SVT > Inrikes

Saturday, 24 August, 09:50

SVT - 15 mar 17 kl. 15:28

Sverige behöver göra mer för att nå klimatmålSverige behöver öka sin omställningstakt för att klara det globala klimatmålet. – Det är fullt möjligt att nå målen, men det krävs politiska beslut, säger Stefan Nyström på Naturvårdsverket..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Stefan Nyström, Naturvårdsverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigebehöver , göra, merför att , , klimatmål
Dagen - 21 jun 11 kl. 03:00

Sverige kan göra mer för att stoppa det väpnade våldet

Varje dag dödas mer än 1000 personer av väpnat våld runt om i världen. För att komma tillrätta med denna epidemi behövs både striktare kontroll av vapen och en förändring av den manliga våldskultur som gör att vapen används. För några dagar sedan avfyrades ett dödligt skott mot en ung man i Åkersberga.

Nerikes Allehanda - 30 okt 15 kl. 05:15

– Sverige har blivit mer färgrikt

Han gillar att Sverige har förvandlats av invandring. Men tycker också att svenskarna är lite väl politiskt korrekta–och ogillar strategin att frysa ut Sverigedemokraterna.Jörn Donner har skrivit en bok med titeln Sverige–resor i ett främmande land.

Politikerbloggen - 06 jul 11 kl. 07:00

?Sverige måste bli mer attraktivt för utlandsstudenter?

DEBATT. Reformen med studieavgifter för utländska studenter på svenska universitet håller på att bli ett misslyckande. Sedan Sverige införde studieavgifter för personer från länder utanför EU har ansökningarna minskat kraftigt.

GöteborgsPosten - 26 dec 15 kl. 20:47

Sverige blir allt mer kontantfritt

Sverige blir allt mer och mer kontantfritt. Det är få platser i världen som förlitar sig så pass mycket på elektroniska betalningar som här, det skriver New York Times..

Expressen - 27 nov 16 kl. 02:58

Carola: Sverige borde vara mer generöst

Artisten Carola Häggkvist har haft ett tiotal flyktingar boende i sitt eget hem. Hon tycker att Sverige borde vara mer generöst – men är också kritisk till hur flyktingströmmen hanterats. – Och jämförelsevis: hur många har vi egentligen tagit emot?

DN - 08 jan 13 kl. 14:49

?Sverige behöver mer idéburen politik?

När jag följer den livliga och spänstiga debatten kring Centerpartiets förslag till idéprogram känner jag mig trygg i vår slutsats att Sverige behöver mer idéburen och värderingsgrundad politik. Svante Nycanders artikel på DN debatt (7/1), där han försöker dra paralleller mellan förslaget till nytt idéprogram och Svenskt Näringslivs mångåriga arbete med opinionsbildning, bekräftar också det, skriver Per Ankersjö (C)..

SR - 12 maj 15 kl. 06:00

Sverige satsar allt mer på forskning

Sverige satsar allt mer på forskning och utveckling, rapporterar statistiska centralbyrån, SCB..

DI - 09 jun 15 kl. 22:03

Sverige eldar allt mer importerade sopor

Sverige importerar allt mer sopor för att bli el och fjärrvärme. I år bränns två miljoner ton utländskt avfall, enligt Sveriges Television..

SvD - 30 jun 15 kl. 16:28

"Om tiderna blir sämre ska Sverige låna mer"

TV: Reformer behöver inte finansieras krona för krona om tiderna blir sämre, då ska Sverige låna mer. Det säger finansminister Magdalena Andersson (S) i en intervju med SvD:s politiska analytiker Göran Eriksson i Almedalen. Se tv-klippet här..

DN - 28 jun 17 kl. 14:09

EU-kommissionen: Sverige ska betala mer

Sverige ska betala mer till EU. Det vill EU-kommissionen som föreslår att Sveriges och andra EU-länders rabatter tas bort när Storbritannien lämnar EU..

