Expressen > Opinion

Saturday, 21 April, 06:09

Expressen - 17 feb 17 kl. 17:18

Troll och fejknyheter är här för att stanna Trollfabriker och fejknyheter är det nya normala. Den verkligheten måste alla mediekonsumenter rusta sig för. .
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

135 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trolloch , fejknyheterär här för att , stanna
Dagensanalys.se - 01 mar 17 kl. 10:46

8 av 10 tycker att fejknyheter påverkar synen på fakta

Åtta av tio vuxna svenskar menar att fejknyheter i hög utsträckning påverkar våra uppfattningar om grundläggande fakta när det gäller aktuella frågor och händelser. Det visar en ny undersökning som mediernas branschorganisation TU – Medier i Sverige presenterar i dag. Undersökningen visar att fyra av tio svenskar varje vecka ser nyhetsartiklar eller nyhetsinslag på internet som de uppfattar vara påhittade och osanna.

YLE - 25 nov 16 kl. 18:21

Niondeklassister om fejknyheter i USA-valet - "man måste tänka själv"

Mediebevakningen kring det amerikanska presidentvalet har stötts och blötts efter valet. I högstadiet Norsen i Helsingfors har eleverna gjort sällsynt vakna iakttagelser om varför det gick som det gick, och vilka informationskällor och medier man kan lita på. Eleverna i klass 9 A i Norsen har före och efter det amerikanska presidentvalet följt med både inhemska och amerikanska medier och analyserat mediebevakningen.

Dagensanalys.se - 11 aug 17 kl. 09:01

Så här tänker Mozilla stoppa fejknyheter på internet

Mozilla som står bakom webbläsaren Firefox har, som vi andra, tröttnat på fejknyheter. För att få bukt på alla fejknyheter tänker Mozilla samla branschen i kommittén Information Trust Initiative. Där ska företag och intressegrupper kunna dela sina tankar och initiativ gällande fejknyheter och dess spridning, främst i sociala medier.

Dagensanalys.se - 22 dec 17 kl. 09:31

Facebook hittar bättre sätt att bekämpa fejknyheter

Facebook har länge haft problem med att fejkade nyheter får stor spridning och tas som sanning av många människor. De har gjort försök med att märka dessa artiklar som har tveksamt eller omstritt innehåll, men det tar lång tid och kan i vissa fall ha motsatt effekt, därför har de nu hittat ett nytt sätt att bekämpa spridningen av fejknyheter på nätverket. För ganska precis ett år sedan började Facebook med sin ”disputed”-märkning av artiklar som bedömdes som fejkade eller som innehåll omdebatterad ”fakta”.

Dagensanalys.se - 06 okt 17 kl. 11:31

Facebook fortsätter bekämpa fejknyheter

Facebook har haft mycket bekymmer med fejknyheter som får stor spridning på nätverket. I ett nytt försök att stävja detta inför de nu en informationsknapp som ger fakta om publicisten som artikeln kommer från. Genom att informera om vad olika publicister står för hoppas Facebook kunna öka källkritik och minska risken att åsiktsartiklar från satirsajter eller hatsajter sprids som fakta.

Skånskan - 06 jun 16 kl. 14:51

En Öre­sunds­kon­troll räc­ker

Opinion Det blev inte så illa som en del olycks­korpar kraxade när id-kon­troller in­fö­rdes på den danska si­dan av Öre­sunds­bron och gräns­kon­troller på den svenska. Han­deln och ar­bets­pend­lingen löper på un­ge­fär som för­ut. Nå­gra tyd­liga eko­no­miska för­luster är svåra att påvisa.

Sydsvenskan - 15 nov 14 kl. 04:00

Troll i klottrig debattom kultur i förorten

Det har gått troll i debatten om miljonprogrammens kultur.Häromveckan klottrade Susanna Birgersson kritik på Dagens Nyheters ledarsida, mot satsningar på kulturstöd till betongförorterna och mot graffitimålare. Nu ska en domstol bestämma om trollet som målats på ett åttavåningshus i Holma ska få leva vidare eller om det ska raderas från husets yta.

