Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 22 August, 09:52

Dagens PS - 08 mar 17 kl. 09:59

Vasaloppet vs Börsen: ”Spurtstyrka inget måste”Nyss hemkommen från Mora och Stafettvasan och bänkad i TV-soffan inför starten i Berga by för det 93:e Vasaloppet är det omöjligt att inte dra paralleller till min vanliga värld, sparvärlden. Uthållighet och förmågan att både fatta långsiktiga och snabba beslut är viktiga egenskaper både i spåret och på börsen. Precis som under ett Vasalopp så är det med sparande viktigt att klara av att andas genom smärtan, att bita ihop och intala sig att bara klara av en mil till, och en till. Börsen har flera stora nedgångar på sitt samvete. Men den har alltid stigit efter dessa krascher och dippar.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Börsen, Mora, Stafettvasan, TV, Berga, Vasaloppet, Vasalopp, LÄS THERESE LUNDSTEDTS TIDIGARE KRÖNIKOR, Dagensps

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasaloppetvs , Börsen, Spurtstyrka, ingetmåste
Barometern - 02 mar 14 kl. 18:16

Därför är Norge bäst i Vasaloppet

Det blev dubbelt norskt först över mållinjen i Vasaloppet. Bäste länsbo blev återigen Joakim Åleheim med en 185:e plats, cirka 20 minuter efter segraren. Segraren John Kristian Dahl, förklarar varför inte svenskarna hänger med: - Vi har på flera plan kommit mycket längre med vår långloppssatsning jämfört med svenskarna.

YLE - 08 mar 15 kl. 16:51

Korsholmare rapporterar från Vasaloppet

På söndagen åkte Jessica Strandholm från Karperö i Korsholm Vasaloppet för tredje gången. Hon hade hoppats på bättre före än i fjol - och snabbare tid. Så blev det inte.

Helsingborgs Dagblad - 08 jun 11 kl. 22:59

Northug satsar på Vasaloppet

Norges skidkung Petter Northug har inget mästerskap att se fram mot nästa säsong. I stället blir Vasaloppet ett av hans stora mål kommande vinter. Hans tre mål är Tour de ski runt årsskiftet och sedan Vasaloppet och femmilen i Holmenkollen inom loppet av en vecka.

Kristianstadsbladet - 25 feb 14 kl. 18:33

Kritiskt för Vasaloppet


Vasaloppet slåss mot vårvärmen.Vatten har trängt igenom snön på myrarna vid Evertsberg och situationen är kritisk.När TT når Vasaloppets vd Anders Selling sitter han i en pistmaskin ute i spåret.

Trelleborgs Allehanda - 25 feb 14 kl. 18:33

Kritiskt för Vasaloppet


Vasaloppet slåss mot vårvärmen.Vatten har trängt igenom snön på myrarna vid Evertsberg och situationen är kritisk.När TT når Vasaloppets vd Anders Selling sitter han i en pistmaskin ute i spåret.

Barometern - 25 feb 14 kl. 18:34

Kritiskt för Vasaloppet

Vasaloppet slåss mot vårvärmen. Vatten har trängt igenom snön på myrarna vid Evertsberg och situationen är kritisk.När TT når Vasaloppets vd Anders Selling sitter han i en pistmaskin ute i spåret.

YLE - 22 jul 17 kl. 15:21

Conny Karlsson behöver idiotiska utmaningar – efter Vasaloppet väntar veteran-EM och Vätternrundan

I Seinäjoki tar en lång FM-karriär i dag slut, då Conny Karlsson en tjugonde och sista gång ställer upp i Kalevaspelen. Den 41-åriga tidigare elitkulstötaren sätter snart punkt – men först ska han fullborda en mästerskapstrippel. Andra intressen har allt mer tagit över, men Conny Karlsson är fortfarande en mycket bekant figur vid inhemska kulringar.

Nyheter 24 - 21 mar 11 kl. 19:23

Northug kan ställa upp i Vasaloppet


"Vill också försöka mig på ett par långa lopp" OSLO. Nästa säsong är det inget världsmästerskap och då siktar Petter Northug på att ställa upp i Vasaloppet.- Tour de Ski är viktigaste målet, men jag vill också försöka mig på ett par långa lopp om det passar in med resten av programmet, Marcia Longa i Italien och Vasaloppet, säger norrmannen enligt Adresseavisen.

Kristianstadsbladet - 07 feb 14 kl. 07:17

Barmark inget hot mot Vasaloppet

Det är barmark i stora delar av Sverige och den milda vintern har tvingat skridskoloppet Vikingarännet att ställa in. Men Vasaloppet är inte i fara.
- Det ser jättebra ut, det har kommit bra med snö och prognosen är att det ska komma mer, säger Vasaloppets vd Anders Selling.

BT - 07 feb 14 kl. 07:19

Barmark inget hot mot Vasaloppet

Det är barmark i stora delar av Sverige och den milda vintern har tvingat skridskoloppet Vikingarännet att ställa in. Men Vasaloppet är inte i fara. - Det ser jättebra ut, det har kommit bra med snö och prognosen är att det ska komma mer, säger Vasaloppets vd Anders Selling.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 08:34

Hanif Bali (M) går till motattack

”I slutändan var det inte jag som gav den största stöten mot tidningarnas trovärdighet”. Det skriver den omdiskuterade moderaten på sin Facebook, rapporterar SVT Nyheter. Hanif Bali har alltså väckt uppståndelse på nytt genom att i fredags dela en bild där han poserar med ett halvautomatiskt vapen.

