Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 22 January, 07:18

Dagens PS - 08 mar 17 kl. 09:59

Vasaloppet vs Börsen: ”Spurtstyrka inget måste”Nyss hemkommen från Mora och Stafettvasan och bänkad i TV-soffan inför starten i Berga by för det 93:e Vasaloppet är det omöjligt att inte dra paralleller till min vanliga värld, sparvärlden. Uthållighet och förmågan att både fatta långsiktiga och snabba beslut är viktiga egenskaper både i spåret och på börsen. Precis som under ett Vasalopp så är det med sparande viktigt att klara av att andas genom smärtan, att bita ihop och intala sig att bara klara av en mil till, och en till. Börsen har flera stora nedgångar på sitt samvete. Men den har alltid stigit efter dessa krascher och dippar.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Börsen, Mora, Stafettvasan, TV, Berga, Vasaloppet, Vasalopp, LÄS THERESE LUNDSTEDTS TIDIGARE KRÖNIKOR, Dagensps

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasaloppetvs , Börsen, Spurtstyrka, ingetmåste
Barometern - 02 mar 14 kl. 18:16

Därför är Norge bäst i Vasaloppet

Det blev dubbelt norskt först över mållinjen i Vasaloppet. Bäste länsbo blev återigen Joakim Åleheim med en 185:e plats, cirka 20 minuter efter segraren. Segraren John Kristian Dahl, förklarar varför inte svenskarna hänger med: - Vi har på flera plan kommit mycket längre med vår långloppssatsning jämfört med svenskarna.

YLE - 08 mar 15 kl. 16:51

Korsholmare rapporterar från Vasaloppet

På söndagen åkte Jessica Strandholm från Karperö i Korsholm Vasaloppet för tredje gången. Hon hade hoppats på bättre före än i fjol - och snabbare tid. Så blev det inte.

Helsingborgs Dagblad - 08 jun 11 kl. 22:59

Northug satsar på Vasaloppet

Norges skidkung Petter Northug har inget mästerskap att se fram mot nästa säsong. I stället blir Vasaloppet ett av hans stora mål kommande vinter. Hans tre mål är Tour de ski runt årsskiftet och sedan Vasaloppet och femmilen i Holmenkollen inom loppet av en vecka.

Kristianstadsbladet - 25 feb 14 kl. 18:33

Kritiskt för Vasaloppet


Vasaloppet slåss mot vårvärmen.Vatten har trängt igenom snön på myrarna vid Evertsberg och situationen är kritisk.När TT når Vasaloppets vd Anders Selling sitter han i en pistmaskin ute i spåret.

Trelleborgs Allehanda - 25 feb 14 kl. 18:33

Kritiskt för Vasaloppet


Vasaloppet slåss mot vårvärmen.Vatten har trängt igenom snön på myrarna vid Evertsberg och situationen är kritisk.När TT når Vasaloppets vd Anders Selling sitter han i en pistmaskin ute i spåret.

Barometern - 25 feb 14 kl. 18:34

Kritiskt för Vasaloppet

Vasaloppet slåss mot vårvärmen. Vatten har trängt igenom snön på myrarna vid Evertsberg och situationen är kritisk.När TT når Vasaloppets vd Anders Selling sitter han i en pistmaskin ute i spåret.

YLE - 22 jul 17 kl. 15:21

Conny Karlsson behöver idiotiska utmaningar – efter Vasaloppet väntar veteran-EM och Vätternrundan

I Seinäjoki tar en lång FM-karriär i dag slut, då Conny Karlsson en tjugonde och sista gång ställer upp i Kalevaspelen. Den 41-åriga tidigare elitkulstötaren sätter snart punkt – men först ska han fullborda en mästerskapstrippel. Andra intressen har allt mer tagit över, men Conny Karlsson är fortfarande en mycket bekant figur vid inhemska kulringar.

Nyheter 24 - 21 mar 11 kl. 19:23

Northug kan ställa upp i Vasaloppet


"Vill också försöka mig på ett par långa lopp" OSLO. Nästa säsong är det inget världsmästerskap och då siktar Petter Northug på att ställa upp i Vasaloppet.- Tour de Ski är viktigaste målet, men jag vill också försöka mig på ett par långa lopp om det passar in med resten av programmet, Marcia Longa i Italien och Vasaloppet, säger norrmannen enligt Adresseavisen.

Kristianstadsbladet - 07 feb 14 kl. 07:17

Barmark inget hot mot Vasaloppet

Det är barmark i stora delar av Sverige och den milda vintern har tvingat skridskoloppet Vikingarännet att ställa in. Men Vasaloppet är inte i fara.
- Det ser jättebra ut, det har kommit bra med snö och prognosen är att det ska komma mer, säger Vasaloppets vd Anders Selling.

