SR > Kultur

Tuesday, 24 October, 09:43

SR - 17 feb 17 kl. 15:38

Pewdiepie till attack mot medier efter kritikstormI veckan avbröt Disney och Youtube samarbetet med Felix "Pewdiepie" Kjellberg, efter en granskning av hans klipp med antisemitiska skämt. Nu svarar han på kritiken i ett videoinlägg och säger att gammelmedia inte gillar internetstjärnor..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Disney, Youtube, Felix Pewdiepie Kjellberg

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pewdiepietill , attackmot , medierefter , kritikstorm
Dagensanalys.se - 16 feb 17 kl. 16:07

Jakten på Pewdiepie efter hans antisemitiska videoklipp når nya höjder

Meltwater har gjort en mätning på mediernas jakt av PewDiePie globalt och trycket har varit högt i sociala medier. Det har skrivits hela 9.949 inlägg i sociala medier om Pewdiepie som är relaterade till antisemitiskt innehåll.

Dagensanalys.se - 28 sep 17 kl. 11:05

Årets makthavare på sociala medier: Jocke & Jonna

Årets makthavare inom sociala medier heter Jocke & Jonna, följda av PewDiePie och Expressen. Det visar en unik kartläggning av vem som har makten på sociala medier som Medieakademin för första gången presenterar under namnet Maktbarometern 2017. I över 20 år har Medieakademin mätt förtroendet för samhällsinstitutioner, enskilda företag och massmedier i Förtroendebarometern.

Dagensanalys.se - 12 jul 16 kl. 11:00

PewDiePie i skandal – tog emot pengar för positiva recensioner

Visst kan det vara bra att använda sig av influencers på YouTube för en bra annonsreklam. Men detta måste ske på ett transparent och ärligt sätt. Nu är den svenska YouTube-stjärnan Felix ”PewDiePie” Kjellberg och flera andra stora Youtubers ute i blåsväder efter att i hemlighet tagit emot pengar för positiva recensioner av spelet Middle Earth: Shadow of Mordor.

Dagens PS - 17 feb 17 kl. 08:46

Svensk i rasande attack mot Wall Street Journal

Som DagensPS.se har skrivit om i veckan har svenske Youtube-fenomenet Felix ”Pewdiepie” Kjellberg varit i rejält blåsväder efter videor innehållande antisemitiska skämt som uppmärksammats av den tunga affärstidningen Wall Street Journal. En skandal som kostat den framgångsrike svensken både samarbetet med jätten Disney samt ”miljontals dollar” i uteblivna intäkter från Youtube.

Dagensanalys.se - 17 feb 17 kl. 14:34

Felix ”PewDiePie” Kjellberg ber om ursäkt för antisemitiskt skämt – men skyller på media

Att samarbeta med influencers är något som är en viktig del av marknadsföringen online. Men det kan ibland leda till oanade problem, något som Disney och YouTube verkar ha fått erfara i samband med de senaste vändorna kring superstjärnan ”PewDiePie”. Nyligen så uppdagade flera stora medier ett antal opassande skämt som PewDiePie lagt upp på sitt konto, då främst ett där han fått två män att flagga med en banderoll med texten ”döda alla judar” på.

GöteborgsPosten - 16 feb 17 kl. 20:29

Pewdiepie: "En personlig attack"

Disney har klippt all kontakt med svenske Felix "Pewdiepie" Kjellberg på grund av antisemitiska skämt. Även Youtube verkar ha tröttnat och ställer in andra säsongen av hans realityserie. Nu svarar den svenska Youtube-stjärnan i ett videoinlägg: "Det här är en personlig attack.

SvD - 17 feb 17 kl. 22:58

Pewdiepie: Det var en attack för att skada mig

Världens största Youtube-stjärna, svenske Felix ”Pewdiepie” Kjellberg, har förlorat sponsorer och sitt samarbete med Disney och Google efter ett grovt skämt om judar. Pewdiepie ber om ursäkt, men säger ändå i en videokommentar att ”det här är en medieattack mot mig”. .

