SvD > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 01:37

SvD - 25 feb 17 kl. 06:30

”Svenska banker gör inga övervinster”I fjol var bankernas genomsnittliga avkastning på eget kapital 11,5 procent. Det kan jämföras med snittet för andra före­tag som låg på 13,7 procent. Vi ställer oss frågan på vilka grunder det tycks ha etablerats en myt om att bankerna gör ”övervinster”, skriver Hans Lindberg och Johan Hansing, Svenska Bankföreningen..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Hans Lindberg, Johan Hansing, Bankföreningen

Dela artikeln

273 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska banker, gör, inga, övervinster
DI - 09 okt 18 kl. 11:06

Fi om svenska banker i Baltikum: Inga konstigheter

Finansinspektionen har enligt generaldirektören Erik Thedéen inte sett något konstigt kring de svenska bankerna i Baltikum, men "man måste vara ödmjuk och noga undersöka vad man kan lära sig av den estniska penningtvättsskandalen"..

BT - 15 jul 11 kl. 21:35

Åtta banker underkända i EU-test

Bara åtta europeiska banker misslyckades i EU:s stora stresstest, trots strängare krav. Samtidigt låg ytterligare sexton banker i riskzonen. De svenska bankerna klarade sig med god marginal.

BT - 15 jul 11 kl. 21:35

Åtta banker underkända i EU-test

Bara åtta europeiska banker misslyckades i EU:s stora stresstest, trots strängare krav. Samtidigt låg ytterligare sexton banker i riskzonen. De svenska bankerna klarade sig med god marginal.

Cornucopia - 23 feb 18 kl. 08:57

Nu får svenska banker ett riktigt stresstest

Finansinspektionens (FI) tidigare stresstester av svenska banker har varit tillrättalagt för att ge resultatet att bankerna inte har några problem. Nu kommer EU:s bankmyndighet EBA och styrelsen för systematisk risk ESBR att testa hur svenska banker klarar 49% ras i bostadspriserna, 12% och börsfall samtidigt. Kort sagt ett riktigt test.

YLE - 05 jan 16 kl. 16:36

Västnyland kan få popup-banker

Sjundeå behövde inte vara utan bank länge. Aktia stängde dörrarna vid årsskiftet och Västra Nylands sparbank passade då på att öppna en popup-bank i samma kvarter. Popup-banken öppnade den 4 januari.

Supermiljöbloggen - 07 jan 17 kl. 14:14

Här är Sveriges bästa banker!

I veckan skrev vi här på SMB om hur Privata Affärers ”Årets bank” blev en hållbarhets-flopp. Men vilka banker gör framsteg inom hållbarhetsområdet? Ekobanken - Gynnar Verksamheter som socialt, kulturellt eller miljömässigt är bra för samhället Ekobanken är den bank som klarar Fair Finance Guides granskning bäst, med 99 procent i betyg, som baseras på till hur stor del banken ställer sig bakom internationella standarder och konventioner.

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 11 kl. 14:28

Grekiska banker bör klara stresstest

Grekiska banker har inga problem att klara EU:s stresstester, som presenteras på fredag, enligt landets finansminister Evangelos Venizelos. ? Det finns absolut inga problem med det grekiska banksystemet.

YA - 26 maj 12 kl. 06:30

Banker måste våga ta risker

Bankerna tjänar för dåligt, menar kreditvärderingsinstitutet Moody?s och sänker betygen för Handelsbanken och Nordea ? som dock fortfarande rankas högst av de svenska storbankerna.

HBL - 28 mar 13 kl. 06:43

Cyperns banker öppnar i dag

Vid middagstid idag kan cyprioterna igen komma åt sina bankkonton. Landet begränsar ändå summan pengar som kan lyftas.Bankerna har varit stängda i nästan två veckor.

YLE - 25 nov 15 kl. 04:16

Finansiell teknologi utmanar traditionella banker

Internet har skakat om många branscher under senare år. En sektor som däremot har varit långsam på att förändra sig är bank- och finanssektorn. Men inte nu längre.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i TurkcellOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.