Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 22 July, 11:01

Dagens PS - 28 feb 17 kl. 08:33

Bankjublet blev kortvarigtDagensPS.se har nyss berättat att regeringen skrotar bankskatten efter massiv kritik från remissinstanser. Men om bankerna trodde att faran var över hade de fel. Nu väntar i stället en kraftigare avgiftshöjning och Nordea är enligt Dagens Industri den största förloraren. ”De har numera sina utländska banker som filialer till den svenska banken, och då blir avgiftsunderlaget inte bara den svenska banken utan även verksamheten i grannländerna”, säger Johan Hansing, chefsekonom på Bankföreningen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Nordea, Dagens Industri, Johan Hansing, Bankföreningen, Nordeas, Rodney Alfvén, Fond, Di, Riksgälden, Bankjublet, Dagensps

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bankjubletblev , kortvarigt
Skånskan - 17 nov 15 kl. 06:00

Kortvarigt besök på strippklubb ej muta

Malmö En helkväll med hockey och mat som avslutades med besök på strippklubb och champagne för 9 000 danska kronor anses inte vara bestickning och mutbrott, konstaterar hovrätten. Däremot fälls en teliachef för trolöshet mot huvudman.Det hela rör sig om händelser som skedde 2010 då energiföretaget Dalkia hade affärsrelationer med Telia.

Helsingborgs Dagblad - 23 dec 15 kl. 12:57

Kortvarigt matstopp på Ljungbyhed park

Transitboendet för flyktingar på Ljungbyhed park stoppades att laga och servera mat efter en livsmedelgranskning. Förbudet blev kortvarigt..

SvD - 01 apr 16 kl. 19:45

Under strecket-podden: "Ett kortvarigt uppror med långtidsverkan"

Nu kan du lyssna på det 22:a avsnittet av Under strecket-podden: "Ett kortvarigt uppror med långtidsverkan". Punken imploderade av sin egen destruktivitet men gav samtidigt upphov till en långlivad och kreativ ”gör-det-själv”-attityd, konstaterar Jonas Ellerström i sin understreckare om den 40-årsjubilerande punken..

DI - 10 jan 18 kl. 20:57

Elrallyt ser ut att bli kortvarigt

Elpriset rusar på elbörsen, men rallyt kan bli kortvarigt. Överskott på vattenkraft väntas tvärtom sätta press på elpriset och i sommar rentav kan utlösa en repris av det spektakulära prisfallet 2015..

E24 - 11 mar 11 kl. 17:33

Commerzbank: Japans BNP-fall kortvarigt

Det går ännu inte att bedöma skadorna av jordbävningen i Japan, men erfarenheterna från jordbävningen i Kobe i början av 1995 indikerar att de negativa ekonomiska effekterna kan bli kortvariga. Å andra sidan kommer inverkan på de redan ansträngda offentliga finanserna att kännas av länge..

SvD - 20 mar 11 kl. 21:37

ANALYS: Kriget blir troligen kortvarigt

Blir Libyen ett nytt Irak? Sannolikt inte..

E24 - 14 apr 11 kl. 17:26

Kortvarigt nöje rädda Saab

Regeringen ska avgöra Saabs öde. Kortsiktigt är det säkert lockande att göra de eftergifter som krävs för förlängt liv. Den krassa frågan är om det långsiktigt är den bästa lösningen, skriver Torbjörn Isacson..

Västerbottens Folkblad - 13 okt 11 kl. 14:17

Knarkköpet blev kortvarigt

SKELLEFTEÅ Trion satt i lägenheten och provade knarket de beställt på nätet. Då ringde polisen på dörren. Nu döms de för narkotikabrott.

BT - 05 jul 12 kl. 14:56

Börslyft blev kortvarigt

Börsuppgången i spåren av räntesänkningarna i eurozonen och Kina blev kortvarig. Klockan 14.50 hade Stockholmsbörsens OMXS-index vänt nedåt och fallit med 0,3 procent till 320,8.

DN - 11 okt 12 kl. 06:42

Nobelpris ger kortvarigt flyt

Förlaget som prickar in årets Nobelpristagare i litteratur kan räkna med ökad prestige och klirr i kassan. Men direkt efter julhandeln dalar försäljningen..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 12:54

PS-Podden: Ett helt nytt sätt att handla

När det gäller sättet vi handlar på är framtiden redan här. Några som förstått det är människorna bakom The Lobby i Stockholm. Förr talade man alltid om framtiden som något som skulle komma.

