YLE > Finland

Tuesday, 18 December, 21:09

YLE - 16 apr 17 kl. 08:37

Än får fårtackan Bea rå om lilla EliasBässlammet Elias hör till påsklammen som fötts på fårgården Hemdal i Tenala. Men Beatrice Johansson får rå om Elias och alla andra lammen ännu länge. Den finska lantrasen växer långsamt och får leva ända till hösten 2018. De lever ett lyckligt liv med matte Bea som älskar dem allihop. - Elias hör till lammen som matats med flaska.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Bea, Elias, Hemdal, Tenala, Beatrice Johansson, Eliel, Tainas, Johansson, Cilla, Närgångna, Västnyland, Teijo, Dagarna, Choklad, Allan, Fårgården Hemdal, Vincent, Virve, Johanssons, Bea Johansson

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Änfår , fårtackan, Bea, om , lilla, Elias
Kristianstadsbladet - 10 jun 11 kl. 06:30

Sommar med Bea och Barbie

Om dockan som tuff, företagsam kvinna i tiden - eller skönhets- idealet som ligger till grund för ätstörnin-gar. Om modedesign för designens skull, utan kommersiella aspekter på plagget. Regionmuseet jämför och diskuterar i tre utställningar som öppnar på söndag.

Nyheter 24 - 10 jan 14 kl. 09:37

Nyheter24, SD-Hess och Breaking Bea – här är veckans facepalmVeckans facepalm

3. Nyheter24 Även solen har sina fläckar, eller nåt. När vi i veckan skrev om "nättrenden" att lägga sin katt i en glasburk måste något ha brunnit.

Expressen - I förrgår: 06:56

Bea, 26, blev kär i en kvinna – då körde exmaken på henne

För fem år sen lämnade Bea mannen som ”förstört” hennes liv.Efter det har han återkommande dömts för angrepp mot henne.I våras körde han på Bea med sin bil när hon var på väg till sin nya partner – en kvinna.

Nya Wermlands Tidningen - 02 sep 14 kl. 06:00

Bea Uusma trollband publiken

Den uppmärksammade och hyllade författaren Bea Uusma fyllde Kapellet till absolut sista plats vid sin exklusiva föreläsning i Säffle på lördagseftermiddagen. Bea Uusma fullständigt trollband sin publik..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Bea från Åmål hjälte på sociala medier

När Bea Nilsson, 60, vann den gigantiska chokladkakan på Gröna Lund snuvade han samtidigt sexåriga Ester på vinsten som hon trodde hon hade.– Jag kunde inte med att ta chokladen. Hon fick den i stället.

Expressen - 30 nov 18 kl. 19:33

Tillbaka i ”På spåret”: Läkaren och författaren Bea Uusma

Bea Uusma är kanske den perfekta deltagaren i SVT:s ”På spåret”.Hon har nämligen hela sitt liv fascinerats av olika typer av resor – och ställt sig frågan vart hon är på väg.Här får du veta mer om Mari Beatrice Bea Uusma, läkare, författare och illustratör..

Nya Wermlands Tidningen - 18 feb 11 kl. 07:30

Bea lurades av bluffande företag

Med jämna mellanrum får Bea Hansen, som tillsammans med sin man äger Körkortsexperten i Karlskoga, en bluffaktura. Med tiden har hon blivit ganska duktig på att avslöja lurendrejeriet men i vintras gick hon i fällan..

Corren - 21 feb 11 kl. 23:05

Bea tillbaka som matchhjälte: "Helt magiskt"

Henrik "Bea" Qvist var tillbaka. Målvakten var närmast en vägg mot Caperiotäby.- Helt magiskt, säger han efter 5-3 (2-0, 0-2, 3-1)..

Helsingborgs Dagblad - 16 mar 12 kl. 14:46

"Papyromania" ? Bea Szenfelds pappersmode

På söndag öppnar utställningen "Papyromania" på Landskrona museum. Där kan vi på nära håll kolla in det noggranna handarbetet i tolv av den svenska modeikonen Bea Szenfelds spektakulära skapelser i papper..

