DN > Utrikes

Saturday, 20 October, 10:14

Liknande nyheter

Taggar: Sverigeturkar, splittradeom , omröstning
DN - 16 apr 17 kl. 15:51

Splittring bland Sverigeturkar om omröstning

Turkiets folkomröstning splittrar turkar i Sverige. – Det är många familjer som undviker att prata politik eftersom det leder till konflikter, säger Serdar Yaygin, 45, från Handen i södra Stockholm..

YLE - 12 jul 16 kl. 10:52

Majoriteten av sannfinländarnas riksdagsledamöter vill ha EU-omröstning

Yle frågade sannfinländarnas riksdagsledamöter om de tycker att Finland borde ordna en folkomröstning om EU och euron. Sannfinländarnas ungdomsförbund har redan en tid pysslat med ett medborgarinitiativ om en EU-folkomröstning, men nu är det klart att också sannfinländarnas riksdagsgrupp är redo för en omröstning. Yle ringde upp partiets riksdagsledamöter och en klar majoritet vill ordna en folkomröstning om Finlands medlemskap i EU.

Kristianstadsbladet - 07 sep 14 kl. 14:35

Katalaner osäkra om omröstning


En majoritet av invånarna i den spanska regionen Katalonien vill inte genomföra en omröstning om självständighet i fall den anses vara olaglig.Regionens president Artur Mas har utlovat en omröstning i november, två månader efter det att Skottland genomför en omröstning om oberoende från London. Men Spaniens premiärminister Mariano Rajoy har lovat att försöka blockera omröstningen och hävdar att omröstningen skulle vara ett brott mot den spanska konstitutionen.

BT - 07 sep 14 kl. 14:35

Katalaner osäkra om omröstning

En majoritet av invånarna i den spanska regionen Katalonien vill inte genomföra en omröstning om självständighet i fall den anses vara olaglig. Regionens president Artur Mas har utlovat en omröstning i november, två månader efter det att Skottland genomför en omröstning om oberoende från London. Men Spaniens premiärminister Mariano Rajoy har lovat att försöka blockera omröstningen och hävdar att omröstningen skulle vara ett brott mot den spanska konstitutionen.

BT - 04 nov 14 kl. 14:00

Spansk domstol stoppar omröstning

En domstol i Spanien fastställer att den symboliska omröstningen om en eventuell självständighet för Katalonien inte får genomföras. Den katalanska regionala regeringen har tidigare beslutat att en konsultativ omröstning om självständighet ska genomföras den 9 november. Tidigare förslag om att genomföra en verklig omröstning har stoppats.

BT - 04 nov 14 kl. 14:52

Katalansk omröstning stoppad

En domstol i Spanien fastställer att den symboliska omröstningen om en eventuell självständighet för Katalonien inte får genomföras. Beslutet gäller tillfälligt till dess att Spaniens författningsdomstol har prövat om den nya formen av omröstning är laglig eller ej, en prövning som efterlysts av Spaniens regering. Domstolens slutgiltiga beslut ska vara fattat senast torsdag.

BT - 11 nov 14 kl. 19:45

Katalansk omröstning avfärdas

Spaniens regering har avfärdat katalanska krav på självständighet, efter att över två miljoner katalaner deltog i en symbolisk omröstning i helgen. Kataloniens regionala president Artur Mas sade på tisdagen att han skrivit till Spaniens premiärminister Mariano Rajoy för att ställa upp förutsättningarna för att kunna hålla en konstruktiv dialog. Målet för dialogen skulle vara att arrangera en "definitiv och politiskt bindande konsultation".

HBL - 28 nov 14 kl. 06:15

Jämnt inför dagens omröstning

– Blir det ja i riksdagen är det en stor dag, säger De grönas Ville Niinistö inför dagens omröstning om könsneutral äktenskapslag. – Blir det ett ja är det en sorgens dag, säger sannfinländarnas Timo Soini.– Jag hoppas förnuftet segrar.

