Skånskan > Nyheter

Saturday, 30 May, 05:11

Skånskan - 28 feb 17 kl. 22:29

Sofielund satsar på ett hållbart områdeMALMÖ Bilpool, gemensam återvinningsscentral och marknadsföring var några av de förslag som diskuterades när fastighetsägare, Malmö stad och några experter diskuterade hur Sofielund kan bli mera hållbart i framtiden. ERWP.fif(0)– Miljön står i fokus i Malmö i två dagar och träffen i Sofielund är ett sätt att hitta bra gemensamma lösningar för det lokala hållbarhetsarbetet i Sofielund, säger klimatstrateg Joakim Nordqvist på miljöförvaltningen.
Under kvällen delade experter och nyckelpersoner upp sig i grupper och diskutera lösningar på områdesnivå, typ hur området kan utvecklas och fler kan engagera sig, grönblåa lösningar som rör dagvatten/översvämningar och gröna ytor. Det handlade också om lösningar på boendenivå, typ hur man renoverar mil
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ Bilpool, Sofielund, ERWP, Malmö, Joakim Nordqvist, Augustenborg, Lindängen, Fastighetsägare Sofielund, Hjalmar Falck, Eon, Naturskyddsföreningen, Carina Svensson, Andersson, Krönet, EU, Climate-Kic, Berlin, Utrech

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sofielund, satsarpå ett , hållbart, område
VA - 15 mar 19 kl. 08:49

Hundraåriga Bona satsar hållbart – och breddar sortimentet

Det familjeägda Malmöföretaget Bona är hundra år efter starten världsledande experter på att vårda, underhålla och renovera trägolv. Nu satsar de på att bredda sitt helhetskoncept med ett nytt sortiment. .

Affärsvärlden - 25 mar 19 kl. 09:44

Hundraåriga Bona satsar hållbart

Det familjeägda Malmöföretaget Bona är hundra år efter starten världsledande experter på att vårda, underhålla och renovera trägolv. Nu satsar de på att bredda sitt helhetskoncept med ett nytt sortiment..

VA - 04 apr 19 kl. 11:31

Hundraåriga Bona satsar hållbart – och breddar sortimentet

Det familjeägda Malmöföretaget Bona är hundra år efter starten världsledande experter på att vårda, underhålla och renovera trägolv. Nu satsar de på att bredda sitt helhetskoncept med ett nytt sortiment. .

VA - 07 maj 19 kl. 09:36

Hundraåriga Bona satsar hållbart – och breddar sortimentet

Det familjeägda Malmöföretaget Bona är hundra år efter starten världsledande experter på att vårda, underhålla och renovera trägolv. Nu satsar de på att bredda sitt helhetskoncept med ett nytt sortiment. .

BT - 01 jul 18 kl. 07:00

Prisbelönt Öxabäcksföretag satsar hållbart

Lokal förankring, kvalitet och miljötänk är ledorden för Spjut Skog och Marktjänst, vinnarna av Unga Landsbygdspriset i Väst 2018. – Ska vi vara verksamma i naturen ska vi ta vårat ansvar. Det är en sporre att någon ser vad man håller på med, trots att man bara är i skogen, säger Martin Spjut..

Sydsvenskan - 02 jul 13 kl. 06:30

Nokia köper ut Siemens ? satsar på Ericssons område

Nokia köper ut Siemens ur samägda Nokia Siemens Networks (NSN) för 1,7 miljader euro. Ericsson får därmed en konkurrent som blir mer lättskött och konkurrenskraftig..

DI - 01 feb 19 kl. 16:30

Hamlet Pharma gör emission, satsar på nytt område

Hamlet Pharma avser att bredda utvecklingen till att även omfatta hjärntumörer. Därför har bolaget beslutat utnyttja sitt bemyndigande och till en grupp investerare med "långsiktiga ägarambitioner" emittera aktier och teckningsoptioner som vid fullt utnyttjande tillför bolaget cirka 36 miljoner kronor..

SmålandsPosten - 13 maj 20 kl. 07:23

Vi satsar i Furutåområdet

I en debattartikel den 11 maj riktade Martina Forsberg (S) kritik mot den blågröna majoriteten och nedläggningen av Furutå förskola i Teleborg. Nu svarar Pernilla Tornéus (M)..

Skånskan - 17 okt 19 kl. 18:11

KD-ledaren besökte Sofielund

Malmö KD-ledaren Ebba Busch Thor besökte under torsdagen Fastighetsägare BID Sofielund för att ta del av det hittills framgångsrika arbetet.
– Jag bad om att få komma hit, eftersom jag hade hört att det här fanns konkreta exempel på hur man kan bygga det goda samhället, sade hon.Ett inledande möte med flera aktörer; polis, fastighetsägare, företagare och bostadsrättsföreningar, avslutades med en promenad till Rasmusgatan.

