Regeringen > Nyheter

Monday, 22 January, 15:12

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatta, arbetetmed , fråganom , ordningoch , redai , välfärden
Regeringen - 18 dec 17 kl. 15:09

Myndigheter får uppdrag att stärka arbetet mot fusk och brottslighet i arbetslivet

Riksdagen har i linje med regeringens budgetproposition för 2018 beslutat om särskilda medel för att stärka arbetet för ordning och reda på arbetsmarknaden. Fusk, regelöverträdelser och brottslighet i arbetslivet ger konsekvenser som kräver åtgärder på flera politikområden. Därför har regeringen nu beslutat att ge åtta myndigheter i uppdrag att utveckla metoder för myndighetsgemensam kontroll för att motverka fusk, regelöverträdelser och brottslighet i arbetslivet..

SVT Debatt - 24 jun 13 kl. 11:02

Huvudentrepenörer måste ta ansvar för dödsfall på arbetet

ARBETSPLATSOLYCKOR I snitt en byggnadsarbetare dör varje månad i en arbetsplatsolycka. Dagens system, där företagen anlitar underentreprenörer som i sin tur anlitar underentreprenörer, försvårar för fällande domar vid en dödsolyckor ? vem ska ställas till ansvar?

Skånskan - 17 feb 17 kl. 05:00

Oförmågan förklara diplomati

ERWP.fif(0)OPINION Under veckan dröjde sig regeringens Iranresa på något sätt kvar. En lite speciell slöjdebatt tog fart och fortsatte delvis upp på partiledarnivå, om än utanför själva kammaren.

Sydsvenskan - 05 feb 15 kl. 04:00

Den juridiska processen försenar inte att arbetet med lärarnas arbetsbelastning

Utöver den konfliktfyllda, koleriska och konfrontativa retoriken, blandar Anders Cnattingius (FP) äpplen med päron och gör sig i vissa stycken skyldig till rena faktafel. För att klargöra:1. Vi har ingen annan uppfattning än den fackliga organisationen Lärarnas Riksförbunds; lärare har hög arbetsbelastning och denna har ökat över tid.

SmålandsPosten - 09 dec 13 kl. 06:41

Kaos i kulturmiljöarbetet

Av länsstyrelsens svar på min debattartikel den 18 oktober anas mellan raderna att länsstyrelsens kulturmiljöarbetare håller för öronen och blundar när kaos i kulturmiljöarbetet kommer på tal, skriver Lars-Erik Englund, arkeolog. Sektorsmyndigheterna Riksantikvarieämbetet och Skogsstyrelsen, i nära samverkan med landets länsstyrelser, har arbetat i decennier med att försöka minska skadorna på fornlämningar i skogsbruket. Trots omfattande utbildnings- och informationsinsatser riktade till skogsbrukare, så saknas tydliga belägg för att skadorna minskar.

Barometern - 05 apr 14 kl. 09:06

EU ska leda arbetet för jobb åt alla

Den 25 maj är det dags, då ska vi rösta om vilket EU vi vill ha de kommande fem åren. EU-parlamentsvalet handlar inte längre om ja eller nej till EU, men frågan om hur EU ska utvecklas i framtiden är fortfarande viktig. Vill vi ha ett rött EU där människan sätts i första rummet eller ett blått EU som bara ser till marknadens bästa?

YLE - 20 jan 14 kl. 10:27

Frågan om hjärtkirurgin går vidare

Frågan om hjärtkirurgins bevarande vid Vasa centralsjukhus går in på rond två. På måndag kväll skall styrelsen för sjukvårdsdistriktet ta ställning till tre förslag som berör hjärtkirurgin. Monica Sirén- Aura (SFP) som är medlem i styrelsen för sjukvårdsdistriktet vill att hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhuset bevaras.

Barometern - 03 sep 14 kl. 06:50

Östersjöns vatten viktigaste frågan

Barometern-OT:s läsare har fått rösta på vad de tycker är den viktigaste valfrågan. En av dem är miljön.Klimat, vatten, biologisk mångfald och förorenade markområden.

