Dagen > Kultur

Wednesday, 26 July, 06:52

Dagen - 17 feb 17 kl. 13:22

Lockarps kyrka blir Sankt ShenudaOanvänd kyrka i Malmö skänks bort till koptisk-ortodox församling..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Sankt Shenuda, Malmö

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lockarps, kyrkablir , Sankt, Shenuda
Skånskan - 16 mar 17 kl. 14:00

Lockarps kyrka säljs till ortodoxa

Malmö Lockarps kyrka säljs av Svenska kyrkan. Det kan man konstatera efter att Domkapitlet i Lunds stift i går kom med ett positivt yttrande i frågan. ERWP.

Dagen - 17 feb 17 kl. 13:22

Lockarps kyrka blir Sankt Shenuda

Oanvänd kyrka i Malmö skänks bort till koptisk-ortodox församling..

YLE - 10 dec 14 kl. 16:00

Helsinge kyrka piffas upp för att passa 2000-talet

Då Helsinge kyrka Sankt Lars renoveras står budgeten på 2,5 miljoner euro och arbetet torde ta två år. Kyrkoherde Martin Fagerudd tror att kyrkan kommer att hållas öppen trots renoveringsarbeten.
Kyrkan kommer delvis att vara stängd.

Helsingborgs Dagblad - 18 mar 12 kl. 16:36

Shenuda sörjdes av tusentals

Hundratusentals kristna och representanter för andra trossamfund sörjde den koptiske påven Shenuda III på söndagen i Kairo. Shenudas kropp var satt i en trästol i Sankt Markuskatedralen där troende visade sin respekt för den religiöse ledaren som dog på lördagen, 88 år gammal. Shenuda var andlig ledare för Egyptens omkring tio miljoner kopter sedan 1971..

NSD - 18 mar 12 kl. 16:34

Shenuda sörjdes av tusentals

Hundratusentals kristna och representanter för andra trossamfund sörjde den koptiske påven Shenuda III på söndagen i Kairo. Shenudas kropp var satt i en trästol i Sankt Markuskatedralen där troende visade sin respekt för den religiöse ledaren som dog på lördagen, 88 år gammal..

BT - 20 mar 12 kl. 12:00

Sista vilan för påven Shenuda

Begravningen av kopternas påve Shenuda III genomfördes i Egyptens huvudstad Kairo på tisdagen. Tusentals sörjande hade samlats för ceremonin för påven, som varit ledare för landets upp emot tio miljoner kopter sedan 1971.
Shenuda, som var 88 år, avled i lördags och sattes i helgen på lit de parade på en trätron i katedralen.

Helsingborgs Dagblad - 04 mar 12 kl. 16:47

Varde ljus och ljud i Sankt Ibbs kyrka

Det syns och hörs för dåligt i Sankt Ibbs kyrka på Ven, vara äldsta delar troligen är från början av 1200-talet. Nu vill Landskrona församling installera en ljudanläggning i kyrkan och lysa upp den både in- och utvändigt.Församlingen har haft ett första möte med länsstyrelsen och lagt fram sina synpunkter och önskemål.?

NT - 28 sep 12 kl. 18:24

Wow, vilket lyft för Sankt Olai kyrka!

Sankt Olai Kyrka har fått ny koppar och färg på balustraden. Följ med NT på en tur upp till kyrktornet..

NT - 23 apr 14 kl. 14:13

Sonja Aldén till Sankt Olai kyrka

På lördag kommer Sonja Aldén till Sankt Olai kyrka i Norrköping..

Vimmerby Tidning - 27 dec 14 kl. 06:05

Julotta i Sankt Petri kyrka

Över 100 personer hade samlats i Sankt Petri kyrka i Västervik för att ta del av årets julotta. De fick lyssna till väl valda ord av prästen Britt Alf och toner från Julkören och trumpetsolo..

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 3 timmar sedan

Krisen kring Tempelberget löstes genom en ny kris

Den akuta krisen på Tempelberget tycks vara över – för den här gången. En annan kris med grannlandet Jordanien gjorde det möjligt för premiärminister Netanyahu att backa utan att helt förlora ansiktet..

Dagen - 3 timmar sedan

”Detta ska upplevas live”

Maritha och Berth Thörn har varit med på Europakonferensen sedan den hölls i ett tält. Men nu för tiden följer de oftast den via webbsändningarna..

Dagen - 3 timmar sedan

Tine jagar dammråttor i Uppsala domkyrka

Sju frågor till Tine Hjulström, som sprider glädje bland besökare och personal medan hon arbetar som lokalvårdare i Uppsala domkyrka..

Dagen - 3 timmar sedan

Kollega till mördad missionär nekas visum

Philip Khushi, arbetar för det pakistanska pingstsamfundet FGA, och var nära medarbetare till mördade missionären Birgitta Almeby. Nu stoppas han planerade Sverigebesök. Han anses inte tillräckligt väletablerad i sitt hemland..

Dagen - 3 timmar sedan

Talare från hela världen till Europakonferensen

Förkunnare från hela världen och kända kristna artister. Tv-spelsturnering och ett tivoli. När Livets ords årliga Europakonferens drar igång verkar det finnas något för nästan alla..

Dagen - 3 timmar sedan

Skatt ska inte sponsra terror

Sveriges bistånd till Palestina måste villkoras. Inte en enda skattekrona ska gå till palestinsk terrorism, det skriver Christian Carlsson och Samuel Holm (KDU)..

Dagen - 3 timmar sedan

Inför test för medborgarskap

Med lite fantasi och handlingskraft går det att vända en skamlig och oacceptabel hantering..

Dagen - 15 timmar sedan

Kampen för svårt sjuke Charlie Gard är över

De samlade in ett miljonbelopp för att ge sonen experimentell vård i USA, men sjukhuset hemma i Storbritannien vägrade dem ta sonen därifrån. Nu har föräldrarna gett upp sin hårda kamp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.