Skånskan - 31 dec 16 kl. 06:00

Sofielund nu på rätt väg

MALMÖ Seved- och Sofielundsområdet är på rätt väg igen tack vare en rad praktiska åtgärder, som trygghetsvärdar och övervakningskameror. ERWP.fif(1)Det hävdar Hjalmar Falck som är områdeskoordinator för Malmö stad och samordnar de olika insatserna tillsammans med andra aktörer i området.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:14

Sverige håller andan i väntan på ”dag noll”

Inrikes Trots att tusentals svenskar är smittade och 36 personer har dött har vi det värsta framför oss. Enligt Folkhälsomyndigheten har "dag noll" ännu inte ens inträffat.
Det vill säga när den kraftigt uppåtgående kurvan över antalet svårt sjuka börjar stiga kraftigt.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:00

Går i mål med skånskt Våroffer

Med Våroffer avslutar Anders de la Motte den årstidskvartett han inledde 2016 med Slutet på sommaren.
– Den har varit väldigt rolig att skriva och läsarresponsen har varit jättestor, men nu är jag ganska nöjd med det här sättet att berätta, säger han.Fakta: Anders de la Motte
Född: 1971 i Billesholm
Bor: I Lomma
Bakgrund: Polis och säkerhetsexpert som debuterade som deckarförfattare med [Geim] 2010.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Åtgärdspaket ska stötta Skånes näringsliv

Skåne På bara några veckor har coronaviruset lett till en kris för det skånska näringslivet som vida överträffar finanskrisen 2008.
För att möta den kraftiga nedgången lanserar Regionala utvecklingsnämnden i Region Skåne ett åtgärdspaket med som ska stötta företagen.– Vi är i en allvarlig situation.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:57

Skidbackarna håller öppet i påsk

Inrikes Skidanläggningarna kommer inte att behöva stänga för att begränsa smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.
Beskedet välkomnas av skidjätten Skistar, som ändå räknar med besökstapp i påsk.Det har varit en del spekulationer och det känns bra att ha fått ett tydligt besked, säger vd:n Stefan Sjöstrand.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Fullmäktige samlas men färre ledamöter

Sjöbo Fullmäktige kommer att samlas på onsdagskvällen på kommunhuset – men bara hälften av politikerna deltar på grund av coronaviruset för att undvika smitta.Vanligtvis träffas 49 ledamöter i sessionssalen på kommunhuset när det är fullmäktige. Kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) berättar att en diskussion har hållits med samtliga partiers gruppledare om hur de ska kunna verka på bästa sätt men utan risk för att folk ska bli smittade av coronaviruset.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Åtalas för bilkörning

ESLÖV En 35-årig man åtalas för en olovlig körning, som ska ha inträffat i november förra året.
Mannen stoppades av polis på Trehäradsvägen och polispatrullen förstod då att mannen saknade giltigt körkort. Under förhör som hållits har 35-åringen förnekat brott..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Färre går utan sysselsättning

Eslöv Eslövs kommun har ett ansvar för att hålla unga som går utan sysselsättning under luppen och göra regelbundna uppföljningar.
Det handlar om det kommunala aktivitetsansvaret som kommunen har för ungdomar som är mellan 16 och 20 år, och som inte går på gymnasiet eller som inte har slutfört en gymnasieutbildning med fullständiga betyg.
Under hösten 2019 skrevs 125 nya ungdomar in i det kommunala aktivitetsansvaret.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Häktad åtalas för våldtäkt

SVEDALA 23-åringen ska ha dykt upp objuden i Svedalakvinnans bostad och där misstänks han ha våldtagit henne.
Nu åtalas mannen mot sitt nekande vid Ystad tingsrätt.Det var den 22 januari i år som en 23-årig man misstänks ha tvingat till sig och enligt åklagaren Jörgen Malmunger våldtagit en Svedalakvinna i hennes bostad.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Nya ägare till fastigheten på postadress Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp

Tjörnarp Rutger och Jarl Lorensson, 68 och 63 år, ärver fastigheten på adressen Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp från Inga Maria Persson. Det 44 kvadratmeter stora huset är byggt 1966 och har en tomt på 3 552 kvadratmeter. Affären blev klar i mars 2020.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:02

Svensk mästarinna klar för Lugi

HANDBOLL Efter två säsongers proffsspel i danska Randers flyttar HF Kärra-fostrade Julia Eriksson, född 1994, hem till Sverige igen, men inte till Göteborg och Sävehof utan till Lund och Lugi.– Det är en kraftfull tvåvägsspelare som vi verkligen behöver i vårt lagbygge, påstår Kenneth Andersson, Lugis damtränare och sportchef, i ett pressmeddelande.
– Vi spelade flera av de sista omgångarna med enbart tre stycken niometersspelare och har haft en för tunn trupp helt enkelt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.