YLE > Finland

Friday, 17 August, 16:55

YLE - 02 mar 17 kl. 05:08

Ett höghus i trä växer upp på några minuterDet är ovanligt att i Finland bygga flervåningshus i trä, trots att de som bor i sådana hus mestadels har positiva erfarenheter. – Här är tystare, träet ger ett vackrare ljud. Och luften är renare och inte så torr, säger Tanja Vanharanta, som är enhetschef vid servicehuset Ratamo Turku. Och titta på mina händer. Jag brukar lida av torra händer på vintern, men nu är handryggen mjuk och fin.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Tanja Vanharanta, Ratamo Turku, Vanharanta, Linus Hoffman, Trähus, Åbostadsdelen Storheikkilä, Timo Mantila, Lakea, Åbo, Mantila, Men, Slottsstaden, Slottsfältet, Seinäjoki

Dela artikeln

130 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett höghusi , trä, växerupp på några , minuter
YLE - 18 sep 15 kl. 04:23

En modern detlajplan för Karis centrum växer fram

En smidig trafik och bra förutsättningar att bygga höghus är de stora utmaningarna i den nya detaljplanen för Karis centrum. Inom två år ska en plan som håller för moderna krav vara färdig. Den nuvarande detaljplanen för Karis centrum har inte förändrats på närmare 50 år, säger Raseborgs stadsplaneringsarkitekt Simon Store.

BT - 04 nov 14 kl. 06:26

Ulricehamn växer på höjden

Den pittoreska "småstaden" växer och i stadsbilden planeras för allt högre byggnader. Men Norra stranden, där Brinks trävaruindustri legat, med sina 15 våningar lär bli högst. – Jag skulle vilja säga att det är ett udda inslag i stadsbilden.

BT - 23 jan 18 kl. 21:56

Multiarena och höghus bland förslagen i nytt centrum

Höghus, multiarena och att Kinna växer ner mot Viskan – idéerna var många när omkring 50 personer samlades i Rydal och byggde nya Kinnas centrum. – Det finns mycket att ta med sig härifrån, sa Måns Hallén, förvaltningschef på bygg- och miljökontoret..

HBL - 30 jul 14 kl. 03:20

Snart växer Björnsö tiofalt

Björnsö växer så det knakar – bokstavligen. Från nuvarande 400 invånare ökar siffran till max 6 800 helsingforsare. Så säger åtminstone den nya planen.

Trelleborgs Allehanda - 09 jun 12 kl. 06:30

Framtiden växer fram

Det finns en tid för allt. Efter fest kommer vardag.
Det gäller verkligen för Trelleborg efter fem dagars firande.

Corren - 15 jan 18 kl. 16:00

Nya höghus planeras i Mjölby

Det växer på Svartåstrand och utbyggnaden fortskrider under kommande år..

YLE - 13 feb 14 kl. 04:57

Trähöghusbyggande i startgroparna

Intresset för att bygga höghus i trä växer. Men produktionen av limmade träelement sackar efter och de importeras för tillfället från Österrike. Stora Enso har två fabriker där som tillverkar korslimmat virke, så kallade CLT-element.

YLE - 30 maj 17 kl. 05:10

Kuppis är pop - bostadspriserna ökar i centrum av Åbo

Allt fler vill bo i eller nära Åbo centrum, i allafall om man granskar bostadspriserna. Det genomsnittliga priset på bostäder har stigit i centrum av flera större städer i Finland, såsom Helsingfors, Tammerfors, Åbo och Uleåborg. Området där bostadspriserna förväntas öka mest i hela landet år 2018 är Kuppis i Åbo, visar en utredning som teknologiföretaget Reaktor har låtit göra.

YLE - 30 maj 17 kl. 05:10

Kuppis är populärt - bostadspriserna ökar i centrum av Åbo

Allt fler vill bo i eller nära Åbo centrum, i allafall om man granskar bostadspriserna. Det genomsnittliga priset på bostäder har stigit i centrum av flera större städer i Finland, såsom Helsingfors, Tammerfors, Åbo och Uleåborg. Området där bostadspriserna förväntas öka mest i hela landet år 2018 är Kuppis i Åbo, visar en utredning som teknologiföretaget Reaktor har låtit göra.