SmålandsPosten - 18 okt 13 kl. 07:21

Kaos i kulturmiljöarbetet

Om en fornlämning påträffas under grävning eller annat arbete, ska arbetet omedelbart avbrytas till den del fornlämningen berörs. Den som leder arbetet ska omedelbart anmäla förhållandet till länsstyrelsen, skriver Lars-Erik Englund, arkeolog. Från och med den 1 januari 2014 gäller ett nytt åldersrekvisit i nya Kulturmiljölagen (KML) med följande innebörd: som fornlämningar räknas alla lämningar efter mänsklig verksamhet som kan antas vara äldre än år 1850.

YLE - 13 aug 13 kl. 06:03

Helsingforsfullmäktige: Nej till fortsatta Guggenheimdiskussioner

En klar majoritet av stadsfullmäktige i Helsingfors anser att diskussionen om Guggenheim är avslutad. Det här framkommer i Svenska Yles valkompass som ledamöterna svarade på innan kommunalvalet i fjol. Av fullmäktiges 85 ledamöter var det bara 17 som helt eller delvis höll med påståendet "Diskussionerna om Guggenheimmuseet borde återupptas".

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 1 timme sedan

Uppdrag att inrätta ett nationellt donationsfrämjande centrum

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att inrätta ett nationellt donationsfrämjande centrum. Centrumet ska under 2018 och 2019 utgöra en funktion inom myndigheten..

Regeringen - 2 timmar sedan

Regeringen förstärker den statliga närvaron i Skåne och Västsverige

Människor ska kunna leva och arbeta oavsett var man bor i landet. Därför ökar regeringen den statliga närvaron i Skåne och Västsverige genom att omlokalisera eller utöka nio myndigheters verksamhet till Malmö, Kristianstad, Mölndal, Borås, Botkyrka och Göteborg..

Regeringen - 4 timmar sedan

Nypremiär för Buchts Sverigeresa med stopp i Västerbotten

Imorgon 23 januari fortsätter landsbygdsminister Sven-Erik Bucht sin Sverigeresa och besöker nu Vindeln i Västerbotten..

Regeringen - 4 timmar sedan

Karolina Skog träffar kommuner och länsstyrelser om brister i svenska avloppsreningsverk

Den 23 januari samlar miljöminister Karolina Skog flera kommunstyrelseordföranden och landshövdingar till ett möte om att avloppsreningsverk som de ansvarar för ännu inte lever upp till EU:s krav. Detta trots att bristerna varit kända i flera år..

Regeringen - 4 timmar sedan

Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 3

Föregående veckan i rådet: Libyen/UNSMIL, Cypern/UNFICYP, högnivåmöte om icke-spridning av massförstörelsevapen och förtroendeskapande åtgärder, debatt om regionala partnerskap i Afghanistan och Centralasien, två ordförandeskapsuttalanden om konfliktförebyggande respektive Afghanistan samt ett pressuttalande om Demokratiska republiken Kongo (DRK)..

Regeringen - 5 timmar sedan

Regeringen flyttar Sida till Botkyrka

Regeringen kommer inom kort ta beslut om att flytta Sidas huvudkontor från Stockholms innerstad till Botkyrka. Beslutet är en del av arbetet med ett Sverige som håller ihop. - Det är viktigt med statlig närvaro i olika områden, det handlar om legitimitet, säger Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister..

Regeringen - 7 timmar sedan

Pressinbjudan: Isabella Lövin tillkännager regeringsbeslut som rör ett Sverige som håller ihop

Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister, kommer i dag, måndag den 22 januari kl 9.30, hålla en pressträff om ett kommande regeringsbeslut som rör ett Sverige som håller ihop. På pressträffen deltar även Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka..

Regeringen - 8 timmar sedan

Närings- och innovationsministern deltar i Arctic Frontiers

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg deltar den 22 januari i den arktiska konferensen Arctic Frontiers i Tromsö. Här samlas beslutsfattare, näringsliv, forskare och akademiker från hela världen för att diskutera utvecklingen i Arktis..

Regeringen - I förrgår: 17:15

Libyen och Israel-Palestina på EU-utrikesministermöte

På årets första utrikesministermöte i Bryssel på måndag 22 januari står relationen mellan Israel-Palestina, Libyen och EU:s relation med AVS-länderna på dagordningen. Utrikesminister Margot Wallström som representerar Sverige kommer också att delta i den inofficiella lunchen med Palestinas president Abbas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.