Regeringen > Nyheter

Thursday, 19 April, 11:53

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatta, arbetetmed , fråganom , ordningoch , redai , välfärden
Regeringen - 18 dec 17 kl. 15:09

Myndigheter får uppdrag att stärka arbetet mot fusk och brottslighet i arbetslivet

Riksdagen har i linje med regeringens budgetproposition för 2018 beslutat om särskilda medel för att stärka arbetet för ordning och reda på arbetsmarknaden. Fusk, regelöverträdelser och brottslighet i arbetslivet ger konsekvenser som kräver åtgärder på flera politikområden. Därför har regeringen nu beslutat att ge åtta myndigheter i uppdrag att utveckla metoder för myndighetsgemensam kontroll för att motverka fusk, regelöverträdelser och brottslighet i arbetslivet..

SVT Debatt - 24 jun 13 kl. 11:02

Huvudentrepenörer måste ta ansvar för dödsfall på arbetet

ARBETSPLATSOLYCKOR I snitt en byggnadsarbetare dör varje månad i en arbetsplatsolycka. Dagens system, där företagen anlitar underentreprenörer som i sin tur anlitar underentreprenörer, försvårar för fällande domar vid en dödsolyckor ? vem ska ställas till ansvar?

Sydsvenskan - 05 feb 15 kl. 04:00

Den juridiska processen försenar inte att arbetet med lärarnas arbetsbelastning

Utöver den konfliktfyllda, koleriska och konfrontativa retoriken, blandar Anders Cnattingius (FP) äpplen med päron och gör sig i vissa stycken skyldig till rena faktafel. För att klargöra:1. Vi har ingen annan uppfattning än den fackliga organisationen Lärarnas Riksförbunds; lärare har hög arbetsbelastning och denna har ökat över tid.

Skånskan - 17 feb 17 kl. 05:00

Oförmågan förklara diplomati

ERWP.fif(0)OPINION Under veckan dröjde sig regeringens Iranresa på något sätt kvar. En lite speciell slöjdebatt tog fart och fortsatte delvis upp på partiledarnivå, om än utanför själva kammaren.

SmålandsPosten - 09 dec 13 kl. 06:41

Kaos i kulturmiljöarbetet

Av länsstyrelsens svar på min debattartikel den 18 oktober anas mellan raderna att länsstyrelsens kulturmiljöarbetare håller för öronen och blundar när kaos i kulturmiljöarbetet kommer på tal, skriver Lars-Erik Englund, arkeolog. Sektorsmyndigheterna Riksantikvarieämbetet och Skogsstyrelsen, i nära samverkan med landets länsstyrelser, har arbetat i decennier med att försöka minska skadorna på fornlämningar i skogsbruket. Trots omfattande utbildnings- och informationsinsatser riktade till skogsbrukare, så saknas tydliga belägg för att skadorna minskar.

Barometern - 05 apr 14 kl. 09:06

EU ska leda arbetet för jobb åt alla

Den 25 maj är det dags, då ska vi rösta om vilket EU vi vill ha de kommande fem åren. EU-parlamentsvalet handlar inte längre om ja eller nej till EU, men frågan om hur EU ska utvecklas i framtiden är fortfarande viktig. Vill vi ha ett rött EU där människan sätts i första rummet eller ett blått EU som bara ser till marknadens bästa?

YLE - 20 jan 14 kl. 10:27

Frågan om hjärtkirurgin går vidare

Frågan om hjärtkirurgins bevarande vid Vasa centralsjukhus går in på rond två. På måndag kväll skall styrelsen för sjukvårdsdistriktet ta ställning till tre förslag som berör hjärtkirurgin. Monica Sirén- Aura (SFP) som är medlem i styrelsen för sjukvårdsdistriktet vill att hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhuset bevaras.

Barometern - 03 sep 14 kl. 06:50

Östersjöns vatten viktigaste frågan

Barometern-OT:s läsare har fått rösta på vad de tycker är den viktigaste valfrågan. En av dem är miljön.Klimat, vatten, biologisk mångfald och förorenade markområden.

SmålandsPosten - 18 okt 13 kl. 07:21

Kaos i kulturmiljöarbetet

Om en fornlämning påträffas under grävning eller annat arbete, ska arbetet omedelbart avbrytas till den del fornlämningen berörs. Den som leder arbetet ska omedelbart anmäla förhållandet till länsstyrelsen, skriver Lars-Erik Englund, arkeolog. Från och med den 1 januari 2014 gäller ett nytt åldersrekvisit i nya Kulturmiljölagen (KML) med följande innebörd: som fornlämningar räknas alla lämningar efter mänsklig verksamhet som kan antas vara äldre än år 1850.

