Regeringen > Nyheter

Sunday, 17 January, 16:17

Regeringen - 22 mar 17 kl. 08:59

Riksdagens skrivelser till regeringen – åtgärder under 2016I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsskrivelser som överlämnats till regeringen. Redovisningen omfattar huvudsakligen åtgärder under tiden 1 januari–31 december 2016. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..
Läs mer på Regeringen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksdagens, skrivelsertill , regeringen, åtgärderunder , 2016
Regeringen - 22 mar 16 kl. 12:30

Redogörelse för behandlingen av riksdagens skrivelser till regeringen

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsbeslut som meddelats i riksdagens skrivelser till regeringen. Redogörelsen omfattar huvudsakligen regeringsbeslut under tiden 1 januari–31 december 2015. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Regeringen - 13 mar 18 kl. 16:11

Riksdagens skrivelser till regeringen – åtgärder under 2017

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsskrivelser som överlämnats till regeringen. Redovisningen omfattar huvudsakligen åtgärder under tiden 1 januari–31 december 2017. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Regeringen - 07 dec 17 kl. 12:59

Straffrättsliga åtgärder mot sexköp utomlands och mot utnyttjande av barn genom köp av sexuell handling

I lagrådsremissen föreslår regeringen åtgärder för att förstärka det straffrättsliga skyddet vid prostitution..

Regeringen - 26 aug 13 kl. 07:02

Nya åtgärder för stramare ramverk och stabilt finansiellt system

Regeringen avser att föreslå en rad nya åtgärder för ett stramare ramverk som kan stärka den finansiella stabiliteten. Finansmarknadsminister Peter Norman presenterar åtgärderna vid en pressträff i dag kl 10.00.

Regeringen - 18 mar 14 kl. 11:21

Regeringen föreslår flera åtgärder för att fler huvudförhandlingar ska kunna genomföras

Regeringen har i dag överlämnat en proposition till riksdagen med förslag till åtgärder för att hantera stora brottmål och inställda förhandlingar. Bland annat föreslås att det strängaste straff som en tilltalad får dömas till i sin frånvaro höjs från tre till sex månaders fängelse. Propositionen innehåller också förslag om utökade möjligheter att använda förenklad delgivning med den tilltalade.

Regeringen - 03 okt 12 kl. 16:49

Förslag på ändrade åtgärder i arbetslöshetsförsäkringen

Regeringen har i dag till riksdagen lämnat en proposition med förslag till ändrade åtgärdsregler i arbetslöshetsförsäkringen. Syftet med de föreslagna ändringarna är att förtydliga regelverket för att göra det mer förutsägbart för både arbetssökande och myndigheter. Förändringarna innebär att fler åtgärdsgrunder införs, men att åtgärderna blir mildare.

Regeringen - 25 aug 14 kl. 09:36

Nya åtgärder för att skydda våldsutsatta kvinnor

I dag presenterar regeringen ytterligare åtgärder som ska underlätta för våldsutsatta personer, framför allt för utsatta kvinnor. Det handlar om att de som utsatts för våld i hemmet ska få hjälp av polisen att hämta sina personliga saker, sekretess för brottsoffer i sexualbrottsmål samt att det ska bli lättare att få nya identitetsuppgifter.

Pressmeddelande: Regeringen presenterar paket med nya åtgärder för att skydda våldsutsatta kvinnor
Mäns våld mot kvinnor

Justitiedepartementet, 25 augusti 2014.

Regeringen - 06 mar 14 kl. 11:17

Utredning om åtgärder mot höga partikelhalter i tätort

Regeringen har gett en utredare i uppdrag att ta fram förslag på åtgärder som varaktigt kan minska de höga partikelhalterna i bland annat Stockholm. Till utredare har kammarrättsrådet Petter Classon utsetts. Uppdraget ska redovisas senast den 31 mars 2015.

Regeringen - 06 apr 17 kl. 08:19

Regeringen föreslår ytterligare en halv miljard på klimatåtgärder

Klimatklivet är en av regeringens viktigaste satsningar för att få igång klimatåtgärder över hela landet. I vårändringsbudgeten föreslår regeringen att Klimatklivet stärks med ytterligare 500 miljoner kronor under 2017 för att öka takten i omställningen till ett fossilfritt Sverige. Detta är en nyhet ur budgetöverenskommelsen mellan regeringen och Vänsterpartiet..

Regeringen - 23 nov 17 kl. 14:28

Regeringen vidtar åtgärder för effektivare hantering vid störningar i tågtrafiken

Regeringen har i dag gett Trafikverket i uppdrag att genomföra åtgärder för att säkerställa en effektiv hantering av störningar i tågtrafiken. Trafikverket ska se över ansvarsfördelningen mellan aktörer och säkerställa resurser för att kunna agera snabbt och effektivt i samband med evakuering av passagerare och röjning av spåren vid haveri eller olyckor i tågtrafiken. Regeringen tillskjuter även 215 miljoner kronor under perioden 2018-2020 till Trafikverket för uppdragets genomförande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.