Expressen > Opinion

Monday, 27 February, 16:50

Liknande nyheter

Taggar: Trolloch , fejknyheterär här för att , stanna
Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Jigsaw – som ägs av Google – skall städa bort troll på nätet

Jigsaw som är en teknikinkubator hos alfabetet, moderbolaget till Google, skall ha utvecklat ett nytt verktyg för webbpublicister att kunna identifiera dåliga kommentarer på internet. Från och med torsdag, kan publicister börja använda programvara från Jigsaw som kallas Perspektiv, helt utan kostnad. ”Vi har mer information och det finns fler artiklar än någonsin tidigare i historien, men ändå finns det dåliga inlägg samtal som driver människor från att läsa och ta del av debatten”, kommenterar Jared Cohen, ordförande för Jigsaw, tidigare känt som Google Ideas.

YLE - 25 nov 16 kl. 18:21

Niondeklassister om fejknyheter i USA-valet - "man måste tänka själv"

Mediebevakningen kring det amerikanska presidentvalet har stötts och blötts efter valet. I högstadiet Norsen i Helsingfors har eleverna gjort sällsynt vakna iakttagelser om varför det gick som det gick, och vilka informationskällor och medier man kan lita på. Eleverna i klass 9 A i Norsen har före och efter det amerikanska presidentvalet följt med både inhemska och amerikanska medier och analyserat mediebevakningen.

Skånskan - 06 jun 16 kl. 14:51

En Öre­sunds­kon­troll räc­ker

Opinion Det blev inte så illa som en del olycks­korpar kraxade när id-kon­troller in­fö­rdes på den danska si­dan av Öre­sunds­bron och gräns­kon­troller på den svenska. Han­deln och ar­bets­pend­lingen löper på un­ge­fär som för­ut. Nå­gra tyd­liga eko­no­miska för­luster är svåra att påvisa.

Dagens PS - 18 nov 16 kl. 08:12

Fejknyheter blev kassako: ”Folk har blivit dummare”

”Vad har Amish-lobbyn, bröllopsbilar för homosexuella samt förbudet mot nationalsången gemensamt? De är alla på låtsas – och de är alla uppdiktade av en och samme man.” Amerikanska Washington Post har intervjuat en av hjärnorna bakom ett växande problem som blivit en het potatis i USA och världen – framför allt under valtider: fejkade nyheter.

Dagensanalys.se - 21 nov 16 kl. 15:00

Mark Zuckerberg kovänder kring fejknyheter på Facebook – lovar bättring

När Facebook direkt efter det amerikanska valet kritiserades för att man låtit användare dela fejknyheter och påverkat utgången så kommenterade dess grundare Mark Zuckerberg det som ”galet”. Men knappt en vecka senare så lät det helt annorlunda, och nu lovas krafttag mot desinformationen i Facebooks flöde. Mark Zuckerberg har kritiserats tidigare, även innan valet för att ha påstått att Facebook är ett techföretag och inte ett medieföretag, något som höjt en del ögonbryn.

IDG - 25 nov 16 kl. 17:05

Tyskland oroar sig för att fejknyheter kommer påverka valet 2017


Fejknyheter och internettroll manipulerar folk, menar Angela Merkel..

SvD - 28 nov 16 kl. 20:05

SvD granskar: 4 fejknyheter som nådde miljoner

Mängden falska nyheter som mestadels propagerade för Donald Trump och emot Hillary Clinton exploderade i sociala medier som Facebook inför presidentvalet. Fyra fejknyheter som SvD granskat genererade över två miljoner delningar och ”likes” på Facebook och Twitter..

SVT - 08 dec 16 kl. 02:13

Påven till attack mot medier som sprider skandaler och fejknyheter

Gav kraftfullt uttalande om risker fejknyheter.

Dagens Media - 09 dec 16 kl. 10:12

Hillary Clinton om fejknyheter: "Liv är i fara"

Hillary Clinton uttalar sig för första gången om vilka konsekvenser fejknyheter kan få med hänvisningar till "pizzagate". "Liv är i fara", sa hon under ett tal..

SvD - 11 jan 17 kl. 19:24

Trump: CNN är "fejknyheter"

Tonerna gick höga när Donald Trump genomförde sin första presskonferens sedan han valdes som USA:s president. En av de största smällarna fick CNN, som anklagades av Trump för att vara ”fejknyheter” efter att ha rapporterat om påstådda ryska försök att kompromettera Donald Trump..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 21 timmar sedan

Sänk avdragen innan bankerna kraschar

När ekonomin går som tåget gäller det att se runt hörnet. Bankernas obalanser är en av de största osäkerheterna..

Expressen - 22 timmar sedan

Vita husets krig mot medierna skrämmer

Vita husets krig mot medierna eskalerar. Det är djupt alarmerande..

Expressen - Igår: 18:25

Även unga kriminella måste kunna stoppas

Alla vill numera bekämpa gängkriminaliteten. Men då kan man inte ducka för frågan om vad vi ska göra med alla grovt kriminella tonåringar..

Expressen - I förrgår: 19:47

Förortsfeminismen har fått förhinder

Förutsättningarna för gemensam kvinnokamp i förorten är skakiga. Med mångkultur följer olika syn på kvinnors jämställdhet..

Expressen - I förrgår: 16:53

Så in i Norden dåligt inom äldreomsorgen

Oroar du dig för framtidens äldreomsorg? Det gör du rätt i - om du är svensk. .

Expressen - 23 feb 17 kl. 16:08

Skydda överlevarna mot nazisternas hot

De som har överlevt nazisternas koncentrationsläger utsätts på nytt för antisemitism. Det är samhällets ansvar att skydda dem från svenska nazister..

Expressen - 23 feb 17 kl. 15:43

"Miljonprogramsfelen är på väg att upprepas"

Bostadsminister Peter Eriksson vill bygga nya satellitstäder runt storstäderna. Men det vore att göra om gamla, kostsamma misstag, menar ekonomhistorikern Jan Jörnmark som intervjuas av Patrik Kronqvist i ledarredaktionens podcast..

Expressen - 22 feb 17 kl. 16:43

Skatteverkets chef måste gå, Andersson

Skatteverkets generaldirektör måste lämna sin post. Men tyvärr är han inte den enda svenska tjänsteman som visat uruselt omdöme på senare tid..

Expressen - 22 feb 17 kl. 16:40

Plötsligt måste alla vara Sverigevänner

När Trump attackerar Sverige förväntas alla sluta upp bakom den blågula fanan. Men kraven på lojalitet slår fel.  .

Expressen - 21 feb 17 kl. 17:35

Man kan visst skratta åt Magdalenas hatt

Många blev arga på Magdalena Anderssons hattfoto. Men en offentlighet utan humoristiska infall vore en ren förbannelse..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.