YLE - 13 aug 13 kl. 06:03

Helsingforsfullmäktige: Nej till fortsatta Guggenheimdiskussioner

En klar majoritet av stadsfullmäktige i Helsingfors anser att diskussionen om Guggenheim är avslutad. Det här framkommer i Svenska Yles valkompass som ledamöterna svarade på innan kommunalvalet i fjol. Av fullmäktiges 85 ledamöter var det bara 17 som helt eller delvis höll med påståendet "Diskussionerna om Guggenheimmuseet borde återupptas".

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 30 minuter sedan

Samlade krafter ska stärka det globala jämställdhetsarbetet

Över 700 jämställdhetsaktörer från mer än 100 länder samlades på den internationella jämställdhetskonferensen Stockholm Forum on Gender Equality, för att utbyta erfarenheter och mobilisera arbetet för global jämställdhet. Bland deltagarna fanns nyckelpersoner från civilsamhällesorganisationer, näringsliv, akademi och politik. Alla med samma mål: en jämställd värld..

Regeringen - 30 minuter sedan

Hallengren om jämställdhet och ekonomisk utveckling på Stockholm Forum on Gender Equality

Jämställdhetsminister Lena Hallengren deltog vid Stockholm Forum on Gender Equality som arrangerades av bland annat Utrikesdepartementet med utrikesminister Margot Wallström den 15- 17 april. Hallengren var värd för två högnivåpaneler, ett med fokus på hur jämställdhet bidrar till ekonomisk utveckling och ett som handlade om mäns våld mot kvinnor..

Regeringen - 30 minuter sedan

Uppdrag att stödja landstingen i arbetet med katastrofmedicinsk beredskap och planering för civilt försvar inom hälso- och sjukvården

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att stödja landstingen i arbetet med hälso- och sjukvårdens katastrofmedicinska beredskap och planering för civilt försvar. I uppdraget ingår insatser som stärker landstingens beredskap mot terrorism..

Regeringen - 1 timme sedan

Morgan Johansson till Örebro

På fredag deltar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson på Brottsförebyggande rådets konferens Råd för framtiden i Örebro. Under dagen besöker Morgan Johansson också polisen i Vivalla..

Regeringen - 1 timme sedan

Tilläggsdirektiv till Utredningen behandlingen av personuppgifter inom Försvarsmakten och Försvarets radioanstalt

Utredningstiden förlängs. Uppdraget ska i stället redovisas senast den 31 juli 2018..

Regeringen - 1 timme sedan

Stärkt traumakompetens i barn- och ungdomspsykiatrin

Det finns ett samband mellan traumatiska händelser och utvecklandet av psykisk ohälsa hos barn och unga. Regeringen har nu gett Linköpings universitet i uppdrag att utveckla kompetensen inom traumavård för personal i barn- och ungdomspsykiatrin..

Regeringen - 2 timmar sedan

Uppdrag avseende kompetensutveckling i psykiatrisk traumavård för anställda i barn- och ungdomspsykiatrin

Regeringen uppdrar åt Linköpings universitet att utarbeta och genomföra ett program för kompetensutveckling inom psykiatrisk traumavård. Programmet riktar sig mot personal i första linjens vård för barn och unga med psykisk ohälsa och den specialiserade psykiatrin för barn och unga..

Regeringen - 3 timmar sedan

Statssekreterare Emil Högberg till EU:s informella energiministermöte

Den 19 april deltar Emil Högberg, statssekreterare hos samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan i EU:s informella energiministermöte i Sofia i Bulgarien..

Regeringen - Igår: 19:01

Gemensamt uttalande från toppmöte mellan Indien och de nordiska länderna

Besök av Indiens premiärminister Narendra Modi i Stockholm 16-17 april 2018..

Regeringen - 4 timmar sedan

Lena Hallengren inleder nordisk konferens om äldreomsorg

Fredagen den 20 april arrangerar Socialdepartementet konferensen ”Vem vill arbeta i äldreomsorgen?”, som en aktivitet inom ramen för det svenska ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet. Temat är arbetsmiljö och kvalitet i äldreomsorgen, med ett jämställdhetsperspektiv..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.