DN > Utrikes

Wednesday, 19 December, 00:02

DN - 16 apr 17 kl. 15:51

Sverigeturkar splittrade om omröstningNär Turkiet i dag röstar om en grundlagsändring råder splittring bland Sverigeturkar. – Nu undviker man att prata politik med familjen, det blir för mycket konflikter, säger Bilal Karabudak, ordförande i föreningen Malmös unga svenska turkar..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Turkiet, Sverigeturkar, Bilal Karabudak, Malmös

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigeturkar, splittradeom , omröstning
DN - 16 apr 17 kl. 15:51

Splittring bland Sverigeturkar om omröstning

Turkiets folkomröstning splittrar turkar i Sverige. – Det är många familjer som undviker att prata politik eftersom det leder till konflikter, säger Serdar Yaygin, 45, från Handen i södra Stockholm..

YLE - 12 jul 16 kl. 10:52

Majoriteten av sannfinländarnas riksdagsledamöter vill ha EU-omröstning

Yle frågade sannfinländarnas riksdagsledamöter om de tycker att Finland borde ordna en folkomröstning om EU och euron. Sannfinländarnas ungdomsförbund har redan en tid pysslat med ett medborgarinitiativ om en EU-folkomröstning, men nu är det klart att också sannfinländarnas riksdagsgrupp är redo för en omröstning. Yle ringde upp partiets riksdagsledamöter och en klar majoritet vill ordna en folkomröstning om Finlands medlemskap i EU.

Kristianstadsbladet - 07 sep 14 kl. 14:35

Katalaner osäkra om omröstning


En majoritet av invånarna i den spanska regionen Katalonien vill inte genomföra en omröstning om självständighet i fall den anses vara olaglig.Regionens president Artur Mas har utlovat en omröstning i november, två månader efter det att Skottland genomför en omröstning om oberoende från London. Men Spaniens premiärminister Mariano Rajoy har lovat att försöka blockera omröstningen och hävdar att omröstningen skulle vara ett brott mot den spanska konstitutionen.

BT - 07 sep 14 kl. 14:35

Katalaner osäkra om omröstning

En majoritet av invånarna i den spanska regionen Katalonien vill inte genomföra en omröstning om självständighet i fall den anses vara olaglig. Regionens president Artur Mas har utlovat en omröstning i november, två månader efter det att Skottland genomför en omröstning om oberoende från London. Men Spaniens premiärminister Mariano Rajoy har lovat att försöka blockera omröstningen och hävdar att omröstningen skulle vara ett brott mot den spanska konstitutionen.

BT - 04 nov 14 kl. 14:00

Spansk domstol stoppar omröstning

En domstol i Spanien fastställer att den symboliska omröstningen om en eventuell självständighet för Katalonien inte får genomföras. Den katalanska regionala regeringen har tidigare beslutat att en konsultativ omröstning om självständighet ska genomföras den 9 november. Tidigare förslag om att genomföra en verklig omröstning har stoppats.

BT - 04 nov 14 kl. 14:52

Katalansk omröstning stoppad

En domstol i Spanien fastställer att den symboliska omröstningen om en eventuell självständighet för Katalonien inte får genomföras. Beslutet gäller tillfälligt till dess att Spaniens författningsdomstol har prövat om den nya formen av omröstning är laglig eller ej, en prövning som efterlysts av Spaniens regering. Domstolens slutgiltiga beslut ska vara fattat senast torsdag.

BT - 11 nov 14 kl. 19:45

Katalansk omröstning avfärdas

Spaniens regering har avfärdat katalanska krav på självständighet, efter att över två miljoner katalaner deltog i en symbolisk omröstning i helgen. Kataloniens regionala president Artur Mas sade på tisdagen att han skrivit till Spaniens premiärminister Mariano Rajoy för att ställa upp förutsättningarna för att kunna hålla en konstruktiv dialog. Målet för dialogen skulle vara att arrangera en "definitiv och politiskt bindande konsultation".

