YLE > Svenskfinland

Sunday, 01 November, 01:58

YLE - 26 mar 17 kl. 08:48

Sipilä: Jouren i Seinäjoki kan flyttas om svensk service misslyckasDen omfattande jouren kan flyttas tillbaka till Vasa om vården på svenska inte förverkligas i Seinäjoki. Det här säger statsminister Juha Sipilä till Svenska Yle. Regeringens beslut att flytta den omfattande jouren från Vasa centralsjukhus till Seinäjoki har fått känslorna att gå heta i Österbotten.
Juha Sipilä (C) säger sig ha full förståelse för Vasabornas oro. Ladda ned - Naturligtvis förstås jag folks oro.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Seinäjoki, Vasa, Juha Sipilä, Svenska Yle, Österbotten, Sipilä, Vasabornas, Seinäjoki Sipilä, Vad

Dela artikeln

646 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sipilä, Joureni , Seinäjokikan , flyttasom svensk , service, misslyckas
YLE - 17 jun 17 kl. 16:52

Nästan hundratusen besökte Farmari i Seinäjoki

Lantbruksmässan Farmari i Seinäjoki drog 94 000 besökare. Men besökarna höll hårt i plånboken. Mässan pågick från onsdag och avslutades under lördagen.

YLE - 24 aug 17 kl. 13:52

Centerpolitiker välkomnar utlokalisering till Seinäjoki

Regeringens förslag att placera den nya livsmedelsmyndigheten i Seinäjoki applåderas i ett pressmeddelande av tre Centerriksdagsmän från trakten. Lasse Hautala, Antti Kurvinen och Mikko Savola betonar att regeringen Sipilä har behandlat Södra Österbotten väl. Riksdagsledamöterna gläds över att Seinäjoki på det här sättet kommer att få nya statliga arbetstillfällen.

YLE - 26 mar 17 kl. 14:23

"Sipiläs uttalande är en onödig piruett"

Det är ett välkommet uttalande men några månader för sent. Det säger Gösta Willman, fullmäktigeordförande för Vasa sjukvårdsdistrikt, om att statsminister Juha Sipilä (C) säger att den omfattande jouren vid Seinäjoki centralsjukhus flyttas till Vasa om man inte kan uppfylla kravet på svensk service. Gösta Willman påpekar att vi har ett val på kommande och att dylika löften brukar komma då.

YLE - 21 mar 17 kl. 10:00

Sipilä redo debattera återgång till obligatorisk studentsvenska

Språkklimatet är bistrare och oginare än tidigare i Finland, enligt en färsk Agenda-pamflett. Men statsministern är förvånad: Varifrån kommer stämpeln att vi inte beaktar språkliga rättigheter? Är det SFP som odlar idén i opposition?

YLE - 25 feb 17 kl. 10:32

Sipilä: Jag har skrivit brev åt Elon Musk

Statsminister Juha Sipilä besökte Rewell center i Vasa på lördagen. Det var många i publiken som var nyfikna, ville ta en selfie, men det fanns också de som var oroliga för Finlands och Österbottens framtid. Sipilä inledde med ett tal där han bland annat sa att de första två åren av riksdagsperioden har varit tunga, då man tvingats göra tuffa beslut för att få Finlands ekonomi på fötter.

YLE - 11 jul 16 kl. 14:38

Juha Sipilä: Brexit måste minska antalet europarlamentariker

Statsminister, Centerns ordförande Juha Sipilä (C) säger att ett brittiskt utträde ur EU måste leda till att antalet ledamöter i Europaparlamentet blir färre. I nästa val till Europaparlamentet år 2019 skulle britterna välja 73 ledamöter. Totalt 13 av dem väljs i Nordirland och Skottland där majoriteten av medborgarna röstade för ett ja till EU.

YLE - 27 apr 13 kl. 10:22

Sipilä försvarar EU och euron

Centerns ordförande Juha Sipilä går till försvar för EU och euron. I sitt linjetal vid Centerns partifullmäktigemöte i Seinäjoki sade Sipilä att Centern vill ha kvar både unionen och den gemensamma valutan, men att det behövs bättre ekonomisk disciplin. Enligt Sipilä måste medlemsländerna kunna lita på att alla följer de gemensamma överenskommelserna.

YLE - 10 jun 16 kl. 16:14

Juha Sipilä sätter ordförandeposten på spel om två år

Centern samlades till partikongress i Seinäjoki på fredagen. Det som samlas är en rörelse som är enad, och mycket medveten om sin styrka och ställning som landets största parti. Partiordförande Juha Sipilä redogjorde för det målmedvetna arbete - processingenjörens storbedrift vill andra kalla det - som har lyft partiet från undergångsstämningarna efter valet år 2011 till statsministerparti idag.

YLE - 06 nov 15 kl. 10:53

Sipilä föreslår 15 vårdområden

Juha Sipilä har gett ett kompromissförslag till Samlingspartiet. Han föreslår nu 15 vårdområden. Det betyder att partierna skulle mötas i mitten.

YLE - 06 nov 15 kl. 10:53

Sipilä föreslår femton vårdområden

Juha Sipilä har gett ett kompromissförslag till Samlingspartiet. Han föreslår nu femton vårdområden. Det betyder att partierna skulle mötas i mitten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.