GöteborgsPosten - 05 jan 18 kl. 22:29

Iran: Sverige fördömer våld men vill ha dialog

Sverige fördömer övervåld mot demonstranter, men vill ha fortsatt och nära dialog med Iran, är budskapet i FN:s säkerhetsråd. Trots protester från Ryssland håller säkerhetsrådet krismöte om protesterna mot den iranska regimen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Psykolog: Tvinga inte barn till aktiviteter

Fotboll, scouter eller teater. Vissa barn vill prova allt – men vad gör du som förälder om barnet inte vill någonting? Och är aktiviteterna alltid till för barnen eller för att föräldrar ska känna sig duktiga?.

SVT - 1 timme sedan

Studie: Kan vara lättare att sluta röka – om du lär dig något helt nytt

Motorisk träning kan häva skador i hjärnan som orsakats av nikotin, visar en ny studie. Längre fram kan metoden användas för att hjälpa människor som vill sluta röka. – Det var som om träningen motverkade många av de förändringar som nikotin orsakat, säger Louise Adermark, docent i neurobiologi.

SVT - 2 timmar sedan

Utredning visar: För lätt att fuska med personalliggare

Systemet med personalliggare infördes 2007 för att motverka svartarbete. Men enligt en utvärdering från riksdagens skatteutskott är det för lätt att fuska med systemet – och därför vill man att Skatteverket utför fler kontroller..

SVT - 12 timmar sedan

Sara Skyttedal fick en kvarts miljon för valkampanj

Sara Skyttedal (KD) är den enskilda politiker som fått mest i privata bidrag valåret 2018. En av hennes bidragsgivare är en tidigare KD-politiker- så kontroversiell att han uteslöts ur partiet i somras..

SVT - 12 timmar sedan

Illegala jaktmetoder upptäckta vid granskning av björnjakt

Under årets björnjakt har polisen och länsstyrelserna gjort gemensam sak för att stoppa användningen av illegala lockbeten. Och försöket har hittills gett gott resultat. – Jag trodde inte vi skulle hitta så många, säger viltsamordnaren Joacim Lundqvist..

SVT - 14 timmar sedan

Sverige säger nej till höjd EU-avgift

Det står miljarder på spel när Sverige förhandlar om den nya EU-avgiften. EU-kommissionen menar att Sverige betalar för lite, jämfört med storleken på vår ekonomi. Detta trots att varje svensk betalar väsentligt mer i EU-avgift, än vad en EU-medborgare i genomsnitt gör..

SVT - 15 timmar sedan

Utländskt sprängmedel bakom många explosioner i Sverige

En ny rapport från Polisens nationella bombskydd visar att en stor del av de bomber som analyserats hittills i år har innehållit civilt sprängmedel från andra länder, till exempel dynamit..

SVT - 15 timmar sedan

Så ställer sig partierna till slöjförbud i skolan

Moderaternas partistyrelse gick i dag ut med att man vill utreda ett slöjförbud i svenska skolor. SD-ledamöter har sedan tidigare sagt att man vill se ett förbud, och när SVT Nyheter ställer frågan till alla riksdagspartier är det bara SD som säger sig stötta idén om en utredning..

SVT - 17 timmar sedan

Elisabeth Svantesson (M): ”Ett sätt att sexualisera små flickor”

Slöja i skolan är ett sätt att sexualisera små flickor. Det säger Moderaternas Elisabeth Svantesson med anledning av att partistyrelsen nu vill utreda frågan om ett slöjförbud i skolan. – Flickor ska inte behöva skyla delar av sin kropp, säger hon..

SVT - 20 timmar sedan

Hösten får vänta – nu kommer sommarvärmen tillbaka

Det må vara hösttemperaturer i vissa delar av landet redan nu, men för resten av Sverige är det sommarväder på ingång – med temperaturer på upp emot 25 grader. – Då passar det bra att njuta av sommarvädret, säger SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.