Nerikes Allehanda > Nyheter

Tuesday, 17 October, 03:56

Nerikes Allehanda - 20 mar 17 kl. 07:09

Ljusen släcks för att upplysa världenFör tionde året i rad väntar Earth hour i Örebro i veckan. Det handlar om en timme på lördag kväll, då människor släcker ljusen som en signal till omvärlden att klimatfrågan måste tas på allvar..
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Örebro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ljusen, släcksför att , upplysavärlden
Nerikes Allehanda - 24 mar 15 kl. 14:43

Ljusen släcks i centrala Örebro på lördag

Det blir mörkt på Drottninggatan, Stortorget, Våghustorget, Näbbtorget och Olof Palmes torg på lördag klockan 20.30. Dessutom mörkläggs rådhuset, slottet och Svampen.

Barometern - 17 jun 14 kl. 06:19

Ljusen släcks i skärgården

Tekniska nämnden beslutade på måndagen att gatubelysningen på skärgårdsöarna Runnö och Örö ska släckas. – Det finns inga som bor där längre, säger tekniska nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S).
På Örö finns ingen person skriven, men på Runnö finns det fyra personer som är skrivna med hemadress där.

SVT - 30 maj 17 kl. 23:51

Eiffeltornet släcks ner för att hedra offren i Bagdad

Eiffeltornet i Paris kommer att mörkläggas för att hedra de som miste livet i gårdagens två blodiga terrorattentat i Iraks huvudstad Bagdad. ”Ljusen kommer symboliskt att släckas vid midnatt”, uppger ansvariga..

YA - 19 apr 14 kl. 17:35

"Det handlar om liv och död"

Foto: Mark Hanlon
Konstrunda, äggarullning och påskbuffé. Det är mycket att hinna med under påsken. Jesper Mattsson, ungdomspräst i Ystad Sövestadsbygdens församling tycker man borde ha tid med ett kyrkobesök också.

Sydsvenskan - 16 apr 14 kl. 05:30

Jonn Palmér Jeppsson: Uppriktigheten i Chris Blacks sång gör klyschorna gripande.

I en hårdrocksvärld där sångare helst gömmer sig bakom metaforer, avancerad vokabulär och ockulta referenser är High Spirits-ledaren Chris Black ett unikum. Översätter man hans låttitlar till svenska ser det ut som om Tomas Ledin skrivit dem: ”När ljusen släcks”. ”Svarta nätter”.

UNT - 20 jul 14 kl. 00:02

Hur var kriget möjligt?

Ljusen släcks över hela Europa..

Cornucopia - 01 mar 17 kl. 16:14

Två vintrar med det smarta hemmet - överskattat och självutplånande

Vi fortsätter på dagens tekniktema. Jag har nu haft ett sk smart hem i ungefär ett och ett halvt år, inklusive två mörka vintrar och kan egentligen bara upprepa tidigare slutsatser. Det smarta hemmet är för teknofiler och nördar, men löser inga egentliga problem och är som transparent teknik något man glömmer bort och som sådan alltså är självutplånande.

Magazin24 - 20 dec 12 kl. 08:02

UF-företagande för en tryggare jul

Aldrig har vi väl så många ljus tända som över julen. Men de vackra ljusen kan också innebära livsfara om man glömmer att släcka dem. Tre tjejer från Ullvigymnasiet vill genom sitt UF-företag Safe Lights uppmärksamma en smart produkt som automatiskt släcker ljusen och därmed kan rädda liv.

Kristianstadsbladet - 08 jul 12 kl. 20:34

En Bruce för alla åldrar

Foto: Tom Wall
Det kanske är talande både för festivalen och för musikbranschen att det stora dragplåstret på årets Roskildefestival är en herre i åldersgruppen 60+. Bruce Springsteens spelning kostade festivalen nästan 13 miljoner kronor, men under lördagskvällen såg han till att ge festivalbesökarna valuta för pengarna.
?

NSD - 05 jan 13 kl. 06:00

Ljusboden i ny ägo

Nu släcks ljusen på Ljusboden i Boden. Verksamheten har övergått till en ny ägare i Halmstad efter årsskiftet.- Någon dag ska alltid vara den sista, säger ägaren Stefan Forssberg..

Fler nyheter från Nerikes Allehanda

Nerikes Allehanda - 5 timmar sedan

Den kommunala hemvården får 39 miljoner kronor extra i år

Hemvården klarar inte av att att få budgeten i balans. Nu har kommunstyrelsen beviljat att tillskott på 39 miljoner kronor för 2017.
– Signalen är att vi har förståelse för att utmaningarna är stora, säger Kenneth Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande..

Nerikes Allehanda - 7 timmar sedan

Inget beslut i fullmäktige om täckning av Kvarntorpshögen

En eventuell täckning av Kvarntorpshögen dröjer. Vid kommunfullmäktigemötet under måndagen ansåg samtliga oppositionspartier att ärendet måste behandlas vidare..

Nerikes Allehanda - 7 timmar sedan

Antalet dödliga hjärtinfarkter halverade men Örebro ligger fortfarande efter

Förändrade levnadsvanor och forskning har enligt Hjärt-Lungfonden gjort att antalet dödliga hjärtinfarkter minskar. I länet har siffran på tio år halverats men skillnaderna över landet är stora – och här ligger Örebro efter..

Nerikes Allehanda - 8 timmar sedan

Örebrotjejen Alexandra en av deltagarna i TV-programmet Bachelor: "Konceptet känns helt absurt"

Ikväll är det premiär för den senaste säsongen av Bachelor på Sjuan. I programmet slåss 21 unga kvinnor om miljonärhunken Niclas Lijs gunst i Dominikanska Republiken. 25-åriga Alexandra Nord från Örebro är en av deltagarna..

Nerikes Allehanda - 8 timmar sedan

Sjuka alar fälls nu längs Svartån

Svampangrepp har drabbat alar längs Svartån sedan några år tillbaka och nu väljer Örebro kommun att fälla en del av träden. I veckan påbörjas arbetet..

Nerikes Allehanda - 9 timmar sedan

Förslag: Samma biljett för all kollektivtrafik i Sverige - och hårdare straff för de som fuskar

Allt fler fuskar med biljetter på bussar, tåg och i tunnelbanan. Det enligt Svensk Kollektivtrafik, som kräver en lag med betydligt hårdare straff.
Trafikutskottets ordförande vill se en ny lag där det räcker med ett kort eller en app för att resa kollektivt i landet..

Nerikes Allehanda - 9 timmar sedan

Hip hoparen Jompa fick barneni Baronbackarna att hoppa

Några kanske säger att han sjöng lite. Andra kanske säger han pratade och rimmade ramsor roligt. Så var det när rapparen Jompa kom till biblioteket i Baronbackarna på måndagen..

Nerikes Allehanda - 10 timmar sedan

Musik och polis på seniordag i Laxå

Rör du på dig får du bättre minne. Det var budskapet från Birgitta Wallbom, SPF: s folkhälsosamordnare på seniordagen i Casselgården på måndagseftermiddagen. Deltagarna fick också marscher och brottsförebyggande tips från Örebropolisens musikkår..

Nerikes Allehanda - 11 timmar sedan

TV: Saneringsarbetet fortsätter under lång tid

Kommunen och Skadeteknik jobbar på med att få bort så mycket som möjligt av dieseloljan som läckte ut i onsdags via en dagvattenledning i Fjugesta. Situationen tycks inte ha förvärrats under helgen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.