YLE > Finland

Saturday, 15 December, 17:48

YLE - 02 mar 17 kl. 05:08

Ett höghus i trä växer upp på några minuterDet är ovanligt att i Finland bygga flervåningshus i trä, trots att de som bor i sådana hus mestadels har positiva erfarenheter. – Här är tystare, träet ger ett vackrare ljud. Och luften är renare och inte så torr, säger Tanja Vanharanta, som är enhetschef vid servicehuset Ratamo Turku. Och titta på mina händer. Jag brukar lida av torra händer på vintern, men nu är handryggen mjuk och fin.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Tanja Vanharanta, Ratamo Turku, Vanharanta, Linus Hoffman, Trähus, Åbostadsdelen Storheikkilä, Timo Mantila, Lakea, Åbo, Mantila, Men, Slottsstaden, Slottsfältet, Seinäjoki

Dela artikeln

130 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett höghusi , trä, växerupp på några , minuter
YLE - 18 sep 15 kl. 04:23

En modern detlajplan för Karis centrum växer fram

En smidig trafik och bra förutsättningar att bygga höghus är de stora utmaningarna i den nya detaljplanen för Karis centrum. Inom två år ska en plan som håller för moderna krav vara färdig. Den nuvarande detaljplanen för Karis centrum har inte förändrats på närmare 50 år, säger Raseborgs stadsplaneringsarkitekt Simon Store.

BT - 04 nov 14 kl. 06:26

Ulricehamn växer på höjden

Den pittoreska "småstaden" växer och i stadsbilden planeras för allt högre byggnader. Men Norra stranden, där Brinks trävaruindustri legat, med sina 15 våningar lär bli högst. – Jag skulle vilja säga att det är ett udda inslag i stadsbilden.

BT - 23 jan 18 kl. 21:56

Multiarena och höghus bland förslagen i nytt centrum

Höghus, multiarena och att Kinna växer ner mot Viskan – idéerna var många när omkring 50 personer samlades i Rydal och byggde nya Kinnas centrum. – Det finns mycket att ta med sig härifrån, sa Måns Hallén, förvaltningschef på bygg- och miljökontoret..

HBL - 30 jul 14 kl. 03:20

Snart växer Björnsö tiofalt

Björnsö växer så det knakar – bokstavligen. Från nuvarande 400 invånare ökar siffran till max 6 800 helsingforsare. Så säger åtminstone den nya planen.

Trelleborgs Allehanda - 09 jun 12 kl. 06:30

Framtiden växer fram

Det finns en tid för allt. Efter fest kommer vardag.
Det gäller verkligen för Trelleborg efter fem dagars firande.

Corren - 15 jan 18 kl. 16:00

Nya höghus planeras i Mjölby

Det växer på Svartåstrand och utbyggnaden fortskrider under kommande år..

YLE - 13 feb 14 kl. 04:57

Trähöghusbyggande i startgroparna

Intresset för att bygga höghus i trä växer. Men produktionen av limmade träelement sackar efter och de importeras för tillfället från Österrike. Stora Enso har två fabriker där som tillverkar korslimmat virke, så kallade CLT-element.

YLE - 30 maj 17 kl. 05:10

Kuppis är pop - bostadspriserna ökar i centrum av Åbo

Allt fler vill bo i eller nära Åbo centrum, i allafall om man granskar bostadspriserna. Det genomsnittliga priset på bostäder har stigit i centrum av flera större städer i Finland, såsom Helsingfors, Tammerfors, Åbo och Uleåborg. Området där bostadspriserna förväntas öka mest i hela landet år 2018 är Kuppis i Åbo, visar en utredning som teknologiföretaget Reaktor har låtit göra.

YLE - 30 maj 17 kl. 05:10

Kuppis är populärt - bostadspriserna ökar i centrum av Åbo

Allt fler vill bo i eller nära Åbo centrum, i allafall om man granskar bostadspriserna. Det genomsnittliga priset på bostäder har stigit i centrum av flera större städer i Finland, såsom Helsingfors, Tammerfors, Åbo och Uleåborg. Området där bostadspriserna förväntas öka mest i hela landet år 2018 är Kuppis i Åbo, visar en utredning som teknologiföretaget Reaktor har låtit göra.

