Skånskan > Nyheter

Wednesday, 21 March, 21:29

Liknande nyheter

Taggar: Var mobbadnu tycker han om att ta plats
Sydsvenskan - 03 nov 11 kl. 20:43

Mobbad elev får 160 00 kronor

En elev vid en skola i Simrishamn får 160 000 kronor i skadestånd för att ha blivit mobbad under två läsår. Vid upprepade tillfällen har eleven kränkts och misshandlats, konstaterar barn- och elevombudet.
SIMRISHAMN.

Sydsvenskan - 04 nov 11 kl. 06:30

Mobbad elev får 160 000 kronor

En elev vid en skola i Simrishamn får 160 000 kronor i skadestånd för att ha blivit mobbad under två?
SIMRISHAMN. En elev vid en skola i Simrishamn får 160 000 kronor i skadestånd för att ha blivit mobbad under två läsår.

Posh24 - 08 maj 12 kl. 08:44

Högaktuella Loreen: "Jag blev mobbad i skolan"

I veckorna tävlar sångerskan Loreen i Eurovision Song Contest för Sverige i Azerbaijan. Men vägen dit har inte varit lätt. Under hennes uppväxt blev hon mobbad och utstött i skolan: "Klasskamraterna tyckte att jag var underlig, därför blev jag mobbad", förklarar hon.

YLE - 22 jun 15 kl. 06:00

Elin Blom: Mobbad för artistdrömmar

Stockholm och Los Angeles är Elin Bloms vardag när hon i dag går under artistnamnet FELIN. Vägen från Terjärv ut i världen har varit målmedveten, men lång och stenig. Ända sedan Elin Blom var 10 år och såg New Yorkbandet Blondie blev hon helt förtrollad av musik och artisteri.

YLE - 06 feb 17 kl. 19:04

Trollkarlen Alexander Wessberg i Sportmagasinet: Jag vill inte göra nummer av att jag blev mobbad

Att hålla många bollar i luften samtidigt är Alexander Wessbergs specialitet. Wessbergs otroliga bollkontroll får publiken att kippa efter andan. För att kunna träna som ett proffs dömer Alexander handbollsmatcher och ger uppvisningar i samband med olika tillställningar samt som gatuartist.

Helsingborgs Dagblad - 19 jan 11 kl. 11:18

Kommun får kritik för mobbad elev

En flicka i Eslöv blev mobbad från förskoleklassen och ända upp i högstadiet. Nu kritiserar barn- och elevombudet kommunen för att skolan inte gjorde tillräckligt för att hjälpa henne. Något skadestånd finns det däremot inte förutsättningar att utkräva från Eslövs kommun, har ombudet kommit fram till..

NSD - 10 feb 11 kl. 15:45

Mobbad sexåring byter skola

En sexårig pojke i Jönköping, som gillar rosa kläder, balett och nagellack, har blivit mobbad, enligt föräldrarna. Han har bland annat blivit puttad och får inte vara med och leka..

Expressen - 28 mar 11 kl. 11:13

Kate Middleton mobbad som tonåring

Blivande prinsessan Kate Middleton blev mobbad som tonåring. Nu vill Kate, 29, och blivande maken, prins William, 28, att de kungliga bröllopsgästerna donerar pengar till en fond som bekämpar mobbning i stället för att ge brudparet presenter i samband med bröllopet den 29 april..

NT - 06 jul 11 kl. 17:16

Mobbad får 25 000 i skadestånd

Göteborgs stad dömdes på tisdagen i hovrätten att betala 25 000 kronor i skadestånd till en mobbad flicka och hennes familj. Barn- och elevombudet (BEO) har tidigare förlorat i tingsrätten, men hovrätten anser att skolan inte gjort tillräckligt för att hjälpa flickan..

NSD - 06 jul 11 kl. 17:16

Mobbad får 25 000 i skadestånd

Göteborgs stad dömdes på tisdagen i hovrätten att betala 25 000 kronor i skadestånd till en mobbad flicka och hennes familj. Barn- och elevombudet (BEO) har tidigare förlorat i tingsrätten, men hovrätten anser att skolan inte gjort tillräckligt för att hjälpa flickan..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Hjältarna hyllades med sång

HANDBOLL Seriesegern och handbollsligaavancemanget säkrades redan i den tredje omgången från slutet. Därför var firandet och hyllningarna relativt stillsamma när IFK Ystads hjältar på onsdagskvällen avslutade sitt succéår i allsvenskan med en 29-26-seger mot Torslanda inför nästan 1 000 hemmafans i Ystad arena.– Vi väntade ju inte precis på att fira seriesegern efter matchen mot Varberg, meddelar Kenneth Andersson, IFK-tränaren.

