Skånskan > Opinion

Saturday, 04 July, 08:11

Skånskan - 24 mar 17 kl. 14:00

Bygge överklagas till högsta instansSVEDALA Detaljplanen för Nygårds dammar har överklagats och nu ska ärendet upp i mark- och miljööverdomstolen vid Svea hovrätt.
En person som bor på Börringevägen vill inte att det byggs 63 bostäder i området men lyckades inte få planen upphävd i mark- och miljödomstolen. ERWP.fif(5)Fastighetsägaren har därför vänt sig till mark- och miljööverdomstolen som beviljat prövningstillstånd. Personen som överklagat menar att miljökonsekvensbeskrivningen har allvarliga fel och brister och att den endast är skriven till förmån för detaljplan och utan hänsyn till de boende och miljön i området.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SVEDALA Detaljplanen, Nygårds, Svea, Börringevägen, ERWP, Fastighetsägaren, Svedala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bygge, överklagastill , högsta, instans
Barometern - 27 mar 18 kl. 06:00

Arenaköpet överklagas till högsta instans: ”Principiellt viktigt”

Arenaköpet överklagas en tredje gång. Det är främst bristen på ekonomisk värdering som gör att Kalmarbon nu väljer att gå till högsta instans..

UNT - 15 nov 17 kl. 15:03

Klart för bygge trots kritik från högsta instans

Uppsalahem får klartecken i högsta instans för 150 studentbostäder i Kåbo även om det finns brister i hanteringen..

DN - 24 feb 19 kl. 19:39

Beslut om nyanländas boende överklagas till högsta instans

Kammarrättens beslut om att Lidingö stad inte bryter mot lagen när staden säger upp nyanlända från sina bostadskontrakt efter två år överklagas nu av Miljöpartiet i Lidingö..

Trelleborgs Allehanda - 03 jul 12 kl. 16:33

Bygglov får nej i högsta instans

En fritidsboende i Smygehamn som överklagat grannens bygglov får rätt i mark- och miljööverdomstolen. Alla tidigare instanser har menat att det var rätt att ge bygglov.
Det handlar om två fritidsboenden nära stranden i Smygehamn.

Dagens Medicin - 16 feb 16 kl. 13:07

Vagifem tas till högsta instans

Novo Nordisk ger inte upp kampen om att få in Vagifem i högkostnadsskyddet. Domen överklagas till högsta rättsinstans. .

Dalarnas tidningar - 27 jun 17 kl. 11:27

Dömd för Långshyttemordet överklagar till högsta instans - vill frias

Hovrätten fastställde 27-årige Joakim Hesslings straff - 17 års fängelse för mord på en 61-årig kvinna i Långshyttan.
Nu överklagas domen till Högsta domstolen..

SmålandsPosten - 01 nov 19 kl. 17:07

Striden fortsätter: Skolan överklagas till högsta instans

Förvaltningsrätten avslog. Kammarrätten gav inte prövningstillstånd. Nu överklagar samma privatperson till Högsta förvaltningsdomstolen.

Dagens Medicin - 07 feb 20 kl. 11:23

Momsfrågan avgjord i högsta instans

Bolag som hyr ut läkare och sjuksköterskor ska betala moms. Det slår Högsta förvaltningsdomstolen fast i fyra domar som Dagens Medicin tagit del av. Besluten kan inte överklagas..

DN - 14 aug 14 kl. 07:53

Skattebråk tas till högsta instans

Det var lagligt av oppositionen i riksdagen att riva upp beslutet om sänkt statlig inkomstskatt, anser Skatterättsnämnden.Men nu överklagas beslutet, något som skulle kunna leda till sänkt skatt för mer än en miljon svenskar..

