Dagens PS > Ekonomi

Friday, 23 March, 00:16

Dagens PS - 28 feb 17 kl. 08:33

Bankjublet blev kortvarigtDagensPS.se har nyss berättat att regeringen skrotar bankskatten efter massiv kritik från remissinstanser. Men om bankerna trodde att faran var över hade de fel. Nu väntar i stället en kraftigare avgiftshöjning och Nordea är enligt Dagens Industri den största förloraren. ”De har numera sina utländska banker som filialer till den svenska banken, och då blir avgiftsunderlaget inte bara den svenska banken utan även verksamheten i grannländerna”, säger Johan Hansing, chefsekonom på Bankföreningen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Nordea, Dagens Industri, Johan Hansing, Bankföreningen, Nordeas, Rodney Alfvén, Fond, Di, Riksgälden, Bankjublet, Dagensps

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bankjubletblev , kortvarigt
Skånskan - 17 nov 15 kl. 06:00

Kortvarigt besök på strippklubb ej muta

Malmö En helkväll med hockey och mat som avslutades med besök på strippklubb och champagne för 9 000 danska kronor anses inte vara bestickning och mutbrott, konstaterar hovrätten. Däremot fälls en teliachef för trolöshet mot huvudman.Det hela rör sig om händelser som skedde 2010 då energiföretaget Dalkia hade affärsrelationer med Telia.

Helsingborgs Dagblad - 23 dec 15 kl. 12:57

Kortvarigt matstopp på Ljungbyhed park

Transitboendet för flyktingar på Ljungbyhed park stoppades att laga och servera mat efter en livsmedelgranskning. Förbudet blev kortvarigt..

SvD - 01 apr 16 kl. 19:45

Under strecket-podden: "Ett kortvarigt uppror med långtidsverkan"

Nu kan du lyssna på det 22:a avsnittet av Under strecket-podden: "Ett kortvarigt uppror med långtidsverkan". Punken imploderade av sin egen destruktivitet men gav samtidigt upphov till en långlivad och kreativ ”gör-det-själv”-attityd, konstaterar Jonas Ellerström i sin understreckare om den 40-årsjubilerande punken..

DI - 10 jan 18 kl. 20:57

Elrallyt ser ut att bli kortvarigt

Elpriset rusar på elbörsen, men rallyt kan bli kortvarigt. Överskott på vattenkraft väntas tvärtom sätta press på elpriset och i sommar rentav kan utlösa en repris av det spektakulära prisfallet 2015..

E24 - 11 mar 11 kl. 17:33

Commerzbank: Japans BNP-fall kortvarigt

Det går ännu inte att bedöma skadorna av jordbävningen i Japan, men erfarenheterna från jordbävningen i Kobe i början av 1995 indikerar att de negativa ekonomiska effekterna kan bli kortvariga. Å andra sidan kommer inverkan på de redan ansträngda offentliga finanserna att kännas av länge..

SvD - 20 mar 11 kl. 21:37

ANALYS: Kriget blir troligen kortvarigt

Blir Libyen ett nytt Irak? Sannolikt inte..

E24 - 14 apr 11 kl. 17:26

Kortvarigt nöje rädda Saab

Regeringen ska avgöra Saabs öde. Kortsiktigt är det säkert lockande att göra de eftergifter som krävs för förlängt liv. Den krassa frågan är om det långsiktigt är den bästa lösningen, skriver Torbjörn Isacson..

Västerbottens Folkblad - 13 okt 11 kl. 14:17

Knarkköpet blev kortvarigt

SKELLEFTEÅ Trion satt i lägenheten och provade knarket de beställt på nätet. Då ringde polisen på dörren. Nu döms de för narkotikabrott.

BT - 05 jul 12 kl. 14:56

Börslyft blev kortvarigt

Börsuppgången i spåren av räntesänkningarna i eurozonen och Kina blev kortvarig. Klockan 14.50 hade Stockholmsbörsens OMXS-index vänt nedåt och fallit med 0,3 procent till 320,8.