Skånskan - 1 timme sedan

Föreläsning om hörsel

Löddeköpinge Onsdagen den 11 april arrangeras en föreläsning om hörselnedsättning på Norreheds dagcentral. Oskar Hagefelt och Marika Schoug från Region Skånes audionommottagning pratar då om hörsel, kommunikation och faktorer som påverkar hörseln. De tipsar också om olika hjälpmedel.

Skånskan - 1 timme sedan

Häckar och buskar ska klippas

Kävlinge Med våren i antågande kommer ett ansvarstagande för kommunens villaägare. På kommunens hemsida uppmanas nu att hålla efter häckar och buskar så att de inte växer utanför tomtgränsen. Om den gör det ska det vara på en höjd där den inte stör trafikanter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Inbrottsförsök på företag

Löddeköpinge Tjuvar försökte natten till förra torsdagen ta sig in i ett företags lokaler på Center Syd-området i Löddeköpinge. Det var ett vaktföretag som under en rond upptäckte att ett fönster var uppbrutet..

Skånskan - 2 timmar sedan

Kvinna bestulen på mobil

Kävlinge En 79-årig kvinna blev på onsdagen bestulen på sin telefon när hon stod i kön på Netto i Kävlinge.
Det finns i nuläget ingen misstänkt för stölden. Polisen har dock förhoppningar om att stölden kan ha fångats på film av butikens övervakningssystem.

Skånskan - 4 timmar sedan

Äta fisk populärt på stenåldern

Lund De första människor som befolkade södra Skandinavien för ungefär 10 000 år sedan åt mer fisk än vad som tidigare varit känt.Det visar forskning av osteologerna Adam Boethius och Torbjörn Ahlström vid Lunds universitet.
Av deras analyser av ben från 80 individer framgår att personer i nuvarande Blekinge fick hälften av sitt protein från fisk, 37 procent från landlevande däggdjur, som vildsvin och kronhjort, och en tiondel från sälar.

Skånskan - 4 timmar sedan

Elever skapar smarta hem

Lund Vad sägs om elproduktion från vattencirkulationen i tvättmaskinen eller automatisk neddragning av värme, ventilation och elåtgång via bostadslarmet.Det här var ett par av idéerna som lanserades när sjuor och åttor från tre skånska skolor kom till Vattenhallen för att presentera visioner om framtidens klimatsmarta hem.
De har deltagit i projektet Gnistan och tävlade om en resa till Experimentarium i Köpenhamn.

Skånskan - 4 timmar sedan

Stadens människor delar sina berättelser

lund Kärlek, otrohet, sex, homosexualitet men även avskyvärda berättelser om nazisternas grymheter.
Om detta och mycket mer berättade intendent Anders Jansson när han på onsdagen hade en visning på tema människorna i den nya permanenta utställningen En Stund i Lund.Under insamlandet av material till utställningen har Anders Jansson stött på de mest fantastiska människoöden.

Skånskan - 4 timmar sedan

Ordförande skriven i omstritt föreningshus

lund Turerna kring den kritiserade fastighetsaffären mellan kommunen och en ideell förening i en av Lunds byar fortsätter.Det har nu framkommit att föreningens ordförande har varit skriven på adressen, trots att huset inte är godkänt som bostad.
Det är tidningen Hem och Hyra som har borrat djupare i fastighetsaffären, som Skånska Dagbladet har skrivit om tidigare.

Skånskan - 5 timmar sedan

Obehöriga på tågspåren

Skåne Försenar kan uppstå för tåg på sträckan Svarte och Ystad.Tågen kör med reducerad hastighet på grund av obehöriga i spårområdet, uppger Trafikverket. Stationer där tågtrafiken kan påverkas: Malmö, Oxie, Rydsgård, Svedala, Skurup, Ystad, Gärsnäs, Köpingebro, Lunnarp, Smedstorp, Tomelilla och Simrishamn.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.