Dagens PS - I förrgår: 10:01

Hög tv-chef får sparken för “olämpligt” snack

Paramounts tv-chef Amy Powell får sparken för olämpliga kommentarer på arbetsplatsen. Det rapporterar Wall Street Journal. Från Paramounts sida uppger man att kommentarerna var oförenliga med företagets värdegrund.

Dagens PS - I förrgår: 10:13

Våg av cyberattacker – då avgår tre FBI-toppar

Tre av FBI:s främsta säkerhetsexperter avgår från statlig tjänst, enligt personer med insyn i ärendet. Det rapporterar Wall Street Journal. Scott Smith, biträdande direktör, som ansvarar för byråns cyberdivision och hans ställföreträdare Howard Marshall har eller kommer lämna sina poster.

Dagens PS - Igår: 12:06

Birro: Nyhetsveckan som gick

Nästan allting den här veckan har handlat om bränderna här hemma. Återigen har det svenska maskineriet gnisslat igång alldeles för långsamt. Det dröjde en vecka innan statsministern tog sig till ett av de brandhärjade områdena.

Dagens PS - I förrgår: 10:20

Börsen: Två rapportrasar – en flyger till himlen

Stockholmsbörsen inledde, i linje med Europa, veckans sista handelsdag på minus, men noteras i skrivande stund strax över nollan. Pricer och Scandic Hotels rusar efter sina respektive rapporter, medan Stora Enso och Mr Green hör till förmiddagens förlorare. Efter drygt 1 timmes handel var OMXS30-indexet upp 0,18 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade ökat 0,25 procent.

Dagens PS - I förrgår: 10:21

Analys: Het aktie borde rusa mycket mer

Läkemedelsbolaget Sobis köp av Novimmunes särläkemedelskandidat emapalumab är ett utmärkt förvärv som passar bolaget som handen i handsken. Affären kan också innebära att hemofiliverksamheten kan säljas till Sanofi, spekulerar Pareto Securities i en analys och påpekar att aktien borde reagera mer positivt på nyheten. Läkemedelskandidaten utvecklas mot den sällsynta immunsjukdomen hemofagocyterande lymfohistiocytos, och ett svar på Novimmunes registreringsansökan hos amerikanska läkemedelsverket väntas i slutet av 2018.

Dagens PS - I förrgår: 10:35

HTC drar sig ur indiska smartphonemarknaden

HTC drar sig ur den indiska smartphonemarknaden, rapporterar Economic Times. Det sker mot bakgrund av att många kinesiska aktörer har tagit sig in på marknaden. Den indiska verksamhetens högsta chefer har avgått.

Dagens PS - 19 jul 18 kl. 06:50

Volvo Cars rekordgasar – högsta vinsten någonsin

Volvo Cars, ägt av kinesiska Geely, redovisar en rejäl försäljningsökning och en rekordhög vinst under andra kvartalet. Nettoomsättningen ökade med 26,9 procent till 66 miljarder kronor. Antalet bilar som såldes var 170.

Dagens PS - I förrgår: 10:42

Toyota stänger fabrik – satsar på autonoma bilar

Japanska biljätten Toyota stänger en tillverkningsfabrik i landet, mot bakgrund av att företaget satsar allt mer på elbilar och autonoma fordon. Det rapporterar Nikkei Asian Review. Produktionen vid fabriken kommer att upphöra så tidigt som år 2020, och blir då den första personbilsfabriken att omallokera produktion på elva år.

Dagens PS - 18 jul 18 kl. 10:56

Ekonom: Risken för ett brexitfiasko ökar

Sannolikheten att det inte blir någon brexitavtal bedöms ha ökat, enligt CMC Markets brittiska marknadsekonom. Gårdagens positiva börsavslutning var främst drivet av en positiv ton från Fed-chefen Jerome Powell, samtidigt som det är politisk turbulens i Storbritannien. Det framgår av en rapport från CMC Markets brittiska marknadsanalytiker Michael Hewson.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.