SR > Kultur

Friday, 24 February, 04:48

SR - 17 feb 17 kl. 15:38

Pewdiepie till attack mot medier efter kritikstormI veckan avbröt Disney och Youtube samarbetet med Felix "Pewdiepie" Kjellberg, efter en granskning av hans klipp med antisemitiska skämt. Nu svarar han på kritiken i ett videoinlägg och säger att gammelmedia inte gillar internetstjärnor..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Disney, Youtube, Felix Pewdiepie Kjellberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pewdiepietill , attackmot , medierefter , kritikstorm
Dagensanalys.se - 16 feb 17 kl. 16:07

Jakten på Pewdiepie efter hans antisemitiska videoklipp når nya höjder

Meltwater har gjort en mätning på mediernas jakt av PewDiePie globalt och trycket har varit högt i sociala medier. Det har skrivits hela 9.949 inlägg i sociala medier om Pewdiepie som är relaterade till antisemitiskt innehåll.

Dagensanalys.se - 12 jul 16 kl. 11:00

PewDiePie i skandal – tog emot pengar för positiva recensioner

Visst kan det vara bra att använda sig av influencers på YouTube för en bra annonsreklam. Men detta måste ske på ett transparent och ärligt sätt. Nu är den svenska YouTube-stjärnan Felix ”PewDiePie” Kjellberg och flera andra stora Youtubers ute i blåsväder efter att i hemlighet tagit emot pengar för positiva recensioner av spelet Middle Earth: Shadow of Mordor.

Dagens PS - 17 feb 17 kl. 08:46

Svensk i rasande attack mot Wall Street Journal

Som DagensPS.se har skrivit om i veckan har svenske Youtube-fenomenet Felix ”Pewdiepie” Kjellberg varit i rejält blåsväder efter videor innehållande antisemitiska skämt som uppmärksammats av den tunga affärstidningen Wall Street Journal. En skandal som kostat den framgångsrike svensken både samarbetet med jätten Disney samt ”miljontals dollar” i uteblivna intäkter från Youtube.

Dagensanalys.se - 17 feb 17 kl. 14:34

Felix ”PewDiePie” Kjellberg ber om ursäkt för antisemitiskt skämt – men skyller på media

Att samarbeta med influencers är något som är en viktig del av marknadsföringen online. Men det kan ibland leda till oanade problem, något som Disney och YouTube verkar ha fått erfara i samband med de senaste vändorna kring superstjärnan ”PewDiePie”. Nyligen så uppdagade flera stora medier ett antal opassande skämt som PewDiePie lagt upp på sitt konto, då främst ett där han fått två män att flagga med en banderoll med texten ”döda alla judar” på.

GöteborgsPosten - 16 feb 17 kl. 20:29

Pewdiepie: "En personlig attack"

Disney har klippt all kontakt med svenske Felix "Pewdiepie" Kjellberg på grund av antisemitiska skämt. Även Youtube verkar ha tröttnat och ställer in andra säsongen av hans realityserie. Nu svarar den svenska Youtube-stjärnan i ett videoinlägg: "Det här är en personlig attack.

SvD - 17 feb 17 kl. 22:58

Pewdiepie: Det var en attack för att skada mig

Världens största Youtube-stjärna, svenske Felix ”Pewdiepie” Kjellberg, har förlorat sponsorer och sitt samarbete med Disney och Google efter ett grovt skämt om judar. Pewdiepie ber om ursäkt, men säger ändå i en videokommentar att ”det här är en medieattack mot mig”. .

Kristianstadsbladet - 08 dec 13 kl. 12:31

Kritikstorm mot DN-annons


En annons i Dagens Nyheter för en bok som enligt förlaget berättar "utan skygglappar om Sveriges problematiska invandringspolitik" har orsakat en kritikstorm i sociala medier. Annonsen radar upp lösryckt statistik om invandring.Reaktionerna i sociala medier är kraftiga och många uttrycker ett minskat förtroende för tidningen.

