YA > Nyheter

Friday, 19 January, 01:02

Liknande nyheter

Taggar: Gymnastikpå denna , veckas, onsdagsträff
YLE - 20 maj 16 kl. 17:09

Rytmisk gymnastik charmar allt fler unga finländare

Intresset för rytmisk gymnastik har ökat i Finland, uppger Finlands gymnastikförbund. Den här trenden har också Esbos rytmiska gymnastikförening Esvoli märkt av. På åtta år har gymnasterna ökat från 30 till 500 i bara den här föreningen.

Nya Wermlands Tidningen - 26 nov 17 kl. 18:31

Johan Kristoffersson till onsdagsträffen

På onsdag kommer nyblivne världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson, till onsdagsträffen i Equmeniakyrkan Arvika. Johan kommer bland annat att berätta om sin väg till världsmästartiteln. Onsdagsträffen är en öppen samling för daglediga.

YLE - 05 feb 14 kl. 09:19

Gymnasisterna behöver mer gymnastik

Gymnastiklärarna i Finland vill få in mera gymnastik timmar också i gymnasiets läroplan. Riitta Pääjärvi-Myllyaho som är gymnastiklärarnas ordförande tror att gymnasisterna själva också är intresserade av att få in mera gymnastik i skolan. - Enligt undersökningar som gjorts tycker nästan 80 procent av gymnasisterna att gymnastik är det bästa ämnet i skolan, säger Pääjärvi-Myllyaho.

YLE - 16 aug 15 kl. 06:00

Finlandssvensk gymnastik på Gymnaestradan

På årets Gymnaestrada fylldes Mässcentrum av hallföreställningar. Nio hallar med gymnastikprogram samtidigt. Var 20e minut började ett nytt program, från tidig morgon till sen kväll.

Kristianstadsbladet - 29 jan 13 kl. 09:31

Inför Idrottsgalan"Jag kan inte leva utan gymnastik"

Foto: Tommy Svensson
Emilia Jansson studerar till idrottslärare på högskolan i Malmö. På fritiden tränar 20-åringen C4-gymnasternas elittrupp. ?

YLE - 04 maj 15 kl. 08:29

”Alla borde få gilla gymnastik”

Helena Fredriksson undervisar i gymnastik och hälsokunskap i Ekenäs högstadieskola och Ekenäs gymnasium. Hon har jobbat som gymnastiklärare i 15 år och fungerar också som klasslärare. För henne handlar det om att visa på alternativ för att må bra.

YLE - 25 apr 17 kl. 17:55

Tiofaldig FM-guldmedaljör i gymnastik vill bli Finlands nästa snookerproffs

Ännu för ett år sen var 24-årige Heikki Nivas dröm och mål att få delta i OS i Rio som gymnast. Det blev inget OS för Esbogymnasten, som nu i stället satsar på sin andra stora passion, snooker. Går allt som planerat får Finlands enda snookerproffs Robin Hull sällskap på proffstouren inom ett par år.

YLE - 26 apr 17 kl. 05:25

Lärarutbildare: Blandade elevgrupper bäst också i gymnastik

Beslutet att lägga ner idrottsklasserna i Närpes har väckt livlig debatt på Yle Österbottens webb. Jan-Erik Romar, akademilektor i gymnastikens och idrottens didaktik, föredrar blandade elevgrupper. Enligt Maj-Len Engelholm på Utbildningsstyrelsen får man inte ha bestående grupper som är fasta under hela läsåret och som bygger på en viss prestation.

Nya Wermlands Tidningen - 10 sep 13 kl. 15:49

Onsdagsträffarna i Missionskyrkan.

Höstens program för onsdagsträffarna i Missionskyrkan har kommit..

Dalarnas tidningar - 16 sep 14 kl. 03:22

Dags för onsdagsträffar

På onsdag inbjuder Ludvika församling till höstens första onsdagsträff med lunch på Församlingsgården. Träffen inleds med lunch klockan 13.00, därefter vidtar dagens program..

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Waldebäck har fått ok från IOK

För fyra år sedan var han Sveriges olympiska kommittés (SOK) medicinskt ansvarige när Tre Kronor-stjärnan Nicklas Bäckström testade positivt i ett dopningstest inför OS-finalen i ishockey.(TT).

YA - 1 timme sedan

Här bor flest ensamma – kommun i sydöst sticker ut

I Skåne är det blott studentstaden Lund som har en högre andel ensamhushåll än Simrishamn. Det visar statistik från SCB..

YA - 1 timme sedan

Carl Johan Engvall: …Friskvård – inte bara sport

Golf och ridsport har godkänts som friskvård av högsta förvaltningsdomstolen. Bra så..

YA - 1 timme sedan

"Jag värjer mig mot floskler"

För författaren och historieprofessorn Yvonne Hirdman handlar en stor del av arbetet om att beskriva nyanserna. Svartvita beskrivningar går bort, likaså flosklerna. – Historia eller genusforskning är ingen exakt vetenskap.

YA - 1 timme sedan

Lämnar fritidsgården – efter nio år

I nästan tio år har Richard Andersson haft Gummifabriken som sitt skötebarn och sin drivkraft. Nu går han med stor entusiasm vidare till tjänsten som ungdomskulturutvecklare i kommunen..

YA - 1 timme sedan

Bra betyg för Simrishamn som boendekommun

Naturen och närheten till havet är ett av kommunens främsta dragplåster. Och de som flyttar härifrån gör inte det för att de vantrivs, utan av andra skäl. Det framgår av kommunens senaste invånarenkät.

YA - 1 timme sedan

Klartecken för detaljplan för Ystads högsta hus

Grannen som klagade på den nya detaljplanen för Kokillen hade ingen framgång. Hon får inte prövningstillstånd i Mark- och miljööverdomstolen..

YA - 1 timme sedan

Krympa människor – för klimatets skull

Man vill ju bara älska en sådan här knäpp och visionär story om att skala ned på klimatets värsta fiender: Människorna själva. Tyvärr har regissören Alexander Payne glömt att göra samma sak med sin egen film..

YA - 1 timme sedan

Från puckelpistproffs till pokerprinsessa

Manusikonen Aaron Sorkin regidebuterar med en rapp dramathriller om pokerprinsessan Molly Bloom. Filmen bjuder på mycket godis för Sorkinfansen – lite för mycket..

YA - 1 timme sedan

Charmig, men ytlig berättelse

Bens liv kraschar när han blir nästan totalförlamad efter en idiotisk olycka. I den här charmiga men ytliga berättelsen skildras hur han gradvis återgår till rörlighet och (förhoppningsvis) inser hur otroligt lyckligt lottad han ändå är..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.