Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 20 October, 03:48

Dagens PS - 28 feb 17 kl. 08:33

Bankjublet blev kortvarigtDagensPS.se har nyss berättat att regeringen skrotar bankskatten efter massiv kritik från remissinstanser. Men om bankerna trodde att faran var över hade de fel. Nu väntar i stället en kraftigare avgiftshöjning och Nordea är enligt Dagens Industri den största förloraren. ”De har numera sina utländska banker som filialer till den svenska banken, och då blir avgiftsunderlaget inte bara den svenska banken utan även verksamheten i grannländerna”, säger Johan Hansing, chefsekonom på Bankföreningen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Nordea, Dagens Industri, Johan Hansing, Bankföreningen, Nordeas, Rodney Alfvén, Fond, Di, Riksgälden, Bankjublet, Dagensps

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bankjubletblev , kortvarigt
Skånskan - 17 nov 15 kl. 06:00

Kortvarigt besök på strippklubb ej muta

Malmö En helkväll med hockey och mat som avslutades med besök på strippklubb och champagne för 9 000 danska kronor anses inte vara bestickning och mutbrott, konstaterar hovrätten. Däremot fälls en teliachef för trolöshet mot huvudman.Det hela rör sig om händelser som skedde 2010 då energiföretaget Dalkia hade affärsrelationer med Telia.

Helsingborgs Dagblad - 23 dec 15 kl. 12:57

Kortvarigt matstopp på Ljungbyhed park

Transitboendet för flyktingar på Ljungbyhed park stoppades att laga och servera mat efter en livsmedelgranskning. Förbudet blev kortvarigt..

SvD - 01 apr 16 kl. 19:45

Under strecket-podden: "Ett kortvarigt uppror med långtidsverkan"

Nu kan du lyssna på det 22:a avsnittet av Under strecket-podden: "Ett kortvarigt uppror med långtidsverkan". Punken imploderade av sin egen destruktivitet men gav samtidigt upphov till en långlivad och kreativ ”gör-det-själv”-attityd, konstaterar Jonas Ellerström i sin understreckare om den 40-årsjubilerande punken..

DI - 10 jan 18 kl. 20:57

Elrallyt ser ut att bli kortvarigt

Elpriset rusar på elbörsen, men rallyt kan bli kortvarigt. Överskott på vattenkraft väntas tvärtom sätta press på elpriset och i sommar rentav kan utlösa en repris av det spektakulära prisfallet 2015..

E24 - 11 mar 11 kl. 17:33

Commerzbank: Japans BNP-fall kortvarigt

Det går ännu inte att bedöma skadorna av jordbävningen i Japan, men erfarenheterna från jordbävningen i Kobe i början av 1995 indikerar att de negativa ekonomiska effekterna kan bli kortvariga. Å andra sidan kommer inverkan på de redan ansträngda offentliga finanserna att kännas av länge..

SvD - 20 mar 11 kl. 21:37

ANALYS: Kriget blir troligen kortvarigt

Blir Libyen ett nytt Irak? Sannolikt inte..

E24 - 14 apr 11 kl. 17:26

Kortvarigt nöje rädda Saab

Regeringen ska avgöra Saabs öde. Kortsiktigt är det säkert lockande att göra de eftergifter som krävs för förlängt liv. Den krassa frågan är om det långsiktigt är den bästa lösningen, skriver Torbjörn Isacson..

Västerbottens Folkblad - 13 okt 11 kl. 14:17

Knarkköpet blev kortvarigt

SKELLEFTEÅ Trion satt i lägenheten och provade knarket de beställt på nätet. Då ringde polisen på dörren. Nu döms de för narkotikabrott.

BT - 05 jul 12 kl. 14:56

Börslyft blev kortvarigt

Börsuppgången i spåren av räntesänkningarna i eurozonen och Kina blev kortvarig. Klockan 14.50 hade Stockholmsbörsens OMXS-index vänt nedåt och fallit med 0,3 procent till 320,8.

