Skånskan > Nyheter

Sunday, 26 March, 09:17

Skånskan - 20 mar 17 kl. 16:00

SD: ”För lågt i tak i Hörby”HÖRBY Sverigedemokraterna tycker det är fel att straffa Robert Odeberger för hans uttalanden. ERWP.fif(5)– Man måste titta på sammanhanget. Det här var en diskussion i ett tidningsreportage där två tjänstemän uppenbart skulle föra ett slags debatt och representera lite olika synsätt i en fråga. Då tycker jag inte att han gått över gränsen på något sätt.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Hörby, HÖRBY Sverigedemokraterna, Robert Odeberger, ERWP, Stefan Borg, SD, Robert Odebergers, Hörbys, Odebergers, Borg

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD För lågti , taki , Hörby
Skånskan - 18 feb 16 kl. 16:20

Här står sångglädjen högt i tak

HÖRBY 15 pigga pensionärer från Hörby träffas en gång i veckan i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler för att sjunga och ha trevligt tillsammans.
Da Capo heter kören och här står sångglädjen högt i tak. Körledare är Hörbyprofilen Lillemor Gerdin.

Skånskan - 09 jan 16 kl. 15:00

Tar över taktpinnen på Kulturskolan i Hörby

HÖRBY Trummisen John Bjerkert tar över taktpinnen på Kulturskolan i Hörby kommun. Hans vision är att Kulturskolan ska vara till för alla barn i Hörby.På fritiden spelar han trummor i popbandet Björns Vänner från Malmö, och är dessutom en fena på att spela – mungiga!

Trelleborgs Allehanda - 28 okt 13 kl. 18:13

Man föll från tak

En man som skulle säkra något på ett tak på Maskingatan tappade balansen och föll ner. Räddningstjänst och ambulans har kallats till platsen. Enligt räddningstjänsten ska mannen föras till sjukhus men ska inte ha ådragit sig några allvarliga skador.

Skånskan - 04 dec 15 kl. 16:13

”Högt i tak i landslaget”

Lund För några år sedan var hon firad stjärna. Nu får Sara Holmgren utlopp för sitt brinnande idrottsintresse vid sidan om planen – som styrelseledamot i Svenska Handbollförbundet.
I VM är hon tillbaka i hetluften som överledare för landslaget.

Skånskan - 27 nov 15 kl. 12:30

Utökat samarbete ska stärka handeln

HÖRBY Hörbyprofilen Stefan Espersson är ny ordförande i Hörby Köpmannaförening. Detta trots att han själv inte är handlare.
– Jag blev tillfrågad, och tyckte det kändes spännande att vara få med och utveckla något på hemmaplan, säger Stefan Espersson.

Skånskan - 06 nov 16 kl. 14:00

Överförmyndarna på väg gå ihop

HÖRBY/höör Överförmyndarverksamheten i Hörby och Höör är på väg att slås ihop. Planen är att samla resurserna på ett ställe och att Höör ska bli värdkommun. Ett förslag till ny organisation presenterades för kommunfullmäktige i Hörby i måndags.

Skånskan - 19 nov 15 kl. 14:00

Svensköps IF – vinnare på och utanför planen

Hörby KILLHULT
Det verkar inte vara någon hejd på framgångarna för Svensköps IF. Inte nog med att A-laget nyligen vann serien och tog klivet upp i division 6. I går avslöjades att Svensköps IF får Lions föreningspris på 15 000 kronor.

Skånskan - Igår: 06:00

Johan Ohlin: Polisanmälningarna ett hot mot det fria demokratiska samhället

HÖRBY Sverigedemokraterna i Hörby, tänker inte ta bort länken till Ledarsidornas inlägg från sin hemsida. Johan Ohlin, som lade upp länken, ser anmälningarna som ett bevis för att ”det demokratiska klimatet i Hörby är djupt skadat”.
Leif Rosvall (M) i kommunrevisionen är också förvånad över angreppen från Susanne Meijer.

Skånskan - 04 dec 16 kl. 14:00

”Vi är en stark grupp och har bra samtal”

HÖRBY I två år har Hörby styrts av en blocköverskridande koalition med S, MP, C, L och KD vid rodret. Partierna i majoriteten är överens om att samarbetet har fungerat bra, och att man har gjort mycket positivt för Hörby under sina första år vid makten.
Men hur det blir efter nästa val – om det blir en fortsättning på samarbetet eller ej – är fortfarande en öppen fråga.

