YLE > Svenskfinland

Tuesday, 20 October, 14:01

YLE - 01 mar 17 kl. 04:30

Skolor och vägar heta ämnen i VöråSkolor, vård och vägar är heta ämnen när det närmar sig kommunalval i Vörå. Men någon ny kommunsammanslagning vill i varje fall inte Vöråborna Madelene Sippus och Sofia Nyman ha. Både Sippus och Nyman bor i centrala Vörå. För Nyman är det viktigt att Koskeby skola fixas upp medan Sippus gärna skulle se mer och bättre satsning på äldreomsorgen. Men överlag trivs de i Vörå.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vörå, Vöråborna Madelene Sippus, Sofia Nyman, Sippus, Nyman, Koskeby, Efter, Vöråbor, Christina Båssar, Mikael Wester, Bertby, Wester, Sofi Nordmyr, Oravais, Lönnqvist, Maxmo, Kaj Mäkelä, Mäkelä, , Ray, Karvat, Vöråbo, Sett, Yles, Vörås, Mikko Ollikainen, Ollikainen, Vöråbor Att, Ladda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skoloroch , vägar, heta, ämneni , Vörå
YLE - 30 sep 14 kl. 09:51

Skattehöjning och byskolor heta ämnen i Karleby

En höjning har diskuterats i flera år, men nu bedömer fullmäktigeordförande Stefan Andersson (SFP) att det är allvar bakom. - Jag tror det är mer allvar än tidigare. Det är en tuff sits vi har.

YLE - 29 aug 16 kl. 04:00

Få svenska skolor vågar slopa sifferbetygen

Den nya läroplanen uppmuntrar skolorna till att i större grad slopa sifferbetyg och allt mera gå in för en utvärdering där eleverna ställer upp egna mål och utvärderar sig själva och varandra. Men det finns stora variationer i hur skolorna i Svenskfinland tolkar det här. En kartläggning som Yle Nyheter har gjort visar att de flesta svenskspråkiga skolor kommer att hålla kvar sifferbetygen i åk 4 - 6.

Världen Idag - 30 aug 17 kl. 00:01

Julgudstjänst och hijab heta ämnen i norska valrörelsen

Kampen om de många kristna väljarna och framtiden för Norges kristna arv fortsätter att spela en framskjuten plats inför stortingsvalet måndagen den 11 september. Invandringskritiska och liberala Fremskrittspartiet, Frp, i Norge fångar upp många upprörda norrmäns reaktioner på att statliga tv-bolaget NRK inte tillåter en anställd programledare, som är kristen, att bära kors i sändning – medan en tillfällig och inte fast programledare, som är muslim, kan klä sig i hijab, det vill säga huvudduk eller sjal. Fremskrittspartiet, som av allt att döma är på väg emot ett förlustval, är det norska parti som tagit ställning för hijab-förbud i norska skolor.

YLE - 15 feb 17 kl. 05:10

Skolor och fusion heta frågor i Korsholm

Byskolornas vara eller icke vara - och i förlängningen hela kommunens vara eller icke vara. I Korsholm kan en stor del av valkampanjen inför kommunalvalet komma att handla om kommunens skolstruktur och huruvida man igen borde utreda en fusion med Vasa. Korsholm - barnfamiljsreservatet runt Vasa.

Computer Sweden - 17 dec 13 kl. 06:28

Stockholms skolor sågar it-avtalet - igen


I våras förlängde Stockholm it-avtalet med Volvo IT. Men ute på skolorna - där de flesta användarna finns - är kritiken fortfarande massiv. Bruttolistan över upplevda brister tar upp sju sidor i en ny rapport.

Skånskan - 13 maj 19 kl. 07:00

Skolvägar görs säkrare

lund Kommunen vill få fler barn att gå eller cykla till och från skolan. Ett konsultföretag har därför fått i uppdrag att utreda hur barn och ungdomars färdväg kan göras säkrare.Rapporten, som fått namnet Superbra skolvägar i Lund, redovisas för tekniska nämnden vid dess nästa sammanträde.

YLE - 21 aug 17 kl. 14:12

Stadsstyrelsens ordförande i Esbo: Tänk inte bara på skolor som byggnader som man måste gå till varje dag för att lära sig!

Den största frågan som Esbo stad står inför är skolorna. Också social- och hälsovårdsreformen och den växande befolkningsmängden hör till ämnen som orsakar Esbopolitikerna huvudbry i höst. Det säger samlingspartisten Markku Markkula, stadsstyrelsens ordförande i Esbo.

YLE - 29 okt 14 kl. 09:25

Kortsiktigt med större skolor

Vasa stad vill på sikt gå inför större och färre skolor. I framtiden har man tänkt sig skolor med 600-700 elever. Redan nästa höst har man tänkt att klasserna ska bli större.

YLE - 29 okt 14 kl. 09:25

Kortsiktig lösning med större skolor

Vasa stad vill på sikt gå inför större och färre skolor. I framtiden har man tänkt sig skolor med 600-700 elever. Redan nästa höst har man tänkt att klasserna ska bli större.

Skånskan - 02 feb 19 kl. 05:00

Så jobbar Lund för säkra skolvägar

LUND Lunds kommun vill att fler barn går eller cyklar till skolan i stället för att skjutsas av föräldrar.
Det ger bättre miljö och trafiksäkerhet vid skolorna men då krävs också säkra skolvägar.För detta har Lunds kommun låtit ta fram en vägledning för hur man bäst ska arbeta för att nå dit, Superbra skolvägar i Lund.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.