Skånskan > Nyheter

Tuesday, 20 February, 02:50

Skånskan - 20 mar 17 kl. 16:00

SD: ”För lågt i tak i Hörby”HÖRBY Sverigedemokraterna tycker det är fel att straffa Robert Odeberger för hans uttalanden. ERWP.fif(5)– Man måste titta på sammanhanget. Det här var en diskussion i ett tidningsreportage där två tjänstemän uppenbart skulle föra ett slags debatt och representera lite olika synsätt i en fråga. Då tycker jag inte att han gått över gränsen på något sätt.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Hörby, HÖRBY Sverigedemokraterna, Robert Odeberger, ERWP, Stefan Borg, SD, Robert Odebergers, Hörbys, Odebergers, Borg

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD För lågti , taki , Hörby
Skånskan - 18 feb 16 kl. 16:20

Här står sångglädjen högt i tak

HÖRBY 15 pigga pensionärer från Hörby träffas en gång i veckan i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler för att sjunga och ha trevligt tillsammans.
Da Capo heter kören och här står sångglädjen högt i tak. Körledare är Hörbyprofilen Lillemor Gerdin.

Skånskan - 09 jan 16 kl. 15:00

Tar över taktpinnen på Kulturskolan i Hörby

HÖRBY Trummisen John Bjerkert tar över taktpinnen på Kulturskolan i Hörby kommun. Hans vision är att Kulturskolan ska vara till för alla barn i Hörby.På fritiden spelar han trummor i popbandet Björns Vänner från Malmö, och är dessutom en fena på att spela – mungiga!

Nerikes Allehanda - 13 jun 17 kl. 16:54

Sekelskiftesvilla i Sörby – ett av de mest klickade husen på Hemnet

Följ med in i huset, i hjärtat av Sörby, som har tilldragande originaldetaljer och högt i tak..

Trelleborgs Allehanda - 28 okt 13 kl. 18:13

Man föll från tak

En man som skulle säkra något på ett tak på Maskingatan tappade balansen och föll ner. Räddningstjänst och ambulans har kallats till platsen. Enligt räddningstjänsten ska mannen föras till sjukhus men ska inte ha ådragit sig några allvarliga skador.

Skånskan - 04 dec 15 kl. 16:13

”Högt i tak i landslaget”

Lund För några år sedan var hon firad stjärna. Nu får Sara Holmgren utlopp för sitt brinnande idrottsintresse vid sidan om planen – som styrelseledamot i Svenska Handbollförbundet.
I VM är hon tillbaka i hetluften som överledare för landslaget.

Skånskan - 27 nov 15 kl. 12:30

Utökat samarbete ska stärka handeln

HÖRBY Hörbyprofilen Stefan Espersson är ny ordförande i Hörby Köpmannaförening. Detta trots att han själv inte är handlare.
– Jag blev tillfrågad, och tyckte det kändes spännande att vara få med och utveckla något på hemmaplan, säger Stefan Espersson.

Skånskan - 06 nov 16 kl. 14:00

Överförmyndarna på väg gå ihop

HÖRBY/höör Överförmyndarverksamheten i Hörby och Höör är på väg att slås ihop. Planen är att samla resurserna på ett ställe och att Höör ska bli värdkommun. Ett förslag till ny organisation presenterades för kommunfullmäktige i Hörby i måndags.

Skånskan - 19 nov 15 kl. 14:00

Svensköps IF – vinnare på och utanför planen

Hörby KILLHULT
Det verkar inte vara någon hejd på framgångarna för Svensköps IF. Inte nog med att A-laget nyligen vann serien och tog klivet upp i division 6. I går avslöjades att Svensköps IF får Lions föreningspris på 15 000 kronor.

Skånskan - 25 mar 17 kl. 06:00

Johan Ohlin: Polisanmälningarna ett hot mot det fria demokratiska samhället

HÖRBY Sverigedemokraterna i Hörby, tänker inte ta bort länken till Ledarsidornas inlägg från sin hemsida. Johan Ohlin, som lade upp länken, ser anmälningarna som ett bevis för att ”det demokratiska klimatet i Hörby är djupt skadat”.
Leif Rosvall (M) i kommunrevisionen är också förvånad över angreppen från Susanne Meijer.

