Skånskan > Opinion

Friday, 24 February, 04:48

Skånskan - 17 feb 17 kl. 16:00

Dyrt att såga ner grannens lönnarMalmö En Malmöbo som sågat ner grannens naverlönnar och skadat annat växtlighet döms till grov skadegörelse och 8 400 kronor i dagsböter. Han ska också betala 87 000 i skadestånd. ERWP.fif(0)Ärendet rör tre naverlönnar som har växt på och vid gränsen mellan två fastigheter.
I samband med att ett par köpte den ena fastigheten 2009 tog deras nu 62-årige granne upp frågan om åtgärder på växtligheten.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En Malmöbo, ERWP, Ärendet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dyrtatt , såga, ner, grannens, lönnar
Helsingborgs Dagblad - 26 okt 15 kl. 13:52

Dyrt att förgifta grannens prydnadsträd

När den 79-årige mannen retade sig på att grannens träd skuggade hans trädgård förgiftade han trädet. Det kostar nu 79-åringen 68 000 kronor..

IDG - 02 maj 12 kl. 09:38

EU: för dyrt att gräva ner fiber

80 procent av kostnaderna för fiberbredband är grävkostnader. Det är alldeles för mycket, tycker EU-kommissionären Neelie Kroes, som vill ha lägre prisförslag..

NT - 09 aug 16 kl. 16:38

Dyrt att kissa ner husvägg

Mannen startade sin födelsedag med att bli polisanmäld för förargelseväckande beteende..

DI - 23 dec 11 kl. 06:40

Dyrt fyllefälla grannens tallar

Mannen fick en "fylleknäpp" och sågade ner tre av grannens tallar. Nu väntar dagsböter, skadestånd och villkorlig dom för 46-åringen..

News55 - 05 jul 16 kl. 13:42

”Vill sälja snabbt och dyrt” – paret som köpte grannens dödsbo måste nu lyckas sälja sitt eget hus

KARLSKRONA. Paret Håkan och Åse Henrikssons gode vän gick bort i vintras på grund av en elakartad tumör. Han hade då hunnit påbörja en stor renovering som Håkan och Åse nu vill fortsätta rusta i samma stil.

YLE - 15 maj 16 kl. 18:00

"Lös problemen med dyrt boende - bygg på höjden"

Bostadspriserna i Helsingforsregionen skulle kunna sjunka betydligt - eller åtminstone skulle stegringen kunna bromsas upp, säger experter som tidningen Rakennuslehti har intervjuat. Det är ingen naturlag att boendet ska vara dyrt i ett av världens mest glesbefolkade länder. Många experter anser att det inte alls är självklart att stigande bostadspriser har samband med ekonomisk tillväxt och att sjunkande priser kopplas till ekonomisk nedgång.

YLE - 14 aug 12 kl. 10:40

Dyrt och riskfyllt att rena Östersjön från kemiska vapen

På Östersjöns botten ligger cirka 55 000 ton kemiska vapen, som sänktes ner i vattnet efter andra världskriget. Vapengömmor finns bland annat öster om Bornholm, i Skagerack vid Norges kust och i Gotlandsdjupet. Man tror att det också finns gamla vapen i Gdanskdjupet och vid Lillabelt i Danmark.

Alliansfritt Sverige - 01 dec 13 kl. 14:18

Maria Abrahmsson tycker inte 60 000 månaden gör en till höginkomsttagare – för hunddagis är dyrt

Den moderata riksdagsledamoten Maria Abrahamsson, som tidigare bland annat kallat Katrine Kielos "bröstputande besserwisser" och trott att Lundsberg stängdes ner på grund av klasshat, har nu begått ett blogginlägg där hon pratar om "höginkomsttagare" - vilka hon i princip inte verkar tycka existerar. Hon klagar på att det är synd om stockholmare som bor så dyrt och måste betala hunddagis, och som nu inte får sänkt skatt om de tjänar över 36 325 kronor i månaden - då regeringen vill höja brytpunkten för statlig skatt, men eventuellt inte har riksdagsmajoritet för det beslutet. Men inte heller tycker hon att hon själv, som tjänar nästan 60 000 kronor i månaden, är en höginkomsttagare.

