Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 21 October, 00:16

Cornucopia - 03 mar 17 kl. 08:48

Statens överskott endast 10 miljarder - sparande på skattekonto förklaringenStatens överskott 2016 var inte alls 60 miljarder enligt finansutskottets Jan Ericson (m). 50 miljarder av "överskottet" beror på att företag och privatpersoner använde skattekontot som bank.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Jan Ericson, Ericson, Skattekontot, Riksgälden, Riksgäldens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statens, överskott, endast10 , miljarder, sparande, skattekonto, förklaringen
Expressen - 09 jun 14 kl. 10:27

Statens överskott större än väntat

Statens överskott blev större än beräknat i maj. Betalningarna gav ett överskott på 28,9 miljarder kronor, enligt Riksgälden, vars prognos för månaden låg på ett överskott på 23 miljarder kronor..

DI - 07 mar 17 kl. 09:37

Statens överskott växer

Statens betalningar resulterade i ett överskott på 42,9 miljarder kronor i februari. Riksgäldens prognos pekade mot ett överskott på 48,2 miljarder kronor..

DI - 08 jun 18 kl. 09:56

Statens överskott större än förväntat

Statens betalningar resulterade i ett överskott på 50,6 miljarder kronor i maj. Riksgäldens egen prognos pekade mot ett överskott på 47,2 miljarder kronor.  Det rapporterar Riksgälden..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Statens överskott lägre än beräknat

Statens betalningar gav ett överskott på 25,3 miljarder kronor i maj, vilket var 9,7 miljarder kronor lägre än vad Riksgälden hade räknat med. Den främsta orsaken till avvikelsen är att skatteinbetalningarna var lägre än beräknat, enligt myndigheten. Statsskulden uppgick i slutet av maj till 1 084 miljarder kronor..

Helsingborgs Dagblad - 08 jun 12 kl. 09:40

Statens överskott lägre än beräknat

Statens betalningar gav ett överskott på 25,3 miljarder kronor i maj, vilket var 9,7 miljarder kronor lägre än vad Riksgälden hade räknat med. Den främsta orsaken till avvikelsen är att skatteinbetalningarna var lägre än beräknat, enligt myndigheten. Statsskulden uppgick i slutet av maj till 1 084 miljarder kronor..

DI - 20 dec 17 kl. 10:29

Statens överskott minskar

Överskottet i statens budget krympte i november jämfört med samma månad i fjol. Staten gick 17 miljarder kronor plus, vilket var en minskning med 17,1 miljarder kronor, enligt siffror från Ekonomistyrningsverket..

DI - 09 jan 18 kl. 09:41

Statens överskott 2017 slår prognosen

Statens betalningar resulterade i ett underskott på 69,9 miljarder kronor i december. Riksgäldens egen prognos pekade mot ett underskott på 92,3 miljarder kronor. Det rapporterar Riksgälden..

Helsingborgs Dagblad - 27 sep 18 kl. 09:51

Barnbidrag drar ned statens överskott

Barnbidraget bidrar till att överskottet i statens budgetsaldo minskar i augusti jämfört med samma månad i fjol, enligt Ekonomistyrningsverket. Överskottet uppgick till 25 miljarder kronor, vilket är 14 miljarder lägre än för ett år sedan. Medan inkomst.

Sydsvenskan - 27 sep 18 kl. 09:51

Barnbidrag drar ned statens överskott

Barnbidraget bidrar till att överskottet i statens budgetsaldo minskar i augusti jämfört med samma månad i fjol, enligt Ekonomistyrningsverket. Överskottet uppgick till 25 miljarder kronor, vilket är 14 miljarder lägre än för ett år sedan. Medan inkomst.

Kristianstadsbladet - 27 sep 18 kl. 09:51

Barnbidrag drar ned statens överskott

Barnbidraget bidrar till att överskottet i statens budgetsaldo minskar i augusti jämfört med samma månad i fjol, enligt Ekonomistyrningsverket. Överskottet uppgick till 25 miljarder kronor, vilket är 14 miljarder lägre än för ett år sedan.(TT).

