Kristianstadsbladet > Lokalt

Sunday, 21 April, 00:41

Kristianstadsbladet - 08 apr 17 kl. 13:30

”När vi såg insatsstyrkan på perrongen, då blev folk rädda”Kommunalrådet Heléne Fritzon (S) befann sig på Centralstationen i Stockholm på väg till S-kongressen i Göteborg när det misstänkta terrordådet inträffade..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Heléne Fritzon, Centralstationen, Stockholm, Göteborg

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: När vi såg, insatsstyrkan, perrongen, blev , folk rädda
GöteborgsPosten - 07 apr 17 kl. 16:59

Insatsstyrkan mötte Ygeman i Göteborg

Inrikesminister Anders Ygeman (S), anlände till Göteborgs centralstation strax innan halv fem på fredagseftermiddagen. Polisavspärrningar och insatsstyrkan väntade på perrongen. Båpde han och statsministern återvänder omedlebart till Stockholm..

BT - 26 apr 12 kl. 17:24

Polisen vill utöka insatsstyrkan

Svensk polis vill utöka den nationella insatsstyrkan kraftigt. Efter dåden i Oslo och på Utöya vill polisen kunna ingripa på flera platser samtidigt. Men kritiker menar att styrkan är ett dyrt prestigeprojekt.

Nyheter 24 - 16 sep 11 kl. 16:28

Tåget rammade perrongen - för att föraren svimmade


X2000-olyckan i Malmö berodde inte på tekniskt fel - det var lokföraren som svimmade. MALMÖ. Föraren svimmade - och tåget rammade perrongen.

Barometern - 20 dec 13 kl. 08:19

Kommunen måste betala perrongen

Om tågen ska stanna i Målilla måste kommunen bekosta perrongen själv. ”Vi är positivt inställda till att ta den kostnaden, men det finns så klart en smärtgräns, säger Michael Leijonhud, näringslivsstrateg. En kostnadsplan och ett förslag på hur perrongen skulle se ut väntas från trafikverket i januari.

BT - 28 jul 11 kl. 01:38

Helikopterbrist sinkar insatsstyrkan

Att få specialpoliser på plats vid ett terrorattentat i Sverige skulle ta minst lika lång tid som det tog för den norska polisen vid massakern på Utöya, skriver Dagens Nyheter.
- Vi har ett enormt behov av bättre transportmöjligheter, säger Jonas Hysing, biträdande chef för Nationella insatsstyrkan.
Vid ett uppdrag i Luleå tvingades insatsstyrkan åka med reguljärflyg.

Helsingborgs Dagblad - 28 jul 11 kl. 01:39

Helikopterbrist sinkar insatsstyrkan

Att få specialpoliser på plats vid ett terrorattentat i Sverige skulle ta minst lika lång tid som det tog för den norska polisen vid massakern på Utöya, skriver Dagens Nyheter. ? Vi har ett enormt behov av bättre transportmöjligheter, säger Jonas Hysing, biträdande chef för Nationella insatsstyrkan.

SR - 28 jul 11 kl. 11:52

Nationella insatsstyrkan kan komma försent

Polisen i Norge har fått kritik efter terrordåden. Kritikerna menar att det tog för lång tid innan insatsstyrkan var på plats på Utöya. I Sverige finns en oro inom Nationella insatsstyrkan att inte hinna till uppdrag i tid..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Insatsstyrkan jagar skytt i Boden

En beväpnad man som avlossat skott både mot ett hus och mot polisen söks av insatsstyrkan i Boden. Vid 02.10 larmades polisen om att mannen försökte tränga sig in i en villa, där ett äldre par bor, i Svartbjörnsbyn utanför Boden.

