Skånskan > Opinion

Thursday, 27 April, 12:58

Skånskan - 17 feb 17 kl. 16:00

Dyrt att såga ner grannens lönnarMalmö En Malmöbo som sågat ner grannens naverlönnar och skadat annat växtlighet döms till grov skadegörelse och 8 400 kronor i dagsböter. Han ska också betala 87 000 i skadestånd. ERWP.fif(0)Ärendet rör tre naverlönnar som har växt på och vid gränsen mellan två fastigheter.
I samband med att ett par köpte den ena fastigheten 2009 tog deras nu 62-årige granne upp frågan om åtgärder på växtligheten.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En Malmöbo, ERWP, Ärendet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dyrtatt , såga, ner, grannens, lönnar
Helsingborgs Dagblad - 26 okt 15 kl. 13:52

Dyrt att förgifta grannens prydnadsträd

När den 79-årige mannen retade sig på att grannens träd skuggade hans trädgård förgiftade han trädet. Det kostar nu 79-åringen 68 000 kronor..

IDG - 02 maj 12 kl. 09:38

EU: för dyrt att gräva ner fiber

80 procent av kostnaderna för fiberbredband är grävkostnader. Det är alldeles för mycket, tycker EU-kommissionären Neelie Kroes, som vill ha lägre prisförslag..

NT - 09 aug 16 kl. 16:38

Dyrt att kissa ner husvägg

Mannen startade sin födelsedag med att bli polisanmäld för förargelseväckande beteende..

DI - 23 dec 11 kl. 06:40

Dyrt fyllefälla grannens tallar

Mannen fick en "fylleknäpp" och sågade ner tre av grannens tallar. Nu väntar dagsböter, skadestånd och villkorlig dom för 46-åringen..

News55 - 05 jul 16 kl. 13:42

”Vill sälja snabbt och dyrt” – paret som köpte grannens dödsbo måste nu lyckas sälja sitt eget hus

KARLSKRONA. Paret Håkan och Åse Henrikssons gode vän gick bort i vintras på grund av en elakartad tumör. Han hade då hunnit påbörja en stor renovering som Håkan och Åse nu vill fortsätta rusta i samma stil.

YLE - 15 maj 16 kl. 18:00

"Lös problemen med dyrt boende - bygg på höjden"

Bostadspriserna i Helsingforsregionen skulle kunna sjunka betydligt - eller åtminstone skulle stegringen kunna bromsas upp, säger experter som tidningen Rakennuslehti har intervjuat. Det är ingen naturlag att boendet ska vara dyrt i ett av världens mest glesbefolkade länder. Många experter anser att det inte alls är självklart att stigande bostadspriser har samband med ekonomisk tillväxt och att sjunkande priser kopplas till ekonomisk nedgång.

YLE - 14 aug 12 kl. 10:40

Dyrt och riskfyllt att rena Östersjön från kemiska vapen

På Östersjöns botten ligger cirka 55 000 ton kemiska vapen, som sänktes ner i vattnet efter andra världskriget. Vapengömmor finns bland annat öster om Bornholm, i Skagerack vid Norges kust och i Gotlandsdjupet. Man tror att det också finns gamla vapen i Gdanskdjupet och vid Lillabelt i Danmark.

Alliansfritt Sverige - 01 dec 13 kl. 14:18

Maria Abrahmsson tycker inte 60 000 månaden gör en till höginkomsttagare – för hunddagis är dyrt

Den moderata riksdagsledamoten Maria Abrahamsson, som tidigare bland annat kallat Katrine Kielos "bröstputande besserwisser" och trott att Lundsberg stängdes ner på grund av klasshat, har nu begått ett blogginlägg där hon pratar om "höginkomsttagare" - vilka hon i princip inte verkar tycka existerar. Hon klagar på att det är synd om stockholmare som bor så dyrt och måste betala hunddagis, och som nu inte får sänkt skatt om de tjänar över 36 325 kronor i månaden - då regeringen vill höja brytpunkten för statlig skatt, men eventuellt inte har riksdagsmajoritet för det beslutet. Men inte heller tycker hon att hon själv, som tjänar nästan 60 000 kronor i månaden, är en höginkomsttagare.

