DN > Utrikes

Wednesday, 20 February, 16:12

DN - 16 apr 17 kl. 15:51

Sverigeturkar splittrade om omröstningNär Turkiet i dag röstar om en grundlagsändring råder splittring bland Sverigeturkar. – Nu undviker man att prata politik med familjen, det blir för mycket konflikter, säger Bilal Karabudak, ordförande i föreningen Malmös unga svenska turkar..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Turkiet, Sverigeturkar, Bilal Karabudak, Malmös

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigeturkar, splittradeom , omröstning
DN - 16 apr 17 kl. 15:51

Splittring bland Sverigeturkar om omröstning

Turkiets folkomröstning splittrar turkar i Sverige. – Det är många familjer som undviker att prata politik eftersom det leder till konflikter, säger Serdar Yaygin, 45, från Handen i södra Stockholm..

YLE - 12 jul 16 kl. 10:52

Majoriteten av sannfinländarnas riksdagsledamöter vill ha EU-omröstning

Yle frågade sannfinländarnas riksdagsledamöter om de tycker att Finland borde ordna en folkomröstning om EU och euron. Sannfinländarnas ungdomsförbund har redan en tid pysslat med ett medborgarinitiativ om en EU-folkomröstning, men nu är det klart att också sannfinländarnas riksdagsgrupp är redo för en omröstning. Yle ringde upp partiets riksdagsledamöter och en klar majoritet vill ordna en folkomröstning om Finlands medlemskap i EU.

Kristianstadsbladet - 07 sep 14 kl. 14:35

Katalaner osäkra om omröstning


En majoritet av invånarna i den spanska regionen Katalonien vill inte genomföra en omröstning om självständighet i fall den anses vara olaglig.Regionens president Artur Mas har utlovat en omröstning i november, två månader efter det att Skottland genomför en omröstning om oberoende från London. Men Spaniens premiärminister Mariano Rajoy har lovat att försöka blockera omröstningen och hävdar att omröstningen skulle vara ett brott mot den spanska konstitutionen.

BT - 07 sep 14 kl. 14:35

Katalaner osäkra om omröstning

En majoritet av invånarna i den spanska regionen Katalonien vill inte genomföra en omröstning om självständighet i fall den anses vara olaglig. Regionens president Artur Mas har utlovat en omröstning i november, två månader efter det att Skottland genomför en omröstning om oberoende från London. Men Spaniens premiärminister Mariano Rajoy har lovat att försöka blockera omröstningen och hävdar att omröstningen skulle vara ett brott mot den spanska konstitutionen.

BT - 04 nov 14 kl. 14:00

Spansk domstol stoppar omröstning

En domstol i Spanien fastställer att den symboliska omröstningen om en eventuell självständighet för Katalonien inte får genomföras. Den katalanska regionala regeringen har tidigare beslutat att en konsultativ omröstning om självständighet ska genomföras den 9 november. Tidigare förslag om att genomföra en verklig omröstning har stoppats.

BT - 04 nov 14 kl. 14:52

Katalansk omröstning stoppad

En domstol i Spanien fastställer att den symboliska omröstningen om en eventuell självständighet för Katalonien inte får genomföras. Beslutet gäller tillfälligt till dess att Spaniens författningsdomstol har prövat om den nya formen av omröstning är laglig eller ej, en prövning som efterlysts av Spaniens regering. Domstolens slutgiltiga beslut ska vara fattat senast torsdag.

BT - 11 nov 14 kl. 19:45

Katalansk omröstning avfärdas

Spaniens regering har avfärdat katalanska krav på självständighet, efter att över två miljoner katalaner deltog i en symbolisk omröstning i helgen. Kataloniens regionala president Artur Mas sade på tisdagen att han skrivit till Spaniens premiärminister Mariano Rajoy för att ställa upp förutsättningarna för att kunna hålla en konstruktiv dialog. Målet för dialogen skulle vara att arrangera en "definitiv och politiskt bindande konsultation".

HBL - 28 nov 14 kl. 06:15

Jämnt inför dagens omröstning

– Blir det ja i riksdagen är det en stor dag, säger De grönas Ville Niinistö inför dagens omröstning om könsneutral äktenskapslag. – Blir det ett ja är det en sorgens dag, säger sannfinländarnas Timo Soini.– Jag hoppas förnuftet segrar.