DN - 11 okt 12 kl. 06:42

Nobelpris ger kortvarigt flyt

Förlaget som prickar in årets Nobelpristagare i litteratur kan räkna med ökad prestige och klirr i kassan. Men direkt efter julhandeln dalar försäljningen..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 5 timmar sedan

Bert Karlsson har INTE gått i pension

Skulle pensionera sig men avslöjar i stället nytt projekt i intervju med abrupt slut på Dagens PS. ”Det blir ett 40-tal hotell utmed vägarna”, berättar den mångåriga entreprenören. I somras hette det att 73-årige Bert Karlsson slutar efter 50 år som entreprenör.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Så rustar spelbolaget inför omregleringen

Det råder bråda tider inom kasinobranschen denna höst. Till årsskiftet träder en ny svensk spellag i kraft, vilket gör att marknaden just nu genomgår stora förändringar. Svenska Spel och ATG som hittills haft monopol på den svenska marknaden kommer nu att få möta andra aktörer på en öppen marknad, vilket gjort att man i full fart börjat förbereda för att kunna mäta sig med konkurrensen.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Google öppnar pop up-butiker

Google har öppnat pop up-butiker under namnet Google Hardware Stores i New York och Chicago. De nya butikerna är till för att allmänheten fysiskt ska kunna se och känna på de senaste produkterna så som Pixel 3, Pixel Slate och Google Home Hub. Butiken i New York är belägen i Soho-distriktet medan den i Chicago går att finna vid 1704 North Damen Avenue, rapporterar Adweek..

Dagens PS - 15 timmar sedan

Penningtvättsrykte förvånar Nordea

Storbanken anser att påståendena ”är mycket djärva”. Det är finansmannen Bill Browder som vänt sig till Ekobrottsmyndigheten med penningtvättsupgifter om Nordea. Han gjorde samma sak tidigare med Danske Banks misstänkta penningtvättshärva i Estland.

Dagens PS - I förrgår: 13:55

Experter spår stark rapportflod

Mycket talar för en stark rapportsäsong avseende det tredje kvartalet enligt Tellus Fonder, men frågan är om det räcker för att stävja oron på marknaden. Fondbolaget har tidigare varnat för att ett handelskrig kan vara den utlösande faktorn för en konjunkturavmattning. I en marknadskommentar skriver Tellus Fonder att det finns en uppenbar risk att goda företagsresultat endast ger en kortsiktig stabilisering.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Apple stäms igen av patenttroll

Apple har fått en ny stämning mot sig från patenttrollet Uniloc som denna gång attackerar tekniken i Facetime, rapporterar Apple Insider. Uniloc hävdar att tekniken gör ett patentintrång på Hewlett-Packards teknik inom IP-telefoni. Sedan förra året är Uniloc ägare till patentet ”552”, som Hewlett-Packard ansökte om redan 2003.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Börsguide: Dagens aktietips i koncentrat

I tabellen nedan visas ett axplock av dagens rekommendationer. En liten kompass för dig börsplacerare. Aktie Rekommendationer och riktkurser Autoliv Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Autoliv till 80 dollar (90), upprepar minska Avanza Nordea höjer riktkursen för Avanza till 363 kronor (346), upprepar sälj Avanza DNB höjer riktkursen för Avanza till 580 kronor (490), upprepar köp Bulten Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Bulten till 120 kronor (125), upprepar köp Ericsson Goldman Sachs höjer riktkursen för Ericsson till 92 kronor (88), upprepar köp Ericsson Berenberg höjer riktkursen för Ericsson till 75 kronor (65), upprepar behåll Ericsson Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Ericsson till 76 kronor (71), upprepar behåll Ericsson Credit S

Dagens PS - 16 timmar sedan

Borgs bubbelvarning får rejält mothugg

Byggexpert tycker att den tidigare finansministerns resonemang är ”märkligt”. ”Har man Europas största byggsektor, bland de mest uppdrivna huspriserna, bland de mest skuldsatta hushållen och bland de största banksektorerna har man lagt grundstenarna för en rätt djup och allvarlig lågkonjunktur”, sade Anders Borg till Di den 25 augusti. Lennart Weiss, kommersiell direktör på byggbolaget Veidekke och socialdemokratisk bostadsexpert, sågar nu på Di.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Model 3 har fått en budgetvariant

Tesla har lanserat en budgetversion på sin Model 3 och börjat ta emot förbokningar, enligt ett inlägg på Twitter från vd Elon Musk. Musk uppgav att startpriset är 45 000 dollar, motsvarande 406 000 kronor, men att säljpriset går ned till cirka 35 000 dollar i Kalifornien efter avdrag för federala och delstatliga skatterabatter. Leveranserna väntas börja inom fyra månader.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Ledarkollen: Kan S kapa LO-banden

Dagens ledarkoll handlar om löntagarfonder, om brexit, om LO och om de ökade kraven på specialkost i skolan. Och så om Lisbeth Palme. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.