YLE > Finland

Thursday, 18 October, 03:26

YLE - 02 mar 17 kl. 05:08

Ett höghus i trä växer upp på några minuterDet är ovanligt att i Finland bygga flervåningshus i trä, trots att de som bor i sådana hus mestadels har positiva erfarenheter. – Här är tystare, träet ger ett vackrare ljud. Och luften är renare och inte så torr, säger Tanja Vanharanta, som är enhetschef vid servicehuset Ratamo Turku. Och titta på mina händer. Jag brukar lida av torra händer på vintern, men nu är handryggen mjuk och fin.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Tanja Vanharanta, Ratamo Turku, Vanharanta, Linus Hoffman, Trähus, Åbostadsdelen Storheikkilä, Timo Mantila, Lakea, Åbo, Mantila, Men, Slottsstaden, Slottsfältet, Seinäjoki

Dela artikeln

130 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett höghusi , trä, växerupp på några , minuter
YLE - 18 sep 15 kl. 04:23

En modern detlajplan för Karis centrum växer fram

En smidig trafik och bra förutsättningar att bygga höghus är de stora utmaningarna i den nya detaljplanen för Karis centrum. Inom två år ska en plan som håller för moderna krav vara färdig. Den nuvarande detaljplanen för Karis centrum har inte förändrats på närmare 50 år, säger Raseborgs stadsplaneringsarkitekt Simon Store.

BT - 04 nov 14 kl. 06:26

Ulricehamn växer på höjden

Den pittoreska "småstaden" växer och i stadsbilden planeras för allt högre byggnader. Men Norra stranden, där Brinks trävaruindustri legat, med sina 15 våningar lär bli högst. – Jag skulle vilja säga att det är ett udda inslag i stadsbilden.

BT - 23 jan 18 kl. 21:56

Multiarena och höghus bland förslagen i nytt centrum

Höghus, multiarena och att Kinna växer ner mot Viskan – idéerna var många när omkring 50 personer samlades i Rydal och byggde nya Kinnas centrum. – Det finns mycket att ta med sig härifrån, sa Måns Hallén, förvaltningschef på bygg- och miljökontoret..

HBL - 30 jul 14 kl. 03:20

Snart växer Björnsö tiofalt

Björnsö växer så det knakar – bokstavligen. Från nuvarande 400 invånare ökar siffran till max 6 800 helsingforsare. Så säger åtminstone den nya planen.

Trelleborgs Allehanda - 09 jun 12 kl. 06:30

Framtiden växer fram

Det finns en tid för allt. Efter fest kommer vardag.
Det gäller verkligen för Trelleborg efter fem dagars firande.

Corren - 15 jan 18 kl. 16:00

Nya höghus planeras i Mjölby

Det växer på Svartåstrand och utbyggnaden fortskrider under kommande år..

YLE - 13 feb 14 kl. 04:57

Trähöghusbyggande i startgroparna

Intresset för att bygga höghus i trä växer. Men produktionen av limmade träelement sackar efter och de importeras för tillfället från Österrike. Stora Enso har två fabriker där som tillverkar korslimmat virke, så kallade CLT-element.

YLE - 30 maj 17 kl. 05:10

Kuppis är pop - bostadspriserna ökar i centrum av Åbo

Allt fler vill bo i eller nära Åbo centrum, i allafall om man granskar bostadspriserna. Det genomsnittliga priset på bostäder har stigit i centrum av flera större städer i Finland, såsom Helsingfors, Tammerfors, Åbo och Uleåborg. Området där bostadspriserna förväntas öka mest i hela landet år 2018 är Kuppis i Åbo, visar en utredning som teknologiföretaget Reaktor har låtit göra.