BT - 08 dec 13 kl. 12:33

Kritikstorm mot DN-annons

En annons i Dagens Nyheter för en bok som enligt förlaget berättar "utan skygglappar om Sveriges problematiska invandringspolitik" har orsakat en kritikstorm i sociala medier. Annonsen radar upp lösryckt statistik om invandring. Reaktionerna i sociala medier är kraftiga och många uttrycker ett minskat förtroende för tidningen.

Helsingborgs Dagblad - 08 dec 13 kl. 12:34

Kritikstorm mot DN-annons

En annons i Dagens Nyheter för en bok som enligt förlaget berättar "utan skygglappar om Sveriges problematiska invandringspolitik" har orsakat en kritikstorm i sociala medier. Annonsen radar upp lösryckt statistik om invandring. Reaktionerna i sociala medier är kraftiga och många uttrycker ett minskat förtroende för tidningen..

SVT - 17 feb 17 kl. 10:01

Pewdiepie rasar mot journalister efter kritiken

Efter att ett grovt skämt om judar har världens största Youtube-stjärna förlorat sponsorer och sitt samarbete med Disney och Google. Nu ber Felix ”Pewdiepie” Kjellberg om ursäkt, men attackerar samtidigt de medier som rapporterat om händelsen. ”Det här är en medieattack mot mig”, säger Pewdiepie i en videokommentar..

Fler nyheter från SR

SR - 13 timmar sedan

Antirasism på kartan när folkmusikfestivalen Umefolk öppnar

Folkmusikens relation till antirasism och nationalism kommer att diskuteras när en av landets största folkmusikfestivaler Umefolk öppnar imorgon..

SR - 14 timmar sedan

Är nätforumet 4chan roten till det vi ser i dagens offentliga samtal?

Så har underground-forumet 4chan präglat samtalsklimatet. Samtal med vår reporter Cecilia Ekman om ett nätforum av många beskrivs som kuvösen för mycket av det vi ser i dagens offentliga samtal..

SR - 17 timmar sedan

Hotad bloggare skickas tillbaka till Bangladesh

Den bangladeshiska bloggaren Mishu Dahr ska skickas tillbaka, trots hot mot hans liv i Bangladesh. Det enligt ett nytt beslut från Migrationsverket..

SR - 17 timmar sedan

Svenska poeter nomineras till Nordiska rådets litteraturpris

Poeterna Ann Jäderlund och Birgitta Lillpers är nominerade till Nordiska rådets litteraturpris..

SR - 18 timmar sedan

Veckans ord: "Duktig"

Varje vecka väljer P1 Kultur ett ord som vi tycker speglar vår tid. Katarina Wikars funderar över om "duktig" är ett ord att uppvärdera eller göra sig fri ifrån?.

SR - 19 timmar sedan

Dramatiska lekar i Bergman-land

Helsingborgs stadsteater tar nytt grepp på Ingmar Bergman och låter regissören Charlotte Engelkes göra ett allkonstverk med utgångspunkt från demonregissörens filmer..

SR - 20 timmar sedan

E-sportcenter jobbar för bättre klimat bland datorspelare

Kulturnytt har rapporterat om det hårda klimatet för datorspelare på internet. I Malmö jobbar man hårt för ett mer välkomnande klimat bland unga spelare..

SR - Igår: 10:49

Hårt klimat för datorspelare på internet

För den som spelar datorspel online är klimatet ofta hårt. Spelarna utsätter varandra för grova kommentarer och nätmobbning för att få sin motspelare att prestera sämre..

SR - 20 timmar sedan

Rum 213 - snäll rysare på kollo

Filmen bygger på populära slukaråldersboken Rum 213 av Ingelin Angerborn. Men i filmatiseringen har en del av mysryset och pirret förlorats..

SR - 21 timmar sedan

Kritik mot gruppnorm i Kulturskoleutredningen

Den kommunala kulturskolans undervisning ska främst ske i grupp. Det föreslår kulturskoleutredningen som tagit fram en nationell strategi för kulturskolan på uppdrag av regeringen. I utredningen, som är ute på remiss, står det att ”gruppundervisning bör vara norm”.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.