YLE > Finland

Sunday, 22 September, 18:26

YLE - 11 apr 17 kl. 19:12

Opportunito får riva magasinet i Norra hamnen i Ekenäs och bygga nyttOpportunito med Tom Nylund som frontfigur får riva hamnmagasinet i Norra hamnen i Ekenäs, beslöt stadsstyrelsen i måndags (10.4). Samtidigt säger landskapsmuseet på nytt att magasinet inte får rivas, utan påpekar att staden måste beakta att det finns företag som vill renovera. Det lokala företaget Opportunito får förverkliga sina planer för Hamntorget och det gamla hamnmagasinet i Norra hamnen i Ekenäs.
Så här ser Opportunitos planer ut ritat uppifrån.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Norra, Ekenäs, Tom Nylund, Opportunito, Hamntorget, Opportunitos, SkultJS Bygg, Raseborg, Nylund, Christoffer Westerlund, Nystan, Wi-Box Bakery, Horsbäck, Fonecta Finder, Anders Walls, SFP, Deliza, Pier, Nautical, Port, Finland, Söderköping, Sverige, Mäenpää, Peter Tanzer, Michael Donalds, Sport Club, Formis, Heidi Reinikainen, Johan Nordström, ESS, Frej Werner, Ingmar Klingstedt, Walls, Västra Nylands, Malin Valtonen, Västnyland, Nylands, Det

Dela artikeln

193 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Opportunitofår , riva, magasineti , Norra, hamneni , Ekenäs, och bygga nytt
YLE - 06 apr 17 kl. 18:01

Hamnmagasinet i Ekenäs: Lokala företaget Opportunito föreslås ta över och bygga nytt

Raseborgs stad borde välja det lokala företaget Opportunito för att bygga och verka på den platsen där hamnmagasinet i dag finns Norra hamnen i Ekenäs. Det är förslaget till stadsstyrelsen som möts på måndag (10.4).

YLE - 06 apr 17 kl. 16:18

Raseborg vill riva hamnmagasinet i Norra hamnen - lokalt företag vill bevara

Flera intresserade vill ta över verksamheten där hamnmagasinet finns i Norra hamnen i Ekenäs. En av dem vill renovera stället och driva gym, café och service för hamngäster där. Men staden vill riva magasinet.

YLE - 09 maj 17 kl. 17:21

Tom Nylund vill sätta en prägel på Norra hamnen

Det kliade i fingrarna. Så beskriver Ekenäsföretagaren Tom Nylund orsaken till anbudet på hamnmagasinets tomt i Norra hamnen. Nu satsar han två miljoner på projektet.

YLE - 24 jan 17 kl. 14:11

Magasinet i Norra hamnen är unikt – ”riv inte Knipans lillasyster”

Det gamla magasinet i Norra hamnen i Ekenäs är det enda i sitt slag. Dessutom hör byggnaden ihop med landmärket Knipan och borde bevaras och inte rivas, säger museichefen i Raseborg. Byggnaden uppfördes för över 100 år sedan då det fanns hamnverksamhet i Norra hamnen.

YLE - 23 jan 17 kl. 16:56

Saluhall, restaurang eller hamncafé – vad vill du se i Norra hamnen i Ekenäs?

Planen att riva den gula magasinbyggnaden i Norra hamnen i Ekenäs föder nya idéer. En slowfoodmarket eller en restaurang med stora fönster mot havet är förslag på verksamheter som kunde ersätta nattklubben Ettan. Platsen är belägen mitt i Ekenäs centrum, bara några meter från Pojoviken.

YLE - 27 apr 16 kl. 09:52

Engelska magasinet i Hangö hamn får rivas

En seg tvist om ett gammalt magasin i Hangö hamn är över. Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) säger att Hangö stad hade rätt att ändra detaljplanen så att det så kallade Engelska magasinet inte längre är skyddat. Domstolen säger att magasinet tveklöst har ett byggnadshistoriskt värde.

YLE - 18 mar 14 kl. 06:45

Fortsatt tvist om Engelska magasinet i Hangö

Hangö miljöförening, Närings-, trafik- och miljöcentralen och museiverket har alla lämnat in besvär till förvaltningsdomstolen om Hangös hamns planer på att riva Engelska magasinet med gångbro och vågbrytare för att utveckla och förstora hamnverksamheten. Stadsstyrelsen i Hangö har nu gett ett svar till domstolen om besvären. Stadsstyrelsen konstaterar att det blir upp till domstolen att tolka 54 § i markanvändnings- och bygglagen.