YLE - 10 jun 17 kl. 10:03

Husen som skulle rivas, men ännu står kvar – om tio år är det betongförorten som gentrifieras

Då kameran åker fram utanför köpcentret i Rönnbacka i Helsingfors hojtar någon från dunklet: ”Hej, inte får du fota oss utan lov!” Reportern och professorn vandrar iväg till en annan sida av byggnaden.
Köpcentret i Rönnbacka.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

BK-46 fortsätter i tabelltoppen efter ny seger - Sjundeå vann över PIF och HC HIK förlorade igen

Karisklubben BK-46:s herrar fortsätter i serieledning i handbollsligan efter lördagens omgång. Sjundeå IF besegrade enkelt Pargas IF medan HC HIK från Hangö nu har förlorat tolv matcher i serien..

YLE - 2 timmar sedan

Skidspåret i Pargas har öppnats - skidåkarna nöjda med den lagrade snön

I Pargas har man kunnat tjuvstarta skidsäsongen en månad tidigare. Snölagret är ungefär en halv meter tjockt och flera skidåkare testade spåren under veckoslutet..

YLE - 1 timme sedan

Vandrarens lycka i Borgå - vägen som troligen fick sitt namn efter en källa

Folk som reste mellan Gammelbacka gård och Kungsvägen kände till en källa där törsten kunde släckas. Vägen där källan låg heter idag Vandrarens lycka..

YLE - 4 timmar sedan

I Tenala möts mopedpojkar i alla åldrar – de äldre lär de yngre och tvärtom

I ett gammalt stall i Gennarby i Tenala samlas 10-15-åriga pojkar varje tisdagskväll för att skruva, smörja, blästra, måla och fixa på gamla mopeder. Kvällarna är mycket populära..

YLE - 4 timmar sedan

Trafis tjänster öppna igen

Vissa av Trafiksäkerhetsverket Trafis digitala tjänster öppnade på lördagsmorgonen..

YLE - 5 timmar sedan

Kommunförbundet: Vårdreformens prislapp minst en miljard per år

Den planerade vårdreformen kommer att bli väldigt dyr för samhället. I stället för ett spar på 300 miljoner per år kommer reformen att leda till utgifter på minst en miljard, hävdar man på Kommunförbundet..

YLE - 6 timmar sedan

Årets tullhund Manu har nosat fram 870 narkotikasmugglingsfall

I dag premierar finska Kennelklubben labradoren Manu som arbetar vid Flygtullen. Under fyra års tid har Manu avslöjat allt som allt 870 fall av narkotikasmuggling..

YLE - 7 timmar sedan

"Du har ett alldeles vanligt missfall och kan gå hem och vänta ut det" - i era missfallsberättelser finns sorg och besvikelse över vårdpersonalens attityd

För någon vecka sedan pratade vi om missfall i Yle Vega och begärde in berättelser av er. Det kom in många berörande berättelser som du kan läsa här..

YLE - 10 timmar sedan

Etla om den låga nativiteten: Det kan uppstå hållbarhetsunderskott på flera miljarder

Näringslivets forskningsinstitut Etla förutspår en ökning på flera miljarder euro i hållbarhetsunderskottet i och med att det föds klart färre barn än tidigare i Finland..

YLE - 12 timmar sedan

Forskare: Lär av de fattigare länderna och sluta ställa klimatet mot ekonomin

Världens rikaste länder skulle tjäna på att sluta bråka om hur mycket klimatpolitiken kostar och i stället fokusera på konkreta lösningar för att minska utsläppen, anser doktoranden Anna Kukkonen vid Helsingfors universitet. Hennes doktorsavhandling visar att klimatpolitiken möter stort motstånd i de rikaste länderna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.