DN - 11 okt 12 kl. 06:42

Nobelpris ger kortvarigt flyt

Förlaget som prickar in årets Nobelpristagare i litteratur kan räkna med ökad prestige och klirr i kassan. Men direkt efter julhandeln dalar försäljningen..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 12 timmar sedan

USA-tullarna: Svenskan kan ha övertalat Trump

EU tror sig vara på väg att undantas från de amerikanska importtullarna på stål och aluminium, rapporterar Bloomberg News. Unionens handelskommissionär Cecilia Malmström har precis avslutat ett tvådagarsmöte i Washington där hon försökt förmå USA att exkludera EU från tullarna som enligt planen ska implementeras på fredag. Enligt EU-kommissionens vice ordförande Jyrki Katainen var mötet "väldigt fruktsamt".

Dagens PS - 12 timmar sedan

Rymlig och komfort – men priset för högt

Det skriver Recharge på Mestmotor.se, som för andra gången provkört Jaguars I-Pace. Den eldrivna suven upplevs av testreportern ”mer som en sportbil än en högbyggd suv”.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Magdalena ruvar på ”orimlig” straffskatt

”Tusentals personer och företag berörs”, skriver Di.se och förklarar att rika kan komma att gynnas. För många bolag kan straffavgiften däremot slå hårt och bli högre än den undanhållna skatten, enligt ett nytt lagförslag.

Dagens PS - I förrgår: 16:58

Flygbolaget på väg att störta: ”Verkligen illa”

Spår ökade intäkter men förlust i miljardklassen. Samtidigt döms lågprisjättens chanser ut totalt av en norsk analyschef. ”Det är verkligen illa”, säger Karl Johan Molnes på Norne Securities i en intervju med Dagens Næringsliv som citeras av sajten Omni.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Spelreklam ger klirr i kassan för svenska kändisar

Att som varumärke kunna förknippa sig med välkända ansikten har länge varit ett effektivt marknadsföringstrick. Kändisarna gör en eller ett par reklamkampanjer och håvar in enkla pengar, samtidigt som företaget får kredibilitet. Globalt beräknas det att ”Celebrity Endorsements” omsätter mer än 50 miljarder dollar årligen – en siffra som fortsätter stiga då kanaler som bloggar, sociala medier och Youtube öppnar upp för nya möjligheter.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Nischbanker går på knock på jättarna

Dumpar räntorna saftigt – ny aktör smider nu planer precis som startupbolaget Enkla redan gjort. Breakit berättar att Collector Bank är nästa utmanare om storbankernas bolånekunder. Collector Banks affärsidé är att erbjuda digitala bolån och enligt Breakit har nischbanken ”börjat hämta in intresseanmälning till sina egna bolån.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Norsk invasion bland svenska miljöbilar

Norrmän knycker eftertraktade elbilar och laddhybrider under näsan på svenskar. ”Man ringer och köper direkt”, säger en leasingexpert. Både laddhybrider och elbilar lockar svenska tjänstebilsförare tack vare låga förmånsvärden.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Sverige kan höja räntan före ECB

Det deklarerar vice riksbankschef Martin Flodén, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt som hänvisar till Bloomberg News. Riksbanken kan alltså komma att höja räntan före ECB, enligt vice riksbankschefen. Tillväxten i Sverige väntas vara fortsatt stark, enligt prognosen, och den kraftiga nedgången i arbetslösheten i februari uppges ha överraskat Martin Flodén, som är medveten om att det kan finnas säsongsmässiga faktorer som spelar in.

Dagens PS - 15 timmar sedan

BMW räknar med Kaliningrad-fabrik i år

BMW tror på kontrakt för en ny fabrik i ryska Kaliningrad innan slutet av året. Det uppgav styrelseledamoten Oliver Zipse till nyhetsbyrån Tass. Han sade att fokus för den nya anläggningen blir den lokala marknaden även om export av bilarna är under förhandling.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Förmögenheten krymper med boprisfallet

Samtidigt fortsätter hushållens skulder att öka. Det visar SEB:s Sparbarometer för fjärde kvartalet, som presenteras nu på torsdagen. De svenska hushållens brutto- och nettoförmögenhet sjönk under fjärde kvartalet 2017.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.