Trelleborgs Allehanda - 11 apr 18 kl. 09:44

Övergrepp mot barn: Våldtäktsdom överklagas till HD

Hovrättsdomen mot de våldtäktsdömda bröderna från Trelleborg överklagas till högsta instans. Bröderna är dömda för att under flera år ha begått sexuella övergrepp mot barn..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:56

Modeföretag i konkurs – fler att vänta

Ekonomi Coronakrisen tvingar företag i modebranschen och hotell- och restaurangnäringen i konkurs.Vi tror att det här bara är en början, säger Richard Damberg, ekonom på kreditmarknadsföretaget UC.
När kunderna uteblir och marginalerna är små behövs inte lång tid innan ekonomin kraschar och konkursen är ett faktum.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Nya skyltar på lekplatserna

STAFFANSTORP Kommunens lekplatser har fått nya hänvisningsskyltar.
Här ges information om vem som har ansvaret, var man kan vända sig med en felanmälan samt var man kan ringa om en olycka inträffar.
Namnet på respektive lekplats på skylten är det vedertagna namnet men många lekplatser har också egna smeknamn utifrån de teman som de är uppförda kring..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Motion om gupp får bifall

STAFFANSTORP En S-motion med yrkandet att det ska göras en översyn av förekomsten av vägbulor med målsättningen att halvera antalet, vann stort gehör i kommunfullmäktige, från alla håll.
Werner Unger (S) som skrivit motionen fick bifall till sitt förslag. Han föreslog en översyn för att kunna minska antalet vägbulor till hälften och en översyn ska nu göras.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Första kvinnliga biskopen

PIONJÄR. Hon är Sveriges första kvinnliga biskop och har varit präst i över 50 år. Vid 80 bistår Christina Odenberg fortfarande kyrkan – men som pensionär unnar hon sig lugn och ro till morgonkaffet.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Klotter har polisanmälts

STAFFANSTORP Någon har klottrat ett hakkors på ett staket vid Önsvalavägen i Staffanstorp.
Det har hänt någon gång mellan den 9 och 21 mars och har polisanmälts.
Eftersom klottret föreställer ett hakkors blir brottsrubriceringen utöver skadegörelse även hets mot folkgrupp..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:37

Häktad efter mord i Furulund

Furulund Den 35-årige man som i helgen greps misstänkt för mord på en 25-årig kvinna i Furulund har häktats.Det var i fredags som en kvinna i 25-årsåldern hittades död i en lägenhet i ett flerbostadshus i Furulund.
En 35-årig man greps.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:40

Femårig flicka nära krossas av kollapsad lekanordning

ESLÖV Femåriga Ida Pettersson skadades svårt när hon i helgen lekte på en gård som hör till en av kommunens förskolor. Ett träd till en lekanordning knäcktes plötsligt i markhöjd och ramlade rakt över henne.
Hon fördes med ambulans till sjukhuset och har bland annat brutit benet och fått flera frakturer på bäckenet.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:40

Förvaltningchefen: Vi får titta på konstruktionen

ESLÖV Efter olyckan ska kommunen granska konstruktionen i den lekanordning som ledde till att femåriga Ida Pettersson skadades allvarligt.
– Vi ska se till att vi har säkra förskolegårdar, säger Kerstin Melén Gyllensten som är förvaltningschef på Barn och Utbildning.Rektorn på Ekebackens förskola vill inte kommentera den allvarliga olyckan som inträffat.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:16

Tredje rånaren fanns i häktet

Sjöbo/sydost Det har funnits misstankar om att det varit en tredje person inblandad i gårdsrånen i sydöstra Skåne – och nu kan personen ha hittats – i häktet.Sedan de två misstänkta rånarna greps efter rånet mot gården i Vollsjö har polisen letat efter en tredje gärningsperson. Flera av offren har i förhör berättat att det varit tre personer som kommit hem till dem.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 17:14

Nu är det sluthängt vid bardisken

Inrikes För att begränsa smittspridningen införs strängare regler för landets alla restauranger, barer och kaféer. De nya reglerna kan börja gälla redan på onsdagen.Vi kommer bara att tillåta servering vid sittande bord.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.