Nerikes Allehanda > Nyheter

Thursday, 14 December, 22:01

Nerikes Allehanda - 20 mar 17 kl. 07:09

Ljusen släcks för att upplysa världenFör tionde året i rad väntar Earth hour i Örebro i veckan. Det handlar om en timme på lördag kväll, då människor släcker ljusen som en signal till omvärlden att klimatfrågan måste tas på allvar..
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Örebro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ljusen, släcksför att , upplysavärlden
Nerikes Allehanda - 24 mar 15 kl. 14:43

Ljusen släcks i centrala Örebro på lördag

Det blir mörkt på Drottninggatan, Stortorget, Våghustorget, Näbbtorget och Olof Palmes torg på lördag klockan 20.30. Dessutom mörkläggs rådhuset, slottet och Svampen.

Barometern - 17 jun 14 kl. 06:19

Ljusen släcks i skärgården

Tekniska nämnden beslutade på måndagen att gatubelysningen på skärgårdsöarna Runnö och Örö ska släckas. – Det finns inga som bor där längre, säger tekniska nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S).
På Örö finns ingen person skriven, men på Runnö finns det fyra personer som är skrivna med hemadress där.

SVT - 30 maj 17 kl. 23:51

Eiffeltornet släcks ner för att hedra offren i Bagdad

Eiffeltornet i Paris kommer att mörkläggas för att hedra de som miste livet i gårdagens två blodiga terrorattentat i Iraks huvudstad Bagdad. ”Ljusen kommer symboliskt att släckas vid midnatt”, uppger ansvariga..

YA - 19 apr 14 kl. 17:35

"Det handlar om liv och död"

Foto: Mark Hanlon
Konstrunda, äggarullning och påskbuffé. Det är mycket att hinna med under påsken. Jesper Mattsson, ungdomspräst i Ystad Sövestadsbygdens församling tycker man borde ha tid med ett kyrkobesök också.

Sydsvenskan - 16 apr 14 kl. 05:30

Jonn Palmér Jeppsson: Uppriktigheten i Chris Blacks sång gör klyschorna gripande.

I en hårdrocksvärld där sångare helst gömmer sig bakom metaforer, avancerad vokabulär och ockulta referenser är High Spirits-ledaren Chris Black ett unikum. Översätter man hans låttitlar till svenska ser det ut som om Tomas Ledin skrivit dem: ”När ljusen släcks”. ”Svarta nätter”.

UNT - 20 jul 14 kl. 00:02

Hur var kriget möjligt?

Ljusen släcks över hela Europa..

Corren - I förrgår: 18:30

Därför släcks ljusen på Stora torget

Ljusinstallationen på Stora torget fortsätter strejka..

Cornucopia - 01 mar 17 kl. 16:14

Två vintrar med det smarta hemmet - överskattat och självutplånande

Vi fortsätter på dagens tekniktema. Jag har nu haft ett sk smart hem i ungefär ett och ett halvt år, inklusive två mörka vintrar och kan egentligen bara upprepa tidigare slutsatser. Det smarta hemmet är för teknofiler och nördar, men löser inga egentliga problem och är som transparent teknik något man glömmer bort och som sådan alltså är självutplånande.

Magazin24 - 20 dec 12 kl. 08:02

UF-företagande för en tryggare jul

Aldrig har vi väl så många ljus tända som över julen. Men de vackra ljusen kan också innebära livsfara om man glömmer att släcka dem. Tre tjejer från Ullvigymnasiet vill genom sitt UF-företag Safe Lights uppmärksamma en smart produkt som automatiskt släcker ljusen och därmed kan rädda liv.

Kristianstadsbladet - 08 jul 12 kl. 20:34

En Bruce för alla åldrar

Foto: Tom Wall
Det kanske är talande både för festivalen och för musikbranschen att det stora dragplåstret på årets Roskildefestival är en herre i åldersgruppen 60+. Bruce Springsteens spelning kostade festivalen nästan 13 miljoner kronor, men under lördagskvällen såg han till att ge festivalbesökarna valuta för pengarna.
?

Fler nyheter från Nerikes Allehanda

Nerikes Allehanda - 1 timme sedan

Allvarlig trafikolycka på riksväg 51

Klockan 20.26 kom larm om en trafikolycka på riksväg 51. En singelolycka med en personbil har inträffat strax söder om Sköllersta..

Nerikes Allehanda - 1 timme sedan

Singelolycka på riksväg 51 – vägen avstängd

Klockan 20.26 kom larm om en trafikolycka på riksväg 51. Enligt första information är det en singelolycka med en personbil som ska ha inträffat strax söder om Sköllersta..

Nerikes Allehanda - 5 timmar sedan

Nobelpristagarna i medicin charmade på Örebro universitet: Hade lärt sig uttala Öörebroo

Att mat och sömn är avgörande för hälsan är välkänt, men årets Nobelpristagare i medicin har hittat förklaringen till hur våra olika inre biologiska klockor fungerar. Vid föreläsningen på Örebro universitet redde de ut sambanden, men bjöd också på flera skratt. Speciellt populär blev Michael Rosbash när han uttalade Örebro på nära nog felfri svenska..

Nerikes Allehanda - 1 timme sedan

TV: Här överraskas Nobelpristagarna av mötet med Alfred Nobel

Nobelpristagarna i medicin, Michael Young och Michael Rosbash, och deras fruar besökte på torsdagseftermiddagen Alfred Nobels Björkborn i Karlskoga. Där tog skådespelaren Peter Sundh emot – i skepnad av Alfred Nobel..

Nerikes Allehanda - 1 timme sedan

Larm om singelolycka på riksväg 51

Klockan 20.26 kom larm om en trafikolycka på riksväg 51. Enligt första information är det en singelolycka med en personbil som ska ha inträffat strax söder om Sköllersta.

Nerikes Allehanda - 1 timme sedan

Elever från Rytmus spelade för världens barn i Vågen

John Lennon, som efter tiden i Beatles skrev låtarna Happy X-mas och Give Peace a chance, gick nog omkring i sin himmel och blev varm inombords då han blickade ned på eleverna från Rytmus musikergymnasiet och tänkte på Musikhjälpens arbete. Här bjöds det på musik och solidaritet och låtarna förstärkte budskapet om fred..

Nerikes Allehanda - 2 timmar sedan

Makeriet blir av med alkoholtillståndet – kan fortsätta servera alkohol ändå

Örebro kommun drar in Makeriets alkoholtillstånd - men ändå får den stora krogen mitt i Örebro fortsätta att servera alkohol i tre veckor till.Och om Makeriets ägare överklagar kommunens beslut ti....

Nerikes Allehanda - 7 timmar sedan

Helt övertänd villa i Gyttorp – räddningstjänsten arbetar fortfarande på platsen: "Nu har villan rasat ihop"

Räddningstjänsten arbetar just nu med att hålla en villabrand i Gyttorp under kontroll. Villan var snabbt övertänd och har nu fallit ihop..

Nerikes Allehanda - 4 timmar sedan

Drygt 1000 elkunder blev strömlösa i Örebro

1030 elabonnenter i Örebro blev utan ström tidigt på torsdagskvällen. Strömmen gick klockan 17.28..

Nerikes Allehanda - 15 timmar sedan

Efter tankbilsolyckan på riksväg 68: Vägen är åter öppen

SOS Alarm larmades på torsdagsmorgonen om en krock mellan en tankbil och en lätt lastbil. Väl på plats kunde man konstatera att det var en tankbil som kört i diket. Olyckan har haft stor påverkan på trafiken under dagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.