Skånskan > Nyheter

Sunday, 30 April, 01:08

Skånskan - 20 mar 17 kl. 16:00

SD: ”För lågt i tak i Hörby”HÖRBY Sverigedemokraterna tycker det är fel att straffa Robert Odeberger för hans uttalanden. ERWP.fif(5)– Man måste titta på sammanhanget. Det här var en diskussion i ett tidningsreportage där två tjänstemän uppenbart skulle föra ett slags debatt och representera lite olika synsätt i en fråga. Då tycker jag inte att han gått över gränsen på något sätt.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Hörby, HÖRBY Sverigedemokraterna, Robert Odeberger, ERWP, Stefan Borg, SD, Robert Odebergers, Hörbys, Odebergers, Borg

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD För lågti , taki , Hörby
Skånskan - 18 feb 16 kl. 16:20

Här står sångglädjen högt i tak

HÖRBY 15 pigga pensionärer från Hörby träffas en gång i veckan i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler för att sjunga och ha trevligt tillsammans.
Da Capo heter kören och här står sångglädjen högt i tak. Körledare är Hörbyprofilen Lillemor Gerdin.

Skånskan - 09 jan 16 kl. 15:00

Tar över taktpinnen på Kulturskolan i Hörby

HÖRBY Trummisen John Bjerkert tar över taktpinnen på Kulturskolan i Hörby kommun. Hans vision är att Kulturskolan ska vara till för alla barn i Hörby.På fritiden spelar han trummor i popbandet Björns Vänner från Malmö, och är dessutom en fena på att spela – mungiga!

Trelleborgs Allehanda - 28 okt 13 kl. 18:13

Man föll från tak

En man som skulle säkra något på ett tak på Maskingatan tappade balansen och föll ner. Räddningstjänst och ambulans har kallats till platsen. Enligt räddningstjänsten ska mannen föras till sjukhus men ska inte ha ådragit sig några allvarliga skador.

Skånskan - 04 dec 15 kl. 16:13

”Högt i tak i landslaget”

Lund För några år sedan var hon firad stjärna. Nu får Sara Holmgren utlopp för sitt brinnande idrottsintresse vid sidan om planen – som styrelseledamot i Svenska Handbollförbundet.
I VM är hon tillbaka i hetluften som överledare för landslaget.

Skånskan - 27 nov 15 kl. 12:30

Utökat samarbete ska stärka handeln

HÖRBY Hörbyprofilen Stefan Espersson är ny ordförande i Hörby Köpmannaförening. Detta trots att han själv inte är handlare.
– Jag blev tillfrågad, och tyckte det kändes spännande att vara få med och utveckla något på hemmaplan, säger Stefan Espersson.

Skånskan - 06 nov 16 kl. 14:00

Överförmyndarna på väg gå ihop

HÖRBY/höör Överförmyndarverksamheten i Hörby och Höör är på väg att slås ihop. Planen är att samla resurserna på ett ställe och att Höör ska bli värdkommun. Ett förslag till ny organisation presenterades för kommunfullmäktige i Hörby i måndags.

Skånskan - 19 nov 15 kl. 14:00

Svensköps IF – vinnare på och utanför planen

Hörby KILLHULT
Det verkar inte vara någon hejd på framgångarna för Svensköps IF. Inte nog med att A-laget nyligen vann serien och tog klivet upp i division 6. I går avslöjades att Svensköps IF får Lions föreningspris på 15 000 kronor.

Skånskan - 25 mar 17 kl. 06:00

Johan Ohlin: Polisanmälningarna ett hot mot det fria demokratiska samhället

HÖRBY Sverigedemokraterna i Hörby, tänker inte ta bort länken till Ledarsidornas inlägg från sin hemsida. Johan Ohlin, som lade upp länken, ser anmälningarna som ett bevis för att ”det demokratiska klimatet i Hörby är djupt skadat”.
Leif Rosvall (M) i kommunrevisionen är också förvånad över angreppen från Susanne Meijer.

Skånskan - 04 dec 16 kl. 14:00

”Vi är en stark grupp och har bra samtal”

HÖRBY I två år har Hörby styrts av en blocköverskridande koalition med S, MP, C, L och KD vid rodret. Partierna i majoriteten är överens om att samarbetet har fungerat bra, och att man har gjort mycket positivt för Hörby under sina första år vid makten.
Men hur det blir efter nästa val – om det blir en fortsättning på samarbetet eller ej – är fortfarande en öppen fråga.

