Skånskan > Opinion

Thursday, 27 February, 03:12

Skånskan - 21 feb 17 kl. 14:00

Löderup vädjar om hjälp för nyanländalöderup Löderups byalag känner oro över hur de ska kunna hantera de omkring 100 nyanlända som beräknas bosätta sig i byn den närmaste tiden.
– Vi kommer inte att klara det på egen hand, vi behöver hjälp, säger byalagets ordförande Göran Göransson. ERWP.fif(9)Han poängterar att det är varken kommunen eller Migrationsverket som bestämt att nyanlända flyttar till Löderup. Det är familjer och ensamhushåll som flyttar in i lägenheter i byn på egen hand.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Löderups, Göran Göransson, ERWP, Han, Migrationsverket, Löderup, HVB, Ystad, Göransson, Sverige, Småland, Malmö, Ystads

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Löderup, vädjarom , hjälpför , nyanlända

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Ett steg närmare kval

HANDBOLL Eslövs HF utklassade Åhus i onsdagskvällens division 2 södra-match.Hem från Sånnahallen i Åhus åkte EHF med en 42-22-seger. Flest mål för EHF gjorde Albin Sandell och Eric Palmqvist, nio respektive åtta stycken.

Skånskan - 6 timmar sedan

Körde rakt över rondell – en person till sjukhus

Eslöv En ensam förare körde rakt över en rondell på väg 17 utanför Marieholm på onsdagskvällen.
Personen har förts till sjukhus.Larmet om olyckan inkom till SOS Alarms ledningscentral vid klockan kvart i åtta.

Skånskan - 9 timmar sedan

Sekularisering ett skäl till förbud

SKURUP/LUND Professor emeritus doktor Reinhold Fahlbeck har skrivit ett rättsutlåtande till förvaltningsrätten i Malmö där han hävdar att det går att förbjuda slöja i sekulariserade skolor.Skurups ledning skickar med flera bilagor i sitt svar till förvaltningsrätten rörande kommunens beslut om att införa slöjförbud i skolan. Ett är en rättsstudie rörande rättspraxis i Europadomstolen, en annan bilaga innehåller utdrag från domar från Europadomstolen och en tredje bilaga är ett rättsutlåtande från professor emeritus doktor Reihhold Fahlbeck.

Skånskan - 9 timmar sedan

Hasse ska locka fler medlemmar

SJÖBO Ska Hasse ”Kvinnaböske” Andersson Marianne Mörcks siffra från förra året?
Kanske, om han sjunger raden om Sjöbo i sin senaste hit ”Guld och gröna skogar.”Det var det enda kravet som Anders Ruud, ordförande i Färs riksteaterförening, hade när han bjöd in Hasse Andersson för att underhålla på föreningens årsmöte.

Skånskan - 10 timmar sedan

God och dålig beredskap

Beredskapen för coronaviruset är antingen god eller helt otillräcklig, beroende på vem man frågar. Socialstyrelsen förnyade sitt löfte om god beredskap på en presskonferens med folkhälsomyndigheten i tisdags. Folkhälsomyndigheten har uppdaterat risken för att corona ska sprida sig i Sverige efter att viruset drabbat Iran, Korea och Italien under den gångna helgen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Konstgjord andning

SVT rapporterade under måndagen att en tredjedel av landets kommuner räknar med att dra ner på välfärden jämfört med 2019. Kommunernas ekonomiska utmaningar har varit i fokus sedan Kommunutredningen presenterades 19 feb. Syftet har varit att undersöka hur kommunerna kan ha kapacitet att erbjuda likvärdig kommunal service utan att statens utgifter ökar.

Skånskan - 11 timmar sedan

Föreslår skattesänkning

Höör Kommunstyrelsen gör ett överskott på 11 miljoner kronor för 2019. För första gången sedan den stora skattehöjningen 2018 flaggar Höörs kommunalråd Johan Svahnberg (M) för att det kan bli tal om en skattesänkning redan nästa år.
– Med så stora överskott måste vi diskutera frågan, säger han.

Skånskan - 11 timmar sedan

35-åring ny ägare till mindre hus i Höör

Höör Försäljningen av huset på adressen Ringsjöhöjden Storvägen 25 i Höör är nu klar. Ny ägare blir Lou Folkesson, 35 år, från Malmö som köper fastigheten av Folke Filip Gärdebring. Husets byggår är 1966 och det har en boyta på 50 kvadratmeter.

Skånskan - 11 timmar sedan

Medborgarhuset lyfts på agendan

Genarp Socialdemokraterna lyfter frågan om Medborgarhuset i kommunstyrelsen och kräver att den utlovade upprustningen påbörjas snarast.
S slår in öppna dörrar, svarar Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande.– Att Medborgarhuset ska renoveras är redan beslutat, skriver Philip Sandberg i ett sms till Skånska Dagbladet.

Skånskan - 11 timmar sedan

Våldtog flickvän – fängslas

Malmö När flickvännen fick ett sms och gick in på hotelltoaletten för att läsa det blev den 24-årige pojkvännen svartsjuk.
När hon kom ut uppstod bråk som slutade med att mannen våldtog, misshandlade och höll kvinnan inlåst.Paret hade lärt känna varandra drygt ett halvår tidigare, våren 2019.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.