HBL - 28 nov 14 kl. 06:15

Jämnt inför dagens omröstning

– Blir det ja i riksdagen är det en stor dag, säger De grönas Ville Niinistö inför dagens omröstning om könsneutral äktenskapslag. – Blir det ett ja är det en sorgens dag, säger sannfinländarnas Timo Soini.– Jag hoppas förnuftet segrar.

Kristianstadsbladet - 13 okt 14 kl. 23:17

Katalonien håller ingen omröstning

Den regionala regeringen i Katalonien har beslutat att inte genomföra omröstningen om att omvandla regionen till en självständig stat.
Den regionala regeringen i Katalonien i Spanien har beslutat att inte genomföra någon omröstning om att omvandla regionen till en självständig stat.En omröstning var tänkt att hållas den 9 november, men den spanska författningsdomstolen har vidhållit att en sådan omröstning är grundlagsvidrig.

YLE - 06 jun 14 kl. 08:08

Blatter: Ingen Qatar-omröstning

Internationella fotbollsförbundets chef Sepp Blatter säger att FIFA inte tänker ordna en ny omröstning angående fotbolls-VM i Qatar 2022. Blatter väntar på att förbundets interna utredning blir klar. Blatter fick svara på frågor i Brasilien om bland annat Platinis begäran av en ny omröstning om fotbolls-VM i Qatar.

Helsingborgs Dagblad - 07 sep 14 kl. 14:37

Katalaner osäkra om omröstning

En majoritet av invånarna i den spanska regionen Katalonien vill inte genomföra en omröstning om självständighet i fall den anses vara olaglig. Regionens president Artur Mas har utlovat en omröstning i november, två månader efter det att Skottland genomför en omröstning om oberoende från London..

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Kidnappad fartygsbesättning frigiven

De elva personer, varav åtta polacker, som kidnappades av pirater utanför Nigerias kust i slutet av oktober har frigivits, meddelar Polens utrikesdepartement..

DN - 45 minuter sedan

Minst 19 döda i busskrasch i Uganda

Minst 19 medlemmar i en amerikansk ickestatlig organisation har omkommit i en busskrasch i östra Uganda..

DN - 3 timmar sedan

Så tog Viktor Orbán makten över medierna i Ungern

Håller Ungern på att backa i utvecklingen till tiden som sovjetisk lydstat?  Många ungrare ser med fasa hur premiärminister Viktor Orbán cementerar sitt grepp över massmedierna. Medan de få oberoende rösterna drunknar.

DN - 5 timmar sedan

Magnus fångade unikt ljusfenomen på bild

Ett vackert ljussken fick Magnus Edbäck i Borlänge att springa efter kameran. Det visade sig vara en spektakulär halo med komponenter som aldrig tidigare fotograferas. Nu kan han få upptäckten uppkallad efter sig..

DN - 7 timmar sedan

Kulturskolan kan förlora var tionde tjänst

”Rädda Kulturskolan – Kulturskolan räddade mig!!!” står det på skylten som Clara Bastreri har gjort av en gammal pizzakartong. Stockholms kulturförvaltning ska spara 45 miljoner kronor nästa år, Lärarförbundet räknar med att 10 miljoner drabbar Kulturskolan..

DN - 8 timmar sedan

Stor brist på influensavaccin i Stockholm

Många vårdgivare i Stockholms län har slut på influensavaccin. – Det är många som har velat vaccinera sig men inte kunnat. Det är olyckligt, säger smittskyddsläkaren Per Follin..

DN - 8 timmar sedan

Tio julklappsböcker med Stockholm i fokus

Tio julklappstips med Stockholm i fokus. En stadsdel, en byggnad, en barnbok och böcker om platser för den sista vilan. Det samt en hyllning till tunnelbanan är en del av innehållet i årets sista boktrave..

DN - 8 timmar sedan

Postnord räknar med att paketen kommer i tid till jul

Det verkar inte blir någon repris på paketkaoset från i fjol. Än så länge ser klappar som beställs på nätet ut att kunna ligga under granen i tid. .

DN - 9 timmar sedan

NWT Gruppen köper Nya Lidköpings-Tidningen

Nya Lidköpings-Tidningen säljs till NWT Gruppen som därmed stärker sin närvaro längs Vänerns västra sida. Även tidningshuset ingår i köpet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.