Expressen > Nyheter

Saturday, 27 May, 19:29

Liknande nyheter

Taggar: Trumps, planmot , papperslösa, invandrare
DI - 07 mar 17 kl. 10:12

Trumps bostadsminister kallade slavar "invandrare"

Ben Carsons nya jobb som president Donald Trumps bostadsminister kunde ha börjat bättre. I sitt första tal till departementets anställda kallade han de afrikanska slavar som tvingades till USA för ”invandrare”, skriver New York Times..

SVT - 26 apr 17 kl. 00:00

Domare stoppar Trumps order mot fristäder

President Trumps planer på att dra in federala pengar till amerikanska fristäder för papperslösa invandrare stoppas nu av en federal domare..

Expressen - 21 feb 17 kl. 19:05

Trumps nya plan mot de illegala invandrarna

Här är Donald Trumps plan för att deportera fler illegala invandrare. Enligt dokument som CNN har tagit del av handlar det om att använda outnyttjade delar av befintlig lag. I dokumenten förklarar John Kelly, chef för Homeland Security, hur ett större antal människor ska kunna deporteras..

DN - 22 aug 16 kl. 17:11

Trumps förslag om deporteringsstyrka diskuteras

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump kan vara på väg att mildra sin inställning till hur han vill hantera papperslösa invandrare. Detta efter en diskussion med latinamerikanska experter..

SR - 14 nov 14 kl. 06:00

Papperslösa ska få stanna i USA

President Barack Obama är beredd att låta upp till fem miljoner papperslösa invandrare stanna i USA. Invandrare med barn som är amerikanska medborgare kommer kunna få arbetstillstånd lättare och hotet om deportation lyftas..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Papperslösa i USA får chans

Minst 800.000 unga papperslösa invandrare i USA får chansen att söka uppehålls- och arbetstillstånd från den 15 augusti, uppger Ekot.Det rör sig om alla papperslösa som var yngre än 16 år när de kom till USA, men som inte har hunnit fylla 31 år, och som har gått i amerikans skola och inte dömts för några brott, som får chansen att söka ett tvåårigt uppehålls- och arbetstillstånd.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

I Dalarna får papperslösa vård

Regeringen och Miljöpartiet har nått en överenskommelse om att barn till papperslösa invandrare ska få jämlik vård. Landstinget Dalarna ger redan vård till människor utan uppehållstillstånd, men i framtiden slipper de i många fall betala fullt pris..

Nyhetskanalen - 30 okt 12 kl. 21:08

Ny lag försvårar anställa papperslösa

Arbetsgivare som utnyttjar papperslösa invandrare ska straffas hårdare ekonomiskt nästa år om regeringen får igenom en ny lag, uppger Rapport i SVT. Liknande lagstiftning finns i stora delar av EU. Det svenska lagförslaget som slutbereds innebär att arbetsgivare som felar riskerar böter och indragna bidrag samt skyldighet att betala tre månaders lön och hemresa för exploaterad arbetskraft..

DN - 02 jul 13 kl. 02:22

Papperslösa röjdes av Skatteverket

Tolv papperslösa invandrare ansökte om att få betala skatt i Sverige. Då läckte Skatteverket hemliga uppgifter om var de arbetade till gränspolisen. Nu jagas de för att kunna utvisas..

SVT - 15 jul 13 kl. 20:55

Papperslösa ? men viktiga för USA:s ekonom

I dagarna inleddes tuffa kongressförhandlingar om president Obamas stora immigrantreform papperslösa invandrare ska få medborgarskap. Det är en grupp som står för en betydlig del av landets ekonomi men också en grupp utan rättigheter som ofta utnyttjas..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Svanfamilj mitt i trafiken på väg E6 – i flera timmar

En svanfamilj håller till i vägkanten på E6 vid Landskrona.Trafikverket menar att det innebär "stor påverkan".– Vi är på plats just nu, säger Anna Göransson vid polisen..

Expressen - 1 timme sedan

Barn och två vuxna i olycka med kanot

Tre personer – varav ett barn – kapsejsade med en kanot på vägen till en sommarstuga i Ramsele-området.I tio minuter var de i vattnet och simmade in i land. Ambulans och helikopter skickades till platsen.

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Arlanda stängt på grund av drönare

Polisen och Swedavia tvingades stänga Arlanda flygplats under lördagskvällen.Någon har flugit med en drönare, vilket kommer att leda till flygförseningar.– Det är polisiärt i och med att det är ett intrång, säger Adam Ekman vid Swedavias pressjour..

Expressen - 1 timme sedan

Karins panik i duschen – orm gled upp ur brunnen

Karin Torstensson, 27, trodde att hon skulle få ta en skön dusch efter jobbet i fredags.Men några sekunder efter att hon tvålat in sig – stod hon helt näck på en stol i köket, med en skidstav i handen.En orm kravlade sig upp genom golvbrunnen.

Expressen - 2 timmar sedan

Anrik teater i London utrymdes efter bomblarm

Den anrika teatern Old Vic i London har utrymts efter ett bombhot, skriver Daily Mail. Publiken beordrades att lämna lokalen efter att polisen fått larm om ett okänt föremål.En av de som befann sig i teatern var Star Wars-stjärnan John Boyega..

Expressen - 2 timmar sedan

Gunnela fick p-bot – i kön till automaten

Gunnela Ståhle från Ingarö kämpade för att betala parkeringsavgiften – men vakterna hann före med en bot.Nu menar hon att företaget medvetet lurpassar på kunder för att bötfälla så många som möjligt.– Jag tycker att det är för jävligt.

Expressen - 2 timmar sedan

Jätterusning till folkfesten: "Vi fick stänga insläppet"

Över 4 000 bilar kom till Sydsveriges största bilträff - Power Start of Summer Meet i Hässleholm.I strålande sol och med glatt humör trängdes besökarna kring muskelbilar, glidarbilar och med varandra.– Här kom så mycket folk att vi fick stänga bilinsläppet vid lunch, säger Crille Brännström från arrangören..

Expressen - 2 timmar sedan

600 barn sprang mot cancer – bilist körde på en funktionär

Barn i alla åldrar sprang 1 eller 2 kilometer för att stödja Barncancerfonden.Men en bilist hade inte tid att vänta – utan körde på funktionären Jörgen Westman.– Det är jättetråkigt att något sådant händer, säger arrangören Anette Bengtsson..

Expressen - 3 timmar sedan

Johansson: Kör över de som inte fyller kvoten

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) är frustrerad över förhandlingarna om asylpolitiken inom EU. I en intervju med DN säger han att han är beredd att köra över EU-länder som vägrar ta emot flyktingar. – I vissa lägen måste vi kunna driva igenom nödvändiga EU-beslut, säger han till tidningen.

Expressen - 3 timmar sedan

Klanen Kennedys förbannelse – sex, makt och ond bråd död

LONDON. Sex, makt och ond, bråd död.Det är inte så underligt att historien om familjen Kennedy fortsätter att fascinera.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.