SVT > Kultur

Saturday, 24 June, 05:36

SVT - 17 feb 17 kl. 18:38

”Abramović gamla verk är fantastiska”Abramović-utställning är välgjord – framförallt imponerar konstnärens tidiga verk på Kulturnyheternas konstkritiker Dennis Dahlqvist..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kulturnyheternas, Dennis Dahlqvist

Dela artikeln

140 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Abramović, gamla, verkär , fantastiska
Helsingborgs Dagblad - 19 apr 17 kl. 10:55

Roman baserad på Abramovićs verk prisas

Heather Rose har tilldelats 2017 års Stellapris, som ges till australiska kvinnliga författare. Den prisade romanen, "The museum of modern love" är baserad på en performance som konstnären Marina Abramović uppförde 2010 på Moma i New York. I tre månader.

YA - 25 aug 13 kl. 08:00

Inget att göra åt gamla verk

Foto: Scanpix
Tomelilla kommun kan inte i nuläget göra något åt de uttjänta vindkraftverken väster om Lunnarp och vid Svamparondellen.
Det skriver kommunens samhällsbyggnadschef i ett svar på en fråga om kommunen tänker göra något för att de gamla vindkraftverken ska monteras ner.Det är Per Magnus Wijkman, Löderupsbo och ordförande i Fri Horisont Österlen, som i ett brev till Tomelillas kommunstyrelseordförande Magnus Björkman (M) för en tid sedan undrade om kommunen hade några planer på att göra något för att de två sedan flera årtionden stillastående vindkraftverken tas ner.

ÖstersundsPosten - 19 apr 17 kl. 16:00

Roman baserad på Abramovićs verk prisas

Heather Rose har tilldelats 2017 års Stellapris, som ges till australiska kvinnliga författare..

Norrtelje Tidning - 19 apr 17 kl. 16:00

Roman baserad på Abramovićs verk prisas

Heather Rose har tilldelats 2017 års Stellapris, som ges till australiska kvinnliga författare..

Hela Gotland - 16 dec 11 kl. 04:00

Gamla vindkraftverk ska bytas ut

Bolaget Vattenfall Vindkraft Sverige AB vill byta ut några av sina gamla verk i vindkraftparken på Näsudden..

SVT - 15 feb 17 kl. 20:30

Det här är Marina Abramović

Vår tids, kanske, mest omtalade performencekonstnär kommer till Stockholm för att både skapa ett nytt verk och för att återskapa tidigare verk. Marina Abramović har skapat rubriker sedan mitten av 1970-talet och har blivit utsedd till en av världens mest inflytelserika personer av Time Magazine. Själv kallar hon sig "the grandmother of performance art"..

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 17 kl. 09:24

Marina Abramović ska rena Stockholm

Via långsamma utdragna performanceverk vill Marina Abramović framkalla kollektiv gemenskap för vilsna själar. En vida omtalad konstnär visas nu stort på Moderna Museet i Stockholm där hon också gör ett helt nytt verk. – Ni är mitt verk, jag behöver er,.

Sydsvenskan - 16 feb 17 kl. 09:24

Marina Abramović ska rena Stockholm

Via långsamma utdragna performanceverk vill Marina Abramović framkalla kollektiv gemenskap för vilsna själar. En vida omtalad konstnär visas nu stort på Moderna Museet i Stockholm där hon också gör ett helt nytt verk. – Ni är mitt verk, jag behöver er,.

DN - 16 feb 17 kl. 10:27

Sju viktiga verk av Marina Abramović

Marina Abramović är en av performancekonstens största stjärnor. Hon har varit verksam sedan tidigt 1970-tal och gjort performancegenren känd för en bredare allmänhet. Hennes verk tematiserar ofta minne, förtroende, uthållighet och smärta.

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

SKAM-stjärnorna om succén

Sista avsnittet av SKAM visas på norska NRK på lördag. På fredagskvällen mötte skådespelarna bakom succéserien för första gången ett samlat pressuppbåd i Oslo för att prata om serien som fått publiken att prata om ”drittsekker” och måla läpparna Noora-röda..

SVT - 17 timmar sedan

Här skämtar Johnny Depp om att mörda Trump

– När mördade en skådespelare en president senast? Johnny Depp är i blåsväder efter att ha pratat om Donald Trump under Glastonbury musikfestival i Storbritannien..

SVT - 23 timmar sedan

Här är sommarens mest sevärda filmer

Hårdkokta franska mordhistorier, storslagna krigsdramer och genial brittisk humor: Fredrik Sahlin har valt ut några favoriter från sommarens kommande filmer..

SVT - 23 timmar sedan

Recension: Skruvade äventyr i ”Okja”

Som en uppdatering av ”Rädda Willy” – fast bra. Fredrik Sahlin har sett det koreanska äventyret som gav Cannes-festivalen en extra dos magsyra..

SVT - Igår: 17:55

”Stora, fasansfulla, fallocentriska machoskulpturer”

Kivik art center på Österlen har på senaste tiden uppmärksammats för konstnären Antony Gormleys 18 meter höga torn, som retat gallfeber på grannen Ulf Lundell. Efter otaliga turer om bygglov och annat vann konstcentret till slut. Tornet står kvar och nu säger sig Kivik Art redo för att börja satsa på konsten igen.

SVT - Igår: 16:34

Public service-kommitténs uppdrag utvidgas

Den parlamentariska kommitté som ska utreda ett nytt sätt att finansiera public service får ett utökat uppdrag. Nu ska kommittén, med representanter från samtliga riksdagspartier, även lämna förslag på hur SVT och SR:s närvaro ska se ut online och hur public service påverkar konkurrensen med kommersiella aktörer..

SVT - Igår: 16:16

Alla vill ha billiga jordgubbar – men någon måste betala priset

Jordgubbar och då just svenska jordgubbar, är för många en omistlig del av midsommarfirandet. Men de svenska jordgubbarna är ofta plockade av utländska gästarbetare och i en ny film tecknar regissören Wiktor Ericsson en bild av jordgubbsplockarnas, ofta hårda, vardag..

SVT - Igår: 11:57

Falskt jordbävningslarm satte Kalifornien i gungning

Under onsdagen varnade Los Angeles Times för en enorm jordbävning just utanför USA:s västkust. Men det enda verkliga skalvet skedde på sociala medier, där den felaktiga nyheten skapade stor oro. I själva verket var det tidningens nyhetsrobot som larmade om ett jordskalv som förvisso ägt rum – men för 92 år sedan..

SVT - Igår: 10:59

Uje Brandelius får Taubestipendium

Uje Brandelius får i rekordhög konkurrens 2017 års Evert Taube-stipendium. ”Precis som Evert Taube skriver han sånger som blandar fantasifull lyrik och vardaglig prosa” skriver SKAP i sin motivering..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.