Kristianstadsbladet - 13 okt 14 kl. 23:17

Katalonien håller ingen omröstning

Den regionala regeringen i Katalonien har beslutat att inte genomföra omröstningen om att omvandla regionen till en självständig stat.
Den regionala regeringen i Katalonien i Spanien har beslutat att inte genomföra någon omröstning om att omvandla regionen till en självständig stat.En omröstning var tänkt att hållas den 9 november, men den spanska författningsdomstolen har vidhållit att en sådan omröstning är grundlagsvidrig.

YLE - 06 jun 14 kl. 08:08

Blatter: Ingen Qatar-omröstning

Internationella fotbollsförbundets chef Sepp Blatter säger att FIFA inte tänker ordna en ny omröstning angående fotbolls-VM i Qatar 2022. Blatter väntar på att förbundets interna utredning blir klar. Blatter fick svara på frågor i Brasilien om bland annat Platinis begäran av en ny omröstning om fotbolls-VM i Qatar.

Helsingborgs Dagblad - 07 sep 14 kl. 14:37

Katalaner osäkra om omröstning

En majoritet av invånarna i den spanska regionen Katalonien vill inte genomföra en omröstning om självständighet i fall den anses vara olaglig. Regionens president Artur Mas har utlovat en omröstning i november, två månader efter det att Skottland genomför en omröstning om oberoende från London..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

IS uppges få miljoner för släppta fångar

Sex av 27 personer som kidnappades av IS i den syriska provinsen al-Suwayda i somras har släppts, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) i Storbritannien..

DN - 1 timme sedan

Gemensam militärövning ställs in

USA:s försvarsminister Jim Mattis och hans sydkoreanska motsvarighet Jeong Kyeong-Doo har ställt in militärövningen Vigilant Ace som var planerad att genomföras i december, meddelar Pentagon..

DN - 4 timmar sedan

Trump: Trovärdigt uttalande från Saudiarabien

Vita huset i Washington beklagar i ett uttalande Saudiarabiens besked om att journalisten Jamal Khashoggi dödats på det Saudiska konsulatet i Istanbul. FN:s generalsekreterare António Guterres är ”djupt bekymrad” över beskedet..

DN - 9 timmar sedan

Saudiarabien: Khashoggi dödad på konsulat

Saudiarabien bekräftar att journalisten Jamal Khashoggi dödats på konsulatet i Istanbul, uppger statliga medier..

DN - 12 timmar sedan

Klart för dom mot Paul Manafort

Paul Manafort, en av specialutredaren Robert Muellers huvudvittnen i den så kallade Rysslandsutredningen, kommer att få sin dom för bank- och skattebedrägeri den 8 februari..

DN - 12 timmar sedan

Rysslandsutredningen kan förbli en hemlighet

Rysslandsutredningen har den senaste tiden hamnat i medieskugga, men särskilda åklagaren Robert Muellers team har arbetat oförtrutet. Olika rykten florerar om när den måste bli klar, men oavsett vad som stämmer är det inte säkert att något av den blir offentligt..

DN - 13 timmar sedan

Över 30 civila döda i flygangrepp i Syrien

Minst 32 civila har dödats i två flygangrepp som genomfördes av den USA-ledda koalitionen mot terrororganisationen IS, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR)..

DN - 14 timmar sedan

Wikileaksgrundaren Julian Assange stämmer Ecuador

Allt strängare ordningsregler på Ecuadors ambassad i London har fått Wikileaksgrundaren att se rött.  Nu tänker Assange stämma Ecuadors regering för att de har ”kränkt hans frihet och rättigheter”, enligt Sky News..

DN - 16 timmar sedan

Uppgifter: Minst 50 döda i tågolycka i Indien

50 personer uppges ha omkommit efter att ha blivit påkörda av ett tåg i Amritsar i norra Indien, enligt nyhetsbyrån AP. Uppgifter om antalet döda är fortfarande inte bekräftade. .

DN - 18 timmar sedan

Björn af Kleen: Trumps beröm legitimerar onekligen våld mot enskilda reportrar

USA:s president Donald Trump försvarade en kongressledamots misshandel mot ne journalist. DN:s korrespondent Björn af Kleen svarar på frågor. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.