Dagen > Kultur

Thursday, 17 August, 23:26

Dagen - 17 feb 17 kl. 15:46

Södertäljepredikanter stänger av medlemEn av medlemmarna i en predikantgrupp som sagt till ett homosexuellt par i Södertälje att de skulle brinna i helvetet har stängts av. Det berättar en av teamets ledare för Dagen..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Södertälje, Dagen

Dela artikeln

36 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Södertäljepredikanter, stängerav , medlem
Dagen - 17 feb 17 kl. 15:46

Södertäljepredikanter stänger av medlem

Ett lesbiskt par fick höra att de skulle brinna i helvetet. Nu har den kristna predikantgruppen i Södertälje stängt av medlemmen som sa så. Det berättar en av gruppens ledare för Dagen..

Fler nyheter från Dagen

Dagen - Igår: 17:50

Barnläkare: Sena aborter i vecka 22 är inte sällsynt

Man måste ifrågasätta om det verkligen är sällsynt att aborter går in i vecka 22. Det menar barnläkaren Andrea Kischkel som själv varit med om ett liknande fall..

Dagen - 8 timmar sedan

Kristna i USA anklagas för tystnad om rasism

I kölvattnet efter helgens attack utförd av vit makt-anhängare anklagas evangelikala kristna i USA för att inte tillräckligt tydligt ta avstånd från rasism. Men flera kristna ledare har under de senaste dagarna fördömt både våldet, hatet och rasismen som kom till uttryck i Charlottesville..

Dagen - 7 timmar sedan

Protester i Spanien mot planerad hbtq-lagstiftning

Spanska kristna skriver i ett skarpt uttalande att de ser lagförslaget som ett hot mot både mångfald och religionsfrihet..

Dagen - Igår: 11:58

Nu startar jakten på konfirmanderna - igen

Kändisfest, pilgrimskonfa eller expresskonfa? I takt med att allt färre visar intresse för konfirmation tar kyrkan till nya knep för att locka ungdomarna..

Dagen - Igår: 13:39

Här får Tony Berglund Skansen att gunga i allsången

Tony Berglund från Aneby är till vardags aktiv i Korskyrkan i Aneby. Men i somras vann han SVT:s tävling ”Min allsång” och fick leda hela publikhavet till ABBA-hiten Waterloo i Allsång på Skansen..

Dagen - 9 timmar sedan

S i Värmland rensade bort präster till kyrkovalet

Två präster fick nobben av partiet då de ville ställa upp för Socialdemokraterna i kyrkovalet till Karlstad stift, efter ett principbeslut från Värmlands partidistrikt..

Dagen - 9 timmar sedan

Hittade vigselring efter 13 år – på morot

Det som göms i snö kommer upp i tö, brukar man säga. Men den diamantprydda förlovningsring som Mary Grams tappade när hon jobbade i trädgården för 13 år sedan tog en annan väg. Den återfanns på mitten av en hårt snörpt morot..

Dagen - 14 timmar sedan

Här ber kristna och muslimer sida vid sida i andaktsrummet

Se hur det multireligiösa andaktsrummet ser ut på Nya Karolinska sjukhuset ser ut..

Dagen - 12 timmar sedan

Handen som pekar mot himlen är tillbaka

I över hundra år har "The Hand Pointing to Heaven" lockat besökare från när och fjärran till kyrkan invid Mississippi River. När handen återinstallerades i går blev det folkfest..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.