YLE > Finland

Sunday, 24 March, 10:26

YLE - 02 mar 17 kl. 05:08

Ett höghus i trä växer upp på några minuterDet är ovanligt att i Finland bygga flervåningshus i trä, trots att de som bor i sådana hus mestadels har positiva erfarenheter. – Här är tystare, träet ger ett vackrare ljud. Och luften är renare och inte så torr, säger Tanja Vanharanta, som är enhetschef vid servicehuset Ratamo Turku. Och titta på mina händer. Jag brukar lida av torra händer på vintern, men nu är handryggen mjuk och fin.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Tanja Vanharanta, Ratamo Turku, Vanharanta, Linus Hoffman, Trähus, Åbostadsdelen Storheikkilä, Timo Mantila, Lakea, Åbo, Mantila, Men, Slottsstaden, Slottsfältet, Seinäjoki

Dela artikeln

130 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett höghusi , trä, växerupp på några , minuter
YLE - 18 sep 15 kl. 04:23

En modern detlajplan för Karis centrum växer fram

En smidig trafik och bra förutsättningar att bygga höghus är de stora utmaningarna i den nya detaljplanen för Karis centrum. Inom två år ska en plan som håller för moderna krav vara färdig. Den nuvarande detaljplanen för Karis centrum har inte förändrats på närmare 50 år, säger Raseborgs stadsplaneringsarkitekt Simon Store.

BT - 04 nov 14 kl. 06:26

Ulricehamn växer på höjden

Den pittoreska "småstaden" växer och i stadsbilden planeras för allt högre byggnader. Men Norra stranden, där Brinks trävaruindustri legat, med sina 15 våningar lär bli högst. – Jag skulle vilja säga att det är ett udda inslag i stadsbilden.

BT - 23 jan 18 kl. 21:56

Multiarena och höghus bland förslagen i nytt centrum

Höghus, multiarena och att Kinna växer ner mot Viskan – idéerna var många när omkring 50 personer samlades i Rydal och byggde nya Kinnas centrum. – Det finns mycket att ta med sig härifrån, sa Måns Hallén, förvaltningschef på bygg- och miljökontoret..

HBL - 30 jul 14 kl. 03:20

Snart växer Björnsö tiofalt

Björnsö växer så det knakar – bokstavligen. Från nuvarande 400 invånare ökar siffran till max 6 800 helsingforsare. Så säger åtminstone den nya planen.

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 19:57

Nu växer nya höghuset på höjden

Snart kommer ett nytt höghus torna upp sig bredvid E6 i norra Gårda. Bygget växer nu med tre meter om dagen. Redan i mars kommer den slutliga höjden på 94 meter att nås..

Trelleborgs Allehanda - 09 jun 12 kl. 06:30

Framtiden växer fram

Det finns en tid för allt. Efter fest kommer vardag.
Det gäller verkligen för Trelleborg efter fem dagars firande.

Corren - 15 jan 18 kl. 16:00

Nya höghus planeras i Mjölby

Det växer på Svartåstrand och utbyggnaden fortskrider under kommande år..

YLE - 13 feb 14 kl. 04:57

Trähöghusbyggande i startgroparna

Intresset för att bygga höghus i trä växer. Men produktionen av limmade träelement sackar efter och de importeras för tillfället från Österrike. Stora Enso har två fabriker där som tillverkar korslimmat virke, så kallade CLT-element.

YLE - 30 maj 17 kl. 05:10

Kuppis är pop - bostadspriserna ökar i centrum av Åbo

Allt fler vill bo i eller nära Åbo centrum, i allafall om man granskar bostadspriserna. Det genomsnittliga priset på bostäder har stigit i centrum av flera större städer i Finland, såsom Helsingfors, Tammerfors, Åbo och Uleåborg. Området där bostadspriserna förväntas öka mest i hela landet år 2018 är Kuppis i Åbo, visar en utredning som teknologiföretaget Reaktor har låtit göra.

YLE - 30 maj 17 kl. 05:10

Kuppis är populärt - bostadspriserna ökar i centrum av Åbo

Allt fler vill bo i eller nära Åbo centrum, i allafall om man granskar bostadspriserna. Det genomsnittliga priset på bostäder har stigit i centrum av flera större städer i Finland, såsom Helsingfors, Tammerfors, Åbo och Uleåborg. Området där bostadspriserna förväntas öka mest i hela landet år 2018 är Kuppis i Åbo, visar en utredning som teknologiföretaget Reaktor har låtit göra.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Hangöborna hoppas på att få svettas i en motionstrappa

Idrottsväsendet har preliminärt utrett saken och hittat en lämplig plats för trappan i anslutning till spånbanan på Lillmärsans rekreationsområde..

YLE - 4 timmar sedan

Essä: Fyrtio år av tystnad - den nedtystade folkförflyttningen

Det här är berättelsen om ingermanländarna, hur de evakuerades till Finland och sändes tillbaka till okända öden. Samtidigt är det en del av min familjs historia, skriver Henrik Othman i denna essä..

YLE - 11 timmar sedan

Lastfartyg också i sjönöd utanför norska kusten - besättningen hoppar i havet

Manskap flyr nu från ett lastfartyget Hagland Captain. Enligt NRK hoppar manskap i sjön för att rädda sina liv..

YLE - 22 timmar sedan

Stort vattenläckage i Berghäll i Helsingfors - femton fastigheter berörs

Ett omfattande vattenläckage har inträffat vid Åstorget i Berghäll i Helsingfors. Åtminstone 15 fastigheter berörs av läckaget..

YLE - 20 timmar sedan

HMD Global: Tekniskt fel orsakade datautskick från Nokiatelefon till Kina

Tillverkaren HMD Global säger att det var ett tekniskt fel som ledde till att vissa Nokiatelefoner skickade data till Kina..

YLE - 22 timmar sedan

Omfattande vattenläckage i Berghäll i Helsingfors - vatten forsar in källare

Ett omfattande vattenläckage har inträffat vid Åstorget i Berghäll i Helsingfors. Åtminstone tre fastigheter berörs av läckaget..

YLE - 23 timmar sedan

Kortfilm av finlandssvenskt produktionsbolag fick en Jussi-statyett - se filmen Star shaped scar här

På fredagskvällens Jussi-gala kammade filmen Star shaped scar hem en statyett för bästa kortfilm. Finlandssvenska prudktionsbolaget Franck-Forstén ligger bakom produktionen..

YLE - Igår: 07:46

”Jättekiva. Jag hörde att du får operera bort bröstet” – frispråkigt cancercafé i Korpo

Årligen drabbas ungefär 30 000 finländare av cancer. På cancercaféet får man fritt prata om sina rädslor, om vårdfel, om läkare som inte förstår svenska och om vänner som har dött..

YLE - Igår: 07:43

Snart är det strandväder - före det hinner du göra västnyländska nyhetstestet

Hur noga följde du med nyheterna under veckan som gick? Här har du fem aktuella frågor om fem aktuella nyheter. Gör det västnyländska nyhetstestet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.