Dagen > Kultur

Thursday, 23 November, 11:57

Liknande nyheter

Taggar: Lockarps, kyrkablir , Sankt, Shenuda
Skånskan - 16 mar 17 kl. 14:00

Lockarps kyrka säljs till ortodoxa

Malmö Lockarps kyrka säljs av Svenska kyrkan. Det kan man konstatera efter att Domkapitlet i Lunds stift i går kom med ett positivt yttrande i frågan. ERWP.

Dagen - 17 feb 17 kl. 13:22

Lockarps kyrka blir Sankt Shenuda

Oanvänd kyrka i Malmö skänks bort till koptisk-ortodox församling..

YLE - 10 dec 14 kl. 16:00

Helsinge kyrka piffas upp för att passa 2000-talet

Då Helsinge kyrka Sankt Lars renoveras står budgeten på 2,5 miljoner euro och arbetet torde ta två år. Kyrkoherde Martin Fagerudd tror att kyrkan kommer att hållas öppen trots renoveringsarbeten.
Kyrkan kommer delvis att vara stängd.

Helsingborgs Dagblad - 18 mar 12 kl. 16:36

Shenuda sörjdes av tusentals

Hundratusentals kristna och representanter för andra trossamfund sörjde den koptiske påven Shenuda III på söndagen i Kairo. Shenudas kropp var satt i en trästol i Sankt Markuskatedralen där troende visade sin respekt för den religiöse ledaren som dog på lördagen, 88 år gammal. Shenuda var andlig ledare för Egyptens omkring tio miljoner kopter sedan 1971..

NSD - 18 mar 12 kl. 16:34

Shenuda sörjdes av tusentals

Hundratusentals kristna och representanter för andra trossamfund sörjde den koptiske påven Shenuda III på söndagen i Kairo. Shenudas kropp var satt i en trästol i Sankt Markuskatedralen där troende visade sin respekt för den religiöse ledaren som dog på lördagen, 88 år gammal..

BT - 20 mar 12 kl. 12:00

Sista vilan för påven Shenuda

Begravningen av kopternas påve Shenuda III genomfördes i Egyptens huvudstad Kairo på tisdagen. Tusentals sörjande hade samlats för ceremonin för påven, som varit ledare för landets upp emot tio miljoner kopter sedan 1971.
Shenuda, som var 88 år, avled i lördags och sattes i helgen på lit de parade på en trätron i katedralen.

Helsingborgs Dagblad - 04 mar 12 kl. 16:47

Varde ljus och ljud i Sankt Ibbs kyrka

Det syns och hörs för dåligt i Sankt Ibbs kyrka på Ven, vara äldsta delar troligen är från början av 1200-talet. Nu vill Landskrona församling installera en ljudanläggning i kyrkan och lysa upp den både in- och utvändigt.Församlingen har haft ett första möte med länsstyrelsen och lagt fram sina synpunkter och önskemål.?

NT - 28 sep 12 kl. 18:24

Wow, vilket lyft för Sankt Olai kyrka!

Sankt Olai Kyrka har fått ny koppar och färg på balustraden. Följ med NT på en tur upp till kyrktornet..

NT - 23 apr 14 kl. 14:13

Sonja Aldén till Sankt Olai kyrka

På lördag kommer Sonja Aldén till Sankt Olai kyrka i Norrköping..

Vimmerby Tidning - 27 dec 14 kl. 06:05

Julotta i Sankt Petri kyrka

Över 100 personer hade samlats i Sankt Petri kyrka i Västervik för att ta del av årets julotta. De fick lyssna till väl valda ord av prästen Britt Alf och toner från Julkören och trumpetsolo..

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 1 timme sedan

Frälsningsarmén får pris för skyddade boenden

Juristernas pris år 2017 går i år till Frälsningsarméns skyddade boenden. Man vill med priset "hedra de hjältar som hjälper samhällets mest utsatta"..

Dagen - 22 timmar sedan

Vi som kyrka måste försona såren efter #metoo

Vi som kyrka måste erbjuda oss att ta emot de berättelser som finns och genom detta kunna försona de sår som åsamkats, skriver Esther Kazen och fem andra debattörer från olika samfund apropå #metoo..

Dagen - 8 timmar sedan

Nio teser till för framtiden

Sluta tillfredsställa massorna och fokusera på Guds prioriteringar..

Dagen - 8 timmar sedan

Ökat tryck ger hopp om amnesti

Dagen - 8 timmar sedan

Hennes styrka var både humor och allvar

Många känner igen hennes klok-arga och roliga ”Rebella” från affischer och tidskrifter. Men få känner till bredden i folkkära Helga Henschens konstnärskap – eller att hon också var bekännande kristen. Nu ägnas hon en stor retrospektiv på Thielska galleriet i Stockholm..

Dagen - 8 timmar sedan

Dags igen: Kyrkornas globala vecka är här

Vi befinner oss mitt i Kyrkornas globala vecka. Thomas Strömberg är koordinator, och han uppmanar kristna att engagera sig för en bättre värld, och har även en del tips på var man ska börja..

Dagen - 8 timmar sedan

Messiansk judinna får inte flytta till Israel

Hon är messiansk judinna från Göteborg – och dotter till en överlevande från Förintelsen – men får inte bosätta sig i Israel. Myndigheterna säger nej med motiveringen att hon är barndöpt, uppges tro på Jesus och har samarbetat med Svenska evangeliska alliansen..

Dagen - 8 timmar sedan

Öppet östblock blev väckarklocka

Den kristna hjälporganisationen­ ”Hjälp till liv international” startade när missförhållandena i östblocket uppdagades. Nu fyller HTLI 25 år..

Dagen - 8 timmar sedan

Kalendern 23 – 29 november

Har du tips till Kalendern? Mejla kultur@dagen.se.

Dagen - 8 timmar sedan

Vad ska man tänka om lovsång?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.