Expressen > Nyheter

Thursday, 30 March, 04:39

Expressen - 17 feb 17 kl. 16:51

Tropisk djungel funnen – på SvalbardNorska ögruppen Svalbard ligger i iskalla Arktis drygt 200 mil norr om Stockholm. Men nu har forskare gjort en sensationell upptäckt: En gång för längesedan var hela ögruppen täckt av tropisk djungel..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Svalbard, Arktis, Stockholm

Dela artikeln

84 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tropisk, djungel, funnen, Svalbard
SvD - 15 mar 16 kl. 09:30

Londons trafikbrus blir till tropisk djungel i Abney Park

I Europas grönaste stad finns en mängd exotiska djur. Bli inte förvånad om du på din parkpromenad under ditt nästa Londonbesök ser en känguru eller en parakit..

Nyan - 21 jun 16 kl. 08:10

Ny serie om Svalbard, del 1: Ålands kalla tvilling

Två ösamhällen. Bägge självstyrda, demilitariserade områden, grundade på internationella traktat. Likheterna mellan Svalbard och Åland är många.

Nyteknik - 29 mar 11 kl. 10:50

Vår äldsta släkting funnen

Vad som anses vara det närmaste man kan komma till anmodern till alla jordens djur lever i blodet hos en tropisk snigel. Det är en liten parasit vid namn capsaspora owczarzaki..

Sydsvenskan - 06 mar 16 kl. 09:45

99 miljoner år gammal ödla funnen

Ett ödlefossil som hittats bevarad i bärnsten i Sydostasien är så gammalt som 99 miljoner år, enligt forskare i Florida. Det gör det till det äldsta av sitt slag och en "saknad länk" för reptilforskare, rapporterar Reuters.Ödlan är 75 miljoner äldre än den tidigare rekordhållaren, enligt forskarna vid Florida Museum of Natural History, som i veckan berättade om fyndet.

BT - 13 jan 14 kl. 07:50

Bytte Borås mot Svalbard

Först Luleå, sedan Kiruna och nu Svalbard. Rymdintresset har tagit boråsaren Patrik Kärräng långt bort från västkusten. - När jag upptäckte att det gick att välja studier på Svalbard tvekade jag inte en sekund.

Nyan - 22 jun 16 kl. 21:02

Nyan på Svalbard del 2: Isbjörnens rike

Plötsligt stannar snöskoterkaravanen. Vår guide pekar mot den enorma isväggen och då ser vi.

Det är två isbjörnar.

Nyan - 06 apr 16 kl. 09:00

Nyan åker till Svalbard

Nya Ålands Lisa Bergkvist och Johan Orre åker i dag onsdag till Svalbard för en veckas reportageresa.
Lisa Bergkvist och Johan Orre åker till Svalbard tack vare Nordiska rådets journaliststipendium för att studera Svalbards vardagsliv, näringsliv och självstyre. Huvudorten Longyearbyen är ett av världens nordligaste samhällen, det ligger på den 78 breddgraden och faunan består bland annat av valrossar, isbjörnar och fjällrävar.

Kristianstadsbladet - 18 apr 13 kl. 14:37

Fler på Svalbard


Den norska befolkningen på Svalbard i Ishavet växte med 40 personer i fjol. Den första januari i år hade Svalbard som helhet 2 637 invånare, varav 2 158 i de norska bosättningarna, uppger Statistisk sentralbyrå. I de ryska bosättningarna växte antalet människor med 70 till omkring 480 personer.

Barometern - 04 aug 14 kl. 10:06

Ladda för tropisk värme i natt

Kändes det lite kvavt i natt? Det kan bero på att det var den varmaste natten i Kalmar på åtta år. Och på Ölands norra udde nådde temperaturerna ända upp till kriteriet för tropisk värme - en nattemperatur som inte understiger 20 grader.

Helsingborgs Dagblad - 30 apr 15 kl. 03:22

Första skatan på Svalbard

En helt vanlig skata har blivit en ornitologisk sensation i Norge. Det beror på att arten för första gången har observerats på Svalbard.— Det är vad vi ornitologer kallar en bomb, säger Georg Bangjord på Statens Naturoppsyn till Svalbardsposten.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Ben amputerades efter vårdens felbedömning

Expressen - 30 minuter sedan

Han bet av huvudet på flickvännens hundvalp

Sju års fängelse. Det har en man i Puerto Rico dömts till. Inget konstigt med det kanske – om det inte var för den bisarra anledningen.

Expressen - 1 timme sedan

Bil körde in i Stockholms stadshus

 .

Expressen - 3 timmar sedan

Tolv döda när buss krockade med pickup

Minst tolv människor dog när en buss krockade med en pickup väster om San Antonio, Texas..

Expressen - 4 timmar sedan

Jättebonusen ska locka sjuksköterskor till Norge

100 000 kronor – som en jättebonus. Det lockar Norge svenska sjuksköterskor med – om de förbinder sig att jobba i två år. – Det tar tid innan man bli varm i kläderna på en ny arbetsplats och då hoppas vi att de väljer att stanna, säger Elisabeth Bogfjellmo, Helse och omsorgsleder på Hattfjelldals kommun till SVT Nyheter..

Expressen - 5 timmar sedan

Man hittad skjuten i en bil i Malmö

Strax efter klockan 22.30 på onsdagskvällen hittades en skottskadad man utomhus på Lindeborgsområdet i Malmö. Han hade blivit skjuten i sin bil.

Expressen - 4 timmar sedan

Ivanka blir statligt anställd – får ingen lön

Ivanka Trump blir statligt anställd och kommer att vara president Donald Trumps rådgivare – men hon kommer inte att få någon lön, skriver New York Times..

Expressen - 5 timmar sedan

JUST NU: En man sköts i en bil i Malmö

Strax efter klockan 22.30 på onsdagskvällen hittades en skottskadad man utomhus på Lindeborgsområdet i Malmö. Han kan ha blivit skjuten i sin bil.

Expressen - 5 timmar sedan

Regeringen avfärdar Riksrevisionens kritik

I en rapport var Riksrevisionen hård i sin kritik mot hur regeringen hanterade införandet av de inre gränskontrollerna under flyktingkrisen i november 2015 till och med maj 2016 – men regeringen avfärdar nu kritiken..

Expressen - 5 timmar sedan

"En man som heter Ove" kan bli Hollywoodfilm

Världen får slipa på sitt uttal av ”Ove”, för nu är en amerikansk remake av den svenska filmsuccén att vänta. – Det finns ett intresse av en amerikansk version och samtal pågår. Det är vad jag kan säga just nu, säger Fredrik Wikström Nicastro på svenska produktionsbolaget Tre Vänner..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.