BT - 07 feb 14 kl. 07:19

Barmark inget hot mot Vasaloppet

Det är barmark i stora delar av Sverige och den milda vintern har tvingat skridskoloppet Vikingarännet att ställa in. Men Vasaloppet är inte i fara. - Det ser jättebra ut, det har kommit bra med snö och prognosen är att det ska komma mer, säger Vasaloppets vd Anders Selling.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 45 minuter sedan

22 januari: Här är dagens kalender

Dagens PS håller dig ajour med vad som händer på affärsfronten, så att du inte missar något viktigt. Börs Utländska rapporter 07:30 Tryg, 12:45 Johnson & Johnson, 22:05 IBM, Halliburton (före öppningen), Stanley Black & Decker (före 15:30), UBS Stämmor 13:00 K2A (extra) Investerarmöte Nanexa investerarmöte Aktiekvällen Göteborg Naxs investerarmöte Aktiekvällen Göteborg Neurovive investerarmöte Aktiekvällen Göteborg Targeteveryone investerarmöte Aktiekvällen Göteborg Corporate Actions Fram Skandinavien exklusive rätt N 1:7, 60 kronor per aktie Makro 00:01 Sydkorea BNP kvartal 06:30 Nederländerna hushållens konsumtion 07:00 SEB:s konjunkturrapport Nordic Outlook 10:30 Storbritannien arbetslöshet 11:00 Tyskland ZEW-index 14:30 Kanada g

Dagens PS - 18 timmar sedan

Erik Penser: Inga skäl för oron

Erik Penser Bank anser att pessimismen på marknaden saknar existensberättigande, enligt det senaste veckobrevet. Banken har tidigare uttryckt den bedömningen genom att påvisa att höstens nedgång främst berodde på de nya skattereglerna för hedgefonder i USA. Det orsakade rejäla utflöden och sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Svenska fondfavoriten står starkt när det blåser

En fond som handplockar olika slags tillgångar från hela världen kan ge bred riskspridning för den som vill stå beredd inför ett par turbulenta börsår – utan att avgiften behöver dra iväg. Nästan hälften av alla pengar som svenska investerare sköt in i fonder förra året gick till mixfonder, med olika profiler. Många av mixfonderna håller sig till svenska aktier och räntepapper.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Facebook utvecklar meme-app för unga

Facebook håller på att utveckla en meme-app för ungdomar efter att tidigare satsningar med Watch, Lasso och IGTV inte gett resultat. Det skriver Techcrunch. Källor till tekniksajten sade att den sociala medie-jätten jobbar med LOL, en samlingsplats för roliga videos och GIF-liknande animationer.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Spotify satsar på hårdvara i bilar

Musikströmningstjänsten Spotify planerar under året att gå in på området för hårdvara. Bolaget siktar på att sälja en röststyrd musikspelare för bilar, rapporterar Financial Times. Historiskt har Spotify fokuserat på att endast leverera appar och då i andra företags hårdvara däribland Apple, Google och Amazon.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Här är ministrarna i Sveriges nya regering

Regeringen ska genomföra en ny stor skattereform som syftar till att främja jobb och konkurrenskraft, utjämna klyftor och öka jämlikheten. Det säger nygamle statsminister Stefan Löfven (S) i samband med måndagens regeringsförklaring i riksdagen. Bland annat ska de sista resterna av pensionärsskatten slopas samtidigt som värnskatten och extraskatten vid generationsskiften tas bort.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Volvo Cars tänker dubbla SUV-försäljning

Biltillverkaren Volvo Cars siktar på att dubbla årsförsäljningen av SUV:en XC40 till 150.000 fordon under 2019. Det uppger Europachefen Lex Kerssemakers för Autocar.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Då visar LG upp sin vikbara telefon

Det surras redan om vad olika aktörer t’nker visa upp i samband med den stora telekommässan i Barcelona i februari. LG kommer enligt källor till Korea Herald visa upp en vikbar smartphone. Telefonen kommer att visas upp för bolagets VIP-kunder inom business-to-business.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Tesla får grönt ljus för Europaleveranser

Elbilsuppstickaren Tesla har fått grönt ljus för att sälja sin senaste modell Model 3 i Europa. Det uppger den nederländska fordonsmyndigheten, enligt Bloomberg News. Leveranser kan inledas i februari.

Dagens PS - 22 timmar sedan

VD:n får sparken: ”Olika syn på ledarskap”

Utbildningsbolaget Engelska Skolan meddelar att vd Anette Brodin Rampe lämnar sin befattning som vd med omedelbar effekt i dag den 21 januari. Det framgår av ett pressmeddelande. ”Vi har olika syn på vilket ledarskap som krävs för att implementera IES strategi och därför är det inte möjligt för mig att fortsätta som vd”, säger Annette Brodin Rampe, som nu tvingas lämna sin stol på dagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.