Skånskan - 04 dec 16 kl. 14:00

”Vi är en stark grupp och har bra samtal”

HÖRBY I två år har Hörby styrts av en blocköverskridande koalition med S, MP, C, L och KD vid rodret. Partierna i majoriteten är överens om att samarbetet har fungerat bra, och att man har gjort mycket positivt för Hörby under sina första år vid makten.
Men hur det blir efter nästa val – om det blir en fortsättning på samarbetet eller ej – är fortfarande en öppen fråga.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 26 maj 17 kl. 13:33

82-åring bestals utanför banken

hörby En 82-årig kvinna har polisanmält att hon blivit bestulen på sin plånbok efter ett besök på banken. ERWP.fif(0)Kvinnan gjorde ett uttag på SEB på Storgatan i torsdags strax före klockan 14.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 11:42

Brand i sommarstuga kan vara anlagd

tjörnarp En sommarstuga eldhärjades i Korsaröd utanför Tjörnarp på torsdagskvällen. Polisen misstänker att den var anlagd. ERWP.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 10:57

Toalettstolar dumpade på åker

SKABERSJÖ Toalettstolar och fönster har dumpats på en åker som tillhör Skabersjö gods. ERWP.fif(3)Godset har gjort en polisanmälan om nedskräpning.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 10:59

Röde Orm blir stor scenunderhållning

scen
Röde Orm
Skådespel efter Frans G Bengtssons berättelse
Scen: Moesgaard Museum, Århus
Inscenering: Frede Gulbrandsen
Dramatiker: Henrik Szklany
Scenografi: Ellev Skinnarmo
Kostym: Maria Gyllenhoff
Ljus: Thorsten Dahn
Ljud: Claus Pedersen och Søren Knud
Musik: Hedningarna
Stuntkoreografi: Søren Poppel
Koreografi: Peter Friis
Medverkande: Andreas Jebro, Joen Højerslev, Martin Hestbæk, Lars Lohmann, Lise Kofoed, Thomas Jacob Clausen, Christine Gjerulff med flera
Premiär på Moesgaard, Århus 24 maj ERWP.fif(2)Recension/scen Århus är ju Europeisk kulturhuvudstad 2017 och förmodligen är det av den anledningen som Det Kongelige Teater har valt att förlägga sitt stora sommarevent Röde Orm där på Moesgaard

Skånskan - 26 maj 17 kl. 10:59

Utredningen om brandattentatet läggs ned

Skurup Efter brandattentatet i höstas lämnade Pierre Esbjörnsson (S) sitt uppdrag som kommunalråd.
Nu läggs utredningen ner.
– Vi har nått vägs ände, säger Ewa-Gun Westford, presstalesman för Polisen region syd.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 11:00

Elfel stör tågtrafiken

Just nu råder störningar i tågtrafiken mellan Malmö och Lund. ERWP.fif(0)Strax efter halv elva på fredagsförmiddagen meddelade Trafikeverket att det råder reducerad tågtrafik mellan Malmö och Lund.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 10:36

Wilson återförenas med sitt Malmöband

Kulturredaktionen ställer fyra frågor till musikern Jenny Wilson inför återföreningskonserten med First Floor Power på Inkonst i Malmö 27 maj. First Floor Power bildades i Malmö för 20 år sedan och i gruppen ingick förutom Jenny Wilson även hennes syster Sara Wilson, Karl-Jonas Winqvist och PerLager. ERWP.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 08:00

Halvvägs mellan branden och återflytten

ESLÖV Det har gått fyra månader sedan den våldsamma branden i flerfamiljshuset på Rönneberga, och renoveringen har kommit igång på allvar.
I augusti är planen att de evakuerade ska kunna flytta in igen. ERWP.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 08:00

Krav på folkomröstning

HÖRBY 1 500 personer har nu skrivit på protestlistorna mot scenbygget i Karnas backe. På måndag kväll anordnas en stor demonstration i samband med kommunfullmäktiges möte.
– Vi kommer även att ställa krav på att det hålls en folkomröstning om utescenen, säger Margareta Rosvall i Karnas Vänner.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 07:30

Evert Taube-klenoder säljs av

Världen må ha varit nationalskalden Evert Taubes hem - det finns ändå ett speciellt band mellan honom och hans födelsestad Göteborg.
När nu Liseberg säljer av sin Taube-samling väcker det upprörda känslor.
ERWP.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.