Expressen > Opinion

Sunday, 24 September, 21:15

Liknande nyheter

Taggar: Trolloch , fejknyheterär här för att , stanna
Dagensanalys.se - 01 mar 17 kl. 10:46

8 av 10 tycker att fejknyheter påverkar synen på fakta

Åtta av tio vuxna svenskar menar att fejknyheter i hög utsträckning påverkar våra uppfattningar om grundläggande fakta när det gäller aktuella frågor och händelser. Det visar en ny undersökning som mediernas branschorganisation TU – Medier i Sverige presenterar i dag. Undersökningen visar att fyra av tio svenskar varje vecka ser nyhetsartiklar eller nyhetsinslag på internet som de uppfattar vara påhittade och osanna.

YLE - 25 nov 16 kl. 18:21

Niondeklassister om fejknyheter i USA-valet - "man måste tänka själv"

Mediebevakningen kring det amerikanska presidentvalet har stötts och blötts efter valet. I högstadiet Norsen i Helsingfors har eleverna gjort sällsynt vakna iakttagelser om varför det gick som det gick, och vilka informationskällor och medier man kan lita på. Eleverna i klass 9 A i Norsen har före och efter det amerikanska presidentvalet följt med både inhemska och amerikanska medier och analyserat mediebevakningen.

Dagensanalys.se - 11 aug 17 kl. 09:01

Så här tänker Mozilla stoppa fejknyheter på internet

Mozilla som står bakom webbläsaren Firefox har, som vi andra, tröttnat på fejknyheter. För att få bukt på alla fejknyheter tänker Mozilla samla branschen i kommittén Information Trust Initiative. Där ska företag och intressegrupper kunna dela sina tankar och initiativ gällande fejknyheter och dess spridning, främst i sociala medier.

Skånskan - 06 jun 16 kl. 14:51

En Öre­sunds­kon­troll räc­ker

Opinion Det blev inte så illa som en del olycks­korpar kraxade när id-kon­troller in­fö­rdes på den danska si­dan av Öre­sunds­bron och gräns­kon­troller på den svenska. Han­deln och ar­bets­pend­lingen löper på un­ge­fär som för­ut. Nå­gra tyd­liga eko­no­miska för­luster är svåra att påvisa.

Dagens PS - 18 nov 16 kl. 08:12

Fejknyheter blev kassako: ”Folk har blivit dummare”

”Vad har Amish-lobbyn, bröllopsbilar för homosexuella samt förbudet mot nationalsången gemensamt? De är alla på låtsas – och de är alla uppdiktade av en och samme man.” Amerikanska Washington Post har intervjuat en av hjärnorna bakom ett växande problem som blivit en het potatis i USA och världen – framför allt under valtider: fejkade nyheter.

Dagensanalys.se - 21 nov 16 kl. 15:00

Mark Zuckerberg kovänder kring fejknyheter på Facebook – lovar bättring

När Facebook direkt efter det amerikanska valet kritiserades för att man låtit användare dela fejknyheter och påverkat utgången så kommenterade dess grundare Mark Zuckerberg det som ”galet”. Men knappt en vecka senare så lät det helt annorlunda, och nu lovas krafttag mot desinformationen i Facebooks flöde. Mark Zuckerberg har kritiserats tidigare, även innan valet för att ha påstått att Facebook är ett techföretag och inte ett medieföretag, något som höjt en del ögonbryn.

IDG - 25 nov 16 kl. 17:05

Tyskland oroar sig för att fejknyheter kommer påverka valet 2017


Fejknyheter och internettroll manipulerar folk, menar Angela Merkel..

SvD - 28 nov 16 kl. 20:05

SvD granskar: 4 fejknyheter som nådde miljoner

Mängden falska nyheter som mestadels propagerade för Donald Trump och emot Hillary Clinton exploderade i sociala medier som Facebook inför presidentvalet. Fyra fejknyheter som SvD granskat genererade över två miljoner delningar och ”likes” på Facebook och Twitter..

SVT - 08 dec 16 kl. 02:13

Påven till attack mot medier som sprider skandaler och fejknyheter

Gav kraftfullt uttalande om risker fejknyheter.

Dagens Media - 09 dec 16 kl. 10:12

Hillary Clinton om fejknyheter: "Liv är i fara"

Hillary Clinton uttalar sig för första gången om vilka konsekvenser fejknyheter kan få med hänvisningar till "pizzagate". "Liv är i fara", sa hon under ett tal..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Staten ska inte fungera som ett vanligt företag

God byråkrati sitter i väggarna. Därför borde regeringen bry sig mer om förvaltningskulturen..

Expressen - Igår: 19:00

Låt inte högerpopulism hacka valet nästa höst

Det har aldrig varit lättare att manipulera opinioner än nu. Vi behöver rusta upp mentalt inför valet nästa höst..

Expressen - Igår: 06:00

Bevare oss för dassig sjukvård i varje buske

Glöm idén om avancerad sjukvård inpå husknuten. I ett glest land med liten befolkning måste vi vara beredda att resa till expertisen.  .

Expressen - I förrgår: 19:30

Står vi verkligen vid avgrundens rand?

Man kan inte utesluta att det finns akuta lägen då vi måste frånta demokratins motståndare sina rättigheter. Men är vi där nu?.

Expressen - I förrgår: 06:00

Därför måste vi prata om vården av dementa

Dementa personer blir ofta våldsamma. Det inskärper hur krävande demensvården är. Politiker får inte blunda för de växande kostnaderna.

Expressen - 21 sep 17 kl. 16:55

Gå hem, du är för full, Systembolaget

Regeringen måste genast beordra Systembolagets vd att hålla tassarna borta från politiken..

Expressen - 20 sep 17 kl. 19:30

Nu ska Fridolin rädda skolan med trolleri igen

Fridolins magiska satsning på läxhjälp för föräldrar är i själva verket både fjuttig och uppåt väggarna..

Expressen - 20 sep 17 kl. 16:55

Det är fel Andersson som styr Sverige

Vänsterpartiet har farligt stort inflytande över regeringens budget. Man kan nästan tro att det är Ulla – inte Magdalena – Andersson som är Sveriges finansminister. .

Expressen - 20 sep 17 kl. 06:00

En lättsinnig valfläskbudget

När alliansen sänker skatten är det ett dråpslag mot välfärden. När Socialdemokraterna sänker skatten är det rättvis vänsterpolitik. .

Expressen - 19 sep 17 kl. 19:30

När flyktingar ställs mot medelklassen

Köpa bostadsrätter åt flyktingar i stor skala är en usel lösning. Men i bostadsbristens Sverige finns bara dåliga alternativ kvar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.