Skånskan > Opinion

Sunday, 26 March, 20:53

Skånskan - 17 feb 17 kl. 16:00

Dyrt att såga ner grannens lönnarMalmö En Malmöbo som sågat ner grannens naverlönnar och skadat annat växtlighet döms till grov skadegörelse och 8 400 kronor i dagsböter. Han ska också betala 87 000 i skadestånd. ERWP.fif(0)Ärendet rör tre naverlönnar som har växt på och vid gränsen mellan två fastigheter.
I samband med att ett par köpte den ena fastigheten 2009 tog deras nu 62-årige granne upp frågan om åtgärder på växtligheten.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En Malmöbo, ERWP, Ärendet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dyrtatt , såga, ner, grannens, lönnar
Helsingborgs Dagblad - 26 okt 15 kl. 13:52

Dyrt att förgifta grannens prydnadsträd

När den 79-årige mannen retade sig på att grannens träd skuggade hans trädgård förgiftade han trädet. Det kostar nu 79-åringen 68 000 kronor..

IDG - 02 maj 12 kl. 09:38

EU: för dyrt att gräva ner fiber

80 procent av kostnaderna för fiberbredband är grävkostnader. Det är alldeles för mycket, tycker EU-kommissionären Neelie Kroes, som vill ha lägre prisförslag..

NT - 09 aug 16 kl. 16:38

Dyrt att kissa ner husvägg

Mannen startade sin födelsedag med att bli polisanmäld för förargelseväckande beteende..

DI - 23 dec 11 kl. 06:40

Dyrt fyllefälla grannens tallar

Mannen fick en "fylleknäpp" och sågade ner tre av grannens tallar. Nu väntar dagsböter, skadestånd och villkorlig dom för 46-åringen..

News55 - 05 jul 16 kl. 13:42

”Vill sälja snabbt och dyrt” – paret som köpte grannens dödsbo måste nu lyckas sälja sitt eget hus

KARLSKRONA. Paret Håkan och Åse Henrikssons gode vän gick bort i vintras på grund av en elakartad tumör. Han hade då hunnit påbörja en stor renovering som Håkan och Åse nu vill fortsätta rusta i samma stil.

YLE - 15 maj 16 kl. 18:00

"Lös problemen med dyrt boende - bygg på höjden"

Bostadspriserna i Helsingforsregionen skulle kunna sjunka betydligt - eller åtminstone skulle stegringen kunna bromsas upp, säger experter som tidningen Rakennuslehti har intervjuat. Det är ingen naturlag att boendet ska vara dyrt i ett av världens mest glesbefolkade länder. Många experter anser att det inte alls är självklart att stigande bostadspriser har samband med ekonomisk tillväxt och att sjunkande priser kopplas till ekonomisk nedgång.

YLE - 14 aug 12 kl. 10:40

Dyrt och riskfyllt att rena Östersjön från kemiska vapen

På Östersjöns botten ligger cirka 55 000 ton kemiska vapen, som sänktes ner i vattnet efter andra världskriget. Vapengömmor finns bland annat öster om Bornholm, i Skagerack vid Norges kust och i Gotlandsdjupet. Man tror att det också finns gamla vapen i Gdanskdjupet och vid Lillabelt i Danmark.

Alliansfritt Sverige - 01 dec 13 kl. 14:18

Maria Abrahmsson tycker inte 60 000 månaden gör en till höginkomsttagare – för hunddagis är dyrt

Den moderata riksdagsledamoten Maria Abrahamsson, som tidigare bland annat kallat Katrine Kielos "bröstputande besserwisser" och trott att Lundsberg stängdes ner på grund av klasshat, har nu begått ett blogginlägg där hon pratar om "höginkomsttagare" - vilka hon i princip inte verkar tycka existerar. Hon klagar på att det är synd om stockholmare som bor så dyrt och måste betala hunddagis, och som nu inte får sänkt skatt om de tjänar över 36 325 kronor i månaden - då regeringen vill höja brytpunkten för statlig skatt, men eventuellt inte har riksdagsmajoritet för det beslutet. Men inte heller tycker hon att hon själv, som tjänar nästan 60 000 kronor i månaden, är en höginkomsttagare.

