Expressen > Nyheter

Wednesday, 26 July, 06:53

Expressen - 17 feb 17 kl. 16:35

Trumps plan mot papperslösa invandrareDonald Trump överväger att sätta in uppemot 100 000 ur nationalgardet för att samla upp papperslösa invandrare, rapporterar AP..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Trump, AP

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trumps, planmot , papperslösa, invandrare
DI - 07 mar 17 kl. 10:12

Trumps bostadsminister kallade slavar "invandrare"

Ben Carsons nya jobb som president Donald Trumps bostadsminister kunde ha börjat bättre. I sitt första tal till departementets anställda kallade han de afrikanska slavar som tvingades till USA för ”invandrare”, skriver New York Times..

SVT - 26 apr 17 kl. 00:00

Domare stoppar Trumps order mot fristäder

President Trumps planer på att dra in federala pengar till amerikanska fristäder för papperslösa invandrare stoppas nu av en federal domare..

Expressen - 21 feb 17 kl. 19:05

Trumps nya plan mot de illegala invandrarna

Här är Donald Trumps plan för att deportera fler illegala invandrare. Enligt dokument som CNN har tagit del av handlar det om att använda outnyttjade delar av befintlig lag. I dokumenten förklarar John Kelly, chef för Homeland Security, hur ett större antal människor ska kunna deporteras..

DN - 22 aug 16 kl. 17:11

Trumps förslag om deporteringsstyrka diskuteras

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump kan vara på väg att mildra sin inställning till hur han vill hantera papperslösa invandrare. Detta efter en diskussion med latinamerikanska experter..

SR - 14 nov 14 kl. 06:00

Papperslösa ska få stanna i USA

President Barack Obama är beredd att låta upp till fem miljoner papperslösa invandrare stanna i USA. Invandrare med barn som är amerikanska medborgare kommer kunna få arbetstillstånd lättare och hotet om deportation lyftas..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Papperslösa i USA får chans

Minst 800.000 unga papperslösa invandrare i USA får chansen att söka uppehålls- och arbetstillstånd från den 15 augusti, uppger Ekot.Det rör sig om alla papperslösa som var yngre än 16 år när de kom till USA, men som inte har hunnit fylla 31 år, och som har gått i amerikans skola och inte dömts för några brott, som får chansen att söka ett tvåårigt uppehålls- och arbetstillstånd.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

I Dalarna får papperslösa vård

Regeringen och Miljöpartiet har nått en överenskommelse om att barn till papperslösa invandrare ska få jämlik vård. Landstinget Dalarna ger redan vård till människor utan uppehållstillstånd, men i framtiden slipper de i många fall betala fullt pris..

Nyhetskanalen - 30 okt 12 kl. 21:08

Ny lag försvårar anställa papperslösa

Arbetsgivare som utnyttjar papperslösa invandrare ska straffas hårdare ekonomiskt nästa år om regeringen får igenom en ny lag, uppger Rapport i SVT. Liknande lagstiftning finns i stora delar av EU. Det svenska lagförslaget som slutbereds innebär att arbetsgivare som felar riskerar böter och indragna bidrag samt skyldighet att betala tre månaders lön och hemresa för exploaterad arbetskraft..

DN - 02 jul 13 kl. 02:22

Papperslösa röjdes av Skatteverket

Tolv papperslösa invandrare ansökte om att få betala skatt i Sverige. Då läckte Skatteverket hemliga uppgifter om var de arbetade till gränspolisen. Nu jagas de för att kunna utvisas..

SVT - 15 jul 13 kl. 20:55

Papperslösa ? men viktiga för USA:s ekonom

I dagarna inleddes tuffa kongressförhandlingar om president Obamas stora immigrantreform papperslösa invandrare ska få medborgarskap. Det är en grupp som står för en betydlig del av landets ekonomi men också en grupp utan rättigheter som ofta utnyttjas..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

"Klart att jag blir berörd efter en skottlossning"

MALMÖ. Martin Olsson, 35, har jobbat på ambulansen i Malmö i tre år.Han har åkt på tre till fyra skottlossningar – i minst ett fall överlevde inte den skjutne.

Expressen - 1 timme sedan

Hans Börje, 82, stoppade asfaltläggarnas bluffturné

Tre irländska "hantverkare" står åtalade för flera fall av bedrägeri och försök till bedrägeri. Detta då de misstänks ha lurat flera äldre par. Bedragarturnén tog stopp när de försökte blåsa Hans Börje Andersson, 82, på 40 000 kronor.

Expressen - 1 timme sedan

Man gripen efter skott i foten

En man greps efter att han misstänkts ha skjutit sig själv i foten, enligt polisen. Mannen är nu misstänkt för brott mot vapenlagen. .

Expressen - 2 timmar sedan

Restaurang på Gotland står i brand

En restaurang på norra Gotland började under tidiga tisdagsmorgonen att brinna. Larmet kom in vid 03.30 till räddningstjänsten och nu jobbar nio brandmän med att släcka..

Expressen - 5 timmar sedan

Kvinna försvunnen i skogen i Härnösand

En större sökinsats pågår i ett skogsområde i Härnösands kommun.– Vi letar efter en kvinna som har varit ute och plockat svamp och försvann vid 20-tiden, säger Johan Aittamaa vid polisen i Västernorrland..

Expressen - 6 timmar sedan

Kraftig brand vid flyktingboende i Östersund

En större byggnad på Grytans flyktingboende utanför Östersund brinner, skriver Östersunds-posten.Branden startade vid 21-tiden på tisdagskvällen..

Expressen - 7 timmar sedan

Två inbrottstjuvar ertappades av polis

Polisen larmades vid 22.28 på tisdagskvällen om ett inbrottsförsök i Kristianstad centrum.Två män med ficklampor tros ha försökt ta sig in i ett hus, efter att ha klättrat upp på en byggnadsställning.

Expressen - 7 timmar sedan

Migrationsverket väntas ta färre asylbeslut

Migrationsverket beräknar att man kommer att fatta 25 000 färre beslut i asylärenden i år än vad man räknat med i början av året. Normala handläggningstider kommer man till först i andra halvan av 2018, erfar Dagens Nyheter som tagit del av Migrationsverkets statistik..

Expressen - 8 timmar sedan

Meteorologens tips: Boka en solsemester

Rent vädermässigt har sommaren varit regnig och deppig – och nu ser det ut och hålla i sig. I alla fall om man ska tro danska DMI:s prognos. Och meteorologens tips till den som vill ha sol och värme är – boka en solsemester.

Expressen - 9 timmar sedan

Många minglade hos KvP:s travexperter på Jägersro

Hundratals personer ville stanna till vid entrén på Jägersro för att prata med Kvällspostens travexperter.När Hugo Åbergs memorial hölls under tisdagen var det feststämning – trots regnet.– Jag har fått några säkra tips.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.