Regeringen > Nyheter

Saturday, 20 October, 03:47

Regeringen - 28 feb 17 kl. 09:20

Fortsatta arbetet med frågan om ordning och reda i välfärdenDen 24 februari var sista dagen för att svara på remissen av betänkandet Ordning och reda i välfärden, SOU 2016:78..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Ordning, SOU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatta, arbetetmed , fråganom , ordningoch , redai , välfärden
Sydöstran - 22 maj 18 kl. 16:00

Det ska vara ordning och reda på vägarna

Idag röstar riksdagen om beställaransvar vid köp av transporter. För oss socialdemokrater är ett skärpt beställaransvar ett viktigt steg i arbetet för ordning och reda på vägarna. .

Regeringen - 18 dec 17 kl. 15:09

Myndigheter får uppdrag att stärka arbetet mot fusk och brottslighet i arbetslivet

Riksdagen har i linje med regeringens budgetproposition för 2018 beslutat om särskilda medel för att stärka arbetet för ordning och reda på arbetsmarknaden. Fusk, regelöverträdelser och brottslighet i arbetslivet ger konsekvenser som kräver åtgärder på flera politikområden. Därför har regeringen nu beslutat att ge åtta myndigheter i uppdrag att utveckla metoder för myndighetsgemensam kontroll för att motverka fusk, regelöverträdelser och brottslighet i arbetslivet..

YA - 3 timmar sedan

Kritik mot plan för nytt bostadsområde - parkeringsfrågan inte löst

Det finns inte tillräckligt med parkeringsplatser i förslaget för nya bostadsområdet Spritfabriken. Ett förhållande som måste lösas innan arbetet med området kan realiseras..

SVT Debatt - 24 jun 13 kl. 11:02

Huvudentrepenörer måste ta ansvar för dödsfall på arbetet

ARBETSPLATSOLYCKOR I snitt en byggnadsarbetare dör varje månad i en arbetsplatsolycka. Dagens system, där företagen anlitar underentreprenörer som i sin tur anlitar underentreprenörer, försvårar för fällande domar vid en dödsolyckor ? vem ska ställas till ansvar?

Sydsvenskan - 05 feb 15 kl. 04:00

Den juridiska processen försenar inte att arbetet med lärarnas arbetsbelastning

Utöver den konfliktfyllda, koleriska och konfrontativa retoriken, blandar Anders Cnattingius (FP) äpplen med päron och gör sig i vissa stycken skyldig till rena faktafel. För att klargöra:1. Vi har ingen annan uppfattning än den fackliga organisationen Lärarnas Riksförbunds; lärare har hög arbetsbelastning och denna har ökat över tid.

Skånskan - 17 feb 17 kl. 05:00

Oförmågan förklara diplomati

ERWP.fif(0)OPINION Under veckan dröjde sig regeringens Iranresa på något sätt kvar. En lite speciell slöjdebatt tog fart och fortsatte delvis upp på partiledarnivå, om än utanför själva kammaren.

SmålandsPosten - 09 dec 13 kl. 06:41

Kaos i kulturmiljöarbetet

Av länsstyrelsens svar på min debattartikel den 18 oktober anas mellan raderna att länsstyrelsens kulturmiljöarbetare håller för öronen och blundar när kaos i kulturmiljöarbetet kommer på tal, skriver Lars-Erik Englund, arkeolog. Sektorsmyndigheterna Riksantikvarieämbetet och Skogsstyrelsen, i nära samverkan med landets länsstyrelser, har arbetat i decennier med att försöka minska skadorna på fornlämningar i skogsbruket. Trots omfattande utbildnings- och informationsinsatser riktade till skogsbrukare, så saknas tydliga belägg för att skadorna minskar.

Barometern - 05 apr 14 kl. 09:06

EU ska leda arbetet för jobb åt alla

Den 25 maj är det dags, då ska vi rösta om vilket EU vi vill ha de kommande fem åren. EU-parlamentsvalet handlar inte längre om ja eller nej till EU, men frågan om hur EU ska utvecklas i framtiden är fortfarande viktig. Vill vi ha ett rött EU där människan sätts i första rummet eller ett blått EU som bara ser till marknadens bästa?

YLE - 20 jan 14 kl. 10:27

Frågan om hjärtkirurgin går vidare

Frågan om hjärtkirurgins bevarande vid Vasa centralsjukhus går in på rond två. På måndag kväll skall styrelsen för sjukvårdsdistriktet ta ställning till tre förslag som berör hjärtkirurgin. Monica Sirén- Aura (SFP) som är medlem i styrelsen för sjukvårdsdistriktet vill att hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhuset bevaras.

Barometern - 03 sep 14 kl. 06:50

Östersjöns vatten viktigaste frågan

Barometern-OT:s läsare har fått rösta på vad de tycker är den viktigaste valfrågan. En av dem är miljön.Klimat, vatten, biologisk mångfald och förorenade markområden.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 28 maj 18 kl. 09:27

M riskerar näringslivets kompetensförsörjning

Debattartikel av gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i Dagens nyheter den 28 maj 2018..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:09

Hallengren tar emot utredning om mäns våld mot kvinnor

Tisdag den 29 maj tar jämställdhetsminister Lena Hallengren emot utredningen ”Att bryta ett våldsamt beteende”. Utredningen handlar om våld mot närstående, där mäns våld mot kvinnor står för merparten..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:20

Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 21

Veckan som gick i rådet: Libyen/UNSMIL, Demokratiska republiken Kongo, debatt om skydd av civila i väpnad konflikt, fredsprocessen i Mellanöstern, Centralafrikanska republiken, G5 Sahel, Burundi, Libanon, resolution om konflikt och svält..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:20

Remiss av SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering

Här kan du ta del av till vilka instanser Finansdepartementet har remitterat SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:25

Uppdrag att utbetala medel i enlighet med överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården

Regeringen uppdrar åt Kammarkollegiet att betala ut 980 000 000 kronor till landstingen enligt överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:37

ILO:s konvention om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare

I lagrådsremissen föreslås att riksdagen ska godkänna att Sverige ansluter sig till konventionen (nr 189) om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:20

Uppdrag angående inrättande av statsbidrag till regionala kvalitetsregistercentrum

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att under 2018 föreslå hur pengar ska tilldelas och statsbidrag följas upp. Förslaget ska utgå från redovisningen av uppdraget om förstudie om statsbidrag för regionala kvalitetsregistercentrum (S2017 /05729 /FS),.

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:42

Nordiska ministrar besöker Sollentuna

I morgon, den 29 maj, kommer bostadsminister Peter Eriksson att tillsammans med kollegor från de nordiska länderna besöka Dagmejans kvarter i Sollentuna. I kvarteret håller industriellt byggda flerbostadshus i trä att uppföras..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:44

Uppdrag att utveckla uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att utveckla den nationella uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet med inriktning mot väntetider..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.