Sydsvenskan - 24 jul 15 kl. 18:39

Visst finns det troll i Skrylle

Trodde du att troll bara fanns i sagoböckerna? Då har du nog inte tittat efter ordentligt. I Skrylleskogen finns både vättar, troll och skogsrån..

Skånskan - 04 aug 16 kl. 01:00

Ta kon­troll över järn­vägs­kost­naderna

Bygg­kost­naden för Ost­län­ken, den första etappen av hög­has­tig­hets­ba­nan mel­lan Stock­holm och Mal­mö, skenar, en­ligt Tra­fik­verkets pro­gnoser. Från en bud­ge­terad kost­nad för ett år se­dan på 35 mil­jarder kro­nor är pro­gnosen nu uppe i 70 mil­jarder, en för­dubbling på bara ett år. Att det skulle handla om nor­mal in­fla­tions­upp­räk­ning, som pro­jekt­le­da­ren på Tra­fik­ver­ket hävdade i Ekot, är bara trams, efter­som in­fla­tionen de senaste åren varit nä­rmast obe­fint­lig.

Dagens PS - 18 nov 16 kl. 08:12

Fejknyheter blev kassako: ”Folk har blivit dummare”

”Vad har Amish-lobbyn, bröllopsbilar för homosexuella samt förbudet mot nationalsången gemensamt? De är alla på låtsas – och de är alla uppdiktade av en och samme man.” Amerikanska Washington Post har intervjuat en av hjärnorna bakom ett växande problem som blivit en het potatis i USA och världen – framför allt under valtider: fejkade nyheter.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Gör upp med Wallströms nostalgiska FN-vurm

I dag möts FN:s säkerhetsråd runt Dag Hammarskjölds matsalsbord i skånska Backåkra. Men det kommer att krävas mer än en nostalgitripp för att rädda den dysfunktionella institutionen..

Expressen - 10 timmar sedan

Brott och våld på SiS-hem - då vill Löfven förvärra läget

Personal flyr från hot och våld på statens slutna ungdomshem. Regeringens nya  förslag lär förvärra situationen. .

Expressen - 14 timmar sedan

"Det är redan fullt på spåren"

Regeringen vill inleda förhandlingar om att bygga höghastighetsbanor mellan Sveriges tre största städer.- Det vore bra för stadsutvecklingen, säger PM Nilsson, politisk redaktör för Dagens Industri, i tv-programmet Ledarsnack..

Expressen - Igår: 06:00

Insulinet kan ta slut på bara några dagar

Livsviktiga mediciner kan ta slut i hela landet – på bara några dagar. Sverige har inte längre stora beredskapslager. En kris kan få förödande konsekvenser..

Expressen - Igår: 19:30

Det är för lätt att lura pengarna av äldre

Sveriges kärlekshistoria med IT-teknik gör äldre sårbara för bedrägerier. Det duger inte att bara rycka på axlarna..

Expressen - I förrgår: 18:16

Göteborgarna borde lära av nollåttorna

Socialdemokraterna i Göteborg har gått vilse i jakten på projektpengar. Nu tvingas kommunen gå på bidrag..

Expressen - I förrgår: 15:45

Tramsigt att brunstämpla S om arbetskraftsinvandring

Det behövs mer ordning och reda kring arbetskraftsinvandringen. Det borde även alliansen inse. .

Expressen - 17 apr 18 kl. 18:22

Sverige bör låna för att bygga snabbtåg

Höghastighetståg kan ge Sverige effektiva transporter även i en fossilfri framtid.Politikerna måste våga satsa..

Expressen - 17 apr 18 kl. 16:30

Alice Bah Kuhnke borde aldrig ha blivit minister

Alice Bah Kuhnke verkar inte förstå vad ministerrollen innebär. Gång på gång gör hon uttalanden som i bästa fall är djupt olämpliga, i värsta fall närmar sig tjänstefel. .

Expressen - 16 apr 18 kl. 19:30

Annika Strandhäll hycklar om Försäkringskassan

Socialminister Annika Strandhäll (S) rasar mot sin egen politik när det gäller sjukskrivningarna. Regeringen borde sluta ducka och stå för sina sparförslag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.