Skånskan - 25 mar 17 kl. 06:00

Polisanmäler elva personer för näthat och kränkningar

Hörbys kommunalråd Susanne Meijer (S) har polisanmält elva personer, en blogg och en Flashbacktråd för förtal. Bland de polisanmälda finns bland annat kommunrevisorn Leif Rosvall (M) och SD-ordföranden Johan Ohlin.
De anklagas för näthat och för att spridit ett kritiskt debattinlägg om henne och en karikatyrteckning i sociala medier.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Slarvigt IFK föll på sista sparken

FOTBOLL Topptippat före säsongen. Nu näst sist.
IFK Malmö får inte alls tid det i division 2 Östra där tredje raka nederlaget var ett faktum efter 2-3 (2-1) borta mot Vimmerby IF.

Skånskan - 6 timmar sedan

Ingen uppflyttning för Kvarnby AK

BORDTENNIS Kvarnby AK hade behövt vinna båda sina matcher i lördagens sista kvalsteg för att gå upp i landets näst högsta division, superettan. ERWP.fif(0)Malmöklubben vann bara en och får nu spela vidare i division 1 – om nu inte laget i efterhand skulle råka få en friplats…
Munkedals IK, som kvalade för att rädda sig kvar i superettan, spelade på hemmabord och vann inledningsvis med 6-1 över Eskilstuna.

Skånskan - 6 timmar sedan

Första segern för Borgeby

FOTBOLL Efter en förlust och en oavgjord kom Borgeby FK:s första seger i damfotbollens division 1 södra. ERWP.fif(0)På bortaplan blev det på lördagen 3-2 mot Stattena IF.

Skånskan - 11 timmar sedan

Skånsk festival ersätter irländsk i Jakriborg i år

HJÄRUP Skånskt för hela slanten blir det på nya Skånefestivalen i Jakriborg helgen före midsommar.
Den ersätter den irländska festival som arrangerats här i fem år. ERWP.

Skånskan - 11 timmar sedan

Maher Cissoko låter koran tala

Skånebaserade musikerduon Sousou och Maher Cissoko är välkända både för svensk och internationell publik och har gett ut flera album tillsammans. Nu kommer Maher Cissoko med sin första soloskiva, Kora Fo. På fredag den 28 april är det releasekonsert på Teater 23 i Malmö.

Skånskan - 11 timmar sedan

Yoga och skapande på heden

BEDDINGESTRAND De möttes av en slump för ett par år sedan. Intressena var gemensamma och vänskapen mellan yogainstruktören Ingrid Banheden Breisner och konstnären Liz Nilsson har nu mynnat ut i att både skapandet och yogan återvänder till en plats som många annars bara passerar förbi. ERWP.

Skånskan - 11 timmar sedan

Trampade igenom takfönster

TRELLEBORG En person skadades och fick föras till sjukhus efer att ha trampat igenom ett takfönster. ERWP.fif(4)Händelsen rubriceras som en arbetsplatsolycka och inträffade på Terminalgatan vid 9.

Skånskan - 11 timmar sedan

”Flygstaden både ett hot och en möjliget”

ESLÖV Handlarna i Eslövs stadskärna förhåller sig lite avvaktande till att det ska blåsas nytt liv i planerna på ett köpcentrum vid flygfältet.
– Flygstaden är både ett hot och en möjlighet, menar Magnus Olsson på elektronikbutiken Perfekt Euronics. ERWP.

Skånskan - 11 timmar sedan

SD emot flaggning för minoriteter

SVALÖV Tornedalingarnas dag, hbtq-dagen och EU-dagen. Det är några av de högtidsdagar som kommunen ska börja hedra med flaggning utöver de allmänna flaggdagarna. SD motsatte sig delar av den nya flaggpolicy som antogs i kommunfullmäktige.

Skånskan - 11 timmar sedan

Elever på Edenskolan får nytt klassrum – utomhus

Höör Eden skola har fått ett nytt klassrum – utomhus. Det tio meter höga och åtta meter breda tältet kommer vara en plats där barnen får tillämpa olika ämnen på ett naturnära vis. ERWP.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.