YLE - 30 maj 17 kl. 05:10

Kuppis är populärt - bostadspriserna ökar i centrum av Åbo

Allt fler vill bo i eller nära Åbo centrum, i allafall om man granskar bostadspriserna. Det genomsnittliga priset på bostäder har stigit i centrum av flera större städer i Finland, såsom Helsingfors, Tammerfors, Åbo och Uleåborg. Området där bostadspriserna förväntas öka mest i hela landet år 2018 är Kuppis i Åbo, visar en utredning som teknologiföretaget Reaktor har låtit göra.

YLE - 27 feb 16 kl. 11:23

Gasspisen var ett självklart val när han gjorde om köket

Hemma hos Markus Törnqvist har det inte märkts att priset för gasdistribution har chockhöjts. Det är husbolaget som får räkningen. Mängden hushåll som lagar mat på gasspis är fortsatt stabilt i Helsingfors.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Den varma hösten räddade sockerbetsskörden - nu förs kampanj för att få fler att odla sockerbetor

Den varma hösten kompenserade den torra sommaren och bidrar till en rätt så bra sockerbetsskörd..

YLE - 9 timmar sedan

Hämndlysten investeringsbankir avslöjade Nordeas misstänkta pengatvätt – "Sannolikt kopplade till Magnitskijfallet"

Investeringsbankiren William "Bill" Browder vill skipa rättvisa för sin mördade vän Sergej Magnitskij. Senast hittade han spår av pengatvätt på Danske Bank och nu på Nordea..

YLE - 9 timmar sedan

Fyra decennier av musik med DoReMingå i Ingå

Orkestern DoReMingå började som ungdomsorkester för 40 år sedan men har fortfarande kvar en del av sina ursprungliga medlemmar..

YLE - 10 timmar sedan

Strul med matleveranser i Borgå på grund av strejk – egen matsäck gäller på måndag och tisdag i skolorna

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL, har utlyst en politisk strejk till måndag och tisdag nästa vecka (22-23 oktober). Strejken påverkar också den kommunala basservicen..

YLE - 11 timmar sedan

Vasa betalar över fyra miljoner euro om året till arbetslösa - men hälften av dem är arbetsoförmögna, säger sysselsättningschef

Vasa stads sysselsättningsbudget är i år 2,6 miljoner euro. Samtidigt betalar staden 4,4 miljoner euro i arbetsmarknadssstöd. Det borde vara tvärtom, tycker man vid staden..

YLE - 11 timmar sedan

Sju alternativ för nytt bildningscampus i Sjundeå

Tekniska sektorn i Sjundeå har tagit fram sju olika alternativ för ett nytt bildningscampus i Sjundeå. Det billigaste alternativet kostar knappt 19 miljoner euro och de dyraste drygt 29 miljoner..

YLE - 12 timmar sedan

Får Finland en kvacksalverilag? Lagstiftningen kring alternativ medicin ses äntligen över

Social- och hälsovårdsministeriet inleder lagberedningen kring alternativ medicin och alternativa vårdmetoder inför nästa regeringsperiod. Svenska Yle har nyligen rapporterat om företagare som säger skadliga ämnen så som aprikoskärnor, cannabisolja och silvervatten till cancerpatienter..

YLE - 13 timmar sedan

Misstänkt förgiftning vid Valmets bilfabrik i Nystad

En medelålders man som jobbar vid Valmet Automotives bilfabrik i Nystad fick på onsdagsförmiddagen symptom efter att ha druckit kaffe i en av fabrikens matsalar..

YLE - 15 timmar sedan

Riksdagen gav regeringen sitt förtoende – se hur ledamöterna röstade

I riksdagens omröstning på onsdagen mättes förtroendet för regeringen, i samband med det planerade förslaget om försämrat uppsägningsskydd. Regeringen fick riksdagsledamöternas förtroende med 101 röster mot 73..

YLE - 15 timmar sedan

Riksdagen gav regeringen sitt förtoende

I riksdagens omröstning på onsdagen mättes förtroendet för regeringen, i samband med det planerade förslaget om försämrat uppsägningsskydd. Regeringen fick förtroende med 101 röster mot 73..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.