Barometern - 20 aug 14 kl. 08:48

Det skulle ju bli för dyrt

”Vi sa väldigt tidigt att den ekonomin inte skulle hålla om man ska bygga en säker och tillfredsställande byggnad med rätt ventilation, utrymningsvägar och rätt utrustad skolgård. Våra åsikter spelade ingen roll och beslutet togs.” En lång tid kämpade vi för ett bevarande av Transtorpskolan och vi hade två renoveringsförslag.

BT - 07 feb 13 kl. 13:18

Låt staten bidra till höjda lärarlöner

Allt för få väljer läraryrket och många lärare funderar på att överge sitt jobb. Som en följd av det står vi inför en nationell lärarkris. SCB beräknar en lärarbrist på 43 000 lärare om åtta år.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

En fastklämd i frontalkrock med tankbil

landskrona Väg 110 i höjd med Saxtorpskogen är just nu helt avspärrad efter en trafikolycka.
Strax efter tio började tankbilen att tömmas. ERWP.

Skånskan - 1 timme sedan

Fyra gripna – bildelar för flera miljoner funna

Malmö Fyra män har gripits och anhållits misstänkta för inblandning i de bildelsstölder som drabbat bilägare i södra Sverige under en längre tid. I samband med tillslaget fann polisen bildelar för flera miljoner kronor. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

Deras skraplott gav en miljon i vinst

Skåne De segrade i en bowlingtävling och vann två Sverigelotter. De vann en miljon. ERWP.

Skånskan - 5 timmar sedan

Akilov kontaktade 26-åringen på Facebook

26-åringen som greps i Örkellljunga påi söndagskvällen för inblandning i attentatet i Stockholm berättar för Expressen om sin kontakt med den terrormisstänkte Rakhmat Akilov ERWP.fif(0)Enligt 26-åringen hade Akilov hittat hans telefonnummer på Facebook.
– En fredag kom meddelande från honom på WhatsApp.

Skånskan - 5 timmar sedan

Rinnebäcksstjärnorna en klassiker på skolan

Kävlinge I årtionden har Rinnebäcksstjärnorna varit en av årets absoluta höjdpunkter på Rinnebäckskolan.
I dag är det dags igen. Skånskan var med under repetitionerna inför torsdagens tävling.

Skånskan - 6 timmar sedan

Bergkvarabuss het punkt på fullmäktige

Sjöbo Bergkvarabuss, som vunnit upphandlingen om kommunens skolskjuts, blev en het punkt på gårdagens kommunfullmäktige i Sjöbo. ERWP.fif(1)Lucas Lennartsson (V) har i en interpellation skrivit att han tycker att skolskjutsupphandlingen borde göras om och även kallat Bergkvarabuss för ett skurkbolag.

Skånskan - 6 timmar sedan

Raset på näringslivsrankingen oroar

ESLÖV Eslövs ras på Svenskt Näringslivs senaste näringslivsranking - från plats 115 till 162 - har fått Astrid Nilsson (L) att reagera. ERWP.fif(0)På senaste fullmäktigemötet, i måndags kväll, ställde hon en fråga till kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S) om hur Eslövs näringslivsstrategi ser ut, och vad man gör för att förbättra för företagarna.

Skånskan - 19 timmar sedan

En kärleksfull blick på människan

Recension/litteratur BOK
Här är jag
Författare: Jonathan Safran Foer
Förlag: Norstedts
Översättare: Annika Ruth Persson ERWP.fif(1)Jonathan Safran Foer har efter sina två tidigare romaner, Allt är upplyst och Extremt högt och otroligt nära, samt med fackboken Äta djur, kommit att bli något av en världsstjärna inom litteraturen. Hans tredje roman, som nu kommit i svensk översättning, släpptes på engelska elva år efter hans senaste roman.

Skånskan - 19 timmar sedan

Pojke eldade upp för 10 000 kronor

ERWP.fif(0)Tomelilla. En pojke på ett hem för ensamkommande flyktingbarn i Tomelilla kommun, har vid två tillfällen orsakat skador på hemmet.

Skånskan - 19 timmar sedan

Diggiloo-gänget laddar för årets turné

En solstol vid poolen, en varm kopp kaffe i handen och en ännu varmare morgonsol i ansiktet. Det är läget artisten David Lindgren befinner sig i på tisdagsmorgonen när tidningen pratar med honom. Han är inte i paradiset, men i Palma, Mallorca, med resten av sommarens åtta deltagare i Diggiloogänget 2017.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.