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 6 timmar sedan

Introduktion till elbilsladdning

Efter fem månader med elbil så är alla orosmoment kring elbilsladdning som bortblåst, och alla olika typer av laddare som existerar har visat sig vara ett icke-problem. Ska man summera så vill man ha en Mode-3, type-2 (aka type-2) kabel, samt snabbladdaruttag för CHAdeMO, CCS eller Tesla. Därtill kan det behövas en Shuko-adapter eller hellre trefas-adapter för laddning hemma om man inte har en egen laddbox av type-2.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Uppgifter: USA drar sig ur INF-avtalet efter åratal av ryska brott

Enligt ansedda New York Times avser USA att nästa vecka dra sig ur INF-avtalet från 1986, och dess förbud mot markbaserade medeldistansrobotar. Detta efter att Ryssland åtminstone sedan 2014 brutit mot det ömsesidiga nedrustningsavtalet. Kina omfattas inte heller av avtalet och har ensidigt byggt upp omfattande medeldistansrobotkapacitet.

Cornucopia - Igår: 17:14

Fredagsmys: Försvarsmakten tog tredjeplatsen i internationell prickskyttävling - av trettio

Dags för lite fredagsmys och upprepade kvitton på det svenska yrkesförsvarets kompetensnivå i världsklass. Svenska Försvarsmaktens bidrag till US Army International Sniper Competition 2018 i Fort Benning, USA, knep tredjeplatsen av trettio deltagande lag. Det betyder att prickskyttarna från de svenska flygbasjägarna övetrumfade bland annat amerikanska Gröna baskrarna.

Cornucopia - Igår: 14:51

Climeon vann innovationspris i Japan tillsammans med Tesla och Alsrom

Det svenska energinnovationsbolaget Climeon har vunnit ett japanskt pris. Övriga pristagare i kategorin var Tesla och Alstom.
Geotermisk anläggning på Island.

Cornucopia - Igår: 12:51

Inbördeskriget väntar om Putin faller från

Efter gårdagens fullsatta föreläsning för Allmänna försvarsföreningen i Kalmar fick jag frågan vad som skulle hända om Rysslands diktator Putin skulle gå och dö. Svaret är att Ryska Federationen sannolikt skulle kastas in i inbördeskrig. Vilket kan vara intressant med tanke på kärnvapnen.

Cornucopia - Igår: 09:02

Namn och bild ej garanti för ett kontos äkthet

Ett så kallat inflytelserikt centerpartistiskt konto på Twitter har avslöjats som en bluff av Expressen. Kontot hade ett svenskt namn och foto på en person, men visade sig vara helt fejk - förutom att det var ett uppenbart troll jag personligen blockat för länge sedan - och belyser att namn och bild ej är en garanti för något.Vem döljer sig bakom tangentbordet.

Cornucopia - I förrgår: 17:01

Facket: Inga bygghissar hos Oscar Properties Norra Tornen

Fackföreningen Byggnads tidning skriver att det inte finns några bygghissar för de tolv översta våningarna i det första av de två Norra Tornen, och begränsad tillgång till hiss för bygget på de 25 nedersta våningarna. Byggherren Oscar Properties hävdar att det finns hiss, men motsägs av arbetarna. Senast i december ska alla lägenheter vara inflyttade men endast sex av 37 våningar stod klara i september.

Cornucopia - I förrgår: 14:52

Tobin sålde två lägenheter tredje kvartalet

Börsnoterade bostadsutvecklaren Tobin Properties lyckades sälja två lägenheter under tredje kvartalet, till ett sammanlagt ordervärde om 5 MSEK. Man har 493 lägenheter i produktion. Booli meddelar att priserna på nya och gamla lägenheter i Stockholm nu är i princip samma.

Cornucopia - I förrgår: 10:24

Valueguard: Inga väsentliga förändringar i lägenhetspriser - ras för villor

Valueguard rapporterar inte om några väsentliga förändringar i lägenhetspriserna, även om media slår stort på trumman med att lägenhetspriserna föll med några promille. Däremot föll villapriserna hårt i våra tre så kallade storstäder.Lägenhetsprisindex för Sverige, HOXFLATSWE.

Cornucopia - I förrgår: 09:00

SEB utpekad i med/utan-bedrägerier - ingen kan förklara hur det fungerar

Svenska SEB har nu pekats ut som en av bankerna som deltog i de omfattande med/utan-bedrägerier som skedde framför allt i Tyskland efter finanskrisen. Ingen i media lyckas dock förklara exakt hur med/utan-bedrägerier fungerar (cum-ex).SEB-kontor på den passande namngivna Tjuvholmen i Oslo.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.