Dagens PS - Igår: 06:31

Rapporttung morgon – se hela listan här

BÖRS Rapporter
07:00 Ambea, 07:00 Lyko, 08:00 Alimak, 08:00 BTS, 08:00 Scibase, 08:00 Starbreeze, 08:30 Latour, 08:30 Neurovive, 12:30 Multiq, 14:00 VBG Group, Acarix, Bahnhof, Cantargia, Dignitana, Frontoffice, Gasporox, Hancap, Hufvudstaden, Idogen, Imint, Insplorion, Isofol Medical, Nilsson Special Vehicles, Oboya, PEN Concept, Projektengagemang, Prostalund, Saxlund, Sdiptech, Seafire, Shortcut Media, Simris Alg, Sparbanken Sjuhärad, SpectraCure, Vindico, XMReality, Zaplox Utländska rapporter
BHP Billiton, NEXT Biometrics, United International Enterprises Utländska stämmor
Harboes Bryggeri Investerarmöte
09:00 Promore Pharma telefonkonferens
09:30 BTS telefonkonferens
09:30 Sdiptech telefonkonferens
10:00 Alimak telefonkonferens
10:0

Dagens PS - 15 minuter sedan

Ledarkollen: Bisarr fixering vid Hanif Bali

Dagens ledarkoll handlar om Hanif Bali, om när det var svält i Sverige, om vänsterns rädsla för landsbygden, om Centerpartiet och om den svenska skolan. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  När det var svält i Sverige DI sätter sommarens torka i ett historisk perspektiv: ”Orsaken till att svälten försvann från Sverige är inte att vädret stabiliserades utan att järnvägen byggdes ut så att hela Sverige kunde leva genom att vara en del av spannmålsmarknaden.

Dagens PS - Igår: 15:22

SvD-krönikör kräver: Ledningen måste avgå

Volkswagen som är världens största biltillverkare måste förändras i grunden enligt SvD:s krönikör Jonas Fröberg. Dieselskandalen i Volkswagen 2015 blottade enorma kulturproblem i bolagsledningen och ännu efter tre år är skandalen inte färdigutredd. Jonas Fröberg pekar på att Volkswagen-koncernens andreman Rupert Stadler i dagarna fick besked att han tvingas kvarstå i fängelse på obestämd tid, men trots det sitter han formellt kvar i koncernledningen och som Audichef.

Dagens PS - 1 timme sedan

Dubbelsmällen: ”En svart dag för Trump”

Donald Trumps tidigare advokat Michael Cohen har erkänt sig skyldig till bland annat bankbedrägerier och skatteflykt. Han erkände sin skyldighet under en federal domstol på Manhattan och en uppgörelse med den federala åklagaren är redan uppnådd. ”En svart dag för Donald Trump”, skriver amerikanska Bloomberg, i en nyhetsbrief, om händelserna kring den amerikanska presidenten.

Dagens PS - 1 timme sedan

Bolagsverket saknar Allras årsredovisningar

Har fått påminnelse och föreningsavgift och riskerar nu ytterligare straffavgifter. Dina Pengar i Expressen berättar att det är två års årsredovisningar från Allra som Bolagsverket i Sundsvall nu efterlyser. Årsredovisningarna gäller två av koncernens bolag – moderbolaget Allra Sverige AB (tidigare Svensk Fondservice AB) och Allra Pension AB – och avser räkenskapsåret 2017.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Affärsvärlden i dag – på 2 minuter

Kvartalsrapporter, investerarmöten och makrostatistik. Dagens PS ger dig de viktigaste affärshändelserna för onsdagen den 22 augusti – kolla här. BÖRS Rapporter
07:30 Scandi Standard, 08:00 B3 Consulting, 08:00 TerraNet, A1M Pharma, Arcoma, Challenger Mobile, Clavister, Combigene, Concent, Confidence International, EQL Pharma, Emotra, Esen Esports, Everysport Media, Fagerhult, Fortnox, Gapwaves, Heimstaden, Inhalation Sciences, K2A, Link Prop Investment, Livihop, Malmbergs Elektriska, MaxFastigheter, Nanexa, Netmore Group, New Equity Venture, Nordic Flanges, Nuevolution, OrganoClick, Panion, PledPharma, Saniona, Sensori, SenzaGen, Senzime, SinterCast, Solnaberg, SpiffX, SyntheticMR, TerraNet, Torslanda Property, Urb-it Utländska rapporter
Aalborg Boldspilklub, GN Stor

Dagens PS - 16 timmar sedan

Rekord: 800 miljoner kineser har nu internet

Kina har nu nått 800 miljoner internetanvändare, enligt färsk data från en statlig rapport. Det rapporterar Techcrunch. En ny rapport från en statlig organisation visar att antalet personer i Kina med internetåtkomst uppgår till 802 miljoner stycken.

Dagens PS - 1 timme sedan

Prinsen dumpar sitt livsverk

Säljer gymkedjan, som han startade 2006 och fortfarande är huvudägare i. Balance, som gymkedjan heter, har tre anläggningar i Stockholm och nu köper Sats verksamheten, rapporterar Dagens Industri. Prins Daniel har enligt tidningen inte varit aktiv i gymkedjan sedan 2010 då han gifte sig med kronprinsessan Victoria.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Budstrid: Ramsay kan höja budet på Capio

Franska vårdföretaget Ramsay överväger att höja budet på Capio, mot bakgrund av att Capio vill sälja sin franska verksamhet till Vivalto Santé. Det rapporterar DI. ”Nu har de gjort sitt motdrag och vi får se om vi förändrar vårt bud”, säger en person med god insyn till Di.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.