YLE - 21 okt 14 kl. 06:39

"Engelska magasinet riktigt onödigt"

Hangö stad ser annorlunda på förvaltningsdomstolens beslut om att Engelska magasinet i Västra hamnen inte får rivas. Som bäst förbereder man ett besvär till Högsta förvaltningsdomstolen. - Om man lämnar allt rasar kajen och Engelska magasinet ihop.

YLE - 21 okt 14 kl. 06:39

Hangö går inte med på att förvara Engelska magasinet

Hangö stad ser annorlunda på förvaltningsdomstolens beslut om att Engelska magasinet i Västra hamnen inte får rivas. Som bäst förbereder man ett besvär till Högsta förvaltningsdomstolen. - Om man lämnar allt rasar kajen och Engelska magasinet ihop.

YLE - 24 jan 18 kl. 20:23

Både nya restaurangen och klubblokalen i Norra hamnen i Ekenäs behöver mera plats

Raseborgs stad beviljar undantagstillstånd både för Tom Nylunds företag Opportunito och Ekenäs segelsällskap för att få bygga mera än vad detaljplanen tillåter i Norra hamnen i Ekenäs..

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Ett helvete

Svenska Yle har bett publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning i samband med värnplikten. Flera av läsarberättelserna visar att värnpliktstiden har satt djupa spår i många. Dem hittar du här.

YLE - 3 timmar sedan

Svenska Yle granskar värnplikten - dela med dig av din berättelse

Svenska Yle har publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning. Här kan du skicka in din egen berättelse..

YLE - 3 timmar sedan

Tankar om utbildningen

Svenska Yle har bett publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning i samband med värnplikten. I samband med det här har många också skickat in sina tankar om värnpliktsutbildningen. De inskickade texterna hittar du här.

YLE - 3 timmar sedan

Valmöjligheterna är färre för svenskspråkiga - en finlandssvensk värnpliktig hamnar med största sannolikhet i Dragsvik

Ungefär 90 procent av de svenskspråkiga som väljer militärtjänst tjänstgör i Dragsvik. Premiärlöjtnant Tom Sundell säger till Svenska Yle att valmöjligheterna för de svenskspråkiga är färre än för de finskspråkiga. - I princip kan man säga på det sättet.

YLE - 3 timmar sedan

Rötägg

Svenska Yle har bett publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning i samband med värnplikten. Under kategorin "rötägg" samlar vi berättelser där enskilda personer betett sig illa. Skicka in din egen berättelse här..

YLE - 3 timmar sedan

Gamla berättelser

Svenska Yle har bett publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning i samband med värnplikten. Flera av läsarberättelserna visar att värnpliktstiden har satt djupa spår i många. Andra har väldigt positiva minnen, viktiga lärdomar och långa vänskapsband.

YLE - 3 timmar sedan

<3 Värnplikten

Svenska Yle har bett publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning i samband med värnplikten. Många av er har också skickat in berättelser om hur ni trivdes bra, fick vänner och lärdomar för livet. De berättelserna publicerar vi här.

YLE - 3 timmar sedan

Tiden i militären har satt djupa spår i många - här är de 100 första läsarberättelserna

Svenska Yle har bett publiken att skicka in berättelser om osakligheter, trakasserier och mobbning i samband med värnplikten. Nästan 200 berättelser har redan skickats in. Nu publicerar vi de första..

YLE - 3 timmar sedan

Jakob vägrar vara en del av reserven trots att han gjort militärtjänstgöring: "Enda orsaken till att jag gjorde lumpen var tjänstgöringstiden"

Sedan år 2015 har reservister i Finland kunnat vägra reserven och efter en kurs på civiltjänstcentralen komma in i civilregistret. Det stora intresset för att bli civil igen tog personalen i Lappträsk på säng. Nu har läget stabiliserats..

YLE - 3 timmar sedan

Staden ville bekämpa vresrosor med giftet glyfosat – invånarna stoppade planerna och rensar nu parkerna för hand med talkokraft

Då Pargas stad meddelade att man kommer att använda sig av växtgiftet gyfosat mot den invasiva växten vresros uppstod en folkstorm i Pargas. Invånarna ville inte ha giftet i sina parker där barnen leker..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.