Expressen - 29 jun 12 kl. 19:28

Henrik Schyffert skiljer sig från hustrun Bea

Henrik Schyffert och Bea Uusma Schyffert skiljer sig.
Men de är fortfarande ett par.
- Nu ska vi prova ett annat sätt att vara ihop..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Ett enda skolcentrum vid finska skolan i Sjundeå - senaste beskedet i skolfrågan

Kommunstyrelsen i Sjundeå vill se ett skolcentrum i närheten av Aleksis Kiven koulu. Tekniska nämnden ville utreda två byggen..

YLE - 4 timmar sedan

Antalet självmord bland män ökar i Österbotten – chef för psykiatrin: Svårt att veta vem som kommer att begå självmord

På tre år har antalet självmord bland män i Österbotten fördubblats. År 2014 begick 13 män i Österbotten självmord, år 2017 var de 26 stycken. Bakom finns ofta mentala problem, missbruk och personlighetsstörningar..

YLE - 15 timmar sedan

Upp till 500 nya jobb i lilla Ingå - gamla kolkraftverket i Joddböle får nytt liv lovar Fortum

Joddböle i Ingå kan bli ett lagringsområde för biomassa och dessutom ge plats för en stor servercentral. Energibolaget Fortum berättar nu mera om sina planer för området efter att det gamla kolkraftverket har rivits..

YLE - 4 timmar sedan

Kommundirektör Robert Nyman om Fortums planer: "Lottovinst för lilla Ingå"

Fortums planer på att bygga ett [link:https://svenska.yle.fi/artikel/2018/12/18/bioterminal-och-servercentral-fortum-har-stora-planer-for-joddbole-i-inga;lagringsområde för biomassa och en stor servercentral;standard;] i Joddböle gläder Ingås kommundirektör Robert Nyman..

YLE - 4 timmar sedan

"Unga är rädda för att välja fel" - nytt vägledningsverktyg ska hjälpa ungdomar att hitta rätt utbildning

Möjligheterna för framtiden är oändliga för den som står med en examen från andra stadiet i handen, och funderar på vidareutbildning. Men när valmöjligheterna är för många, eller när man helt enkelt inte vet vad man vill med sitt liv så blir det svårt. Det är här 9 steg mot framtiden kommer in i bilden..

YLE - 5 timmar sedan

Sibbo höjer lönerna för kommunalt anställda - barnträdgårdslärare får en hundralapp mer i månaden

Sibbo höjer lönerna för bland annat barnträdgårdslärare, lärare och hemvårdspersonal nästa år. Löneförhöjningarna görs genom att dela ut en lokal justeringspott som är en del i de kommunala tjänste- och kollektivavtalen..

YLE - 6 timmar sedan

Ännu inget beslut att flytta äldre från Hagahemmet i Ekenäs: Politiker önskar en helhetsbild innan det tas beslut om detaljer

Det blev ännu inget beslut om att flytta äldre från Hagahemmet i Ekenäs till Gammelboda. Frågan går nu till social- och hälsovårdsnämnden..

YLE - 7 timmar sedan

Det begås fler självmord i Finland efter en längre tids nedgång – men skillnaderna mellan olika åldrar, kön och regioner är stora

Antalet självmord ökade i fjol, för andra året i rad. Det visar nya siffror från Statistikcentralen. Föreningen för mental hälsa i Finland vill se kraftigare åtgärder..

YLE - 9 timmar sedan

Alvar Aaltos byggnader i Ekenäs ska bli kändare - Raseborg börjar samarbeta med andra Aalto-städer

Raseborg går med i ett nätverk för så kallade Aalto-städer. Det är ett nätverk för finska eller utländska orter med minst ett objekt som arkitekten Alvar Aalto har planerat..

YLE - 9 timmar sedan

Tysk polis frigav misstänkt sexualbrottsling - på grund av kommunikationsmiss

Mannen misstänks för sexualbrott i Uleåborg släpptes på fri fot innan man kunde förflytta honom från Tyskland till Finland, berättar Uleåborgspolisen. I Uleåborg har flera personer med utländsk bakrgund utsatts för hot och hatprat, polisen uppmanar folk att hålla sig lugna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.