Skånskan > Nyheter

Saturday, 05 December, 12:23

Skånskan - 18 mar 17 kl. 08:00

Han vill leda in barn på livslångt läsandeMed sina böcker om en galen trädkoja har Andy Griffiths och illustratören Terry Denton fått mängder av barn i massor av länder att läsa.
– Jag vet att många barn tycker att läsning är gammalmodigt, men bakom allt jag gör ligger en desperat önskan om att ge dem förmånen av det slags träningspass för fantasin som böcker ger oss.Andy Griffiths
Född: 1961.
Bor: I Melbourne, Australien.
Bakgrund: Var engelsklärare på en high school när han insåg att många av hans elever inte tyckte om, eller var bra på, att läsa.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Andy Griffiths, Terry Denton, GriffithsFödd, Melbourne, Andy, Trädkojeserien, Sverige, Griffiths, Underlandet, Der Struwwelpeter, Snusk, Jill, Terry, ERWP, Idén, Vår, Australien, Andys, Terrys, Stornäsa, Bubbelplast, DN, Shakespeare

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han vill ledain , barn, livslångt, läsande
YLE - 07 sep 15 kl. 04:00

Barn med särskild gen blir närsynta när de läser mycket

Forskare har för första gången upptäckt en genetisk koppling till närsynthet. Upptäckten inger hopp om att unga i framtiden ska kunna undvika att råka ut för sämre syn. Närsynthet har på senare år blivit allt vanligare i hela världen.

YLE - 07 nov 15 kl. 06:15

Läshunden låter barn läsa högt utan att rätta

Barn behöver ofta läsa högt för att bli goda läsare. Om det känns jobbigt att staka sig och läsa fel så kan det vara skönt att få läsa för en hund. Idén med läshundar har de senaste åren spritt sig i Finland.

YLE - 04 jan 16 kl. 07:13

Läshunden låter barn läsa högt utan att rätta

Barn behöver ofta läsa högt för att bli goda läsare. Om det känns jobbigt att staka sig och läsa fel så kan det vara skönt att få läsa för en hund. Idén med läshundar har de senaste åren spritt sig i Finland.

YLE - 15 dec 14 kl. 14:00

Norsen blir "Den läsande skolan"

Läskunnighet och läsförståelse ska stå i fokus när Lönkan och Norsen nästa höst bildar den nya Grundskolan Norsen. I "Den läsande skolan" ska biblioteket fungera som skolans hjärta. Det berättar Ann-Britt Bonns, nyvald rektor för den nya skolan.

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

Sydsvenskan - 25 jul 13 kl. 06:30

Efteråt, när han låg bredvid och hörde hennes lugna andetag, försökte han intala sig att sprickan mellan dem inte var mycket värre än en krackelering på en gammal vas som kunde lagas. Men han lyckades inte övertyga sig själv och det dröjde innan han kom

Två dagar. Så länge fick de njuta av solen och värmen, men när Palm vaknade på onsdagsmorgonen smattrade regnet mot rutan. Anna sov bredvid honom i utdragssoffan som stod inklämd i ett hörn.

Cornucopia - 31 aug 20 kl. 11:14

Superseniorer - underhållande och balanserat om den allt friskare ålderdomen

"Det finns de som tror att världens första 200-åring redan är född" - Marcus Priftis, SuperseniorerMarcus Priftis populärvetenskapliga bok Superseniorer (recensionsex Southside Stories, 2020; Adlibris e-bok 149:- inbunden 252:-) är en underhållande och balanserad introduktion och översikt till den allt friskare ålderdomen för allt fler i västvärldens välbeställda medelklass. Det är en bok med föredömligt hög bandbredd, som utgår från tesen att medellivslängden framöver kommer vara 120 år - eller mer - och diskuterar rönen bakom och konsekvenserna av detta. Rekommenderad läsning för varje åldersnojande 40+ bland bloggläsarna.

YLE - 06 okt 15 kl. 06:25

Ny adress men samma mörker för Mathias Rosenlund

Mathias Rosenlund håller i sin nya bok till i samma förortskvarter och stämningar, som i den stort omdebatterade debutboken. Det läsande Svenskfinland får nu lära sig att hitta till nya adresser, som Svallgränden 5, Myrbacka, Vanda. De finns väl lite varstans i våra gömmor.

Skånskan - 22 jun 18 kl. 08:00

Läs vår skånska sommarthriller!

Den nyutkomna thrillern En helt vanlig familj är redan såld till 29 länder. I centrum för handlingen står just en alldeles vanlig familj i en villaförort till Lund. När dottern i familjen anklagas för mord rasar hela deras tillvaro samman.

BT - 12 apr 13 kl. 10:50

Tillåt energismart byggande

Kommunerna i Västra Götaland räknar med att bygga 6 473 nya bostäder i år. Tillåt dem att ställa krav på att byggnaderna ska vara energieffektiva. Om förslaget i den statliga byggkravsutredningen blir verklighet blir visionerna om ett hållbart samhällsbyggande bara tomma ord.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.