Skånskan - Igår: 06:00

Polisanmäler elva personer för näthat och kränkningar

Hörbys kommunalråd Susanne Meijer (S) har polisanmält elva personer, en blogg och en Flashbacktråd för förtal. Bland de polisanmälda finns bland annat kommunrevisorn Leif Rosvall (M) och SD-ordföranden Johan Ohlin.
De anklagas för näthat och för att spridit ett kritiskt debattinlägg om henne och en karikatyrteckning i sociala medier.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Får kritik på grund av förlossningsskada

MALMÖ I ett år efter förlossningen tvingades patienten söka hjälp för allvarliga underlivsskador. Nu kritiserar Inspektionen för vård och omsorg, IVO, Kvinnocentrum vid Skånes universitetssjukhus för bristande behandling av patientens förlossningsskador. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

Hyr 45 lägenheter i ett bräde

höör Stora delar av Frostavallen står tomt. Snart väntar dock en stor inflyttning. Höörs kommun har skrivit ett hyresavtal med anläggningens ägare värt närmare nio miljoner kronor.

Skånskan - 9 timmar sedan

Mållöst genrep för TFF

FOTBOLL Sex dagar före superettanpremiären på Olympia mot Helsingborgs IF spelade Trelleborgs FF 0-0 mot allsvenska BK Häcken. ERWP.fif(0)– Matchen hade känsla, glädje och mod, vi har ett bra beteende i matchen, säger tränaren Patrick Winqvist på TFF:s hemsida efter det mållösa genrepet på Östervångsstadion i Trelleborg.

Skånskan - 10 timmar sedan

Svensk överkörning i VM-kvalet

FOTBOLL Odiskutabla 4–0 hemma mot Vitryssland innebär att Sverige har bäddat för en spännande fortsättning på VM-kvalet.
I juni väntar Frankrike. ERWP.

Skånskan - 11 timmar sedan

Föll mot jumbo – nu väntar Skånela i kvalet

HANDBOLL Skånela IF, trea i allsvenskan, blir Team Eslövs IK:s motståndare i kvalet om en plats i nästa säsongs högsta serie, SHL. ERWP.fif(0)– De har en jättebra skytt, men självklart är vi favoriter, säger tränaren Tomas Westerlund, vars EIK på lördagen förlorade säsongens näst sista seriematch: 25-27 (10-13) borta mot Skara, ett lag som före avkast låg på jumboplats men som tack vare tvåpoängaren kravlade sig över nedflyttningsstrecket.

Skånskan - 12 timmar sedan

DO-anmälan efter sexuella trakasserier

Skurup Föräldrar till ett barn på en skola i Skurups kommun har anmält att deras barn har utsatts för sexuella trakasserier av andra barn.
– Vi kallar det inte sexuella trakasserier, säger rektor på skolan. ERWP.

Skånskan - 12 timmar sedan

Redhawks tog inte chansen

ISHOCKEY Det blir en sjätte SM-kvartsfinal i Malmö arena på måndagen.
Detta efter att Redhawks misslyckats med att knyta igen säcken i Växjö i lördagens match. Därmed står det nu 3-2 till Malmö Redhawks i kvartsfinalserien.

Skånskan - 13 timmar sedan

700 äldre får snart nya digitala larm

ESLÖV 700-750 brukare inom hemtjänsten kommer att få sina trygghetslarm utbytta, med start de närmaste månaderna.
Eslövs egen hemtjänstpersonal kommer inte längre att svara när någon larmar. Samtalen går i stället till tillverkarens egen larmmottagning.

Skånskan - 14 timmar sedan

Förföljde sin expojkvän på nätet

SVEDALA En 19-årig kvinna vägrade ge upp kontakten med sin före detta kille.
Trots kontaktförbud fortsatte hon höra av sig via en falsk profil på Facebook. ERWP.

Skånskan - 15 timmar sedan

Musikaliska krockar på Vipan

Vipeholm Fyra särskoleelever sjöng på lördagen egenhändigt skrivna låtar, ackompanjerade av elever från Kulturskolan i Lund. ERWP.fif(0).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.