaviruset sprids har man på flera håll i världen varit tvungen att försätta människor i karantän för att förhindra att smittan sprids. Karantäntiden är två veckor i fall av coronavirus..

YLE - 5 timmar sedan

Uutissuomalainen: Var tredje finländare vill inte att det kommer flyktingbarn från Grekland hit

Var tredje av finländarna motsätter sig regeringens beslut att ta emot föräldralösa barn och barnfamiljer från flyktingläger i Grekland, rapporterar Uutissuomalainen..

YLE - 6 timmar sedan

Har du hunnit med nyheter i det bländande solskenet? Gör Västnylands nyhetstest och se om du ännu är på kartan!

Pris, virusberedskap och kontakt från sydligare breddgrader i veckans test..

YLE - 6 timmar sedan

Ribban för att berätta har sänkts - idrottande barn och föräldrar rapporterar allt oftare om osakligheter

Allt fler föräldrar - och barn själva - vill berätta om oetisk verksamhet i samband med junioridrott, uppger Befolkningsförbundet och Finlands centrum för etik inom idrotten FCEI..

YLE - 7 timmar sedan

De första familjerummen är färdiga på intensiven för nyfödda - om två år flyttar patienterna in i nya Fyrsjukhuset vid ÅUCS

Några färdiga patientrum står redan klara i det nya sjukhuset för att hjälpa till under byggnadsprocessen. I de enskilda modellrummen ser man till att också små detaljer har tagits i beaktande under byggandets gång..

YLE - 8 timmar sedan

Finansminister Katri Kulmuni: “Europa borde bli digitalt självförsörjande” - hon får medhåll av experter

Finansminister Kulmuni säger att Europa i dagens digitala värld är för beroende av några globala storföretag. Digitala hot har enligt henne idag blivit en del av Finlands utrikes- och säkerhetspolitik..

YLE - 19 timmar sedan

Hur kan ett virus påverka börsen och vad ska du göra med dina pengar? Tre ekonomer svarar

Storföretag dyker på brösen och priset på bland annat olja och guld sjunker. Läser man endast ekonomirubriker ser det ut som att allt håller på att gå åt skogen och fort. Vi frågade tre ekonomiexperter vilka följder coronaviruset har på ekonomin..

YLE - 19 timmar sedan

Nytt coronavirusfall i Finland - det tredje fallet sammanlagt i Finland

Det andra coronavirusfallet hos en finländare har bekräftats. Den insjuknade är en kvinna i arbetsför ålder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.