Skånskan > Opinion

Thursday, 16 July, 19:13

Skånskan - 07 mar 17 kl. 16:19

Goda exempel ska inspirera kvinnorTro på dig själv. Skaffa dig ett nätverk. Var inte ensam. Det är några av råden som kvinnor som invandrat till Sverige vill dela med sig av i dag för att inspirera andra kvinnor. ERWP.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sverige, ERWP, KompetensCenter Idéburna Malmö, Open Skåne, Hermods, Celebrating Migrant Women, Rebecca Lillian, USA, Tusemererwa, Kongo, Uganda, SFI, Leticia, Malmö, International, Leticia Tusemererwa, Azirar Karlsson, Marocko, Asmaa, Asmaa Azirar Karlsson, Lillian, Asmaas, Rebecca, Folkuniversitetet, Skåne, Nobelvägen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Goda, exempelska , inspirera, kvinnor
Regeringen - 06 jul 12 kl. 09:40

Goda exempel från äldrevården lyftes fram i Almedalen

Satsningen på de mest sjuka äldre har startat ett utbrett förbättringsarbete över hela landet. Goda exempel på framgångsrikt arbete lyftes under ett seminarium i Almedalen. Socialdepartementet och Sveriges Kommuner och Landsting stod tillsammans som arrangörer.

Nerikes Allehanda - 08 maj 14 kl. 08:18

Små steg och goda exempel avgörande

Mer lokal upphandling, närproducerat, kollektivtrafik och lär de små genom de äldres goda exempel goda exempel. Så skapas en bättre framtid och i bästa fall hållbar. Det var några slutsatser i onsdagskvällens dialogmöte på Nora stadshotell..

Helsingborgs Dagblad - 03 mar 11 kl. 22:24

Goda exempel belönade med ära och tusenlapp

Goda exempel. Detta gemensamma omdöme fick de femton ungdomar som tog emot Landskrona stads skolstipendier 2011..

Helsingborgs Dagblad - 15 jun 12 kl. 15:27

Trovärdighet och goda exempel

Så här funderar kommunpolitiker kring tjänstemännens bostadsval.Thomas Bjertner (S) tycker att chefstjänstemän ska vara goda exempel och bo i kommunen.? Man kan aldrig tvinga någon, men jag tycker att de bör bo på platsen.

DalaDemokraten - 26 feb 15 kl. 10:34

KD:s partiledarkandidat letar goda exempel i Falun

– Men först har jag träffat representanter för AIK i Falun (Arbetsmarknads- och Integrationskontoret) för att bilda mig en uppfattning om hur Falu kommun arbetar med flyktingfrågan och valideringen in i det svenska samhället. Jag letar helt enkelt goda exempel på vad kommunerna gör..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Kommunen letar efter goda exempel

Åmåls kommun och facken gör en gemensam ansträngning för att få bukt med de höga sjuktalen i äldreomsorgen. Första mötet hölls i fredags och nu ska man leta goda exempel i den egna verksamheten.– Det finns avdelningar där det fungerar bättre, säger Kommunals vice ordförande i Åmål Joachim Örtegren..

Nerikes Allehanda - 26 nov 15 kl. 17:44

Goda exempel på asylengagemang

Goda exempel. Det vill Betania i Åbytorp lyfta fram vid en serie samtalskvällar om integration..

YA - 09 feb 16 kl. 18:00

Barnens ombudsman hittade goda exempel

Ungdomsfullmäktige och särskilda strateger med inriktning på barn och unga. Det är två goda exempel Barnombudsmannen Fredrik Malmberg tar med sig från Ystad..

Dalarnas tidningar - 05 dec 16 kl. 12:31

Riksträff i Falun - delar goda exempel för att hjälpa utsatta barn

Över 150 socialarbetare och chefer i landet träffas i Falun 6-7 december.
Temat är goda exempel som hjälper de mest utsatta barnen i samhället..

Regeringen - 16 mar 17 kl. 12:41

Regeringen nominerar Sagobygden till Unescos register över goda exempel på bevarande av immateriellt kulturarv

Regeringen har beslutat att nominera verksamheten Sagobygden, som verkar för att den muntliga berättartraditionen ska leva vidare, till Unescos register över goda exempel på bevarande av immateriellt kulturarv. Sagobygden drivs av Berättarnätet Kronoberg..

