SVT > Kultur

Wednesday, 29 March, 17:12

Liknande nyheter

Taggar: Abramović, gamla, verkär , fantastiska
YA - 25 aug 13 kl. 08:00

Inget att göra åt gamla verk

Foto: Scanpix
Tomelilla kommun kan inte i nuläget göra något åt de uttjänta vindkraftverken väster om Lunnarp och vid Svamparondellen.
Det skriver kommunens samhällsbyggnadschef i ett svar på en fråga om kommunen tänker göra något för att de gamla vindkraftverken ska monteras ner.Det är Per Magnus Wijkman, Löderupsbo och ordförande i Fri Horisont Österlen, som i ett brev till Tomelillas kommunstyrelseordförande Magnus Björkman (M) för en tid sedan undrade om kommunen hade några planer på att göra något för att de två sedan flera årtionden stillastående vindkraftverken tas ner.

Hela Gotland - 16 dec 11 kl. 04:00

Gamla vindkraftverk ska bytas ut

Bolaget Vattenfall Vindkraft Sverige AB vill byta ut några av sina gamla verk i vindkraftparken på Näsudden..

SVT - 15 feb 17 kl. 20:30

Det här är Marina Abramović

Vår tids, kanske, mest omtalade performencekonstnär kommer till Stockholm för att både skapa ett nytt verk och för att återskapa tidigare verk. Marina Abramović har skapat rubriker sedan mitten av 1970-talet och har blivit utsedd till en av världens mest inflytelserika personer av Time Magazine. Själv kallar hon sig "the grandmother of performance art"..

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 17 kl. 09:24

Marina Abramović ska rena Stockholm

Via långsamma utdragna performanceverk vill Marina Abramović framkalla kollektiv gemenskap för vilsna själar. En vida omtalad konstnär visas nu stort på Moderna Museet i Stockholm där hon också gör ett helt nytt verk. – Ni är mitt verk, jag behöver er,.

Sydsvenskan - 16 feb 17 kl. 09:24

Marina Abramović ska rena Stockholm

Via långsamma utdragna performanceverk vill Marina Abramović framkalla kollektiv gemenskap för vilsna själar. En vida omtalad konstnär visas nu stort på Moderna Museet i Stockholm där hon också gör ett helt nytt verk. – Ni är mitt verk, jag behöver er,.

DN - 16 feb 17 kl. 10:27

Sju viktiga verk av Marina Abramović

Marina Abramović är en av performancekonstens största stjärnor. Hon har varit verksam sedan tidigt 1970-tal och gjort performancegenren känd för en bredare allmänhet. Hennes verk tematiserar ofta minne, förtroende, uthållighet och smärta.

SvD - 16 feb 17 kl. 17:30

Se 10 verk Marina Abramović visar i Stockholm

Marina Abramović drog fler än en halv miljon besökare till Moma i New York. Nu är konstvärldens mesta superstjärna i Stockholm för att presentera sin första retrospektiv – och en alldeles ny performance tillsammans med 40 av Stockholms körer. Här är tio ikoniska verk – som alla visas på Moderna museet från och med i helgen.

SvD - 16 feb 17 kl. 09:27

Marina Abramović ska rena Stockholm

Via långsamma utdragna performanceverk vill Marina Abramović framkalla kollektiv gemenskap för vilsna själar. En vida omtalad konstnär visas nu stort på Moderna Museet i Stockholm där hon också gör ett helt nytt verk..

Kristianstadsbladet - 20 feb 17 kl. 11:30

Marina Abramović renar Stockholm

Via långsamma performanceverk vill Marina Abramović framkalla kollektiv gemenskap för vilsna själar. En vida omtalad konstnär visas nu stort på Moderna Museet i Stockholm där hon också gör ett helt nytt verk tillsammans med svenska körer..

YA - 20 feb 17 kl. 11:30

Marina Abramović renar Stockholm

Via långsamma performanceverk vill Marina Abramović framkalla kollektiv gemenskap för vilsna själar. En vida omtalad konstnär visas nu stort på Moderna Museet i Stockholm där hon också gör ett helt nytt verk tillsammans med svenska körer..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Vitrysk oppositionspolitiker frigiven

Den vitryska författaren och politikern Uladzimir Njakljajeu har släppts av landets myndigheter, enligt uppgifter till Svenska PEN. Njakljajeu greps under helgens protestaktioner i Vitryssland..

SVT - 2 timmar sedan

Liljevalchsrenovering dubbelt så dyr som beräknad

Den pågående renoveringen och ombyggnaden av konsthallen Liljevalchs i Stockholm kommer att kosta 340 miljoner kronor – vilket är nära 50 procent mer än beräknat, enligt SR:s Kulturnytt..

SVT - 4 timmar sedan

Dylan tar emot Nobelmedaljen i helgen

Artisten Bob Dylan kommer att ta emot Nobelmedaljen under ett möte med Svenska akademien..

SVT - 5 timmar sedan

Föreställningen ”Skånska mord 1989-2015” anklagas för plagiat

Under en föreställning på Malmö Stadsteater upptäckte journalisten Per Lindelöw att en av hans artiklar återgavs på scen. ”Så gör man bara inte” säger Per Lindelöw till Kulturnyheterna..

SVT - 6 timmar sedan

Biskops-Arnö ångrar sig – behåller utbildning

För en dryg månad sedan gick folkhögskolans ledning ut med att man lägger ner den anrika dramatikerutbildningen och protesterna lät inte vänta på sig. Nu backar man och väljer istället att behålla delar av den..

SVT - 7 timmar sedan

SVT Nyheters chef Ulf Johansson slutar

Går vidare till ny tjänst på SVT.

SVT - 8 timmar sedan

Premiärdatum klart för nya Bron

Succéserien Bron har älskats av tittare världen över, men den fjärde säsongen blir ändå seriens sista..

SVT - 9 timmar sedan

Inspelningsutrustning såld för 15 miljoner

Utrustningen som användes för att färdigställa Pink Floyds album Dark side of the moon har gått under klubban..

SVT - 21 timmar sedan

Hologramartisten Hatsune Miku – nästan en vanlig tonårsidol

Rädslan för roboten, tycks ha slagit rot. Datorerna hotar ta jobben – tidigare har det varit arbetarklassens jobb som försvunnit, nu den bildade medelklassen. Men alla är inte rädda.

SVT - 23 timmar sedan

Brexit tvingar EU-orkester lämna Storbritannien

Efter sommarens valresultat i den brittiska folkomröstningen tvingas EU:s barockorkester flytta från brittiska Oxford till belgiska Antwerpen. Och inom brittiskt kulturliv växer nu oron inför följderna av ett utträde ur unionen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.