SVT - 17 feb 17 kl. 10:01

Pewdiepie rasar mot journalister efter kritiken

Efter att ett grovt skämt om judar har världens största Youtube-stjärna förlorat sponsorer och sitt samarbete med Disney och Google. Nu ber Felix ”Pewdiepie” Kjellberg om ursäkt, men attackerar samtidigt de medier som rapporterat om händelsen. ”Det här är en medieattack mot mig”, säger Pewdiepie i en videokommentar..

Kristianstadsbladet - 08 dec 13 kl. 12:31

Kritikstorm mot DN-annons


En annons i Dagens Nyheter för en bok som enligt förlaget berättar "utan skygglappar om Sveriges problematiska invandringspolitik" har orsakat en kritikstorm i sociala medier. Annonsen radar upp lösryckt statistik om invandring.Reaktionerna i sociala medier är kraftiga och många uttrycker ett minskat förtroende för tidningen.

BT - 08 dec 13 kl. 12:33

Kritikstorm mot DN-annons

En annons i Dagens Nyheter för en bok som enligt förlaget berättar "utan skygglappar om Sveriges problematiska invandringspolitik" har orsakat en kritikstorm i sociala medier. Annonsen radar upp lösryckt statistik om invandring. Reaktionerna i sociala medier är kraftiga och många uttrycker ett minskat förtroende för tidningen.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Sven-Ingvars ska ut på turné igen

Under rubriken "Länge leve Sven-Ingvars" åker ett av Sveriges största dansband på turné igen, rapporterar P4 Värmland..

SR - 15 timmar sedan

#Metoo bevaras av Nordiska Museet

Nordiska museet samlar just nu in berättelser om Me too-kampanjen, som ska bevaras digitalt. – När nu möjligheten finns att göra avtryck i kulturarvet som privatperson vill vi vara en kanal för det, säger Kajsa Hartig.

SR - 3 timmar sedan

Alice Bah Kuhnke: Kommunerna prioriterar olika

Kulturnytt har rapporterat om kommunala kulturskolor som erbjuder liten eller ingen anpassning till barn och unga med funktionsvariationer, trots flera satsningar och en kulturskoleutredning som pekar på behovet av en inkluderande kulturskola. Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke medger att det är ett problem..

SR - 15 timmar sedan

Här är årets Augustprisnomineringar

Idag presenterades nomineringarna till årets Augustpriser. Johannes Anyuru, Klas Östergren, Jenny Tunedal, Isabelle Ståhl, Jörgen Gassilewski och Sigrid Combüchen är nominerade i katergorin årets svenska skönlitterära bok. Anneli Dufva kommenterar nomineringarna – ljudlänk under artikeln.

SR - 19 timmar sedan

Frågor om vad manlighet är i "Som man sår"

När #metookampanjen dominerar i sociala medier ger Unga Klara föreställningen " Som man sår". 120 teaterminuter för gymnasiet som refleketerar över frågan, vad innebär det att vara man?.

SR - 20 timmar sedan

Maggie Nelson gillar blått

Amerikanska Maggie Nelson fick sitt stora genombrott i Sverige förra året med självbiografiska "Argonauterna". Nu kommer "Blått", från 2009, översatt av Viola Bao..

SR - 21 timmar sedan

Om språk och identitet i Baharis debut

Raja Bahari debuterar med ”Stiga sol, smälta is” - en roman om att utforska och erövra språk. Sandra Stiskalo recenserar..

SR - Igår: 09:35

"Vi kan göra skillnad för de här barnen"

Bara cirka hälften av de kommunala kulturskolorna erbjuder verksamhet för barn och unga med funktionsvariationer. Samtidigt har flera kulturskolor satsat mycket på att anpassa sin verksamhet. En av dem är kulturskolan i Västerås, som i verksamheten Växkraft erbjuder musiklektioner, musikterapi och dans för barn med behov av stöd..

SR - Igår: 09:40

Petra Hultman får Beckers konstnärsstipendium

Konstnären Petra Hultman får Beckers konstnärsstipendium för 2018..

SR - Igår: 09:13

Låtskrivaren George Young är död

Den australiske musikern, låtskrivaren och producenten George Young är död..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.