YA > Lokalt

Tuesday, 26 May, 19:33

YA - 21 feb 17 kl. 03:00

Länsstyrelsen tvekar – hotar stoppa byggeBuller och jordbruksmark gör att länsstyrelsen tvekar inför den sista etappen av Västra sjöstaden..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Västra

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Länsstyrelsen, tvekar, hotar, stoppa, bygge
Kristianstadsbladet - 20 sep 12 kl. 09:00

Länsstyrelsen hotar stoppa stugplan

Bromölla kommun har planer på att utöka stugområdet vid Strandängen. Länsstyrelsen anser att det saknas skäl att upphäva strandskyddet och hotar nu att grusa kommunens utbyggnadsplaner.
En utbyggnad av campingen och det intilliggande stugområdet har varit uppe till diskussion förr.

Skånskan - 20 jan 14 kl. 14:00

Länsstyrelsen hotar stoppa planen i Bara


Trots omarbetning faller inte detaljplanen för Bara Södra med jättebad, konferensanläggning och bostäder i god jord.
Länsstyrelsen hotar stoppa planen om den antas av Svedala kommun..

DI - 28 dec 17 kl. 09:34

Fladdermöss hotar stoppa Preems miljardprojekt

En sårbar art av fladdermöss hotar stoppa bygget av Preems nya anläggning i Lysekil. Naturvårdsverket kräver nu en noggrann inventering av området för att ge sitt godkännande till jätteinvesteringen på 15 miljarder kronor..

NSD - 21 sep 18 kl. 05:30

Länsstyrelsen hotar stoppa friskola

Länsstyrelsen hotar med att stoppa Internationella engelska skolan i Södra hamn..

Blekinge Läns tidning - 23 maj 20 kl. 03:00

Länsstyrelsen: Kommunen hotar riksintresse för friluftsliv

Sölvesborgs kommun vill bygga 170 bostäder i ett skogsparti i Stiby backe i Hällevik. Enligt länsstyrelsen hotar det såväl utrotningshotade fladdermöss som en skogsmiljö som är unik i hela landet. Sölvesborgs kommun går trots det vidare med planerna..

NT - 22 okt 12 kl. 10:24

Merkel hotar stoppa toppmöte

Tysklands förbundskansler Angela Merkel hotar med att stoppa nästa EU-toppmöte om Storbritannien står fast vid sin veto-plan mot den kommande långtidsbudgeten, rapporterar tidningen Financial Times (FT)..

Nyhetskanalen - 22 okt 12 kl. 10:28

Merkel hotar stoppa EU-toppmöte

Tysklands förbundskansler Angela Merkel hotar med att stoppa nästa EU-toppmöte om Storbritannien står fast vid sin veto-plan mot den kommande långtidsbudgeten, rapporterar tidningen Financial Times (FT).Enligt FT kommer Merkel att träffa den brittiske premiärminister David Cameron i början av november för att få Storbritannien att acceptera ett budgettak för EU motsvarande 1 procent av unionens BNP..

BT - 16 sep 13 kl. 22:59

Rödgröna hotar stoppa skattesänkning

Regeringen vill sänka skatten med 15 miljarder kronor för landets löntagare. Men de rödgröna partierna kommer att försöka stoppa en del av skattesänkningarna.Knappt hade regeringen lagt förslaget om ett femte jobbskatteavdrag och höjd gräns för när statlig skatt ska betalas, förrän de rödgröna kom med sitt motdrag.

Alliansfritt Sverige - 30 apr 14 kl. 08:04

Anders Borg hotar stoppa T-baneutbyggnad om han inte får som han vill

Det tog många herrans år att få Moderaterna att gå med på att bygga ny tunnelbana i Stockholm. När de till slut, sist på bollen, insåg de kloka traskade de triumfatorisk runt och berätta för alla vilken briljant idé de hade fått. Det kan man leva med om det blir mer tunnelbana.

BT - 17 aug 14 kl. 14:04

Åkesson hotar stoppa vallöften

SD-ledaren Jimmie Åkessons viktigaste mål i valet är att stärka partiets vågmästarroll. Det kan ge honom makt att stoppa flera vallöften som en ny regering vill genomföra. Jimmie Åkesson har inlett en maratonturné och ska besöka nära hundra orter före valdagen.

Fler nyheter från YA

YA - 08 maj 20 kl. 12:18

Studenterna får fira med utspring: ”Vet att ungdomarna är förnuftiga”

Det blir studentfirande med utspring på Ystad gymnasium trots allt. Om än i mindre skala. – Jag är glad att vi har hittat en lösning och att eleverna får sitt utspring, som de önskat, säger gymnasiechef Lars-Inge Persson..

YA - 08 maj 20 kl. 11:29

Så många vårdas för covid-19 i sydöst

Här hittar du alltid den senaste informationen om hur många covid-patienter som vårdas på sjukhusen i Ystad och Simrishamn. Siffrorna uppdateras dagligen. .

YA - 08 maj 20 kl. 09:34

Våldsutsatta kvinnor lever farligt vid isolation

Isolation och våld i hemmet tros ha ökat under Coronapandemin. Freezonen har skapat en möjlighet för brottsoffer i Skurup att träffa rådgivare på en mobil jour på fyra hjul..

YA - 08 maj 20 kl. 06:00

Kraftig ökning av hempaket i coronatider: ”Black friday-mängder”

Postnord har sett en kraftig ökning av mängden paket under coronapandemin. ”Det har växt rekordmycket sen i mars”, säger Jörgen Nilsson lokal produktionschef i Ystad..

YA - 08 maj 20 kl. 06:00

Personalen inom äldreomsorgen ska testas

Lasarettet i Ystad räknar med att kunna börja covid-19-testa personalen inom äldreomsorgen i Ystad redan i nästa vecka. – Vi har ett gott samarbete med kommunen och vill gärna bistå, säger sjukhuschef Thomas Persson. .

YA - 07 maj 20 kl. 18:00

Följs kraven? Nu ska restauranger kontrolleras

Står borden för tätt, är det för många gäster i lokalen? Nu ska miljöförbundet kontrollera hur restauranger, barer och kaféer jobbar mot spridningen av covid-19. – Jag hoppas att vi kommer slippa statuera några exempel, säger miljöchef Carina Barthel.

YA - 07 maj 20 kl. 18:00

Bad brukare hålla flabben – anmälan läggs ner: ”Ord står mot ord”

Personal på ett LSS-boende i Ystads kommun anklagas för att ha hånat och talat nedsättande om brukarna. Nu väljer socialförvaltningen att lägga ner anmälan. – Ord står mot ord.

YA - 07 maj 20 kl. 17:15

På Svarteskolan är varje rast en rolig fysisk utmaning

Veckans utmaning för eleverna på Svarteskolan är att springa runt idrottssalen 3 000 gånger sammanlagt. Det visade sig vara en baggis..

YA - 07 maj 20 kl. 17:00

Olycka: Skärmflygare till sjukhus i helikopter

En man i 40-årsåldern skadades på torsdagen då han störtade i backen med sitt skärmflyg med motor. Han fördes till Skånes universitetssjukhus i Lund med helikopter. .

YA - 07 maj 20 kl. 16:00

Gårdsrånarna har knutits till fler brott: ”Skrämdes av larmet”

Ytterligare brott läggs de häktade gårdsrånarna till last. När ligan försökte bryta sig in på en gård i Löderup fastnade de på övervakningskameran. Åtal mot de tre brutala rånarna, som bland annat bröt sig in hemma hos Carl Piper, närmar sig..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.