Expressen > Nyheter

Thursday, 25 May, 18:05

Expressen - 17 feb 17 kl. 16:51

Tropisk djungel funnen – på SvalbardNorska ögruppen Svalbard ligger i iskalla Arktis drygt 200 mil norr om Stockholm. Men nu har forskare gjort en sensationell upptäckt: En gång för längesedan var hela ögruppen täckt av tropisk djungel..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Svalbard, Arktis, Stockholm

Dela artikeln

87 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tropisk, djungel, funnen, Svalbard
SvD - 15 mar 16 kl. 09:30

Londons trafikbrus blir till tropisk djungel i Abney Park

I Europas grönaste stad finns en mängd exotiska djur. Bli inte förvånad om du på din parkpromenad under ditt nästa Londonbesök ser en känguru eller en parakit..

Nyan - 21 jun 16 kl. 08:10

Ny serie om Svalbard, del 1: Ålands kalla tvilling

Två ösamhällen. Bägge självstyrda, demilitariserade områden, grundade på internationella traktat. Likheterna mellan Svalbard och Åland är många.

Nyteknik - 29 mar 11 kl. 10:50

Vår äldsta släkting funnen

Vad som anses vara det närmaste man kan komma till anmodern till alla jordens djur lever i blodet hos en tropisk snigel. Det är en liten parasit vid namn capsaspora owczarzaki..

Sydsvenskan - 06 mar 16 kl. 09:45

99 miljoner år gammal ödla funnen

Ett ödlefossil som hittats bevarad i bärnsten i Sydostasien är så gammalt som 99 miljoner år, enligt forskare i Florida. Det gör det till det äldsta av sitt slag och en "saknad länk" för reptilforskare, rapporterar Reuters.Ödlan är 75 miljoner äldre än den tidigare rekordhållaren, enligt forskarna vid Florida Museum of Natural History, som i veckan berättade om fyndet.

BT - 13 jan 14 kl. 07:50

Bytte Borås mot Svalbard

Först Luleå, sedan Kiruna och nu Svalbard. Rymdintresset har tagit boråsaren Patrik Kärräng långt bort från västkusten. - När jag upptäckte att det gick att välja studier på Svalbard tvekade jag inte en sekund.

Nyan - 22 jun 16 kl. 21:02

Nyan på Svalbard del 2: Isbjörnens rike

Plötsligt stannar snöskoterkaravanen. Vår guide pekar mot den enorma isväggen och då ser vi.

Det är två isbjörnar.

Nyan - 06 apr 16 kl. 09:00

Nyan åker till Svalbard

Nya Ålands Lisa Bergkvist och Johan Orre åker i dag onsdag till Svalbard för en veckas reportageresa.
Lisa Bergkvist och Johan Orre åker till Svalbard tack vare Nordiska rådets journaliststipendium för att studera Svalbards vardagsliv, näringsliv och självstyre. Huvudorten Longyearbyen är ett av världens nordligaste samhällen, det ligger på den 78 breddgraden och faunan består bland annat av valrossar, isbjörnar och fjällrävar.

Kristianstadsbladet - 18 apr 13 kl. 14:37

Fler på Svalbard


Den norska befolkningen på Svalbard i Ishavet växte med 40 personer i fjol. Den första januari i år hade Svalbard som helhet 2 637 invånare, varav 2 158 i de norska bosättningarna, uppger Statistisk sentralbyrå. I de ryska bosättningarna växte antalet människor med 70 till omkring 480 personer.

Barometern - 04 aug 14 kl. 10:06

Ladda för tropisk värme i natt

Kändes det lite kvavt i natt? Det kan bero på att det var den varmaste natten i Kalmar på åtta år. Och på Ölands norra udde nådde temperaturerna ända upp till kriteriet för tropisk värme - en nattemperatur som inte understiger 20 grader.

Helsingborgs Dagblad - 30 apr 15 kl. 03:22

Första skatan på Svalbard

En helt vanlig skata har blivit en ornitologisk sensation i Norge. Det beror på att arten för första gången har observerats på Svalbard.— Det är vad vi ornitologer kallar en bomb, säger Georg Bangjord på Statens Naturoppsyn till Svalbardsposten.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Brandvarning i nästan hela landet

SMHI varnar för en stor brandrisk i nästan hela landet.Varningarna gäller både gräsbränder och skogsbränder..

Expressen - 30 minuter sedan

Fotbollsfesten i Stockholm lämnade mängder skräp

Bilder på flera av Stockholms gator täckta med sopor efter uppladdningen inför Europa Liague-finalen på Friends Arena sprids nu i sociala medier.– Folk använde portuppgångar som toaletter, säger Maja Bellem, som filmat städningen av Flemminggatan på Kungsholmen. .

Expressen - 30 minuter sedan

JUST NU: Knivskuren man hittad utomhus

På torsdagseftermiddagen har en skadad man hittats utomhus i Floda.Enligt polisen är han knivskuren i ryggen och förd till sjukhus.– Vi utreder som försök till mord alternativt dråp, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Expressen - 1 timme sedan

Stor sökinsats efter försvunne Patrik, 22

Missing People och polisen har inlett en stor sökinsats efter 22-årige Patrik Linfeldt, som försvann i Hallsberg i måndags. Nu vädjar hans föräldrar om hjälp i sökandet. – Vi är väldigt oroliga och han har aldrig försvunnit självmant tidigare, säger hans pappa Jörgen Linfeldt..

Expressen - 45 minuter sedan

Terrorhot skrämmer – men vi reser ändå

Än en gång har terrorn slagit till mot en av Europas storstäder. Men statistiken visar att den här typen av dåd oftast påverkar våra resevanor kortsiktigt.– Vi glömmer väldigt snabbt, säger reseanalytikern Hans Remvig..

Expressen - 1 timme sedan

Två byggnader i brand - trafiken på E22 påverkas

Två byggnader står i brand i Västervik..

Expressen - 1 timme sedan

Golfkrogen sålde svartmat för över än en halv miljon

Torslanda golfkrog sålde svartmat till gästerna för 700 000 kronor.I en serie domstolsprocesser försökte restaurangbolaget övertyga myndigheterna om att de oredovisade pengarna i själva verket var banavgifter för herrgolfen.Men nu ger Högsta förvaltningsdomstolen slutgiltigt Skatteverket rätt..

Expressen - 1 timme sedan

Jet ski driver till sjöss – räddningstjänsten på väg

Tre kilar ska ha gett sig ut på en sjö i Borås kommun för att titta till en drivande jet ski.Enligt en inringare på platsen ska killarna inte ha kommit tillbaka till land.– Vår räddningstjänst har åkt dit för att göra en bedömning, säger Christer Larsson på räddningstjänsten..

Expressen - 2 timmar sedan

Brandfarlig rök in över samhälle

Expressen - 2 timmar sedan

Man onanerade framför flickor på badstrand

En polispatrull letar efter en man i Stenungsund efter att flera flickor larmat polisen om att mannen blottat sig.– Han onanerade framför dem, det är unga flickor som rapporterat in detta, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i region Väst..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.