Expressen > Opinion

Friday, 24 March, 14:56

Expressen - 17 feb 17 kl. 17:18

Troll och fejknyheter är här för att stanna Trollfabriker och fejknyheter är det nya normala. Den verkligheten måste alla mediekonsumenter rusta sig för. .
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

27 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trolloch , fejknyheterär här för att , stanna
Dagensanalys.se - 01 mar 17 kl. 10:46

8 av 10 tycker att fejknyheter påverkar synen på fakta

Åtta av tio vuxna svenskar menar att fejknyheter i hög utsträckning påverkar våra uppfattningar om grundläggande fakta när det gäller aktuella frågor och händelser. Det visar en ny undersökning som mediernas branschorganisation TU – Medier i Sverige presenterar i dag. Undersökningen visar att fyra av tio svenskar varje vecka ser nyhetsartiklar eller nyhetsinslag på internet som de uppfattar vara påhittade och osanna.

YLE - 25 nov 16 kl. 18:21

Niondeklassister om fejknyheter i USA-valet - "man måste tänka själv"

Mediebevakningen kring det amerikanska presidentvalet har stötts och blötts efter valet. I högstadiet Norsen i Helsingfors har eleverna gjort sällsynt vakna iakttagelser om varför det gick som det gick, och vilka informationskällor och medier man kan lita på. Eleverna i klass 9 A i Norsen har före och efter det amerikanska presidentvalet följt med både inhemska och amerikanska medier och analyserat mediebevakningen.

Skånskan - 06 jun 16 kl. 14:51

En Öre­sunds­kon­troll räc­ker

Opinion Det blev inte så illa som en del olycks­korpar kraxade när id-kon­troller in­fö­rdes på den danska si­dan av Öre­sunds­bron och gräns­kon­troller på den svenska. Han­deln och ar­bets­pend­lingen löper på un­ge­fär som för­ut. Nå­gra tyd­liga eko­no­miska för­luster är svåra att påvisa.

Expressen - 12 timmar sedan

Utvisningshotade barn kan få stanna – ny dom analyseras

Ensamkommande flyktingungdomar från Afghanistan kan få större chans att stanna i Sverige. En ny dom kan bli vägledande. – Domen har stor betydelse, säger Anita Linder, lagman vid Migrationsöverdomstolen till SVT.

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Låter unga stanna under åldersutredning

Lerum har beslutat att låta ensamkommande ungdomar som fått sin ålder uppskriven stanna till dess att beslutet vunnit laga kraft.…- Jag är stolt över att kommunen fattat det här beslutet, säger Hans Abrahamsson, som kämpat för den här gruppen..

Dagen - 11 timmar sedan

Utvisade konvertiterna som fick stanna i Sverige – så lever de i dag

Under de senaste åren har Dagen skrivit flera artiklar om asylsökande som konverterat, och är rädda för att utvisas till länder där det är straffbart att lämna islam. När vi nu följer upp flera av de fall vi skrivit om de senaste åren kan vi i alla fall konstatera en sak. Alla har fått stanna i Sverige..

Dagen - 11 timmar sedan

Utvisade konvertiterna som fick stanna i Sverige – så lever de i dag

Under de senaste åren har Dagen skrivit flera artiklar om asylsökande som konverterat, och är rädda för att utvisas till länder där det är straffbart att lämna islam. När vi nu följer upp flera av de fall vi skrivit om de senaste åren kan vi i alla fall konstatera en sak. Alla har fått stanna i Sverige..

Dagens PS - 18 nov 16 kl. 08:12

Fejknyheter blev kassako: ”Folk har blivit dummare”

”Vad har Amish-lobbyn, bröllopsbilar för homosexuella samt förbudet mot nationalsången gemensamt? De är alla på låtsas – och de är alla uppdiktade av en och samme man.” Amerikanska Washington Post har intervjuat en av hjärnorna bakom ett växande problem som blivit en het potatis i USA och världen – framför allt under valtider: fejkade nyheter.

Dagensanalys.se - 21 nov 16 kl. 15:00

Mark Zuckerberg kovänder kring fejknyheter på Facebook – lovar bättring

När Facebook direkt efter det amerikanska valet kritiserades för att man låtit användare dela fejknyheter och påverkat utgången så kommenterade dess grundare Mark Zuckerberg det som ”galet”. Men knappt en vecka senare så lät det helt annorlunda, och nu lovas krafttag mot desinformationen i Facebooks flöde. Mark Zuckerberg har kritiserats tidigare, även innan valet för att ha påstått att Facebook är ett techföretag och inte ett medieföretag, något som höjt en del ögonbryn.

IDG - 25 nov 16 kl. 17:05

Tyskland oroar sig för att fejknyheter kommer påverka valet 2017


Fejknyheter och internettroll manipulerar folk, menar Angela Merkel..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 17 timmar sedan

Att våga ändra åsikt är ett tecken på styrka

Den liberala skribenten Mattias Svenssons ärlighet i den svåra migrationsfrågan visar vägen mot en smartare debatt..

Expressen - 22 timmar sedan

Slit inte sönder budgeten, Lööf

Att hacka sönder budgetar är en riktigt dålig idé. Det är svårt att förstå hur Centern tänker..

Expressen - Igår: 17:58

Kan man reklamera Jan Björklund, tro?

Hej, jag skulle vilja reklamera Jan Björklund. Han har fattat så många tokiga beslut, tycker jag. Och även han.

Expressen - Igår: 17:21

500 miljarder skäl att rata Schymans Fi

Feministiskt initiativ lovar guld och gröna skogar utan att förklara vad det kostar. Sveriges kvinnor har 500 miljarder skäl att syna deras kort..

Expressen - I förrgår: 06:00

Utan kontanter skulle Sverige bli mer sårbart

Svenskens förkärlek för kortbetalningar är världsunik. Men det finns poänger med att behålla kontanterna i omlopp. .

Expressen - I förrgår: 19:30

Varför saknar så många vanligt hyfs i Sverige?

Utanför Sveriges gränser är det helt otänkbart att använda tunnelbanan som badrum. Här verkar vi ha glömt betydelsen av vardagligt hyfs..

Expressen - 20 mar 17 kl. 19:30

Vi måste vänja oss vid svaga regeringar

Trenden är tydlig: De stora partierna blir allt mindre. Men vem ska våga fatta de tuffa besluten när alla röstar på småpartier?.

Expressen - 20 mar 17 kl. 17:51

Vänstern slår ett slag för ledighetslinjen

Vänsterpartiet jublar. Nu ska det bli ännu mindre lönsamt för svenskar att utbilda sig och för exempelvis läkare att jobba extra. .

Expressen - 19 mar 17 kl. 19:07

Smart miljöpolitik - men det krävs mer, MP

Det är bra att regeringen vill blanda in mer miljövänligt bränsle i bensinen. Men det räcker inte för att nå klimatmålen..

Expressen - 19 mar 17 kl. 18:48

EU-visionen krossas av helvetet i Syrien

”EU måste ta ansvar för flyktingkrisen”, dundrar svenska politiker. Ja, verkligen, det måste EU. Men det hänger förstås på att EU fortsätter att existera, och om den saken kan man inte känna annat än stor osäkerhet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.