Barometern - 20 aug 14 kl. 08:48

Det skulle ju bli för dyrt

”Vi sa väldigt tidigt att den ekonomin inte skulle hålla om man ska bygga en säker och tillfredsställande byggnad med rätt ventilation, utrymningsvägar och rätt utrustad skolgård. Våra åsikter spelade ingen roll och beslutet togs.” En lång tid kämpade vi för ett bevarande av Transtorpskolan och vi hade två renoveringsförslag.

BT - 07 feb 13 kl. 13:18

Låt staten bidra till höjda lärarlöner

Allt för få väljer läraryrket och många lärare funderar på att överge sitt jobb. Som en följd av det står vi inför en nationell lärarkris. SCB beräknar en lärarbrist på 43 000 lärare om åtta år.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 13 timmar sedan

Hyresgäster allt nöjdare

SIMRISHAMN ERWP.fif(3)De flesta hyresgäster på Simrishamns bostäder är nöjda med sina bostäder, visar den årliga kundundersökning som genomförs bland allmännyttiga bostadsbolag.
Över 86 procent av hyresgästerna är nöjda med bostadsbolagets service och över 85 procent med bostaden och omgivningen och de har blivit något nöjdare jämfört med år 2014.

Skånskan - 12 timmar sedan

Miljöfarligt avfall dumpades

YSTAD ERWP.fif(2)En firma anmälde i onsdags ett miljöbrott för att någon har placerat tre pallar med burkar som innehöll natriumbisulfat på firmans grusparkering på Östra Zinkgatan. Polisen har varit på plats..

Skånskan - 12 timmar sedan

Två män slagna och sparkade

TOMELILLA ERWP.fif(1)Två män, 22 och 23 år gamla, misshandlades på Långgatan klockan 0.45 i onsdags.

Skånskan - 12 timmar sedan

Kvinna hotad efter en dispyt

TOMELILLA ERWP.fif(0)En kvinna ringde till polisen i onsdags och berättade att hon hotats av en man klockan 19. Mannen sa bland annat att han skulle ta kvinnan och hennes hundar.

Skånskan - 13 timmar sedan

Skatteverkets generaldirektör sparkas

Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson får sparken, meddelade finansminister Magdalena Andersson (S) på en presskonferens på torsdagen, rapporter flera medier. ERWP.fif(0)Enligt Magdalena Andersson är Ingemar Hansson, Skatteverkets högsta chef, inte längre lämpad att fortsätta på posten.

Skånskan - 13 timmar sedan

Häktad för mord i Seved

MALMÖ ERWP.fif(0)Den 34-åring som suttit anhållen misstänkt för mordet på en 30-årig man i Malmö i november häktades på torsdagen.
Det var vid ett tillslag på tisdagen som 34-åringen greps och senare anhölls.

Skånskan - 14 timmar sedan

”Narkotika” på popcorn anmäls

MALMÖ Vid en tobakskontroll i en butik nära Värnhem gjordes ett ovanligt fynd på hyllorna.
Detta när helt andra varor också granskades. ERWP.

Skånskan - 15 timmar sedan

Tågtrafiken åter i gång – men förseningar

Höör Tågtrafiken rullar nu åter genom Höör.
Följdförseningar kvarstår dock på enstaka tåg en tid framöver.
Även vissa inställelser kan förekomma.

Skånskan - 15 timmar sedan

Fem växter som får dig att må bättre

Lista ERWP.fif(0).

Skånskan - 15 timmar sedan

Ensam kajman söker…

Trelleborg En 1,6 meter lång kajman och flera andra reptiler, däribland tre siamesiska krokodiler, bodde tillsammans med sin husse i ett hus i Trelleborgstrakten.
Nu behöver kajmanen och tre pytonormar ett nytt hem. ERWP.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.