Sydsvenskan > Kultur

Monday, 25 June, 19:15

Liknande nyheter

Taggar: Malmö, satsar, rekordmånga, sommarjobb
Skånskan - 01 maj 18 kl. 19:32

Rekordmånga demonstrerade för vänstern i Malmö

MALMÖ Rekordmånga Malmöbor, cirka 6 000, demonstrerade i Vänsterpartiets 1 maj-tåg under parollen Ett samhälle för alla, inte bara för de rika.
Huvudtalaren i Slottsparken, Rosanna Dinamarca, pratade också om att vänsterns hjärta finns i Malmö.– Här finns ett fantastiskt engagemang och en kampvilja bland folk som det är härligt att få vara en del av.

Skånskan - 21 jan 16 kl. 21:00

Rekordmånga i kö till familjehem

Malmö Rekordmånga barn köar för familjehem, och intresset för att bli familjehem ökar kraftigt. Men många har inte tänkt igenom saken riktigt innan de ansöker.Just nu står ett hundratal barn – det vill säga sådana som inte fyllt 18 år – i kö för att få ett familjehem i Malmö, säger Ann-Christine Rosenlund, som är kommunens samordnare.

Expressen - 03 apr 17 kl. 06:00

Polisen gör rekordmånga orosanmälningar om unga

 Malmöpolisen gör rekordmånga orosanmälningar om barn i kriminalitet – utan att socialtjänsten agerar förrän det är för sent, kan Kvällsposten avslöja.Nu larmar socialarbetare om att socialtjänstens kris påverkar den våldsamma utvecklingen i staden.– Jag blev nonchalant bemött när jag ringde socialjouren en kväll om att en sextonåring var på krogen med Malmös farligaste kriminella, en socialarbetare som arbetar med utsatta ungdomar i Malmö..

Cornucopia - 03 apr 18 kl. 11:29

Rekordmånga bostadsrätter till salu - trots allt färre nya objekt

Hemnets månadsstatistik för mars visar på att det för månaden alltjämst är rekordmånga bostadsrätter till salu i Sverige. Detta trots att allt färre nya objekt läggs ut till salu, så det tar allt längre tid innan man lyckas sälja en lägenhet. Skillnaderna är dock stora över landet och i Stockholm är nu utbudet normalt, samtidigt som färre än normalt objekt tillkommer.

BT - 25 maj 14 kl. 22:30

Rekordmånga röstade i Sverige

Rekordmånga svenskar verkar ha gått och röstat i EU-valet, 51 procent, enligt en prognos gjord av EU-parlamentet/TNS. Enligt samma prognos ser valdeltagandet i hela EU ut att bli oförändrat, cirka 43 procent i genomsnitt, jämfört med valet 2009. I förra EU-valet röstade bara 45,5 procent av de svenska väljarna, men det var ändå en rejäl ökning från 2004 då knappt 38 procent deltog.

TA - 25 maj 14 kl. 23:55

Rekordmånga röstade i Sverige

Rekordmånga svenskar röstade i EU-valet, 48,8 procent, enligt Valmyndigheten.Det är drygt 3 procentenheter upp jämfört med 2009 och Sverige gick mot strömmen.
Den preliminära siffran för valdeltagandet var enligt Valmyndigheten 48,8 procent när nästan alla distrikt var räknade.

BT - 25 maj 14 kl. 23:55

Rekordmånga röstade i Sverige

Rekordmånga svenskar röstade i EU-valet, 48,8 procent, enligt Valmyndigheten. Det är drygt 3 procentenheter upp jämfört med 2009 och Sverige gick mot strömmen.Den preliminära siffran för valdeltagandet var enligt Valmyndigheten 48,8 procent när nästan alla distrikt var räknade.

Skånskan - 19 jan 18 kl. 13:49

Rekordmånga lag i Nils Holgersson Cup

Fotboll Rekordmånga lag deltar i årets Nils Holgersson Cup. 64 är med på herrsidan och 36 på damsidan i sjumannaturneringen som spelas i Skurup.
– Fantastiskt kul att intresset är så stort, säger tävlingsledaren Simon Kristensson.

Helsingborgs Dagblad - 24 mar 18 kl. 09:15

Rekordmånga narkotikasmugglare häktade

Stora beslag av narkotika har gjorts och rekordmånga smugglare, just nu inte mindre än 58 stycken, är häktade. Detta har tvingat tullen i region Syd att gå i stabsläge, skriver Sydsvenskan. Till Sverige är Malmö, via Öresundsbron, och Helsingborg, via f.

Sydsvenskan - 24 mar 18 kl. 09:15

Rekordmånga narkotikasmugglare häktade

Stora beslag av narkotika har gjorts och rekordmånga smugglare, just nu inte mindre än 58 stycken, är häktade. Detta har tvingat tullen i region Syd att gå i stabsläge, skriver Sydsvenskan. Till Sverige är Malmö, via Öresundsbron, och Helsingborg, via f.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

EU ska stå för humanitet. Inte för flyktingläger.

Slitningarna är påtagliga inom unionen..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Mycket nytt när Frankrike möter Danmark

Frankrike är klart för åttondelsfinal redan före matchen mot Danmark. Det märks också på laget. Minst sex ändringar väntas i den franska uppställningen.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Sista chansen för Messi och Argentina

En sista chans för Argentina. En sista möjlighet för Lionel Messi. Trots att Argentina bara fick 1–1 mot Island och såg uppgivet ut i 0–3-förlusten mot Kroatien har sydamerikanerna fortfarande möjlighet att ta sig till åttondelsfinal i VM.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Stranden har kommit till stan

Havet är fortfarande en mil bort. Men stranden finns numera på Stortorget..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Visselblåsare fälls för forskningsfusk

Karolinska institutet fäller sju forskare för oredlighet i forskning (forskningsfusk), däribland skandalkirurgen Paolo Macchiarini – och en av de så kallade visselblåsarna. – Utredningen visar på allvarliga brister i forskningen, säger institutets rekto.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Harley Davidson flyttar produktionen

Amerikanska motorcykeltillverkaren Harley-Davidson planerar att flytta delar av sin produktion till andra delar av världen, skriver Financial Times. Flytten avser de motorcyklar som ska gå på export till EU. Detta görs för att kringgå EU-beslutet att in.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Regeringen: Äldre får jobba kvar efter 67

Den som vill ska få jobba kvar, även efter 67. Pensionsöverenskommelsen kräver att vi kan jobba kvar som äldre, och dessutom vill regeringen få bukt med både åldersdiskriminering och kompetensbrist. Förslaget innebär att arbetsgivare inte längre kan avs.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

SvFF: "Otäckt mycket" hat mot Durmaz

Svenska fotbollförbundets polisanmälan om bland annat hot mot Jimmy Durmaz har lämnats över till polisens Nationella operativa avdelning. Förbundet jobbar nu med att dokumentera hot och hatiska meddelanden och lämna över materialet till polisen. Svenska.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Fotbollslag fast i översvämmad grotta

Ett fotbollslag med tolv pojkar i åldrarna 11 till 16 år och deras tränare tros sitta fast i en grotta i norra Thailand sedan i lördags. En mamma till en av pojkarna slog larm efter att hennes son inte kommit tillbaka från ett besök till Tham Luang-grot.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Erdogan fortsätter på den inslagna vägen

Turkiets president heter fortsatt Recep Tayyip Erdogan även efter söndagens val. – Erdogan får i alla fall delvis den seger han ville ha. Visserligen förlorar han den egna majoriteten i parlamentet och blir därför beroende av allianspartnern MHP, det ul.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.