Regeringen - 13 okt 17 kl. 11:10

Medel till att sprida goda exempel på insatser för ökad och säker cykling

Regeringen har beviljat Sveriges kommuner och landsting (SKL) 1,5 miljoner kronor inom ramen för regeringens nationella cykelstrategi för ökad och säker cykling. Pengarna ska användas för att SKL ska samla, lyfta och sprida goda exempel på insatser som bidragit till ökad och säkert cyklande..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:56

Modeföretag i konkurs – fler att vänta

Ekonomi Coronakrisen tvingar företag i modebranschen och hotell- och restaurangnäringen i konkurs.Vi tror att det här bara är en början, säger Richard Damberg, ekonom på kreditmarknadsföretaget UC.
När kunderna uteblir och marginalerna är små behövs inte lång tid innan ekonomin kraschar och konkursen är ett faktum.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Nya skyltar på lekplatserna

STAFFANSTORP Kommunens lekplatser har fått nya hänvisningsskyltar.
Här ges information om vem som har ansvaret, var man kan vända sig med en felanmälan samt var man kan ringa om en olycka inträffar.
Namnet på respektive lekplats på skylten är det vedertagna namnet men många lekplatser har också egna smeknamn utifrån de teman som de är uppförda kring..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Motion om gupp får bifall

STAFFANSTORP En S-motion med yrkandet att det ska göras en översyn av förekomsten av vägbulor med målsättningen att halvera antalet, vann stort gehör i kommunfullmäktige, från alla håll.
Werner Unger (S) som skrivit motionen fick bifall till sitt förslag. Han föreslog en översyn för att kunna minska antalet vägbulor till hälften och en översyn ska nu göras.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Första kvinnliga biskopen

PIONJÄR. Hon är Sveriges första kvinnliga biskop och har varit präst i över 50 år. Vid 80 bistår Christina Odenberg fortfarande kyrkan – men som pensionär unnar hon sig lugn och ro till morgonkaffet.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Klotter har polisanmälts

STAFFANSTORP Någon har klottrat ett hakkors på ett staket vid Önsvalavägen i Staffanstorp.
Det har hänt någon gång mellan den 9 och 21 mars och har polisanmälts.
Eftersom klottret föreställer ett hakkors blir brottsrubriceringen utöver skadegörelse även hets mot folkgrupp..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:37

Häktad efter mord i Furulund

Furulund Den 35-årige man som i helgen greps misstänkt för mord på en 25-årig kvinna i Furulund har häktats.Det var i fredags som en kvinna i 25-årsåldern hittades död i en lägenhet i ett flerbostadshus i Furulund.
En 35-årig man greps.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:40

Femårig flicka nära krossas av kollapsad lekanordning

ESLÖV Femåriga Ida Pettersson skadades svårt när hon i helgen lekte på en gård som hör till en av kommunens förskolor. Ett träd till en lekanordning knäcktes plötsligt i markhöjd och ramlade rakt över henne.
Hon fördes med ambulans till sjukhuset och har bland annat brutit benet och fått flera frakturer på bäckenet.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:40

Förvaltningchefen: Vi får titta på konstruktionen

ESLÖV Efter olyckan ska kommunen granska konstruktionen i den lekanordning som ledde till att femåriga Ida Pettersson skadades allvarligt.
– Vi ska se till att vi har säkra förskolegårdar, säger Kerstin Melén Gyllensten som är förvaltningschef på Barn och Utbildning.Rektorn på Ekebackens förskola vill inte kommentera den allvarliga olyckan som inträffat.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:16

Tredje rånaren fanns i häktet

Sjöbo/sydost Det har funnits misstankar om att det varit en tredje person inblandad i gårdsrånen i sydöstra Skåne – och nu kan personen ha hittats – i häktet.Sedan de två misstänkta rånarna greps efter rånet mot gården i Vollsjö har polisen letat efter en tredje gärningsperson. Flera av offren har i förhör berättat att det varit tre personer som kommit hem till dem.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 17:14

Nu är det sluthängt vid bardisken

Inrikes För att begränsa smittspridningen införs strängare regler för landets alla restauranger, barer och kaféer. De nya reglerna kan börja gälla redan på onsdagen.Vi kommer bara att tillåta servering vid sittande bord.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.