YLE > Finland

Saturday, 23 January, 20:53

YLE - 02 mar 17 kl. 08:10

Sjukhus med omfattande jour behöver inte ha alla specialiteterAlla specialiteter vid sjukhusen med omfattande jour behöver inte en jour dygnet runt alla dagar. Dessutom har en del sjukhus som fått den nya statusen mindre beredskap för en omfattande jour än vad till exempel Vasa centralsjukhus har idag. Någon lista på vilka specialiteter som ska ha omfattande jour vid de 12 utnämnda sjukhusen med omfattande jour finns inte. Det fanns en önskan om att göra en lista på de specialiteter som ska ha omfattande jour vid sjukhusen. Men den feedback som förslaget väckte gjorde att Social- och hälsovårdsministeriet övergav idén på att lista specialiteter.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Social, Juha Rehula, Rehula, Jyväskylä, Det, Lindén, Helsingfors, Nylands, HNS, Villmanstrand, Rovaniemi, Karelens, Karjalan, Tarja Nylund, Etelä-Karjalan, Lapplands, Villmanstrands, Valet, Kymmenedalens, Kotka, Österbotten, Seinäjoki, YLE Antti Lempiäinen, Kymmenedalen, Kemi, Uleåborgs

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjukhusmed , omfattande, jourbehöver inte ha alla , specialiteter
YLE - 12 dec 16 kl. 03:48

Sjukhusen i Villmanstrand och Rovaniemi uppfyller inte kraven på omfattande jour

Centralsjukhusen i Villmanstrand och Rovaniemi ska om ett drygt år ansvara för närmare en halv miljon finländares jourvård. Enligt social- och hälsovårdsministeriet kan sjukhusen bli tvungna att ta i bruk distansvård för att klara sina uppgifter. Då riksdagens social- och hälsovårdsutskott på måndagen fortsätter att behandla sjukhusjourreformen handlar det om Vasa centralsjukhus som står i centrum.

YLE - 19 dec 16 kl. 11:22

Pohjalainen: Samlingspartiet stoppade omfattande jour vid Vasa centralsjukhus

Tidningen Pohjalainen skriver på ledarplats att det var Samlingspartiet som stoppade 12+1-modellen i regeringen. Pohjalainens chefredaktör Toni Viljanmaa skriver att tre av varandra oberoende källor har bekräftat att det var just Samlingspartiet som stoppade den omfattande jouren vid Vasa centralsjukhus. Centern och Sannfinländarna ska in i det sista ha varit beredda att öppna upp för fler än 12 sjukhus med omfattande jour.

YLE - 09 nov 16 kl. 14:31

Vasapolitiker fortsätter kampen för omfattande jour vid VCS

Kampen för en omfattande jour vid Vasa centralsjukhus fortsätter. - Vi kör på ända tills vi har en lösning som vi är nöjda med, säger riksdagsledamot Joakim Strand efter tisdagens debatt om jourreformen. Det var en hyfsad stämning under tisdagens remissdebatt om regeringens jourreform.

YLE - 09 nov 16 kl. 14:31

Politiker fortsätter kampen för omfattande jour vid VCS

Kampen för en omfattande jour vid Vasa centralsjukhus fortsätter. - Vi kör på ända tills vi har en lösning som vi är nöjda med, säger riksdagsledamot Joakim Strand efter tisdagens debatt om jourreformen. Det var en hyfsad stämning under tisdagens remissdebatt om regeringens jourreform.

YLE - 07 okt 19 kl. 12:46

Vasa centralsjukhus ett steg närmare omfattande jour – kraven på svenska vid Seinäjoki sjukhus tas bort

På måndagen lämnade regeringen in ett förslag om att hälso- och sjukvårdslagen ska ändras för att en omfattande jour vid Vasa centralsjukhus ska vara möjligt. På sjukhuset pågår hela tiden jobbet med att möta de krav som jouren ställer, bland annat tandvården måste kompletteras..

YLE - 18 dec 19 kl. 04:32

Tandvården ett problem då Vasa får omfattande jour vid årsskiftet – en del patienter skickas också i fortsättningen till Seinäjoki

Från och med den första januari är Vasa centralsjukhus ett sjukhus med omfattande jour. Och till den allra största delen uppfyller sjukhuset redan kraven. Men inte alla.

YLE - 02 mar 20 kl. 09:31

Vasa centralsjukhus firar omfattande jour – Yle sänder direkt

På måndagen firar Vasa centralsjukhus att man sedan i år är ett sjukhus med omfattande jour. Sjukhuset bjuder på kaffe och tårta..

YLE - 02 mar 20 kl. 09:31

Vasa centralsjukhus firade omfattande jour – Yle sände direkt

På måndagen firade Vasa centralsjukhus att man sedan i år är ett sjukhus med omfattande jour. Hundratals personer deltog i festligheterna, där sjukhuset bjöd på kaffe och tårta..

YLE - 09 maj 19 kl. 11:05

Vasa centralsjukhus förbereder sig för omfattande jour – behöver rekrytera neurologer

För att Vasa centralsjukhus ska uppfylla kraven som en omfattande jour kräver behöver man kunna erbjuda neurologisk jour. På Vasa sjukvårdsdistrikt förbereder man sig på att sjukhuset kommer att få omfattande jour..

YLE - 10 okt 16 kl. 15:10

Efter manifestationen - nu fortsätter arbetet för omfattande jour vid VCS

Nöjda - men inte färdiga. Så säger arrangörerna efter lördagens manifestation på Vasa torg till stöd för fortsatt omfattande jour på VCS. Nu vill man nå också finskspråkig riksmedia.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.