Sydsvenskan > Kultur

Saturday, 18 November, 05:32

Sydsvenskan - 17 feb 17 kl. 13:53

Malmö satsar på rekordmånga sommarjobbKommunen siktar på över 3 000 praktiplatser – på måndag är det dags att börja söka..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

110 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Malmö, satsar, rekordmånga, sommarjobb
Skånskan - 21 jan 16 kl. 21:00

Rekordmånga i kö till familjehem

Malmö Rekordmånga barn köar för familjehem, och intresset för att bli familjehem ökar kraftigt. Men många har inte tänkt igenom saken riktigt innan de ansöker.Just nu står ett hundratal barn – det vill säga sådana som inte fyllt 18 år – i kö för att få ett familjehem i Malmö, säger Ann-Christine Rosenlund, som är kommunens samordnare.

Expressen - 03 apr 17 kl. 06:00

Polisen gör rekordmånga orosanmälningar om unga

 Malmöpolisen gör rekordmånga orosanmälningar om barn i kriminalitet – utan att socialtjänsten agerar förrän det är för sent, kan Kvällsposten avslöja.Nu larmar socialarbetare om att socialtjänstens kris påverkar den våldsamma utvecklingen i staden.– Jag blev nonchalant bemött när jag ringde socialjouren en kväll om att en sextonåring var på krogen med Malmös farligaste kriminella, en socialarbetare som arbetar med utsatta ungdomar i Malmö..

BT - 25 maj 14 kl. 22:30

Rekordmånga röstade i Sverige

Rekordmånga svenskar verkar ha gått och röstat i EU-valet, 51 procent, enligt en prognos gjord av EU-parlamentet/TNS. Enligt samma prognos ser valdeltagandet i hela EU ut att bli oförändrat, cirka 43 procent i genomsnitt, jämfört med valet 2009. I förra EU-valet röstade bara 45,5 procent av de svenska väljarna, men det var ändå en rejäl ökning från 2004 då knappt 38 procent deltog.

TA - 25 maj 14 kl. 23:55

Rekordmånga röstade i Sverige

Rekordmånga svenskar röstade i EU-valet, 48,8 procent, enligt Valmyndigheten.Det är drygt 3 procentenheter upp jämfört med 2009 och Sverige gick mot strömmen.
Den preliminära siffran för valdeltagandet var enligt Valmyndigheten 48,8 procent när nästan alla distrikt var räknade.

BT - 25 maj 14 kl. 23:55

Rekordmånga röstade i Sverige

Rekordmånga svenskar röstade i EU-valet, 48,8 procent, enligt Valmyndigheten. Det är drygt 3 procentenheter upp jämfört med 2009 och Sverige gick mot strömmen.Den preliminära siffran för valdeltagandet var enligt Valmyndigheten 48,8 procent när nästan alla distrikt var räknade.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Rekordmånga hatbrott i Malmö

Mellan 2009 och 2011 har antalet hatbrottsanmälningar i Malmö nästan fördubblats, men under två procent av anmälningarna under 2010 och 2011 har lett till åtal och ingen anmälan har lett till fällande dom. Det visar en granskning som Sydsvenskan har gjort.Att det är få hatbrottsanmälningar som leder till fällande domar är känt sedan tidigare, men det här är första gången som det redovisas siffror på hur många av hatbrottsanmälningarna i Malmö som verkligen leder till fällande dom..

Expressen - 15 nov 14 kl. 22:49

Antal sprängningar i Malmö rekordmånga

Antalet sprängningar som skett i Malmöregionen i år är fler än tidigare. Det säger Roland Nilsson, tekniker på Nationella bombskyddet i Malmö. Förklaringen, menar han, är en stor tillgång på sprängmedel för organiserat kriminella.

Expressen - 06 aug 16 kl. 14:59

Rekordmånga väntas i Pridetåget i Malmö

Klockan 15 går startskottet för Pride-paraden i Malmö. Och det färgsprakande tåget har rekordvuxit i år. Det väntas hela 66 ekipage och upp mot minst 12 000 deltagare.

Helsingborgs Dagblad - 02 aug 17 kl. 14:03

Rekordmånga häktade i Malmö

I mitten av juli satt 86 personer häktade i Malmö för olika brott, rapporterar Kvällsposten. Siffran är dubbelt så stor som i Göteborg och Stockholms innerstad, där det vid samma tidpunkt satt 36 respektive 34 häktade personer. Åklagarkammaren i Malmö h.

Kristianstadsbladet - 06 nov 17 kl. 11:59

Rekordmånga hemlösa barn i Malmö

Mer än tusen barn är hemlösa i Malmö, visar en lägesrapport från Malmö stad. Det är fler än någonsin. - Det handlar om en 20-procentig ökning för barn på ett år.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Psykologi påverkar bostadspriserna

Bopriserna sjunker, visar siffror som kommit den senaste veckan från bland annat Valueguard. Samtidigt har utbudet av bostäder som är till salu varit ovanligt stort under hösten. Enligt Richard Wahlund, professor på Handelshögskolan i Stockholm, kan kö.

Sydsvenskan - 18 timmar sedan

Lineker håller i VM-lottningen

Det blir den engelske fotbollslegendaren Gary Lineker som håller i lottningen till fotbolls-VM, där Sverige är med för första gången på tolv år. Det gör han tillsammans med den ryska journalisten Maria Komandnaja. De ska assisteras av åtta personer, var.

Sydsvenskan - 19 timmar sedan

I kölvattnet av #metoo: Vad händer med kulturen om alla svin rensas ut?

Maria G Francke undrar om det fortfarande går att njuta av “American beauty”?.

Sydsvenskan - 20 timmar sedan

Jessica Cottis gav MSO en naturmystisk nordisk ton

Men dragplåstret var mest bara pålistrat, konstaterar Matti Edén..

Sydsvenskan - 20 timmar sedan

Golfstjärna till sjukhus med bröstsmärtor

Den förre världsettan i golf, britten Luke Donald, tvingades dra sig ut USA-tourtävlingern i Georgia strax före starten. Han fick smärtor i bröstet och i stället för att gå ut på första ronden i Sea Island skickades han till sjukhus. "Det var inte rikti.

Sydsvenskan - Igår: 05:29

Colombias övergångslag godkänd i senaten

Senaten i Colombia har godkänt en lag som reglerar den rättsliga övergången under landets fredsavtal med Farcrebellerna. Bland annat inkluderar den de speciella domstolar som ska utreda krigsbrottsanklagelser mot gerillaledare. Lagen anses vara en vikt.

Sydsvenskan - Igår: 04:28

Ny brand på Flyinge Kungsgård

Andra branden på två nätter i samma byggnad..

Sydsvenskan - Igår: 21:33

Ny succé för Växjös superlöfte

Djurgården var på väg mot andra segern på två försök mot tabellettan Växjö. Då tog succérookien Elias Pettersson saken i egna händer och förvandlade 1–3 till 3–3 på Hovet. I straffläggningen avgjorde Andrew Calof för gästerna, 4–3.

Sydsvenskan - Igår: 16:36

Ägaren till Köpenhamns mest världskända tacos öppnar sin första riktiga krog

Den förra Noma-kocken Rosio Sanchez startar eget på Vesterbro..

Sydsvenskan - Igår: 15:00

De vann tävling om radhusbygge på Brunnshög

Trots stoppade detaljplaner – nu är det klart vilka som får bygga radhus i olika stilar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.