Barometern - 20 aug 14 kl. 08:48

Det skulle ju bli för dyrt

”Vi sa väldigt tidigt att den ekonomin inte skulle hålla om man ska bygga en säker och tillfredsställande byggnad med rätt ventilation, utrymningsvägar och rätt utrustad skolgård. Våra åsikter spelade ingen roll och beslutet togs.” En lång tid kämpade vi för ett bevarande av Transtorpskolan och vi hade två renoveringsförslag.

BT - 07 feb 13 kl. 13:18

Låt staten bidra till höjda lärarlöner

Allt för få väljer läraryrket och många lärare funderar på att överge sitt jobb. Som en följd av det står vi inför en nationell lärarkris. SCB beräknar en lärarbrist på 43 000 lärare om åtta år.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Erlandsson lämnar SD

ERWP.fif(1)Ulf Erlandsson (SD) skriver i ett pressmeddelande på söndagen att han begärt utträde ur partiet. ”Jag har nu lämnat in avsägelse för samtliga av mina politiska uppdrag i kommunen och bolagsstyrelser.

Skånskan - 4 timmar sedan

15-åringens mamma gör JO-anmälan

malmö Mamman till 15-åringen som misstänkt för mordförsök på Roskildevägen anser att sonen behandlas illa i häktet. ERWP.fif(0)Nu gör hon en JO-anmälan där hon kritiserar sonens situation.

Skånskan - 5 timmar sedan

Biblioteket kan gå för vrakpris

MARIEHOLM Sugen på att skaffa dig ett nätt litet bibliotek på några hundra kvadratmeter? Snart kanske du får chansen för nu tittar kommunen på möjligheterna att sälja den gamla biblioteksbyggnaden i Marieholm. ERWP.

Skånskan - 10 timmar sedan

Inget höjt bidrag för funktionsnedsatt

mellanskåne Mamman till en flicka med funktionsnedsättning har förlorat en strid mot Försäkringskassan. ERWP.fif(0)Flickan har svårt med socialt sampsel och rymmer ibland från skolan.

Skånskan - 11 timmar sedan

Tåg krockade med bil

SMEDSTORP ERWP.fif(0)Ett tåg körde in i fronten på en personbil på Storgatan i Smedstorp på lördagsmorgon. Larmet om olyckan kom till polisen vid 9-tiden.

Skånskan - 21 timmar sedan

Eos kvitterade i SM-kvarten

BASKET Eosdamerna höjde sig flera nivåer i lördagens hemmamatch och lyckades därmed utjämna SM-kvartsfinalserien mot Alvik.
På tisdag avgörs slutspelsfajten uppe i Stockholm. ERWP.

Skånskan - 22 timmar sedan

H65-damerna säkrade fjärdeplatsen

HANDBOLL H65-damerna trampade gasen i botten från start och avgjorde tidigt SHL-slaget hemma i Höör mot Skövde HF. Efter tolv minuter stod det 7-1. Med den slutliga 31-22-segern säkrade H65 fjärdeplatsen.

Skånskan - Igår: 14:00

Musiken som förenande kraft

SJÖBO – Jag blir glad av musik och glömmer allt annat, säger Ezzatullah Jafari med gitarren i famnen.
Genom musikprojektet Beat it har han fått en plattform för att lära sig bättre svenska, mer om det svenska samhället samtidigt som han bara har kul ihop med jämnåriga. ERWP.

Skånskan - Igår: 14:00

Framtidens stjärnor sätts på prov

Malmö De bästa eleverna från kök, servering, hotell och turism visar upp sina kunskaper under Gymnasie-SM på Värnhemsskolan. ERWP.fif(0)Det var först under lördagen, mästerskapets sista dag, som det blev action på riktigt på Värnhemsskolan efter att fredagen ägnats åt teori.

Skånskan - Igår: 10:00

En skånska med många röster

I SVT:s barnkanalen kan man se henne som Hasse Andersson, Darin, Måns Zelmerlöw med flera. I P3 kan man höra henne som bland andra Clara Henry, Charlotte Perrelli och Sanna Nielsen. Bakom ansiktena och rösterna finns Louise Nordahl från Ängelholm, en talangfull imitatör som lockade miljonpublik redan på första försöket.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.