Kristianstadsbladet - 13 okt 14 kl. 23:17

Katalonien håller ingen omröstning

Den regionala regeringen i Katalonien har beslutat att inte genomföra omröstningen om att omvandla regionen till en självständig stat.
Den regionala regeringen i Katalonien i Spanien har beslutat att inte genomföra någon omröstning om att omvandla regionen till en självständig stat.En omröstning var tänkt att hållas den 9 november, men den spanska författningsdomstolen har vidhållit att en sådan omröstning är grundlagsvidrig.

YLE - 06 jun 14 kl. 08:08

Blatter: Ingen Qatar-omröstning

Internationella fotbollsförbundets chef Sepp Blatter säger att FIFA inte tänker ordna en ny omröstning angående fotbolls-VM i Qatar 2022. Blatter väntar på att förbundets interna utredning blir klar. Blatter fick svara på frågor i Brasilien om bland annat Platinis begäran av en ny omröstning om fotbolls-VM i Qatar.

Helsingborgs Dagblad - 07 sep 14 kl. 14:37

Katalaner osäkra om omröstning

En majoritet av invånarna i den spanska regionen Katalonien vill inte genomföra en omröstning om självständighet i fall den anses vara olaglig. Regionens president Artur Mas har utlovat en omröstning i november, två månader efter det att Skottland genomför en omröstning om oberoende från London..

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Korruptionsjägaren tror på fler skandaler

Avslöjandet om Swedbank är bara början på skandalen, enligt affärsmannen och korruptionsjägaren Bill Browder. Men det finns också anledning att rikta blickarna mot SEB, säger han till DN.   – Vi känner oss trygga, menar SEB:s presschef Frank Hojem.

DN - 1 timme sedan

1177-servern kan ha varit offentlig i flera år

Under tisdagen uppgav Voice Integrate Nordic AB, som lagrat 2,7 miljoner samtal till 1177 vårdguiden, att filerna blivit offentliga genom en felkopplad sladd. DN:s genomgång visar att servern kan ha varit ansluten mot internet och nåbar för allmänheten i flera år. .

DN - 3 timmar sedan

Terroroffers pappa överklagar skadestånd

Pappan till 11-åriga Ebba Stefansdotter Åkerlund som dog i terrorattacken i Stockholm 2017 överklagar frågan om skadestånd till högsta domstolen. Hovrätten höjde tingsrättens belopp till 100.000 kronor men pappan yrkar på 300.

DN - 4 timmar sedan

Åtal för grov våldtäkt på äldre kvinna

En 39-årig man åtalas för grov våldtäkt mot en kvinna i 75-årsåldern i Bohuslän i somras. Kvinnan blev överfallen på en stig i skogen, i närheten av en länsväg..

DN - 4 timmar sedan

Pojke åtalas för mordförsök på skola

En 15-årig pojke åtalas för mordförsök på Engelska skolan i Tyresö då två andra pojkar knivskars. Enligt stämningsansökan nekar pojken till brott, uppger Mitt i..

DN - 5 timmar sedan

Alaa sextorterades av al-Assads säkerhetsmän – hennes plågoandar kan ställas inför rätta i Sverige

Alaa al-Homsi torterades av förhörsledare och fångvakter inom Syriens säkerhetstjänst och utsattes för sexuellt våld. Nu kan männen som är ansvariga för brotten ställas inför rätta och dömas i Sverige. Organisationen Civil Rights Defenders har polisanmält 25 av de ledande företrädarna för den syriska säkerhetsapparaten..

DN - 6 timmar sedan

C vill bygga en pakt med näringslivet

En pakt med näringslivet, fler mentorer och mer vuxenutbildning. Så vill Centern i Stadshuset få bukt med långtidsarbetslösheten. – Det här handlar om dem som står allra längst från arbetsmarknaden.

DN - 6 timmar sedan

Fråga Eva-Karin: Oklart hur gatan fick sitt namn

DN:s Eva-Karin Gyllenberg svarar på läsarnas frågor om Stockholm..

DN - 6 timmar sedan

AP-fonderna utesluter gruvbolaget Vale

AP-fonderna exkluderar nu det katastrofdrabbade gruvbolaget Vale. Detta efter rekommendation från AP-fondernas etikråd.  – Om några av fonderna har innehav kvar kommer det att säljas av, säger John Howchin, generalsekreterare I etikrådet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.