YLE - 27 feb 16 kl. 11:23

Gasspisen var ett självklart val när han gjorde om köket

Hemma hos Markus Törnqvist har det inte märkts att priset för gasdistribution har chockhöjts. Det är husbolaget som får räkningen. Mängden hushåll som lagar mat på gasspis är fortsatt stabilt i Helsingfors.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

SPT handplockade vd som ska göra nyhetsbyrån slagkraftig

Den finlandssvenska nyhetsbyrån Svensk Presstjänst utnämnde lite överraskande en vd på torsdagen. Pär Landor ska sköta uppgiften och på så sätt avlasta SPT:s styrelseordförande..

YLE - 1 timme sedan

Nytt bemötande från regeringen - landskapsvalet hålls den 26 maj

Regeringen kommer med ett nytt bemötande där den åter fastställer att landskapsvalet skall hållas samma dag som EU-valet. Vad som är nytt i bemötandet är att man för första gången sätter ett exakt datum.

YLE - 2 timmar sedan

För mycket näring i Kyrkfjärden i Ingå - naturutredning föreslår bassänger i Ingå å

Sedimenteringsbassänger, våtmarker eller bevattningsbassänger längs Ingå å. Det föreslås i en naturutredning som visar att Kyrkfjärdens ekologiska status är försvarlig men kunde förbättras..

YLE - 4 timmar sedan

10 månader villkorligt fängelse för Jari Sillanpää - "Jag har aldrig varit i en liknande situation"

Det var ett stort medieuppbåd i dag när domen mot sångaren Jari Sillanpää föll. Sångaren stod åtalad på två olika punkter, bägge frågan om narkotikabrott..

YLE - 5 timmar sedan

Enastående utlåtande från Högsta förvaltningsdomstolen: Google tvungen att radera sökresultat

Högsta förvaltningsdomstolen har för första gången tillämpat EU-domstolens linje om sökresultat. Domstolen har beslutat om att Google måste ta bort sökresultat på en medborgares begäran..

YLE - 6 timmar sedan

Emil Roos ska susa nerför backe i lådbil - Raseborgs GP ordnas i Ekenäs centrum

Åttaåriga Emil Roos och brorsan Elis Roos, 5 år, ska tävla i Raseborgs GP i Ekenäs centrum på lördagen. Evenemanget är gratis..

YLE - 7 timmar sedan

Sista sommarhelgen? Passa på att njuta för det blir 20 grader och sol: "Varmt men omväxlande är veckoslutet i ett nötskal"

En av sommarens sista helger ser ut att gå i solens tecken med reservation för lokala åskskurar. Båtförare får ändå förbereda sig på blåsigt väder..

YLE - 7 timmar sedan

Strulig start för skolskjutsarna: Jenni har utrustat sin femåriga son med specialbehov med en GPS för att veta vart bilen kör honom

Det nya läsåret har börjat struligt för skolskjutsarna för barn med specialbehov i Helsingfors. Förseningar, bristfällig information och långa resor har varit vardag för Jenni Larres femåriga son som åker skolskjuts från hemmet i Drumsö till förskolan i Tölö, Helsingfors..

YLE - 12 timmar sedan

Trålhamnen i Lovisa förvandlas till företagskluster: ”Vi lever i symbios med varandra”

Det är buller och bång i trålhamnen i Lovisa. Grävmaskiner och andra arbetsfordon arbetar för fullt med att utvidga området så att allt fler företag kan flytta in..

YLE - 11 timmar sedan

Svårt att följa lagen och tjäna pengar på glass - "Man måste sälja en hel del bollar bara för att täcka hyreskostnader"

För företagare för glasskiosker kan det vara en så gott som omöjlig ekvation att ha en lukrativ verksamhet och samtidigt följa lagen kring arbetsvillkor. Därför valde Sallu Högberg att till största del sälja själv under de fem år hon hade en glasskiosk i Ekenäs. Den här arbetsgivaren har ingen koppling till fallen som nämns i artikeln om missförhållanden i glasskiosker..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.