Nyheter 24 - 16 jan 12 kl. 12:26

Så skyddas Södertäljevittnet av Nationella insatsstyrkan


Under förra veckan omringade både den Nationella insatsstyrkan och Stockholms piketpolis en adress i Södertälje för att skydda ett vittne. Maffiarättegången i Södertälje är på många sätt avgörande för i vems händer stadens framtid ligger och spaningsledaren Anders Göranzon har sagt att det är direkt nödvändigt att fälla rätt personer för att "Södertälje ska bli en normal stad igen". Ett stort problem för Södertäljepolisen har dock varit att lyckas få folk att våga vittna.

Expressen - 14 jan 17 kl. 18:57

JUST NU: Kvinna vapenhotad av man – insatsstyrkan på väg till platsen

En beväpnad man ska ha vapenhotat en kvinna i Åmålstrakten.Mannen har barrikaderat sig i i en lägenhet – och polisen väntar på insatsstyrkan som kallats till platsen.–  Vi håller lägenheten under uppsikt och inväntar insatsstyrkan och förhandlare som ska försöka få kontakt med mannen, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst..

GT - 14 jan 17 kl. 18:57

JUST NU: Kvinna vapenhotad – insatsstyrkan är på väg

En beväpnad man ska ha vapenhotat en kvinna i Åmålstrakten.Mannen har barrikaderat sig i i en lägenhet – och polisen väntar på insatsstyrkan som kallats till platsen.–  Vi håller lägenheten under uppsikt och inväntar insatsstyrkan och förhandlare som ska försöka få kontakt med mannen, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Allt fler drabbas av TBE – Åhustrakten ett riskområde

Flera fall av den fästingburna sjukdomen TBE har börjat upptäckas i Skåne. Tre nya riskområden har pekats ut av Smittskydd Skåne, men än har man inte gått ut med någon rekommendation om allmän vaccination..

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

”Mycket lugnare runda här uppe”

Även i Barum och Söndraby hittade folk till konstgallerierna under påskhelgen. ”Det är mycket lugnare här och fantastiskt bra konst”, säger Marilyn Karlsson. .

Kristianstadsbladet - 8 timmar sedan

Larm om gräsbrand

SOS har fått larm om en gräsbrand i Dyneboda norr om Mjönäs..

Kristianstadsbladet - 9 timmar sedan

C4 lägret förändras – ska bli bättre och tryggare

Kommunens populära C4 läger görs om i år. Med färre deltagare men lika många ledare hoppas man kunna höja kvaliteten och skapa bättre gemenskap..

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Larm om olycka på E22 – begränsad framkomlighet

En singelolycka har inträffat på E22 i höjd med Vilan i riktning mot Sölvesborg..

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Nästan 11 000 böter skrevs – 40 stycken tog strid och vann

10 868 p-böter, motsvarande nära sex miljoner kronor, skrevs ut i Kristianstad under förra året. Endast 40 av dem bestreds och undanröjdes..

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

Väder: Rena värmeböljan i påsk – men nätterna blir kyliga

Påsken bjuder på en riktig sol- och värmebölja – i alla fall sett till årstiden. SMHI räknar med uppåt 24 grader i Kristianstad på påskafton..

Kristianstadsbladet - Igår: 21:30

Efter många ingripanden — kommunens satsning på vakter i centrum föreslås fortsätta

Ordningsvakterna i centrum gjorde närmare 500 ingripanden mellan juni och december förra året. Siffrorna visar att behovet av vakter är stort, menar flera instanser som vill behålla satsningen. .

Kristianstadsbladet - Igår: 15:45

Syskonen säljer Ica Kvantum – ”Otroligt tufft beslut att ta”

Syskonen Staffan Andersson, Eva Nilsson och Marie Lasson har bestämt sig för att sälja Ica Kvantum i Åhus. ”Det var ett otroligt känslosamt och tufft beslut att ta” säger Staffan..

Kristianstadsbladet - Igår: 11:34

Östra Skåne: Räddningstjänsten önskar glad påsk – men varnar samtidigt

SMHI och de skånska räddningstjänsterna varnar för att elda utomhus. Det är torrt i skog och mark och eventuella bränder riskerar att sprida sig snabbt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.